Ga naar inhoud


RvdV

Lid
  • Items

    99
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door RvdV

  1. Origineel bericht van: RWsat
    Probeer de schotel eens beter af te stellen,vergeet vooral de kruispolarisatie niet af te stellen
    Indien dit niet werkt kun je een nieuwe LNB nemen.
    Het komt ooit voor dat bepaalde LNB`s defect raken op bepaalde transponders terwijl de rest nog goed werkt.
    Indien je met losse lnb`s werkt en met bijvoorbeeld astra 1-2-3 kun je ook de astra 2 LNB een keer wisselen.
    Mmhhh... voor de winter is de huidige Visiosat vervangen door een 3-schotel-met-multiswitch opzet.
  2. Origineel bericht van: endurance
    Idd. Had ik ook de gehele avond . Opnieuw software geinstalleerd en nu geen last meer van.
    Welke software?

    Het gaat om RTL SD trouwens...

    Kabel is hier geen alternatief, UPC laat alleen eigen hardware toe en die is ehm... niet zo goed.
  3. Origineel bericht van: Satkijker
    Richt de schotel eerst uit met single-lnb’s en zonder switch er tussen en plaats dan pas de Quattro LNB’s met de multiswitch.
    Dat was idd ook mijn idee, maar ik vroeg me af of het makkelijker kon en of het ook werkt zoals het alternatief hierboven beschreven. Moet je natuurlijk weten welke transponder je kiest ivm hoog/laag en hor/vert. Toch?
  4. Ik ga mijn Visiosat (A1,A2,HB) vervangen door een set van 3 losse schotels (A1,A2,A3) met daarin een Quattro LNB. De DiSeq switches worden vervangen door een Multiswitch zodat ik in totaal 8 ontvangers van signaal kan voorzien.

     

    Maar nu vraag ik me af: hoe richt je een schotel met een quattro LNB uit? Met een gewone LNB gebruik ik gewoon een simpele ontvanger zodat ik zeker weet dat ik naar de goede sat kijk en een los metertje voor de final touch. maar hoe doe je dat met een quattro LNB met z'n 'gesplitste' uitgangen?

  5. Maar alleen de box uitlezen is dus niet strafbaar...

    Maar goed, ik wil ook graag een andere box dan die van UPC gebruiken, maar dat gaat dus blijkbaar niet. Hebben ze goed voor elkaar daar bij UPC... mad

     

    Of weet iemand weer iemand die dit wél voor elkaar kan krijgen?

  6. Ik woon in een UPC gebied, maar vind de ontvangers van UPC niet mijn ding... Als ik digitale TV van UPC zou nemen is daar dan een Dreambox voor te gebruiken? Ik heb inmiddels begrepen dat alleen een UPC ontvanger werkt op het UPC kabelnet? Het gaat me dus niet om cardsharing of iets dergelijks, ik wil gewoon een dreambox kunnen gebruiken icm een officieel abbo.

  7. Waarom lezen mensen toch zo slecht...? cry

    OK, daar gaan we:

     

    [Capslock On]

    DE DEALER WILDE DE ONTVANGER GECREDITEERD HEBBEN EN WERD DOOR REBOX AFGESCHEEPT MET EEN NIEUW KASTJE OM DE ELECTRONICA ZODAT DE ONTVANGER WEER 'NIEUW' IS!!! DE DEALER IS ER DAAROM OOK KLAAR MEE!!!

    [/Capslock Off]

     

    Dank u en excuus, hield het even niet meer binnen blush

     

    Origineel bericht van: Dutch
    gewoon lekker tv gaan kijken want daar is die ontvanger uiteindelijk voor.

    Daar drink ik op, Proost!

  8. Origineel bericht van: Jürgen
    Hier heb je helemaal gelijk in dus het woord 'Rebox' dient door het woord 'Dealer' vervangen te worden.

    Mooi. Maar wat is dan precies de verantwoording van de importeur nog? Heeft die geen verantwoording naar de dealer? Want die dealer heeft het nu voor mij uitstekend opgelost, maar blijft zelf met de gebakken peren zitten: een jaar oude k*tmachine waar de importeur maar even een nieuw kastje omheen gezet heeft zodat de dealer zijn klanten kan bedonderen en 'm als nieuw kan verkopen.

    Origineel bericht van: CronoS
    @RvdV .. Een ding wat ik me eigenlijk wel afvraag, want dat heb ik niet zo snel gelezen eigenlijk. Heb je hem ook wel eens via je dealer hem ter reparatie aangeboden naar Haarlem ? Wat kwam hier toen uit?

    Zucht... cry
  9. Origineel bericht van: Henri Aalten
    Waarom, kan ik dat dan ook.
    Het ligt vrijwel zeker aan de instellingen die niet goed staan.

    Een Dreambox, zal dat jou probleem ook niet oplossen, als de instellingen niet goed staan.
    Tuurlijk Henri, ik heb het afgelopen jaar alleen maar gesproken met mensen die er net als ik niets van snappen en nog nooit een satellietontvanger in handen hebben gehad... kom op zeg.

  10. Origineel bericht van: David1980
    Dat is dust best wel een waardeloze dealer
    >Er is een nieuwe kast om mijn ontvanger geplaatst zodat deze weer als nieuw verkocht kan worden.<

    Een kapot apparaat, die al een jaar oud is als nieuw verkopen! ))
    Even op de rem trappen.
    Dit is dus de oplossing DIE REBOX VOOR DE DEALER VERZONNEN HEEFT!
    Waarom denk je dat de dealer het ook een beetje gehad heeft?
  11. Origineel bericht van: Jürgen
    RvdV, ik begrijp jouw ongenoegen en jouw frustraties en het feit dat jouw klachten door Rebox schijnbaar onvoldoende of helemaal niet serieus worden genomen.
    Helaas hebben we maar één kant van het verhaal gehoord waarbij ik geenszins wil beweren dat jouw verhaal niet klopt maar bij een dispuut zijn altijd twee partijen in het geding en om een juist overzicht van de stand van zaken te verkrijgen heb immers 2 verhalen nodig.

    Één ding staat vast, hier op dit forum krijg je geen nieuwe ontvanger en wordt ook niets gecrediteerd.
    Wil je nu echt kans maken op gehoor door Rebox dan zal je toch echt wel andere maatregelen moeten nemen.
    Je hebt recht op 2 jaar garantie en als je vind dat jouw ontvanger niet datgene biedt wat door Rebox is beloofd dan blijft er maar één weg over en dat is via het juridische pad.
    Begin ermee om een aantekende brief naar Rebox te sturen met een opsomming van jouw klachten en het verzoek deze op een redelijke te benoemen termijn te verhelpen.
    Wacht op hun reactie, komt die niet binnen de gestelde termijn of is die volgens jouw mening onvoldoende, vraag dan een consult aan bij een jurist of geef dit door aan jouw rechtbijstandverzekering voor zo ver beschikbaar.
    Een 1e consult bij een jurist hoeft niet al teveel te kosten maar je krijgt een overzicht in hoeverre je kans maakt op herstel dan vervanging van jouw Rebox.

    Jürgen, ik denk dat je mijn verhaal niet helemaal hebt begrepen. Ik heb meerdere malen geprobeerd met Rebox iets te regelen. Daar zijn alleen toezeggingen uitgekomen die niet waargemaakt zijn. Nog steeds wordt er door Rebox geen enkele melding gemaakt van bepaalde schijven die niet goed werken of andere zaken om rekening mee te houden. Niets. Noppes. Sterker nog: er wordt gesteld dat men er in Haarlem niet is om met consumenten te communiceren, daar zijn de dealers voor. Welnu: mijn dealer heeft zich na een aantal pogingen om in Haarlem iets gedaan te krijgen volledig aan mijn kant geschaard en neemt de jaar oude ontvanger retour. Mijn probleem is dus opgelost, ik wordt schadeloos gesteld, de dealer krijgt helaas niets gecrediteerd. En wil je het verhaal van Rebox kan ik je alleen aanraden er eens in Haarlem naar te vragen.

    Je opmerking dat ik maar juridische stappen moet nemen klinkt overigens wel een beetje T-Mobile... Bovendien kiest een rechtsbijstand verzekering er in dit geval voor om mij het aankoopbedrag te vergoeden ipv een rechtszaak aan te gaan want dat kost vele malen meer. Rechtsbijstandsverzekeringen zijn er om je schadeloos te stellen, dáár ben je voor verzekerd, niet om je recht te halen. Lees je polis maar eens na... cool
  12. Inderdaad merkwaardig, maar ik heb toch echt ook al 3 verschillende schijven geprobeerd en nog veel, veel meer, er is genoeg in dit forum over te lezen.

     

    Het had Rebox gesierd als ze hier iets minder halsstarrig mee waren omgegaan. Ik zou bijvoorbeeld best bereid zijn geweest een tijdje een ander exemplaar te testen dat helemaal volgens de specs van Rebox opgebouwd en geïnstalleerd was maar, en dat vind ik echt een kwalijke zaak, dergelijke specs. bestaan helemaal niet. Er is geen lijst van schijven, switches, lnb's die goed presteren icm de 9000. Net zoals er ook geen beperkingen worden opgegeven (bijv. max. 2x SD opname, 1x SD weergave).

     

    Rebox heeft volgens mij geen idee waarom het bij het ene exemplaar goed gaat en bij het andere niet (of ze houden dat goed geheim). Ik ben er inmiddels redelijk van overtuigd dat er meerdere hardware-versies in omloop zijn.

  13. Nou, de laatste update dan maar:

     

    De afgelopen weken is de dealer bezig geweest met 'Haarlem' op de problemen opgelost te krijgen. Dat is niet gelukt. Technisch niet, commercieel niet. Op het verzoek om creditatie is niet ingegaan, wel zijn er opmerkingen gemaakt over mijn gebruik. Waarom ik dan ook 2 opnames wilde én dan ook nog kijken en dat ik wel veel opnam. Er is een nieuwe kast om mijn ontvanger geplaatst zodat deze weer als nieuw verkocht kan worden... De dealer is er nu ook klaar mee en stelt het merk niet meer in te kopen.

     

    De Dreambox is nu definitief besteld. Zal ook niet perfect zijn, maar ik kijk er wel naar uit. cool

    Maak meteen van de gelegenheid gebruik de visiosat 3G te vervangen door 3 losse schotels. :D

  14. Origineel bericht van: Dennis25
    heeft iemand suggesties??

    Hallo Dennis,

    Allereerst welkom op het forum! :D
    En dan je vraag... whistle
    Dit gaat je waarschijnlijk wat rauw op je dak vallen, en het gaat door een aantal mensen bevestigd worden en door anderen ontkend worden maar wat je schrijft is helaas heel herkenbaar. Spit het Reboxforum maar eens op je gemak door. Mijn (serieuze) suggestie is: bouw aan een goede relatie met je dealer zodat je eventueel en op termijn, als blijkt dat het niet opgelost kan worden, de mogelijkheid hebt om uit te wijken naar een ander merk/model.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...