Ga naar inhoud


HarR_99

Lid
  • Items

    26
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door HarR_99

  1. Origineel bericht van: Greatone
    Vraag het aan 10 mensen, en ieder zal je een ander antwoord geven.


    Daarom een Poll.
    Als net zoveel mensen meedoen als bij de Dreambox hardware poll, vragen we het dus aan zo'n duizend mensen, enuh ik geloof niet dat er dan duizend verschillende antwoorden uit gaan rollen.

    Dit moet ook niet de "wat is de beste image verkiezing" gaan worden. Gewoon om een idee te hebben welke images veel in gebruik zijn.
  2. Ja heren moderators, ik durf het bijna niet te vragen blush

    Maar nu we redelijk inzicht hebben in de gebruikte types Dreambox, lijkt het me interessant te weten hoe de verhoudingen liggen voor wat betreft de gebruikte images.

     

    Dus zouden jullie bereid zijn een poll hiervoor op te zetten?

  3. Om teleurstelling te voorkomen, moet je er wel rekening mee houden dat je de normale Amerikaanse zenders hier niet kunt ontvangen. Uitsluitend de paar speciaal op Europa gerichte zenders als ESPN America.

     

    Ennuh het kost wat meer moeite en kennis om een Dreambox aan de praat te krijgen dan een 'normale' sateliet ontvanger.

  4. Heb ook wel eens dat het DVD menu niet functioneert.

     

    Gebruik dan de filemanager/explorer van je dreambox om naar de folder met de bestanden te gaan en speel dan rechtstreeks de .vob bestanden af. Meestal is het dan de eerste met grote files size. De kleinere zijn vaak de trailertjes die in de menu's worden gebruikt.

    De film is vaak over meerdere files verdeeld, die je dan handmatig na elkaar moet afspelen.

  5. Origineel bericht van: Littlesat
    Het ligt misschien aan hoe ze geformateerd is. Het moet ext2 of ext3 zijn. Anders kunnen de picons er niet op. Dus formateer de SD kaart maar eens eerst in de box.


    Inderdaad. Ik had een perfect werkende CF card (gewoon via filemanager te benaderen). Echter OpenPli herkende hem niet bij installatie van de Picons. Opnieuw via het harddisk menu in Openpli geformatteerd en ik kon de Picons wel op CF installeren.
  6. Hoewel je zou verwachten dat CD aan het nummer van je smartcard zou kunnen herkennen dat je Seca 2 hebt, en daarmee dus geen HD kanalen kan ontvangen, wordt je abonnement gewoon (op papier)geaktiveerd. Je moet zelf bellen om een smartcard wissel te vragen. Als je ook het basis pakket hebt, krijg je de kaart gratis.

  7. Vooral voor 720p uitzendingen heb ik de auto resolution plugin aan staan.

     

    De overige resoltuties laat ik naar 1080i upscalen. Ik vind het namelijk zonde dat het progressieve 720p bronsignaal naar een interlaced signaal wordt terug gebracht, omdat de DM8000 niet naar 1080p kan upscalen.

     

    Heb ook een tijdje mijn Onkyo receiver (met Faroudja chip) de upscaling laten doen. Dit leidde tot een iets scherper/mooier beeld. Maar dit gaf bij snelle bewegingen af en toe digitale storingen (artefacts). Dus uiteindeijk toch de op DM8000 weer de upscaling aan gezet.

  8. Heb ooit de Logitech diNovo Mini op mijn DM8000 uitgeprobeerd. Standaard werken dan de lettertoetsen niet. Cijfertoetsen en cursor control deden het wel. Ik had hem maar even een avondje te leen, dus ik weet niet of er nog het e.e.a. om te mappen valt.

    Plug en play is het dus in ieder geval niet.

     

    Mocht iemand een usb/wireless keyboard volledig werkend hebben, dan ben benieuwd naar de manier waarop je de dit werkend hebt gekregen.

     

    Het Dream keyboard valt voor mij af, omdat het IR is en de IR ontvanger in de DM8000 is tamelijk naadje.

  9. Als je home cinema op HDMI 2 van je TV zit, dan moet je dus je DB niet op je TV maar op je Home cinema aansluiten. Vervolgend de TV op HDMI 2 zetten.

    Of je laat het zitten zoals het nu is en sluit bovendien de DB met een optische of coax aan op de homecinema.

    Dan zet je de TV weer op HDMI 1 en de homecinema op de juiste ingangsport.

  10. Ik overweeg een Dreambox keyboard voor mijn DM8000 aan te schaffen.

     

    Ik vraag me alleen af hoe dit met de DM communiceert. Is dit via infrood ? Het lijkt me namelijk dat de kans nogal groot is dat je geen goede signaal overdracht hebt als je dat keyboard willekeurig op schoot hebt liggen en geen "zicht verbinding" met de reciever bestaat.

    De afstandbediening moet ik vanaf een kleine 5 m afstand ook behoorlijk goed richten om hem goed te laten reageren op alle toetsdrukken.

     

    Wat zijn jullie ervaringen ?

  11. Origineel bericht van: BCP88
    Of kan ik daar ook aan via het netwerk?


    Ik heb het zelf nog niet geprobeerd, maar als je hem opstart in stop mode (zoals bij flashen) zou je via telnet ook in de bios moeten kunnen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...