Ga naar inhoud


eagle

Lid
  • Items

    346
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door eagle

  1. In de garage heb ik een wasmachine en een droger op 1 wandcontactdoos. Ik weet dat dat niet toegstaan is maar ze staan nooit tegelijk aan.

     

    Nu heb ik wel ergens gelezen dat het verbruik van zo'n apparaat nog altijd een kleine 20 watt is terwijl hij uit staat. Dat is dan toch weer 40 watt bij elkaar.

     

    Dat wil ik ondervangen door de bestaande opbouw wcd te vervangen door één met een schakelaar die de boel stroomloos maakt. Ik kan er echter zo snel geen een vinden.

     

    Wie helpt?

    gooogle eens op wm/d schakelaar !

    gr eagle

  2. Als je een factory reset geeft komt de lijst terug die er door Topfield ooit ingezet is en die is niet erg recent, daar staat zelfs nog de Kopernicus in voor Astra 23,5. Als je zelf een lijst samensteld kun je iedere naam aan de satelliet geven. Maar je kunt de lijst ook clonen van de ene ontvanger naar de 2e ontvanger dmv een seriele kabel. Dan zijn beide Topfields gelijk :)

    jawel maar als ik handmatig zoek vind hij ook niks , paar dagen geleden deed alles het nog

    gr eagle

  3. Hallo mede satters

     

    Sind een paar dagen kan ik een aantal kanalen niet meer ontvangen met mijn tf 5500 pvr ,voor de rest doet alles het prima.

     

    reset gegeven, kanalen, gewist opnieuw gescand zowel automatisch als handmatig maar niks geen beeld

     

    Toen een ander tf 5000 pvr aangesloten ,nu kan ik ze allemaal wel ontvangen

    Echter wat mij opviel was inde satlijst van de tf 5500 staat Turksat en inde lijst van de tf 5000 Turksat 1 c Maar dit moet toch niks uitmaken ?! Hij deed het jaren zonder problemen snap er niks meer van

     

    hoop dat jullie mij kunnen helpen

     

    gr eagle

  4. Hou ook hier even rekening mee:

     

    Waarschuwing voor de DM500HD, DM800HD en de DM800SE:

     

    Voor de huidige OpenPLi 2.1 images, een nieuwe bootloader is benodigd. We hebben gemerkt dat deze via een online update op de box niet altijd correct wordt bijgewerkt.

     

    Om te voorkomen dat u straks zit met een box die niet langer meer opstart, gebruik de laatste versie van DreamUP (V1.3.3.8) en flash de laatste second stage loader ( DM500HD DM800HD DM800SE ) alvorens de nieuwe image via de browser of op een andere manier te flashen.

     

     

    IK heb gewoon ingelogd met de ip nummer vd box en toen geflashd, ging primma

  5. Oke dus de theorie hoe meer koper in de grond hoe beter gaat wel op.

     

    Dan kom ik er wel uit. Thx voor deze mind-dazzeling informatie allemaal.

     

     

    om dat je geen (of moeilijk ) een aardpen in de grond krijgt doen ze het in Turkije met platen bv 80 x 60 koper ingraven !!!

    dat schreef ik eerder ook al maar ja ,ik heb het thuis ook zo

  6. grrr...

    a. In Turkije zijn geen regels. Althans er is nauwelijks controle dus men doet maar in deze regio. Misschien gebouwen van de laatste 2 a 3 jaar dat het anders is, maar alles daarvoor...

    b. alle waterleidingen zijn van PVC

    c. Niemand komt in mijn tuin zonder te eindigen als lunch/snack/avondeten voor mijn hond (binnenkort honden - wil er 2 American Staffords bij)

     

    Mijn stiefvader en opa zijn electriciens. Ik heb ze nog niet te pakken gekregen, maar denk dat ik hun maar moet laten overkomen.

     

    Als iemand een sluitend antwoord kan geven dan super, maar het wordt nu teveel een discussie waarbij ik mij niet kan voorstellen dat dit een onderwerp is waarbij discussie mogelijk is.

     

    Of je doet het minimaal goed, of je overdrijft het, of je doet het fout.

     

    Maar wat is wat...

     

    In iedergeval thx aan iedereen voor het meedenken.

     

    p.s. dat over de nul verhaal gaat hier denk ik ook niet werken. Ik kijk het na, maar als het zou werken dan vraag ik me af waarom het dan al niet zo aangesloten was. Kan je wel zeggen dat een electricien ooit perongeluk de aarde aan de nul had gedraaid (fijn he, geel groene kabel wie gebruikt is als een nul draad..) al mijn apparatuur onder stroom zette en we constant schokken kregen.

     

    Om je nog een idee te geven over hoe het hier is en waarom ik het perse wil goed hebben, in de dozen in de muren waar alle kabels samen komen zit de boel aan elkaar gedraaid met electro tape. Ik heb toen ooit eens een draadje hier geopend hierover en aan de hand daarvan lasklemmen meegenomen. Daarnaast zit mijn zekeringskast buiten naast de voordeur.

     

    Wat ik dus ga doen is:

    a. Het huis goed aarden

    b. Alle kabels binnenshuis vervangen op de juist kleurcode

    c. Op de juiste manier aansluiten (dus met lasklemmen)

    d. De zekeringkast naar binnenhalen en alleen de stroommeter buiten laten zitten (er komt hier nog 1x in de zoveel tijd (dit is totaal willekeurig) iemand je verbruik opmeten en deze print dan gelijk een bonnetje uit).

     

    (Ik wil de stroom en watermeters ook gelijk naar de buitenkant van mijn tuin verplaatsen (dit heb ik allemaal al voorbereid) want het is elke keer humor als ze mijn tuin proberen in te lopen met de hond.

     

    Ik vind dit allemaal te link om met de losse vinger te doen.

     

    Ik heb je proberen te helpen ,gloof mij maar ze weten meer over aarding dan je denkt

    maar zelf weten

    gr eagle

  7. Als je naar een goede electricien was geweest ,had die je een koperen plaat aangeraden (ivm met rots bodem )

    die graaf je in (hoe dieper hoe beter) breng bv 50 mmq naar je meterkastje en je aarding is klaar

     

    zelf ook zo gedaan

     

     

    gr eagle

×
×
  • Nieuwe aanmaken...