Ga naar inhoud


Marjas

Lid
  • Items

    32
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Marjas

  1. Ja, klopt. Het is een USB stick met 3,3 en 5V aansluiting. Het probleem zit hem al bij de stick zelf. Windows 10 ziet het niet dus kan geen com port opgeven. Drivers vindt ie niet. Na veel geklooi breekt ook nog eens het resetknopje af maar dat overbrug ik met een draadje dus dat werkt. Maar nou krijg ik de sonoff niet meer in flash mode om het eventueel OTA te updaten.

    Krijg ik het updaten naar Tasmota of iets dergelijks nou simpel en snel voor elkaar dan kan ik het spul gaan uitbreiden. Zo direct van de fabriek werkt het wel (via IFTTT en Google Home) maar wil die Chinese server zooi er niet tussen.

  2. Inhakend op deze discussie heb ik een vraag. Ik moet voor iemand een nieuwe sat receiver aanschaffen maar kom er niet echt uit.

     

    De huidige situatie is: 80cm Triax met een triple quad lnb erop. Er loopt 1 coax kabel naar een oude receiver.

     

    Nu moet de oude receiver vervangen worden omdat er graag opnames van programma's gemaakt wil worden. Mijn keus is gevallen op de Mutant hd51 4k. Volgens de beschrijving wordt deze geleverd met een (duo) tuner met 2 aansluitingen.

     

    Mijn vraag is, als ik nu 2 coax kabels trek kan men dan volop opnemen en/ of moet er nog een tuner bij geplaatst worden?

  3. De ontvanger is een SAB Titan II hd. Ik hoop dat ze daar een José the Cableguy mannetje hebben anders wordt het moeilijk. Ik ga in ieder geval geen 2500 km rijden om de zaak daar te installeren.

    Ze heeft de 2 satellieten nodig vanwege de franse en duitse zenders en het is een muurbevestiging.

  4. Dank voor je reactie. Alles moet daar gekocht en geinstalleerd worden. Het is voor mijn zus en ik mag het vanuit Nederland coördineren. Ze heeft haar satelliet reciever en CD kaart meegenomen naar Spanje maar daar blijkt een 50 cm schoteltje te hangen. Dus daar kom je niet ver mee. Nu heeft ze toestemming van de eigenaar van het buitenhuis om de satelliet configuratie te veranderen naar haar eigen zin. Dus vraagt ze mij of ik dat kan regelen.

    Ze wil wel alle spullen daar inkopen maar wat heeft ze precies nodig?

  5. Halo, kan iemand mij helpen aan de afstellingen van een schotel in Almunecar in Spanje? Het gaat om de grootte van de schotel om normaal CD te kunnen ontvangen. Het zal best een grote schotel moeten worden en er moet een lnb op voor de 19,23 en 28 Astra's.  Alles moet nieuw aangeschaft worden en ingeregeld. Ik moet dit vanuit NL regelen voor iemand in Spanje dus probeer het op deze manier. Bij voorbaat dank voor de reacties.

     

  6. In de Openwebif kan je per scherm aangeven wat je wilt zien. Dus als je iets ingesteld hebt kan je aangeven of je dat op scherm 1 of 2 enz wilt zien. Je moet na het instellen de boel wel opslaan om de instellingen te bekrachtigen. De picons heb ik in /usr/share/enigma2/picon/ map staan.

    Het schakelen tussen meerdere schermen staat in menu Globaal-Scherm van LCD4Linux in Openwebif. Daar kan je aangeven hoeveel schermen je wilt en hoe snel ze moeten schakelen. Zo doe ik dat op een extern scherm naast mijn box, hopelijk is dat hetzelfde voor de ingebouwde schermen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...