Ga naar inhoud


simcar

Lid
  • Items

    13
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door simcar

  1. Ik heb een E-mal met dit probleem naar de NOS verzonden en dit is het antwoord:

     

    De sporten die de NOS één-op-één live uitzendt, zijn in zogeheten ‘hoge definitie ‘ kwaliteit (HD). Echter, voor wat betreft het schaatsen ligt de situatie iets anders. Bij het schaatsen doet de NOS namelijk veel meer dan alleen maar het live-signaal van de wedstrijdbeelden - dat voor alle landen in de wereld hetzelfde is - één-op-één uitzenden.

     

     

     

    De NOS maakt, zoals altijd rondom het schaatsen, een eigen programma in Vancouver. Met eigen beelden om het ‘Nederlandse’ element te kunnen benadrukken. Bijvoorbeeld de sprint van Sven Kramer naar de tribune, de Nederlandse schaatsers die zich opwarmen, de beelden van de koninklijke familie op de tribune, maar ook de presentatie en analyses van Mart Smeets in de studio zijn voorbeelden van extra’s die de NOS speciaal voor de Nederlandse televisiekijkers maakt. Juist dergelijke additionele beelden zijn kenmerkend voor de wijze waarop de NOS het schaatsen in beeld brengt.

     

     

     

    Om deze Oranjegetinte extra’s te kunnen toevoegen aan de ‘gewone’ wedstrijdbeelden van het schaatsen, heeft de NOS zes extra camera’s langs de baan geplaatst en een studio in de schaatshal in Vancouver. Deze extra beelden die de NOS maakt, zijn in zogenoemde ‘standard definitie’ kwaliteit (SD). Dat heeft alles te maken met het feit dat we de camera’s en bijbehorende faciliteiten al een jaar geleden hebben moeten bestellen, toen nog niet bekend was dat de NOS de internationale wedstrijdbeelden in HD zou uitzenden. Tot eind vorig jaar hebben we pogingen ondernomen om voor het ‘eigen’ materiaal ook alsnog over te stappen naar HD, maar dat bleek vanwege logistieke en technische redenen helaas niet meer mogelijk. Het eigen programma komt in zijn geheel in SD naar Nederland en wordt vervolgens in Hilversum opgewaardeerd naar een kwaliteit die HD benadert, ook wel SD+ genoemd. Dit is weliswaar betere kwaliteit dan “gewoon” SD, maar minder dan full (native) HD.

     

     

     

     

     

    De CL wordt normaal gesproken wel in HD uitgezonden, maar omdat de enige HD studio nu bezet is vanwege de OS is dat helaas niet mogelijk.

     

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...