Ga naar inhoud


sodem

Lid
  • Items

    20
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door sodem

  1. Hallo,

     

    Ik heb sinds een week een eigen NasServer merk Synology DS112J, heb er inmiddels veel op geinstalleerd, maar heb het volgende probleem, als ik wil weten of alles er goed uitziet en werkt moet ik mijn zoon bellen en die kan dan alles zo zien.

    Dit vind ik niet handig, ik ben in het bezit van een tele2 modem / router waar ik de ip adres en poorten heb geforward, op mijn pc draaid windows 7.

    Ik kan mijn server en de daarop draaiende programma's goed benaderen, dus geen enkele probleem, dan wil ik mijn website bekijken via mijn externe adres, telkens kom ik op de inlog scherm van de modem uit. Jaren geleden had ik ook al eens een site draaien op een pc, moest toen iets in mijn hosts veranderen alleen weet ik het niet meer, wat moet ik doen om mijn server extern te kunnen bekijken en te testen.

     

    Groetjes Wim

  2. Hallo,

    Ik heb alles aan de praat, de oplossing was, de lnb een klein beetje gedraaid en klaar, dank jullie voor de hulp en adviesen.

     

    Nog wel een vraag, komt er ook nog een image uit die overeen komt met de afstandbediening van de Xtrend ET 5000, je hebt nu rechts de afstandbediening van de dreambox in beeld.

  3. Hallo,

    Ik heb alle instellingen geprobeerd,krijg nu een melding op het scherm, zender niet gevonden, en dan (SID not found in PAD).

    19.2 graden geeft goed beeld, 23.5 graden geeft wel beeld op de regionalen, maar op HD krijg ik bovenstaande te zien.

     

    Mijn schotel is een Triax 80 cm

    er zit een dual lnb van canal digital op.

     

    Configuratie modes: eenvoudig.

    Modus: DiSEqC A/B

    Poort A: 19.2 E Astra 1H/1KR/1L/1M

    Poort B: 23.5 E Astra 3A/3B... Thor2

    Gebruik Voltage en 22 KHz: ja

    Verstuur DiSEqC enkel bij satelliet wijziging: nee

     

    Dit zijn mijn instellingen op de Xtrend ET5000

  4. Henk je hebt groot gelijk, ben vanochtend om 5 uur opgestaan hele dag gewerkt, en nu vanaf 15:00 uur van alles uitproberen, kan inderdaad niet meer helder denken, moest 23.5 zijn.

    Stop voor vandaag morgen met frissen moet het dak op en jou raad opvolgen, bedankt tot zover en welterusten.

  5. Hallo,

    Allereerst Henk,zoals ik het nu heb staan is nooit een probleem geweest met mijn Dreambox,maar ben wat aan het spelen geweest,en nu het volgende ontdekt,ik ga naar Mainmenu -->Instellingen-->Zenderszoeken-->signaalzoeker dan zie ik dat 19.2 oost een prima ontvangst heeft,dan krijg ik het scherm -->Afstemmen->Transponder handmatig, Sateliet->19.2 E Astra 1H/1KR/1L/1M,

    Systeem->DVB-S, Frequentie->11836, Inversie->Auto, Symbolrate->27500, Polariteit->Horizontaal, Fec->Auto.

     

    Ga ik sateliet veranderen in 13.0 Hot Bird 6/8/9 dan heb ik geen signaal, dan ga ik naar Frequentie en verander 11836 in 11471 en Polariteit in verticaal dan heb ik signaal, en springt gelijk het groene vinkje (LOCK)aan. Hoe kan ik deze verandering opslaan of wat moet ik veranderen.

     

     

  6. Goedemiddag, Ik heb inmiddels beeld,alleen op de normale kanalen en niet op HD, mijn instelling van de lnb stond op B/A nu dus op A/B maar weer geen HD,als ik afstem op NED1 HD krijg ik dit op mijn TV scherm te zien ZENDER NIET BESCHIKBAAR,tweede regel CONTROLEER UW TUNER CONFIGURATIE. En dan recht beneden waar normaal 8,8 DB staat geeft ie N/A aan.

    En de schotel heeft altijd goed gestaan,heb nijn Dreambox afgekoppeld en de Xtrend erweer aangedaan.

     

    Gerrit

  7. Ik moest helaas afscheid nemen van mijn DB7000, heb me door de winkelier laten ompraten om vooral een xtrend te kopen,deze man heeft me de pli erop gezet en hij had beeld, kom ik thuis de db verwijderd en de xtrend geplaatst, krijg alleen pli logo te zien maar geen beeld,heb verschillende zenders geprobeerd maar geen beeld,wie kan me opweg helpen. heb de db er eerst maar weer tussen gezet.Hij zegt telkens afstemmen mislukt

  8. Sorry hoor, maar zie door de bomen het bos niet meer, ik ben aan vervanging toe van mijn DB 7000,moet helaas hem vervangen omdat ik steeds minder kan ontvangen.

    Verder ververs ik 1 x per jaar mijn image (altijd pli) verder doe ik hier niks bijzonders mee,nu mijn vraag: welke DB of ander merk is goed?

     

    kun je mij een beetje op weg helpen en adviseren. Alvast hartelijk dank hiervoor.

  9. Hallo,

    Ik ben in het bezit van een DB7000, mijn vraag hierover is het volgende,als ik de db op radio ontvangst zet,kan ik deze doorloodsen op mijn tuner? anders moet de tv steeds aan als ik radio wil luisteren.Op mijn tuner zit wel een ingang SAT weet niet of ik het daar kan opzetten

  10. Hallo,

    Ik zit vanmiddag rustig tv te kijken, zet mijn db op NED1 geen beeld meer,komt in beeld ogenblik rotor draait naar 19.2 graden en dat blijft zo,kijk ik bij signaalsterkte staat SNR op 45%,AGC 27% en BER op 0%. heb nergens verder aangezeten,wel een dikke sneeuwbui mijn SNR stond altijd op 78 a 79 % hoe kan dit, wie kan me vertellen wat eraan de hand,mijn box boven doet het ook niet precies zelfde verhaal.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...