Ga naar inhoud


Frans3

Lid
  • Items

    94
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Frans3

  1. Mooi dat alles werkt! De beeldkwaliteit vind ik ook goed, maar ik moet er meteen bij vermelden dat ik geen andere receiver heb ter vergelijking. Maar dat heb jij en Sjaak wel en als ik jullie berichten lees hou ik de TF maar nog even. Ik heb eens een keer alle condensatoren van de voeding laten vervangen en daarna heeft hij geen kuren meer gehad.

    Gino, Succes ermee!

     

    Frans

  2. Alles werkt gewoon met firmware 7.00.39. Kan het zijn dat door het inlezen van de fastscanlijst de nog niet aanwezige transponders met bijbehorende symbolrates enz. worden toegevoegd c.q. gewijzigd? Sinds 2009 is er inderdaad niets meer gewijzigd aan de firmware en volgens mij stond de nu in gebruik zijnde symbolrate 29900 er toen nog niet bij.

     

    Frans

  3. Hallo Gino,

     

    de discussie over de diseqc-volgorde heb ik gelezen, wie er gelijk heeft weet ik niet. De standaardvolgorde is in elk geval deze:

     

    Astra 1 (19) 1 van 4

    Astra 3 (23) 2 van 4

    Astra 2 (28) 3 van 4

    Hotbird (13) 4 van 4

     

    Misschien deze eens proberen. Als dit wel werkt weten we meteen dat de diseqc-volgorde in combinatie met de fastscan wel degelijk van belang is.

    Succes!

     

    Frans

  4. @Mikkieteddie

    Ik heb (nog steeds) een TF7710 met de originele software en alles werkt. Misschien dat een of andere instelling toch verkeerd staat waardoor het niet werkt. Bij mijn TF7710 met duo-lnb is het volgende ingesteld:

     

    Satellietnaam:   Astra (1)   Astra 3

    Selecteer tuner: Tuner 1     Tuner 1

    Verbindingstype: Gescheiden  Gescheiden

    LNB freq:        9750/10600  9750/10600

    LNB spanning:    Aan         Aan

    22 kHz:          Uit         Uit

    Diseqc 1.1:      Uit         Uit

    Diseqc 1.0:      1 van 4     2 van 4

     

    Misschien even controleren, baat het niet, het schaadt ook niet!

     

    Frans

  5. Hallo Aramis,

     

    mooi dat het probleempje is opgelost. Enige tijd geleden begon mijn receiver ook kuren te vertonen en ook dat was met een nieuwe batterij verholpen. Bedankt voor de terugmelding en nog veel kijkplezier met de Topfield.

     

    Groeten,

    Frans

  6. Je zou eens kunnen controleren of de juiste encryptie is ingesteld. Vanuit het menu dat je beschrijft moet je naar "CAS" gaan en daar moet "Mosaic S" op "ON" staan, alle andere kunnen het beste op "OFF" staan. Mosaic S staat voor Mediaguard.

  7. De PowerCam heb ik ook gehad en die had ook geen problemen met de laatste firmware (7.00.39 om misverstanden te voorkomen). Ik heb die echter geruild voor een CD cam omdat enkele HD-kanalen (Eurosport HD en Travel Channel HD, en misschien inmiddels al meer zenders) niet werkten in combinatie met de PowerCam.

    De reccopy tap ken ik niet, maar zoals jij het beschrijft werkt het "automatisch" decoderen niet. Je kunt de 7.00.39 installeren en als het niet bevalt zet je gewoon de oudere firmware er weer op. Welke versie heb je nu?

    Of je zet er alternatieve software op, maar dat is wat meer werk. Of je daarmee twee gecodeerde programma's gelijktijdig gedecodeerd kunt opnemen weet ik echter niet. Maar er zijn vast specialisten op dit forum die je dat kunnen vertellen!

  8. Hoi,

     

    Welkom op het forum! Dat met die 2 gecodeerde programma's klopt, TAP's kun je niet installeren op de 7710HDPVR en ik vrees dat het automatisch decoderen ook geen oplossing is voor jouw probleem. Daarmee kun je bijv. de dag na de gecodeerde opname die opname selecteren en aangeven dat het op een bepaald tijdstip gedecodeerd moet worden en dat lukt dus niet als je op vakantie bent!

    De laatste firmware geeft bij mij in combinatie met de CD-cam trouwens geen problemen.

     

    Frans

  9. Welkom op het forum!

    Met de TF7710HDPVR kun je via fastscan toch ook maar de SD-zenderlijst inladen? Dat gaat hier altijd goed en NED1HD staat dan inderdaad op 101 en niet op 1. Volgens mij is de HD-zenderlijst enkel voor bepaalde receivers en daar is de onze helaas niet bij!

    Gaarne corrigeren als ik het mis heb.

  10. Inmiddels is inderdaad een update beschikbaar. Eerst geprobeerd via BVN en daarna via het download kanaal. Dat werkte niet (met de TF7710HDPVR). Via Ned 1 SD binnen een minuutje gepiept. Daarna de receiver uitgezet (even de spanning eraf) en daarna zie je dat de firmware is bijgewerkt naar 3.03.013 sp2 en download ID 7.

    De eerste ervaringen zijn dat het zappen wat sneller gaat en de beruchte grijze balk is weg! Met de 8psk-zenders had ik voorheen ook geen probleem, dus dat kan ik niet beoordelen of hier een verbetering is.

     

    Frans

×
×
  • Nieuwe aanmaken...