Ga naar inhoud


Daveys

Lid
  • Items

    385
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Daveys

  1. Net 5 minuten met zitten spelen maar toen was ik er wel helemaal klaar mee. Het is een slecht aftreksel van Open Webif. Ik had minimaal een afstandsbediening verwacht die de fysieke zou kunnen vervangen. Helaas..............

  2. Hahaha, die 6 x 2TB is in Raid 5 geconfigureerd en al redelijk vol dus die 2 x 1TB's van Toshiba zijn wel een beetje noodzakelijk.

     

    Ext4 is het nu in 1 partitie :cool:

     

    Afgelopen weekend heb ik de Wave op het dak gezet en de nodige kabeltje getrokken. Komende zaterdag is het uitrichten aan de beurt en dan kunnen we weer lekker via de satelliet kijken. Daar word ik weer vrolijk van :D

     

    Ik ben echt heel erg benieuwd hoe en wat er allemaal kan via de NAS. Kan niet wachten.

  3. Leuk dat je een stukje schrijft hier over jouw ervaring marleentje, top!

     

    De Solo3 waar je op hoopt komt er volgens mij in de vorm van de Duo2 en die zal eerdaags (paar maandjes) wel te koop gaan zijn. Da's dus mazzel hebben dat jouw droom al zo snel waarheid gaat worden ;)

     

    Het mintpunt voor wat betreft de HDD ben ik niet met je eens. Ik vind het eerder een voordeel omdat de behuizing daarom ook lekker klein kan blijven. Ik heb nu 2 stuks 2,5" HDD's van Toshiba gekocht van 1TB per stuk en dat lijkt mij wel voldoende voor wat opnames.

  4. Alles is hier ook bekabeld in huis waar ik nu heel blij mee ben dat ik dit destijds heb gedaan.

     

    Anderhalf jaar geleden had ik satelliet met VU+ Duo's en toen ging het streamen nog niet helemaal lekker. Soms wel en soms niet. 1 op 1 rips van BR's was helemaal niet te doen.

     

    Ik word nu wel steeds nieuwschieriger en vind dit allemaal wel heel leuk om te lezen hoor. Het wachten duurt alleen wat langer nu. Van het weekend gaat de Wave het dak op en de zaterdag daarop de finetuning en de Solo2's in huis. Lekker hoor :cool:

  5. Nog ff een reactie

    :

    heb de Vu+Solo2 al een maand draaien. Snelste box tot op heden. maakt alle verwachtingen waar.

    - HbbTV werkt prima, leuke feature hoewel ik er niet veel mee doe

    - box draait op 1080P

    - MKV die ik op de harde schijf heb gezet draaien zonder horten of stoten. Dan heb ik het over MKV'tjes van 20 Gig met 5.1 FTS en DD en hoge bitrate.

    - NAS nog geen ervaring mee

     

    Meerwaarde van de Duo2; die is er ongetwijfeld met zijn dubbele scherm...ik ga dat niet gebruiken en deze voldoet prima

     

    Da's goed om te lezen en nog is bevestigd te zien. Als de MKV's via een externe HDD afspelen lukt dat zeker ook met een NAS :cool:

     

    davys, 546 MB is het geheugen van de Solo2 en een deel daarvan kun je niet zien daar die voor het systeem gebruikt wordt. dus genoeg power.

     

    Extra, extra, extra lekker :)

     

    Het 1080P verhaal is heel gaaf en de HDMI 1.4, Gigabit LAN, etc. Uiteindelijk bepaalt de hardware aan boord wat er softwarematig mogelijk is en m'n geld ga ik dan ook op de Solo2 zetten. In beide komt een Toshiba schijfje van 1TB dus dan kan ik voorlopig wel vooruit. Alles wat ik wens is dadelijk mogelijk met de Solo2 en dat ook nog is met de snelste ontvanger tot nu toe.

     

    Wat de toekomst gaat brengen met de andere fabrikanten en VU zelf ben ik erg benieuwd naar. Zoals ik al eerder schreef, er zal veel nieuws gaan komen met waarschijnlijk veel nieuwe mogelijkheden. Voor de imagemakers moet dit ook leuk gaan worden.

  6. met NAS heb je een keigoed systeem...

    inderdaad andere receivers van deze nieuwe generatie moeten dat nog eerst maar bewijzen

    dus vanaf de solo2 en straks de Duo2 mega fun voorspeld

    ciao

     

    :cool: :cool: :cool:

     

    Overschat het nu allemaal niet want streamen vanaf een nas is beslist geen gigabit of een mega snelle cpu nodig.

    Een 100 Mbit nic kan een HD stream al royaal verwerken en houdt dus nog over.

     

    Gigabit is wat minder spannend in dit geval maar je houdt lekker wat over om tegelijkertijd wat andere zaken te doen over het netwerk.

     

    De processor is toch echt wel de allergrootste sprong voorwaarts met heel veel meer mogelijkheden. Dat maakt de nieuwe VU's voor mij "The Next Gen" en wie weet gaat het mij een mediaspeler voor boven schelen. Ik kan me daarom ook voorstellen dat wat meer Flash en RAM de mogelijkheden van het streamen van verschillende formaten beter zou maken.

     

    Ik ben ook heel erg benieuwd wat het antwoord van de andere fabrikanten gaat worden en denk daarom dat we kunnen gaan smullen van alle nieuwe mogelijkheden. Voorlopig is het alleen VU+ dus dat maakt voor mij de keuze makkelijker.

  7. Voor de dingen die je wilt kunnen hoef je niet te wachten op de Duo2. OpenPLi en VTi zijn beiden goede images, er zit wat mij betreft geen heilige tussen.

     

    OK, dank je carlo666. De ontvanger zelf is het belangrijkst natuurlijk. Gigabit en de 1300 MHz CPU zijn uniek en ik ben heel erg benieuwd hoe rap het bakje is :cool:

     

    Flash en ram zijn voorlopig nog geen probleem. Als je zeker weet dat je nu een box wilt kopen en er vervolgens jarenlang mee blijft kijken is het wel de moeite waard.

    Ik krijg de indruk dat ze die cpu/flash/ram combi alleen maar opkrikken om potentiele kopers over te halen voor een bepaald merk/model.

    Voor werking anno 2013 voldoen alle courante boxjes van om het even welke fabrikant.

    Ik koop persoonlijk geen high end omdat de ervaring leert dat ik toch gemiddeld om de 3 jaar een andere box aanschaf. Pure kapitaal vernietiging.

     

    Ik vind de nieuwe VU's qua specificaties toch wel van een andere orde dan de huidige generatie ontvangers. Dit is in snelheid wel een serieuze sprong vooruit.

     

    Ik denk dat met name het streamen via de NAS een hele goede mogelijkheid is geworden alleen heb ik daar nog niet een eenduidig antwoord op.

  8. Ik zou er niet over piekeren een vu te kopen. Dit alleen al om de manier waarop de fabrikant omgaat met problemen in drivers en de wijze waarop ze deze oplosssen.

    Mooie specs zijn 1 ding maar ik heb persoonlijk vooral belang bij een fabrikant die degelijke drivers afleverd en dat is vu overduidelijk niet. En as matter of fact dreambox ook niet.

    Voorlopig is op dat punt ET de enige die degelijk werk afleverd. Als VU zich op dat punt kan verbeteren zouden het pas echt goede boxen worden.

     

    Dit is wel een minpunt waarover ik gelezen heb bij PLi. VTI zou dan misschien een optie worden hoewel PLi mijn voorkeur heeft vanwege mijn eerdere ervaringen met ze i.c.m. de VU+ Duo.

     

    Als het dan toch een vu zou moeten zijn zou ik zelf wachten op de Duo2 of het budget moet al beperkt zijn.

     

    Budget is geen issue maar tijd wel. Ik wil niet nog 4 maanden hoeven te wachten en wat zijn de echte voordelen van de Duo? Dat zou voor mij Flash en RAM zijn als ik daar echt wat aan had maar dat weet ik nog steeds niet echt.

     

    de gebrekkige Cisco ontvanger en de beperkte mogelijkheden die deze ontvanger heeft hebben mij tot bijna waanzin gedreven,dat is wat ik ook lees van jou maar waarom koop je dan geen andere ontvanger ik gebruik mijn vu ultimo voor ziggo en die is niet beperkt.

     

    Ook het beperkte aanbod aan zenders stoort mij en nog wat andere zaken die je in mijn eerste post kan lezen. Ziggo heeft het bij mij afgedaan en daarnaast zijn de prijzen die ze vragen bizar hoog. Ik wil hier alleen geen discussie over Ziggo hebben maar over de verschillen in specificaties tussen de Duo2 en Solo2 en of het de moeite waard is om te wachten op de Duo2 met de betere specificaties.

     

    quick and dirty heb ik dat hier vermeld http://www.sat4all.c...2/#entry2134918

    de noodzaak en het budget bepaald veel

     

    vergeet niet jij bent jarenlang met veel meer bezig dan het doorsnee gebruik zelve

    dat wil niet zeggen dat je geen hoge eisen mag stellen, maar andere gebruikers komen wellicht niet op hun kosten

    daar ze jouw vorm van gebruik nooit zullen evenaren.

    ciao

     

    Waar ik de ontvangers voor wil gaan gebruiken heb ik in mijn eerste post aangegeven. Een groot voordeel zou zijn dat ik mijn NAS kan benaderen en de MKV's kan afspelen via de ontvanger.

     

    Extra tuners toevoegen, een mooi schermpje op de Duo2, het heeft voor mij geen toegevoegde waarde. Dan blijft aan verschillen alleen nog Flash en RAM over wat mij zou kunnen overhalen op een Duo2 te wachten.

  9. @stevie-v, Toen ik afgelopen jaar de overstap naar Ziggo maakte was het eerste wat mij opviel dat de kwaliteit van de HD-zenders een stukje minder was. Misschien dat dit veranderd is sinds een klein jaar geleden. Het is ook niet de hoofdreden van mijn overstap maar 1 van de vele redenen.

     

    De overstap heb ik nog niet gemaakt maar de stap naar de overstap wel ;) . Ik wil eerst de schotel compleet uitgericht op het dak hebben staan en de nog te kiezen ontvangers klaar voor gebruik hebben voordat ik Ziggo opzeg. Op de ontvangers na heb ik al alles in huis.

     

    @Jürgen, Hmm, niet al te veel tijd. Met een maand wil ik wel alles draaiend hebben, 2 maanden maximaal. De waarschijnlijke prijs van 600 Euro vind ik iets minder spannend van de Duo2. Als Flash en RAM niet uitgebreid kunnen worden op de Solo2 en dat heel veel voordeel voor mijn wensen zou zijn dan zit er misschien niets anders op dan wachten.

     

    Heeft iemand al ervaring met de Solo2 i.c.m. een NAS en het afspelen van MKV of andere bestanden?

     

    Kom ik toch ook nog even terug op mijn hoofdvraag, zijn de uitgebreidere Flash en RAM voor mij interessant?

  10. Hoi allemaal,

     

    Na een korte overstap van de schotel naar Ziggo ben ik weer terug bij de schotel.

     

    De beperkingen van Ziggo voor wat betreft de te ontvangen kanalen, de kwaliteit van de HD-zenders, de gebrekkige Cisco ontvanger en de beperkte mogelijkheden die deze ontvanger heeft hebben mij tot bijna waanzin gedreven :crazy: .

     

    Qua schotel word het voor mij weer de T90 die ik in de schuur al in elkaar heb geknutseld. LNB's zijn weer de Black Ultra's en de kabel is ook weer de H125 van Belden. Qua switches ga ik voor wat anders dan mijn vorige opstelling, dit zijn 4 Spaun's 4/1 SAR 411 WSG geworden. Ik wil de switches buiten gaan hangen omdat er dan maar 4 kabeltjes naar binnen komen i.p.v. 16.

     

    Ik heb gezien dat er nu een nieuwe generatie ontvangers aan het komen is met de 1300 MHz MIPS CPU's en Gigabit-LAN :cool: . Dat zal wel wat extra mogelijkheden gaan geven in de toekomst verwacht ik zo.

     

    Nu is VU+ volgens mij als eerste gekomen met deze generatie nieuwe boxen in de vorm van de Solo2 en binnenkort de Duo2. Het enige verschil dat voor mij misschien van belang is tussen deze twee boxen is het verschil in RAM, 1024 voor de Solo2 en 2048 voor de Duo2, en het verschil in Flash, 128 voor de Solo2 en 1024 voor de Duo2.

     

    Mijn vraag is hoe belangrijk deze twee verschillen zijn en of je RAM en Flash kan uitbreiden?

     

    Voor een goed antwoord is het natuurlijk belangrijk om te weten wat ik wil met de ontvangers naast het ontvangen van tv-zenders.

    • Er komen twee nieuwe ontvangers waarvan er 1 in de slaapkamer gaat komen en 1 in de woonkamer.
    • De ontvangers zullen via een netwerkkabel, dus niet wireless, in mijn netwerk komen te hangen.
    • Ik bekijk graag opnames van de ene ontvanger op de andere. Dit kon ook met mijn VU+ Duo's maar niet met de Cisco's van Ziggo wat heel jammer was en nu voor mij een heel belangrijk punt is geworden.
    • Het benaderen van mijn NAS, een Thecus N5200 Pro, via de nieuwe ontvangers om MKV's, etc te bekijken. Dit is geen must maar zou een hele mooie optie zijn.

    Leuk om weer terug te zijn en ik ben benieuwd naar de antwoorden.

     

    Groet, Dave

×
×
  • Nieuwe aanmaken...