Ga naar inhoud


tweecv

Lid
  • Items

    7
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door tweecv

  1. De handleiding van het flashen via browser of DreamUp kan ik dromen, daar ligt het niet aan. Wanneer ik bij het flashen via browser op "Flash" klik zie ik niets gebeuren, ook geen voortgangsbalk. Staat overigens nergens beschreven wat er na het aanklikken van "flash" te zien is, wel dat het enkele minuten kan duren.

    Momenteel heb ik OpenPli 1.0 actief en wil OpenPli 2.1 installeren (ivm "uitzending gemist", software reeds gecompilleerd). Bij het opstarten van de DM800 zie ik in het DM800-scherm alleen maar "Dream Multimedia booting..." verder geen getal etc. In september 2009 laatste keer een update gedaan van image via DreamUp (enige wat nog werkte) omdat destijds continue een groen scherm verscheen. Heb dus het donkerbruin vermoeden dat er ergens e.o.a. parameter niet goed staat. Wat doet "flash" eigenlijk? En dan bedoel ik niet het upload van image maar wat er letterlijk gebeurd!

  2. Bootloader?? Geen idee.

    Met fileZilla maak je een ftp verbinding met de dreambox. Vervolgens kun je up- en downloaden en deleten van de HDD en is alles toegangelijk. Jaren geleden iets gelezen over de DM7000 dat je in "tmp" of irgendwo iets kon plaatsen en zodoende DreamUp kon omzeilen. DM7000 loopt jaren probleemloos met Gemini, DM800 heeft nogal eens nukken.

  3. Kun je zo ook een nfi image met ftp op de DM800 zetten en vervolgens configureren??

    Zo ja, waar moet die dan staan??

    Dat flash gedoe via browser werkt bij mij niet en DreamUp is iets voor de echte probleem gevallen :mad: !!

  4. Momenteel kun je volgens mij op twee manieren de DM800 flashen: via browser of DreamUp (rs232).

    Via browser lukt het niet. Nadat ik de gebruikelijke methode volg en uiteindelijk op "flash" klikt zie ik niets gebeuren. Geeft die aan als de flash klaar is?? Als ik na 10 minuten een herstart doe heb ik nog steeds het oude image er op staan. De laatste update heb ik destijds noodgedwongen uitgevoerd met DreamUp. Waar wordt eigenlijk die "nfi" geplaatst op de dreambox??? Zet ik deze er op met FileZilla, restart etc etc en klaar, of niet???

×
×
  • Nieuwe aanmaken...