Ga naar inhoud


koen_92

Lid
  • Items

    42
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door koen_92

  1. Hallo,

     

    Sinds kort heb ik een gek probleem: een configuratie die altijd gewerkt heeft (ffdecsawrapper + ocsam + mythtv) doet ineens moeilijk op de Nederlandse SD-kanalen van CD: hij 'decodeert' niet meer. Ik krijg dit als ik NPO1 SD (op 19.2, 12515, SID 4011) wil decoderen:

    Oct 31 20:42:56.410 CHANNEL: Clearing tuning cache due to switch cmd
    Oct 31 20:42:56.415 CAM(core.pids): 0: removing 0.1 on cw index 1
    Oct 31 20:42:56.427 THREAD: ecmhandler 0 filter thread ended (pid=4500, tid=16151664)
    Oct 31 20:42:56.457 CHANNEL: Tuning frontend
    Oct 31 20:42:56.457 CSA: Got command(3): I idx: 0 pid: 0
    Oct 31 20:42:56.459 THREAD: logger 0 filter thread ended (pid=4500, tid=139654196272648)
    Orbit: 00000192E
    Oct 31 20:43:01.067 CSA: Got command(3): I idx: 0 pid: 0
    

    Dat terwijl NPO2 HD (op 23.5, 11739, SID 6080) wel goedgaat:

    Oct 31 20:37:05.954 CAM(cardclient.newcamd): msg ID sync error. Retrying...
    Oct 31 20:37:06.306 CAM(core.ecm): cache add prgId=6080 source=88eb transponder=33b1b ecm=716/80
    Oct 31 20:37:06.306 CAM(core.ecm): 0.1: correct key found
    Oct 31 20:37:06.341 CSA: Creating csa for rb: 2
    Oct 31 20:37:06.547 CSA: Removing csa for rb: 2
    

    De 'correct key found' komt bij de SD-zenders nooit langs, ook wordt er nooit een ECM naar Oscam gestuurd. Simulcrypt DVB-S-kanalen doen het wel (bijv. MTV Dance). Hoe kan dit? Weet iemand waar ik moet zoeken naar een oplossing of hoe ik dit moet debuggen?

     

    Ik gebruik deze versie van ffdecsawrapper op Debian Wheezy met een (dvb-mutex) gepatchte 3.16 kernel. Als TV-kaart heb ik een TBS 6981 die vanuit de kernel gesupport wordt in 3.16 (dus ik gebruik geen out-of-tree drivers op de dvbloopback module na).

  2. Hmm, waarschijnlijk heb je niet heel veel aan mijn reactie maar ik zal een poging doen:

     

    Allereerst een vraag: welke 'NPO1' bedoel je? De normale (SD-versie) op Astra 19.2 of de HD-versie op Astra 23.5? En welke TV-kaart gebruik je om dit te ontvangen? De Technisat SkyStar zoals in je signature staat?

     

    TV-tuners via USB heb ik overigens niet zo'n goede ervaringen mee: bij mij gaan die na een bepaalde tijd altijd moeilijk doen, waarna je usb timeouts krijgt. Kun je daar eens naar kijken? (typ in de terminal eens: dmesg en kijk of daar USB-gerelateerde errors in voorkomen)

     

    Zelf krijg ik die continuity errors enkel bij een slecht signaal/regen. In het geval het bij jou de HD-versies van de NPO betreft zou dat zeker mogelijk kunnen zijn: NPO1 en 3 zitten op een andere transponder dan NPO2, wat meteen zou verklaren dat NPO2 wel werkt.

     

    Je kunt eens proberen een andere ontvanger aan te sluiten en daarmee kijken of het probleem ook optreedt.

     

    Verder ervaar ik hardware-geaccelereerde oplossingen gevoeliger zijn voor storingen dan software-oplossingen: Gebruik eens een desktop met Kodi als client en zet daar Hardware acceleratie uit. Treedt het probleem dan ook op?

  3. Waarschijnlijk wel bekend: de Nederlandse eredivisie wordt naast op Fox Sports ook op een aantal buitenlandse kanalen uitgezonden. Een overzicht daarvan is hier te vinden: http://liveonsat.com/los_soc_e_netherlands_ALL.php

     

    De meeste kanalen zijn versleuteld, maar het viel mij op dat het kanaal "Telekanal Futbol" FTA is en dat daar best wel interessante wedstrijden voor de Nederlandse voetbalfan op te zien zijn. Echter wordt dit kanaal uitgezonden vanaf de Yamal 401 satelliet (zie http://www.lyngsat.com/Yamal-401.html).

     

    Als we naar de beam van deze satelliet kijken, wordt de hoop nog minder: http://www.lyngsat-maps.com/maps/yamal201_c.html

     

    Op de grens van Duitsland en Polen zit je op 42Eirp (is 80-100cm schotel).

     

    Maar er is toch een beetje hoop: Nilesat 102 op 7W heeft ook een beam waarbij de 42Eirp in Zuid-Italië al ophoudt. En Nilesat kan ik hier ook redelijk (met goed weer) ontvangen op een 120cm schotel met een black ultra.

     

    Nu wil ik die installatie best wel een keer afbreken om Yamal te proberen, maar daarvoor zou ik van hieruit wel een klein advies/bevestiging willen hebben dat het ook daadwerkelijk mogelijk is. Wat denken jullie, is deze satelliet in Nederland te ontvangen?

  4. Houd er rekening mee dat de netwerkkaart en de usb-poort op een raspberry pi op dezelfde 'bus' zitten. Dit betekent dus dat als je via het netwerk iets naar de pi wilt schrijven, dit via de netwerkkaart naar de bus gaat, dan naar de cpu en dan weer terug naar de bus om vervolgens naar de usb-poort te gaan. Op de 'terugweg'  naar de bus zal het botsen met de volgende data vanuit de netwerkkaart die alweer klaar staat. De nieuwe data moet dan eerst 'wachten' totdat de oude data is weggeschreven.

     

    Dit proces zal ervoor zorgen dat de schijf erg traag zal werken als hij via het netwerk benaderd wordt. Of dit ook daadwerkelijk jouw probleem is weet ik niet, maar ik raad je bij deze toch een NAS of een iets krachtiger apparaat aan om hetgeen dat je wilt bereiken voor elkaar te krijgen.

    Google staat vol met dit probleem: https://www.google.nl/#q=raspberry+pi+slow+usb+hdd+write+network

  5. Hmm, het zou inderdaad kunnen. Maar dan begint het wel een gedoe te worden en ga ik wel zoeken naar een alternatief.

    Mocht iemand in dit topic interesse hebben om dit zelf te repareren en zo goedkoop aan een Triax 110cm willen komen: je kunt hem gratis afhalen in Lienden (Betuwe) (excl LNB-arm en houder dan :P).

     

    In ieder geval iedereen bedankt voor het meedenken!

  6. Hmm acid helaas lijk je gelijk te hebben, ik heb inmiddels een reactie ontvangen:

     

     

    Goedemorgen,

    Helaas moeten wij u teleurstellen, wij hebben deze arm ook niet los, en mede het feit dat dit formaat schotel niet vaak verkocht wordt door ons hebben wij ook niet een beschadigd of defect exemplaar liggen waar we u een losse arm van toe zouden kunnen zenden.
    Triax zelf verkoop deze onderdelen ook niet los.

    Met vriendelijke groet,

     

     

    Dus sja, aangezien ik zelf lassen ook niet echt zie zitten zal het wel oud ijzer worden. Zonde! Of ik kan natuurlijk de sectie 2e Hands van deze site nog proberen: misschien dat er een waaghals te vinden is die zelf zo'n LNB-arm wilt maken...

  7. @schotel schoren: Ik weet niet of dat nodig is, schotel komt in de tuin te staan met aan 2 kanten een gebouw en aan de andere 2 kanten een schutting: wind zal dus wel meevallen.

     

    En ja lassen enzo kan wel en is allemaal leuk, maar zoals op de foto's ook te zien is moet er een kleine 'knik' in die arm zitten. Een rechte arm lassen uit een stuk staal is wel te doen, maar om die knik op de graad precies erin te buigen is een heel ander verhaal.

     

    Ik ga denk ik maar eens een mailtje sturen naar Hirschmann. Als ik antwoord heb zal ik dat hier zeker melden (kan even duren nu er een weekend tussenzit). En zijn Hirschmann en Triax hetzelfde bedrijf? Weer wat geleerd :P

  8. @a33:
    Hmm cement in een schotelconstructie? Het zou kunnen, maar schotelwerk is wel milimeterwerk en ik weet niet of je het echt zo goed gerepareerd krijgt.

    @sprietje:

    Ja dat klopt, die LNB-houder is niet origineel en past ook niet echt goed. Maar aangezien er toch een multifeed opkomt als hij ooit gerepareerd kan worden, maakt dat niet uit omdat je bij een multifeed een nieuwe LNB-houder krijgt.

    En op de schotel zelf staat inderdaad Triax; het is een 110cm. Mochten jullie het niet geloven, wil ik wel even een foto maken hoor :)

     

    Maar is zo'n arm nog ergens los te koop?

  9. Hallo,

     

    Helaas ben ik iets te onvoorzichtig geweest met het opbouwen en uitrichten van mijn Triax 110cm schotel.

    Hierdoor is de LNB-arm iets te ver doorgeboven, waardoor hij nu 'metaal-moe' is.

    Dit betekent dat hij vrijwel niet meer exact en recht uit te richten is en ook een beetje wind zorgt er al voor dat de arm wat gaat buigen.

    Hier wat foto's (let vooral op het met rood omcirkelde gebied en klik voor een grotere versie):

    uYuE5q.jpg

     

    weHfNj.jpg

     

     

    Nu is dit natuurlijk op te lossen door gewoon een nieuwe schotel te kopen, maar dat is erg zonde.

    Ik ben al op zoek geweest naar losse LNB-armen maar die lijken nergens te vinden.

    Weet iemand waar ik op moet zoeken om zo'n arm 'los' te kopen?

    Ik snap dat direct linken naar webwinkels hier verboden is, maar kan iemand op z'n minste een Google-zoekopdracht geven zodat ik zelf een webshop kan vinden om zo'n arm te bestellen?

    En mocht zo'n arm niet los te koop zijn: past de arm van een Triax 60cm schotel ook op de Triax 110cm? Of is die langer/korter? Als dat past kan ik natuurlijk ook een goedkopere Triax 60cm schotel kopen en die arm gebruiken voor deze 110cm.

     

    Alvast bedankt, Koen

     

  10. Wel gek dat je dan nu nog steeds het basispakket voor 12,95 kunt bestellen:

    http://www.canaldigitaal.nl/recreatie/

     

    Zelfs hebben wij het basispakket met één extra kaart die 1,50 per maand koste, waardoor ik in totaal 14,45 kwijt was aan televisie. Nu dus zowel de prijs van het basispakket als de prijs van de extra kaart omhoog zijn gegaan en ik geen behoefte aan HD heb, heb ik toch maar even contact met de helpdesk opgenomen. Toen ik dit uitlegde en dat ik door deze verhogingen nog liever over zou gaan op digitenne (dat is maar 9,95 voor drie kaarten) kreeg ik ineens een aanbod: 2 jaar vast voor 15,45 voor mijn 2 kaarten.

     

    Dus  mocht je het niet eens zijn met zulke belachelijke prijsverhogingen: bellen, meestal is er wel wat te regelen.

  11. Schriftelijke bevestigingen die je via post thuiskrijgt, blijken volgens CD standaard brieven te zijn (dat zei iemand tegen mij daar op die helpdesk).

    Ga er dus maar vanuit dat NPO gewoon stopt zodra je contract afloopt.

    Indien je meer duidelijkheid wil, moet je ze vragen bevestigingen te mailen, want over mail sturen ze blijkbaar geen 'standaardbrieven', aldus diezelfde helpdesk.

    Overigens kunnen ze je alleen mailen als je ze zelf mailt: als je telefonisch vraagt of ze een bevestiging willen mailen, krijg je als antwoord dat je die via mail moet vragen...

  12. Hallo, sinds kort heb ik een MTV Unlimited smartcard in gebruik met de volgende config (komt van ergens hier op het forum) (op een homeserver met Ubuntu 12.04):

    [reader]
    label                         = mtvcard
    protocol                      = mouse
    device                        = /dev/ttyUSB0
    services                      = mtv-unlimited
    caid                          = 0B00
    detect                        = cd
    mhz                           = 534
    cardmhz                       = 369
    ident                         = 0B00:000000
    group                         = 1
    emmcache                      = 1,3,2
    blockemm-unknown              = 1
    

    Dit werkt allemaal prima en probleemloos. Echter wordt er nu zeer vaak een emm naar de kaart geschreven: iedere 20 seconden ongeveer (ruwweg is de verhouding nu 2 ECMs/1EMM). Het zijn trouwens allemaal shared emm (maar dat is logisch). Ik ondervind hier geen problemen van, maar ik vind het wel vreemd. Is dit normaal gedrag? Het lijkt mij nogal slijtagegevoelig voor de kaart namelijk.

     

    En waar dient de emmcache parameter precies voor? Volgende de documentatie is de 1 enable, de 2 voor logging en de 3 voor aantal rewrites. Waarom zou je een emm eigenlijk ooit meerdere malen willen wegschrijven? 1 succesvolle write lijkt mij toch voldoende?

  13. Hallo Mimisku,

     

    Sorry voor de late reactie het duurde even voordat ik een Windows-pc gevonden had.

    Maar die heb ik dus inmiddels gevonden en DreamUP erop gedraaid.

     

    Inmiddels doet de Dreambox het weer prima :)

    Bedankt voor de hulp!

  14. Hmm ja DreamUp ben ik ook al tegengekomen. Helaas is dat tooltje enkel voor Windows beschikbaar (ik gebruik enkel Linux). Kan dit echt niet via Telnet? Is er nergens fatsoenlijke documentatie te vinden over de CLI-tools van OpenPli? (ik kan bijv. nergens vinden hoe het commando flash_eraseall precies werkt).

  15. Hallo,

     

    Toen ik vandaag de stekker uit mijn Dreambox trok zonder hem netjes af te sluiten start hij niet meer op.

    Zodra ik hem aanzet blijft het scherm hangen op:

    http://img9.imageshack.us/img9/1303/z7pk.jpg

     

    Ook de webinterface is niet meer te benaderen.

    Ik ken er echter nog wel via telnet op inloggen.


    Er staat (of stond?) OpenPli 3.0 up.

     

    Nu wil ik hem opnieuw flashen, en meteen naar OpenPli 4.0, maar ik kan dus niet meer bij de webinterface voor een firmware upgrade.

    Op Youtube staat wel een tutorial:

    https://www.youtube.com/watch?v=S8gXphh8v5A

     

    Maar voordat ik hem brick/er helemaal niet meer bij kan wil ik eerst vragen of dit wel de goede manier is om hem te flashen?

  16. @Spiertje:

    Hmm m isschien heb je wel gelijk ja, 2 switches leven inderdaad ook verlies op natuurlijk. Maar goed dan blijft wel staan dat zo'n set 89 euro kost. Ik zal in ieder geval volgende week (als ik er weer kom) navragen wat ze precies wil, mag ze zelf de keuze maken :)

     

    @Marc-sim:

    Als de SAT801 ermee om kan gaan, zullen de andere modellen wat waarschijnlijk ook wel kunnen? Nou ja dat blijft dan de gok.

     

    Ik kom er pas ergens volgende week weer langs, tegen die tijd zal ik wel laten weten wat de uiteindelijke oplossing geworden is.

     

    Nogmaals: iedereen bedankt voor de hulp/meedenken!

  17. Hartelijk dank voor de snelle reacties iedereen!

     

    @Sprietje:

    Er wordt inderdaad maar één aansluiting gebruikt, dus dat valt in ieder geval mee.

     

    En ja de triple-sat set heb ik ook over nagedacht, maar werkt dat nog wel redelijk? (regen!) Zeker nu de footprint van Astra 2 een stuk kleiner is, zal dat een probleem kunnen worden (ik woon btw in Betuwe, midden van NL).

     

    Maar goed dan rest nog steeds de vraag: kan een M7 receiver met een uncommitted switch omgaan? Volgens de website van CD kan hij wel met zowel Diseqc 1.0, 1.1 als 1.2 omgaan. Maar of hij zich ook netjes aan de 1.1 standaard houdt en uncommitted switches ondersteunt weet ik niet...

  18. Hallo,

     

    Iemand die ik ken heeft momenteel CD met de standaard Triax schotel en DUO LNB.

    Ze wil nu echter ook Engeland/BBC ontvangen en het liefst zo goedkoop mogelijk.

    Omdat ze verder geen bezwaar heeft tegen het plaatsen van een extra schotel (buitengebied en grote tuin), en ik nog wel een 70cm schotel+LNB heb liggen, leek het mij een mooie oplossing die op 28.2 te richten en met een Diseqc-switch te koppelen aan de DUO LNB.

     

    Volgens http://www.***ongewenste_url***.eu/handleidingen/DISEQCs%20manual/diseqcs.html is dit inderdaad mogelijk, hetzij je dan een uncommited diseqc switch nodig hebt:

    duolnb-1lnb.gif

     

    Nu mijn vraag: hoe kom ik aan een uncommited diseqc switch? Satshops zetten er niet bij of een switch commited of uncommited is. Verder heeft ze natuurlijk de standaard CD (M7) ontvanger. Kan die hiermee overweg?

     

    Of weet iemand een ander goedkoop (max 50 euro) alternatief om dit geheel voor elkaar te krijgen?

  19. Hmm ja misschien heb je ook wel gelijk.

    Nou ja voor de mensen die hier per see naar willen kijken (ik niet), is Al Jazeera Sports misschien een alternatief? In Nederland kun je bij een aantal satshops daar een smartcard voor krijgen voor 120 euro per jaar ofzo. En dat is tenminste gewoon irdeto....

    Al Jazeera Sports zit 'gewoon' op Hotbird (en deels Nilesat, dat is dan weer minder goed te ontvangen hier).

  20. Ik denk dat je hier heel goed omschrijft waar hem de schoen wringt bij Fox en CD. 

    Op Europees niveau probeert Fox zijn Premier League veilig te stellen, omdat  commentaar-in-een-bepaalde-taal de internationale voetbalkijker worst zal wezen .Langs het voetbelveld horen we ook geen commentaarstem.

    Zou dat echt het probleem zijn? Veel wedstrijden uit de Premier League worden nu namelijk ook al FTA uitgezonden op 'alternatieve' satellieten, ook met commentaar van een vreemde taal. Zie hier onder andere (alle rode channels zijn FTA).

×
×
  • Nieuwe aanmaken...