Ga naar inhoud


jerpsx

Lid
  • Items

    742
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    9

Berichten die geplaatst zijn door jerpsx

  1. Sorry ik dacht dat ik vanzelf notificaties zou krijgen bij reacties op deze advertentie…maar niet dus. Zie alle reacties nu pas, excuus.

     

    Laten we zeggen richtprijs 100 euro, de originele afstandsbediening is dus zoek, maar ik doe er een nieuwe afstandsbediening bij (niet origineel, maar in ieder geval iets)

  2. Eigenlijk gewoon helemaal nieuw in doos. Na verhuizing uiteindelijk niet in gebruik genomen.

     

    Kort even aangesloten geweest om even mee te spelen, maar alles nog netjes in plastic.

     

    Prijs 50 euro

  3. Ik herken dit probleem toevallig ook, nooit last gehad maar sinds een wijziging onlangs zijn deze kanalen weggevallen.

     

    Met een goede (Hirschmann 4G afgeschermde) kabel even getest direct vanaf de AOP zijn de kanalen weer terug! Lijkt toch een signaalprobleem te zijn dus...kan nu alleen gaan achterhalen waar het precies zit..."leuke" klus voor in het weekend.

     

    Het lijkt alsof deze kanalen verplaatst zijn naar een frequentie die snel verstoord wordt. Maar inderdaad zal niet iedereen opvallen dat deze kanalen ineens missen ;)

  4. Weet iemand of de FBC tuner in de DUO2 kan?

     

    Ik zie dat deze tuner geleverd wordt icm. oa. de VU+ 4K UNO, maar vraag mij af of ik de tuner ook los in mijn DUO2 kan plaatsen?

     

    Ben hier verder tevreden over namelijk...maar de FBC tuner zou wel een mooie upgrade zijn!

  5. De DM800 heeft geen fan, vanuit de fabriek in ieder geval.

    Er is dan voor zover ik weet ook geen aansturing aanwezig.

     

    Sommigen hebben zelf een fan ingebouwd (of je hebt een clone, die hebben ze ook), maar die draait continu en is niet instelbaar via het menu.

     

    Volgens mij wel eens iets gelezen over de fan aansluiten op de SCART aansluiting. Die stopt met uitzenden als de box op stand-by staat, waardoor de fan ook uit ging.

     

    Heb zelf ook nog een DM800 staan en er een heatsink op geplakt, werkt ook prima. Als de box voldoende ruimte heeft voor ventilatie kunnen ze de warmte prima aan volgens mij.

  6. Ik kan me best voorstellen dat het voor mensen verwarrend is of het nu legaal is of niet. De reactie hier lijkt me ook wat overdreven, de topicstarter komt hier juist vragen of het legaal is. Zeker omdat er ook gewoon open en bloot op Facebook mee geadverteerd lijkt te worden.

     

    Als het te mooi lijkt om waar te zijn gaat ook niet meer helemaal op.

     

    Je hebt met Spotify toegang tot een gigantische bibliotheek met muziek, voor de prijs waar je niet eens één album per maand van kunt kopen.

    Zelfde geldt voor Netflix (al valt daar wat voor te zeggen dat het aanbod soms wat achterloopt), toegang tot zeer veel films en series voor een heel redelijk bedrag per maand waar je bijna niet één film van kunt kopen, laat staan een boxset van een serie.

     

    Bovenstaande twee diensten zijn gewoon legaal, en behalve deze zijn er nog meer legale diensten waar je een redelijk aanbod krijgt voor een redelijk tarief. Je moet wel een beetje in de materie zitten om te weten dat deze IPTV kastjes ws. niet helemaal zuiver zijn.

    • Like 1
  7. Volgens mij worden er hier wat dingen door elkaargehaald...

     

    Windows Defender is voor zover ik weet een antispyware programma, en die slaat aan omdat er mogelijk een virus of malware is gevonden (mogelijk false positive)

     

    Heeft nog niets te maken met een firewall die mogelijk iets blokkeerd...Het advies om dan ook zomaar het programma toe te staan lijkt mij niet zo verstandig.

     

    Wanneer je een (nieuwe) firewall hebt kan het inderdaad zijn dat deze bij nieuwe programma's vraagt of het programma wel toegang mag krijgen tot het netwerk/internet. Dat is een hele andere vraag dan of je mogelijk besmettelijke software wilt openen.

     

    Heb je het van de officiele DreamboxEdit site? Of elders..

  8. Welke tuner? Single of Dual DVB-C tuner?

     

    Ik weet nog dat de single module in mijn VU+ erg gevoelig was voor te sterk signaal. Opgelost met een demper (of een passieve splitter kan ook voldoende zijn als deze het signaal een beetje afzwakt).

     

    Met de dual dvb-c tuner heb ik dit probleem niet.

  9. 8000HD is een mooie ontvanger, maar inmiddels wel ouderwets qua specs.

     

    Als 4K een must is houd je maar een paar ontvangers over, misschien die eens opzoeken en vergelijken. Ik ken uit mijn hoofde de VU+ 4K, misschien kan iemand anders (of Google) mij even aanvullen met de andere 4K ontvangers die er zijn  ;)

  10. Ik zou eerst eens proberen om te kijken hoe ver je komt als je de kaart gewoon in de cliënt doet die is aangesloten op de kabel.

     

    Dan kun je ook meteen kijken of de kaarten actief zijn c.q. werken.

     

    Als dat gewoon goed werkt kun je proberen om een verbinding tussen de boxen op te gaan zetten ;)

  11. Wellicht ergens een instelling die bij hem wel goed werkte en bij jou problemen oplevert. Kan van alles zijn.

     

    Misschien had hij bestanden op een externe schijf/netwerklocatie die nu niet meer beschikbaar zijn?

     

    Ik zou toch even een nieuwe Pli downloaden en die flashen, dan kun je vanaf begin af aan de image meteen instellen naar jouw smaak.

  12. Je kunt ook gewoon offline blijven, dan weet je zeker dat er niemand bij kan komen...(behalve fysiek dan)

     

    Het scenario dat je hierboven schetst lijkt me wel erg extreem, dan moet je echt een gericht doelwit zijn.

     

    Op de eerste plaats moeten ze in je ontvanger zien te komen...je denkt dat alles wat met internet verbonden is gebrute-forced wordt? Lijkt me meer voor de hand liggend dat ze standaard poorten afgaan naar onwetende mensen die hun apparatuur aan het net hebben hangen zonder firewall en standaard wachtwoorden.

     

    Hoe ze vanaf je ontvanger in de rest van je netwerk komen mag je me ook uitleggen, er moet dan wel een hoop fout gaan. Als je PC ook nog geïnfecteerd wordt met ransomware doe je zelf ook wat fout denk ik.

     

    Maar goed ieder mag z'n eigen idee hierover hebben. Bij mij gaat het al jaren goed, zal wel geluk zijn ;)

  13. Naar mijn mening kun je prima een poortje open zetten, gewoon een sterk wachtwoord op je box instellen. Met eenvoudig of zelfs standaard wachtwoord is natuurlijk wel vragen om problemen.

     

    Als er gekke dingen gebeuren merk je dat waarschijnlijk gauw genoeg, en kun je ingrijpen. Stel dat er in het ergste geval ingebroken wordt op je box en ze toegang krijgen tot je webinterface/streaming, dat laatste merk je gauw genoeg omdat er dan telkens een tuner bezet zal zijn. Als ze op je webinterface kunnen komen kunnen ze je plagen door de box te besturen....Het is verder niet zo (neem ik aan) dat er persoonlijke gegevens op je box staan, of ze je bankrekening kunnen plunderen als ze toegang hebben gekregen tot jouw ontvanger...

×
×
  • Nieuwe aanmaken...