Ga naar inhoud


tjerkpolle

Lid
  • Items

    40
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door tjerkpolle

  1. Beste mede forummers,

     

    misschien is mijn vraag heel eenvoudig op te lossen, maar ik weet zelf niet precies hoe.

     

    Mijn probleem is dat mijn favorietenlijst/zenderlijst in de loop van de tijd behoorlijk vervuild is geraakt met kanalen die het niet doen.

    Nu kan ik dat handmatig opschonen door 1 voor 1 de zender uit mijn favorietenlijst / bouquettelijst te verwijderen, maar is hier een andere manier voor?

     

    Ik ben in het bezit van een dm800hd met gemini 2 erop geloof ik.

     

    Ik hoop dat jullie me kunnen helpen!

  2. Hallo mede forumleden,

     

    Ik kan de nederlandse HD zenders niet ontvangen (o.a. NL1 HD etc.). Nu heb ik er iemand naar laten kijken en deze persoon zegt mij dat de ontvanger een defekt heeft (in de tuner?). Dit schijnt bij een hele serie van de 800 voor te komen. Kan iemand dit bevestigen?

     

     

  3. Beste mede forumleden,

     

    misschien wel een hele domme vraag, maar ik stel 'm toch maar.

     

    Als ik mijn visiosat bisat (13/19,2/23,5/28,2) schotel wil afstellen met mijn dreambox via de satfind funktie, welke transponder kan ik 'm dan het beste afstellen?

     

    En geldt dat dan voor alle 4 de satelietposities?

     

    Kwam er nl. achter dat ik 'm op een foute transponder had afgesteld, want ik had 91% snr, maar toen veranderde ik de tranponder en had ik in een keer maar 67% snr en veel BER.

     

    Graag jullie tips!

  4. Ik heb de schotel nu verplaatst en uitgericht zonder disecq ertussen. Heb euvel was dus dat de arm van de schotel onder het gewicht van de lnb's doorhing, waardoor er veel fouten in de signaalontvangst zaten van 13/19,2/28,2 en geen ontvangst op 23,5! Nu een SNR van 87-93 op de 4 lnb's. Ik kan echter nog steeds geen NL1 HD ontvangen ... snap niet waar het aan ligt.

     

  5. ok dat ga ik proberen, waar kan ik dat dan per zender instellen?

     

    Ik heb JADE3 image erop staan, maar als ik bij settings een andere zenderlijst wil downloaden zegt ie iets van dat de zenderlijst henksat settings 13/19,2/23,5/28,2 al door de image wordt verstrekt....?

     

    wat ik ook vind dat ze onlangs nog weer veranderingen aan NL1HD hebben aangebracht (29 juni):

     

    Astra 3B (23.5°E), 2010-06-29

    Canal Digitaal & TV Vlaanderen: Nederland 1 HD is nu gecodeerd in Mediaguard 2 & Viaccess 4.0 (11856.00MHz, pol.V SR:27500 FEC:5/6 SID:7035 PID:517[MPEG-4] /90 Dutch).

     

    Dit kan geen invloed hebben? Was hiervoor ongecodeerd?

    zie ook

    http://nl.kingofsat.net/channelhistory.php?ch=7312

     

  6. Gisterenavond weer het dak op geweest met de intentie om de schotel te verplaatsen i.v.m. geen ontvangst op astra 2 en toch wel het een en ander aan BER op de HB en astra 1 en 3. Ik ben erachter gekomen dat de arm van mijn Visiosat schotel (met G4 13/19,2/23,5/28,2) onder het gewicht van de lnb’s doorhangt. Door de arm extra te ondersteunen heb ik nu een SNR tussen de 87 en 93. Dit is volgens mij netjes. Schijnbaar is met name de 23,5 gr. erg gevoelig qua afstelling.

     

    Gekke is dat ik wel de regionalen en enkele HD zenders van de 23,5 kan ontvangen, maar nog steeds geen NL1HD en de themakanalen zoals bijv. consumentenTV enz.

    Bij Nederland 1 HD krijg ik gewoon een zwart beeld. Verder geen melding. Bij consumenten TV zegt hij afstemmen mislukt. Ik heb op mijn DM800 handmatig gezocht op de 23,5 en hij gaf aan 6 nieuwe kanalen te hebben gevonden o.a. NL1HD en Discovery HD. DiscoveryHD geeft beeld maar NL nog steeds niet. Wat doe ik verkeerd of waar kan dit aan liggen?

     

     

  7. Zo gisterenavond weer het dak op geweest met de intentie om de schotel te verplaatsen i.v.m. geen ontvangst op astra 2 en toch wel het een en ander aan BER op de HB en astra 1 en 3. Ik ben erachter gekomen dat de arm van de schotel onder het gewicht van de lnb’s doorhangt. Door de arm extra te ondersteunen heb ik nu een SNR tussen de 87 en 93. Dit is volgens mij netjes toch? Schijnbaar is met name de 23,5 gr. erg gevoelig qua afstelling.

     

    Gekke is dat ik wel de regionalen en enkele HD zenders van de 23,5 kan ontvangen, maar nog steeds geen NL1HD en de themakanalen zoals bijv. consumentenTV enz.

    Bij Nederland 1 HD krijg ik gewoon een zwart beeld. Verder geen melding. Bij consumenten TV zegt hij afstemmen mislukt. Ik heb op mijn DM800 handmatig gezocht op de 23,5 en hij gaf aan 6 nieuwe kanalen te hebben gevonden o.a. NL1HD en Discovery HD. Discovery geeft beeld maar NL nog steeds niet. Wat doe ik verkeerd of waar kan dit aan liggen?

     

     

  8. nog een misschien domme vraag....

     

    het maakt toch geen bal uit hoe ik de lnb's aansluit op de disecq switch? als ik de volgorde in de dreambox maar hetzelfde hou of...?

     

    dus als ik nu op poort 1) HB (13gr), 2) astra1(19,2),3) astra 3 (23,5) en 4) astra 2 (28,2)enz. zou dit geen probleem moeten zijn?

     

    ik heb trouwens een EMP Centauri 4/1 disecq switch, maar die is juist speciaal voor een dreambox. Mag het niet aan liggen toch?

     

     

  9. Nou, ben afgelopen weekend bij ongeveer 35 graden het dak op geweest.... lekker hoor.....

     

    Maar goed, ik heb mijn Visiosat 13/19,2/23/28,2 schotel verplaatst, om te kijken of ik betere ontvangswaardes kon krijgen. Nu heeft dit niet geholpen, sterker nog ik krijg mijn BER bij 19,2 niet eens op 0. Geen idee waarom niet. Ber schommelt tussen 0 en 10. Vanavond dus nog een ander plekkie opzoeken. Vreemde is dat ik op alle schotels behalve op de 23gr. wel ontvangst heb en de SNR op ongeveer 80 ligt (betere waarden niet te krijgen tot nu toe). De Astra 23gr. blijft echter achter bij slechts rond de 65% SNR en heel veel BER (rond de 8000). Waar kan dit nu aan liggen ? Heb 2x aparte Disecq switches voor een DM500 en een DM800. Heb ook al een andere Disecq switch geprobeerd. Op 23 gr Astra 3 krijg ik al helemaal geen beeld. Geen enkele zender. Als ik de ontvanger laat zoeken vind hij een paar zenders op 23 gr astra3, maar geen beeld.

     

    Iemand een idee waar ik het zou kunnen zoeken?

  10. Beste mede forumleden,

     

    sinds een hele periode heb ik veel plezier van mij 42 PFL 8404 philips televisie in combinatie met een dm800. Zoals velen kijk ook ik natuurlijk het WK voetbal.

     

    Nu weet ik niet waar het probleem precies zit, maar ik merk het volgende:

     

    Als ik voetbal kijk zie ik bij langzame camerabewegingen super strak beeld. Als de camera echter wat sneller over het veld beweegt, wordt het beeld echter wazig. Ook bij close ups valt me soms op dat een donkere achtergrond (speler in voorgrond scherp) erg blokkerig wordt.

     

    Waar zou dit probleem kunnen liggen?

  11. Hallo Tonskidutch,

     

    Dat de koppen in de verschillende hoogtes staan snap ik, zo is de G4 houder ook geconstrueerd door de fabrikant. Ik bedoel echter dat op de genoemde foto de koppen t.o.v. de -10 / 0 / 10 positie (ze zijn nog vertikaal te stellen) vrij hoog staan. Ik heb begrepen dat ze eigenlijk altijd rond de 0 positie staan?

     

  12. Hallo, bedankt voor je reactie!

     

    Ik zal even kijken of ik het weekend even wat foto's kan maken. Volgens mij heb ik wel de juiste volgorde, maar ik zal even voor de zekerheid controleren!

    Dus de volgorde van jouw foto van hierboven is de juiste?

     

    ik zie trouwens dat je sommige koppen vrij hoog (lees: niet op de nul positie) hebt uitgelijnd!

  13. Hallo mede forumleden,

     

    ik ben inmiddels al een tijdje in het bezig van een visiosat g4. Nu had ik de schotel al tijdje zo ongeveer uitgelijnd staan zodat ik in ieder geval goed beeld heb op 19,2.

     

    De schotel staat op een plat dak en 'kijkt' over de nok van het dak van de buurman.

     

    Ik heb gisteren geprobeerd om de schotel exact af te stellen.

    Als ik de schotel afstel op 19,2 dan heb ik beeld op 13, 19,2 en 28,2 maar NIET op 23,5. De signaalsterktes krijg ik momenteel ik niet veel hoger dan ergens tussen 65 en 70 (gemeten met de dreambox 800). Wat doe ik verkeerd?

     

    Kan het zijn dat bijv. een schoorsteen op het dak van de buurman net het signaal van 23,5 verstoord? Is er een manier om te kijken of vanuit de schotel iets het signaal in de weg staat?

     

    Ben benieuwd naar jullie reacties!

  14. Ik ben benieuwd of er nog nieuwe ontwikkelingen zijn op het gebied van uitzending gemist bekijken via de dreambox.

     

    http://www.sat4all.com/forums/ubbthreads.php/topics/1536518/2

    http://www.sat4all.com/forums/ubbthreads.php/ubb/showflat/Number/1536518

     

    Ik heb hierover wel wat gevonden op dit forum, maar dat zijn toch al wel wat oudere topics, waarbij het voor een tamelijke leek niet heel eenvoudig is om dit in te stellen?

     

    Misschien wat tips?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...