Ga naar inhoud


Stip

Lid
  • Items

    3
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Stip

  1. Even een update van de problemen met de Rebox 8220.

     

    De antenne is een multytenne (4 LNB's)

    Rebox beeld (HDMI) en geluid (optisch) aangesloten op Installatie, Denon AVR 1910

    TV is een Sony Bravia.

    De problemen waren

    1. Beeld en geluid vallen weg. Beeld alleen, geluid alleen of samen. Variërend van 1 tot ongeveer 5 seconde.

    2. Bij opstarten systeem de ene keer geen signaal van NPO 1. En uiteraard ook de rest niet van deze transponder. NPO 2 en de rest van deze transponder uitstekend. Een volgende keer deden ze het beide niet. Dan was NPO1 weer goed en deed NPO 2 het weer niet.  De antenne was goed uitgelijnd want de ontvangst van Astra 1 en 2 en hotbird was steeds uitstekend.

    Het terugzetten van de fabrieksinstellingen hielp ook niet.

    Omdat NPO 1 en NPO 2 via dezelfde LNB van de antenne binnenkomen ben ik ervan uitgegaan dat de antenne goed was en dat het dus fout ging in de decoder.

    Uiteindelijk blijkt toch de antenne stuk want met een andere multytenne kop, ook 4 LNB's, heb ik geen problemen meer met de ontvangst.

    Het probleem dat het beeld en geluid wegvalt is ook opgelost. ik heb de "HDMI uit" van de Rebox direct op de TV aangesloten en sindsdien geen beelduitval meer gehad. Het geluid gaat nog wel via de versterker. (optisch)

     

    Blijft over een nieuw probleem. Pauzeren van de uitzending. dit werkt uitstekend. Totdat de HbbTV aangezet wordt. Dan kan er niet meer gepauzeerd worden op NPO 1,2 en 3. Dit moet wel software zijn. Maar met dit probleem valt te leven. Ik heb HbbTV altijd uit staan dus van het pauzeprobleem heb ik verder geen last. Tenzij ik een gemiste uitzending wil bekijken natuurlijk.

     

    Op mijn eerder uitspraak dat ik totaal niet tevreden ben over deze decoder kom ik bij deze terug.

    Zoals hij nu werkt ben ik zeer tevreden. Beeld en geluid is uitstekend. Ik ga dus geen nieuwe kopen.

    Alleen is de besturing krap aan bemeten want op het moment dat je via HbbTV een gemiste uitzending wil bekijken dan heeft de decoder er behoorlijk wat moeite mee om alles vlotjes te laten verlopen. Maar hij komt er wel en de gemiste uitzending wordt ook normaal weergegeven.

     

    Bas

  2. Er is nog een probleem met de Rebox 8220. Als deze een tijd heeft uitgestaan dan krijg ik zomaar bij diverse zenders "geen signaal" in beeld.

    Ook als ik ten einde raad een de fabrieksinstellingen er weer inzet gaat het fout. Astra 1 2 en hotbird krijg ik meteen signaal van maar Astra 3 weigert om signaal te geven. Er kan dan ook geen scan uitgevoerd worden want hij heeft geen signaal. Pas na het zoeken naar een transponder die signaal geeft en wat dan ook nog een goeie moet zijn kan de fastscan uitgevoerd worden.

    Dit alles gecombineerd, ook met het niet goed werken van HbbTV (schokkerig) dacht ik aan de software. Dit overnieuw geinstalleerd maar heeft niet geholpen.

    Vreemd dat niemand anders hier last van heeft.

  3. Ik heb sinds kort de Rebox 8220. Ik ben er absoluut NIET tevreden over. Het geluid valt regelmatig weg, Ook het beeld is soms weg. Na verloop van tijd wordt dit steeds erger, Het lijkt of er een interne reset uitgevoerd wordt, Die niet werkt trouwens. Pas als de ontvanger helemaal uitgezet is en weer aangezet wordt is het probleem even verholpen, Maar na verloop van tijd komt het weer terug, En in het ergste geval loopt de ontvanger helemaal vast.

    Het ligt niet aan Canal Digitaal want hetzelfde probleem doet zich voor bij opgenomen programma's. En als ik hetzelfde opgenomen programma bekijk nadat ik de ontvanger helemaal uitgezet en weer aangezet heb zijn er geen problemen. Dus het tv signaal is goed binnengekomen en goed opgenomen. Ik denk dat de processor en de firmware het allemaal niet aankunnen. Dit blijkt ook uit het feit dat als ik HbbTV selecteer dat het normale beeld en geluid begint te haperen. De receiver kan het dan allemaal niet meer aan.

    Met andere woorden, ik denk dat ik binnenkort een andere receiver heb.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...