Ga naar inhoud


AK77

Lid
  • Items

    18
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door AK77

  1. Origineel bericht van: omerti
    Ik zou toch heel erg graag van AK77 vernemen of het werkt en hoe gemakkelijk/lastig de installatie was.
    Heb intussen de oas 44 flat antenne en zó simpel lijkt mij de uitrichting nu ook weer niet.
    Hotbird en Arabsat zijn geen probleem maar de Astra's vind ik momenteel nog niet.
    Morgen gaan we verder.

    Ik herhaal dus de vraag aan AK77- is de motor al geïnstalleerd en wat zijn de ervaringen qua installatie en werking ?





    Dag Omerti en sorry voor het trage reageren. Ben even een tijdje niet op het forum geweest.
    Ik heb afgezien van de motor en ben voor een vaste opstelling gegaan. Heb trouwens iets bereikt wat door velen ook als onmogelijk wordt beschouwd; Op een triax 64 een monoblock geplaatst voor HB en Astra ontvangst. Werkt prima!
  2. Ben er achter; receiver heeft zn beste tijd gehad. Sab 8010 dci uit het jaar ?? Meter sloeg uit bij Astra 2, heb de zenders gescand en toegevoegd. Staan wel op de zenderlijst, maar geen signaal. Heb toen ook gewoon Astra 1 gescand, al gaf de signaalmeter van de receiver niets aan. Receiver haalde 160 zenders binnen op Astra1. Niet allemaal dus, maar er was wel beeld en geluid. Bij zenderweergave zaten signaal en kwaliteit rond de 80 procent.

    Vaag verhaal, maar ben sowieso aan een nieuwe receiver toe.

  3. Dag,

     

    Misschien is mij iets ontgaan, maar mijn ouwe monoblock die ik voorheen gebruikte voor Astra1(19,2) en Hotbird(13,0), ontvangt nu Astra 2 (28,2) en Hotbird (en nog 2 satellieten).

    Kan iemand mij vertellen hoe dit zou kunnen komen?

    Ik wil graag gewoon weer de 19,2 hebben, al is de 28,2 ook wel interessant.

    Het monoblock is van achter de schotel gezien aan de linker LNB gemonteerd.

  4. Dag,

     

    Wil mijn OAS440 draaibaar maken. Voorheen gebruikte ik hem alleen voor Hotbird, wat uitstekend werkte.

    Wat raden jullie mij aan? Volstaat een motor voor een gewone offset, of moet ik een speciale motor/ rotor voor vlakschotels aanschaffen. (Die van Selfsat oid).

  5. Bedankt. Het voordeel van die 50 zou dan kunnen zijn, dat ik hem gewoon binnen mn buitenruimte kan plaatsen en zo ook uit de wind en regen staat.

     

    Ik vroeg me ook af of zo een kleinere schotel makkelijker uit te richten is vanwege minder last van belemmeringen en zo. (Bijvoorbeeld een balkonreling).

  6. Hoi,

     

    Had ik ook al aan gedacht, maar weet dus niet welk huisnummer het is. Ik weel wel dat het een Marokkaan is en misschien een beetje bevooroordeeld, maar ik ga ervan uit dat hij dan Hotbird kijkt ivm de Marokkaanse en Arabische kanalen. Eerst had hij zijn schotel ook over de reling hangen (was stukken groter die schotel en wees in Hotbird richting). Als ik de meneer tegen zou komen, zou ik het hem zeker vragen. Maar om nou aan te bellen en dit te vragen, ging me een beetje te ver.

     

    Vandaar dus ff de vraag hier gedropt.

  7. Hoi,

    Met een balkon op het zuidwesten is het wat ingewikkelder om mbv een tegelvoet een gunstige opstelling neer te zetten, zonder dat de boel uitsteekt over de reling.

    Ik zie bij mijn buurman een blok verder, een kleine schotel (geloof 50cm) staan volledig op zijn balkon. Steekt dus niet uit over de reling. Ik weet zeker dat dat het is tbv Hotbird ontvangst.

    Kan iemand me vertellen of dit idd mogelijk is en waarmee dit te maken heeft?

     

    Bij voorbaat dank.

  8. Dag,

     

    Voorheen gebruikte is deze receiver icm een monoblock en 78cm schotel voor Hotbird en Astra ontvangst.

    Nu heb ik een triax 64 en een single LNB en heb (voorlopig)enkel behoefte aan Hotbird.

    Hoe moet ik dat instellen? Ik weet alleen dat ik de receiver kan resetten door terug te gaan naar fabrieksinstellingen.

    Is dat genoeg en pakt ie dan automatisch die ene LNB? Hopelijk kan iemand me hier mee helpen, het is namelijk best een old school receiver.

     

    Alvast bedankt

  9. Dag,

     

    Al enige tijd ben ik aan het bekijken wat voor mij de mogelijkheden zijn wat betreft satellietontvangst.

    Een balkon op het zuidwesten maakt het voor mij erg moeilijk om de schotel uit te richten voor Hotbird ontvangst. De schotel zou dan moeten uitsteken en parallel aan de gevel komen te staan.

    Gisteren kwam ik tot de ontdekking dat Nilesat het meerendeel van de zenders uitzendt, die ik zou willen ontvangen. Voordeel is dat als ik het goed heb, de schotel iets naar rechts gedraaid klan worden, zodat ik hem wel gewoon op het balkon kan plaatsen??

    Ik las oa dat je een vrij grote schotel nodig hebt (110-120) en je vervolgens alleen de vertikale tp zou kunnen ontvangen.

    Zijn er hier mensen uit A'Dam die hier ervaring mee hebben?

    Ook vraag ik me af of je er een monoblock voor kunt gebruiken. (Was eerst voor Astra en Hotbird, maar kan ik hem zo instellen dat ie het ook doet voor 1 satelliet?).

  10. Origineel bericht van: Tonskidutch
    Origineel bericht van: AK77


    Wat betreft de ontwikkeling van het complex zijn wij daar niet zo betrokken bij geweest. Enige wat we door konden geven is indeling van de ruimte. Stom genoeg gingen we er toen van uit dat er een GSO zou komen, omdat er vrij veel kopers waren van allochtone afkomst en omdat de meeste nieuwbouw in de omgeving daar ook van voorzien is. In latere stukken kwam ik iets tegen dat aangaf dat de betreffende woningbouwvereniging niet meer wilde investeren in GSO omdat er ontwikkelingen waren op het gebied van glasvezel.
    Achteraf bleek dat dus NIET zo te zijn.


    daar heb je al weer z'n voorbeeld van de suggestieve elementen in de informatie aan kopers en bewoners dat nergens met zoveel woorden echt contractueel vast ligt
    probeer nu maar eens de verkopers te houden aan hun woord "waar is muh glasvezel?"

    ciao


    Haha, inderdaad. Heb trouwens ook navraag gedaan bij andere bewoners van een ander complex dat wel GSO heeft. (Niet het complex waar ik ga kijken overigens). Daar hebben bewoners inmiddels toch hun eigen schotel geplaatst op een statief in hun balkon, omdat er voortdurend problemen zijn met hun GSO. Het desbetreffende bedrijf zegt pas de boel te kunnen afstellen als iedereen klaar is met zijn of haar huis en de apparatuur heeft aangesloten. Dat is dus wel een nadeel van een GSO, het afhankelijk zijn van het onderhoudsbedrijf.
  11. Origineel bericht van: Tonskidutch
    kijk eens, een oude excelsheet / openoffice

    kun je zelf uitbreiden (en mogelijk verbeteren)

    ciao


    Thanks! Deze kan ik zeker goed gebruiken.

    Plan is nu als volgt:

    Bij ons op het dak kijken, bij de buren op het dak kijken hoe zij het gefixt hebben.

    Daarna kan ik verder. Bedankt voor jullie hulp/ tips.
  12. Origineel bericht van: ilseonline
    Dit brengt mij op een idee waar ik nog niet aan gedacht heb:

    shotel boven, deel installatie boven, deel installatie beneden en de bekabeling langs de wegen van de cai naar de woningen brengen, want er zal vast nog wat ruimte naast zitten.


    Hier ook al over nagedacht. Heb bij mij in de meterkast gekeken, daar waar de cai kabel naar binnenkomt. Daar zit idd nog ruimte naast. Moet nog wel op het dak kijken hoe een en ander door te voeren.

    Wat betreft de ontwikkeling van het complex zijn wij daar niet zo betrokken bij geweest. Enige wat we door konden geven is indeling van de ruimte. Stom genoeg gingen we er toen van uit dat er een GSO zou komen, omdat er vrij veel kopers waren van allochtone afkomst en omdat de meeste nieuwbouw in de omgeving daar ook van voorzien is. In latere stukken kwam ik iets tegen dat aangaf dat de betreffende woningbouwvereniging niet meer wilde investeren in GSO omdat er ontwikkelingen waren op het gebied van glasvezel.
    Achteraf bleek dat dus NIET zo te zijn.
  13. @Drs. Ijzerbout

     

    Enerzijds ben ik het met je eens wat betreft aansprakelijkheid en ander achteraf gezeik, maar dat kun je dus ook hebben met de betreffende bedrijven. Maar ervan uitgaande dat het een keurig bedrijf is enzovoort, voel ik me daarentegen absoluut niet verplicht om voor hun broodwinning te zorgen. Als ik iets zelf kan of zou kunnen leren en daar tijd voor heb, dan doe ik dingen het liefst zelf.

    Naar mijn weten kwamen die bedrijven pas op, nadat mensen zelf schotels gingen plaatsen. Ik zie het dus absoluut niet als broodroof oid. Het is gewoon het risico dat zij nemen als ze investeren in hun bedrijf.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...