Ga naar inhoud


krutchie

Lid
  • Items

    30
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door krutchie

  1. Lijkt mij dat de lnb defect was.

     

    Dat zou je denken, ik weet dat meerdere mensen dit probleem sinds CD bij aantal zenders naar 8psk is overgestapt. Vind ik wat toevallig dat dan opeens meerdere lnbs tegelijk stuk gaan. Maar zal verhaal wat interessanter maken, heb vanmorgen bij iemand mijn lnb voor de test geplaatst... en geen problemen met ontvangst.

     

    Als lnb defect zou zijn zou er naar mijn mening wel meer problemen zijn.

  2. vanmiddag een andere duo lnb (standaard CD lnb) geplaatst, zenders opnieuw laten scannen, kijken en probleem is verdwenen op alle zenders waar ik problemen had.

     

    Mijn conclusie is dat in mijn geval combinatie van maxiumum lnb en ET9500 reciever het probleem is.

  3. ik heb de schotel opnieuw uitgericht maar dat verhelpt probleem niet, ben verder wezen speuren op het net en kwam elders iets tegen dat het een combinatie tussen de xtrend en een maximum lnb is. Ik probeer ergen een andere merk lnb te regelen om dit uit te sluiten. Dit probleem schijnt bij meerdere personen voor te komen. Wat wel vreemd is dat het pas optrede toen CD bepaalde zenders omzette naar 8psk, terwijl in september dit ook al bij een aantal zenders gebuert is en toen heb ik er geen last van gehad.

  4. Hallo,

     

    ik heb een probleem met ontvangen van een aantal zenders. Bij mij blokken de zenders Ned1HD RTL4HD en 8HD en SBS6HD en nog een tal zenders ontzettend. Nu heb ik een ET9500 en heb al nieuwe pli image erop gezet, heb mijn schotelinstallatie al nagezien. Wat ik ook doe probleem blijft. Wat me wel opvalt is dat alle zenders op verticale polarisatie zitten.Heb helaas geen andere reciever meer om mee te testen.

     

    Weet iemand of dit in mijn duo lnb zit of in de reciever? en natuurlijk hoe dit op te lossen is.

     

    Bvd

  5. Hallo,

     

     

    ik heb sinds een tijdje een ET9500, nu heb ik alles aan het draaien, alleen gaat het opnemen geregeld fout. Als ik ik iets dagelijks opneem gaat het de eerste tijd goed, maar na een paar dagen komen er alleen bestanden van rond de 85MB op de schijf te staan. De info (opgenomen tijd) is wel correct. De bestanden zijn niet te lezen. Terwijl de box op dat tijdstip wel degelijk aangeeft dat hij aan het openemen is. Gewoon losse opnames gaan meestal wel goed, maar ook niet altijd.

     

    Een ander probleem is (misschien heeft mijn ander probleempje hier ook wel mee te maken), als ik een opname maak (bijv Ned3) dan kan ik vaak RTL4 niet kijken. Terwijl de box toch meerdere zender moet kunnen opnemen en dat je ook kunt kijken.

     

    De gegevens die ik voor jullie heb zijn de volgende. Mijn schotelconfiguratie is ik heb een duo lnb quad kop. 2 uitgangen zijn apart met een kabel aangesloten op een tuner, de andere 2 zijn vrij. Op de reciever staat openpli en ik gebruik scam. Mijn schotelconfiguratiemenu staat op eenvoudig ab. Tuner B is het zelfde als tuner a.

     

    Doe ik iets fout, moet ik in een script iets aanpassen (zoja welke en wat moet ik aanpassen?).

     

    Ik ben er al een tijd mee aan het stoeien en kom er nu even niet meer uit. Wie helpt?

     

    Alvast bedankt

  6. Hallo,

     

    ik ben in bezit van een actieve subwoofer de JVC SP DWF10. Nu is het een tijdje dat deze een tik geeft. Het lijkt als of het uit de voeding komt. Led vooraan licht dan ook flauw op. De subwoofer werkt dan niet, maar heel af en toe komt er weer leven in.

     

    Heeft iemand hier met dit type subwoofer ook wel eens problemen gehad?

     

    Zo ja wat is de oplossing, of weet iemand welke componenten de problemen veroorzaken?

     

    Alvast bedankt

  7. Hoi,

     

    ik zit met een vraag waar ik niet achter kom. Eigenlijk is de vraag tweeledig. De eerste is algemeen, en had ook ergens anders kunnen staan.

     

    op mijn schotel zit een dou lnb voor astra 19,2 en 23,5. Nu wil het zo zijn dat ik nog een lnb heb liggen en deze wil ik richten op astra 28,2. Nu is mijn vraag gezien de duo lnb min of meer al een (commited) diseqc switch is, wil ik graag weten wat voor switch (commited of uncommited) ik nodig heb om de boel probleemloos te kunnen laten werken.

     

    mijn 2de vraag is hier na, kan de rebox hier mee overweg?

  8. Aangezien er nu in verschillende topics gediscussieerd word over bootloaders, heb ik maar besloten om er een eigen onderwerp van te maken. Wat me nu even opviel is dat vooral de mensen die loader 1.19 hebben veelal fouten hebben. En tot op heden de bootloaders altijd buiten schot zijn gebleven. Terwijl ze toch erg belangrijk zijn voor de communicatie van hardware en software. Maar goed aan de andere kant, het kan ook zijn dat het alleen gebruikt word om de box op te starten en daarna niet meer gebruikt word voor de gegevens verwerking.

     

    Waar ik onderhand nieuwsgierig naar ben is, met welke loaders worden de machines bij rebox zelf getest.

    Zijn er verschillende versies hardware op de markt (chipsets)

    Zijn bootloaders te updaten (al dan niet in de vorm van een soort biosflash)

    En ik ben wel erg benieuwd naar problemen van mensen die een andere loader hebben.

     

     

  9. ik moet zeggen dat ik met mijn box tot op heden sinds de nieuwste software maar 1 keer vast gelopen is en dat was gewoon tijdens zappen sd kanalen. Maar goed kan een keer gebeuren. Het hele bootloader verhaal begin ook steeds interessanter te vinden.Misschien hebben we voor diverse problemen wel steeds de verkeerde software de schuld gegeven. Ik ben dan ook weleens benieuwd met welke of wat voor machines rebox de machines test. Want er kan natuurlijk een wereld van verschil in zitten.

     

     

  10. hmmm ik heb idee dat ik weer wat jammer ga vinden. Ik een weekje of 3 geleden mijn rebox weggebracht voor problemen, nu is deze opgestuurd geweest naar rebox. Nu heb ik de box weer terug gekregen, nu wel met een ander serienummer, ze hebben hem dus omgeruild maar dat zeggen ze er dus niet bij (niet netjes), maargoed er zat opeens wel een grotere hdd in (dat is dat wel netjes of toch foutje). Maar heb hem met de allernieuwste firmware teruggekregen (nog voor dat deze op de website stond), maar nog wel met de bootloader 1.19. Als ik nu hier zo lees zou het netjes zijn geweest om er 1 te sturen met een nieuwere loader. Nu vraag ik af zijn er nieuwere boxen in omloop en dan wel qua hardware. of is deze loader gewoon te updaten, als een soort van biosupgrade bij een pc. En heb je daar voor tooltjes nodig. want zoals jurgen al zei een loader dient er voor om de communicatie tussen hardware en software goed te laten verlopen... en misschien zit daar juist wel een gedeelte van sommige problemen (hdd problemmen dat hij warm word enzo)

  11. ik denk dat beide kampen wel een kern van waarheid hebben, zoals jurgen zei je weet niet hoeveel er problemen hebben of hoeveel er verkocht zijn. En dat men alleen hier zit te klagen, dat zou rebox een moer schelen (dat zal elk bedrif doen, want over alles word wel gezeurd door iemand. Ik denk juist als je al dan niet via je leverancier al dan niet rechtstreeks je problemen kenbaar maakt je een stuk sterker staat.

     

    Ook ik baal sinds ik de box heb ontzettend van de vastlopers, de mislukte opnamens etc etc. En ik zie ook in de advertenties de beloftes die niet of gedeeltelijk niet waar worden gemaakt. Maar vermoed dat het allemaal wel zo verpakt is dat je geen poot hebt om op de staan. Ik heb nooit rechtstreeks contact gehad met rebox, altijd via mijn leverancier, maar kan me niet in denken dat zij zomaar toezeggingen al dan niet via de mail of telefoon doen. Want dat doet geen enkel goed georganiseerd bedrijf. En als dat wel gedaan word, vraag ten alle tijden met wie je gesproken hebt.

     

    Houd er ook rekening mee dat rebox andere factoren gaat aanhalen, zoals de rest van jou installatie, schotel, lnb's, switches, kabels, locatie en ook de harde schijven (zeker als deze zelf zijn ingebouwd). En mensen die hun box hebben verbouwd met extra fans kunnen waarschijnlijk ook nergens meer op rekenen.

     

    Ik ben wel voor dat er wel wat gebeuren mag, maar zorg wel dat het netjes blijft en goed georganiseerd word, anders snij je jezelf in de vingers. Tip zorg dat je leveranciers/dealers achter je hebt staan. Die hebben meer kennis van zaken en weten de kanalen beter te vinden dat de eindgebruikers.

     

    Oja even voor de weet, ik wil wel meedenken en steunen, maar ik ga dit niet organiseren en verder uitzoeken. En ik benadruk nogmaals houd het netjes tegenover alle partijen, anders heeft het naar mijn mening geen zin.

     

  12. mijn rebox re9000 is opgestuurd naar rebox en heb hem terug gekregen met de nieuwe software aan boord. Een aantal dagen leek het goed te gaan, maar toch heb ik weer een vastloper gehad. Gewoon zappend van de ene sd zender naar de ander. Ik kreeg meteen weer de kriebels, maar ga het nog aanzien deze maand en als de vastlopers weer terug komen dan gaat de box wederom terug. Wil zo onderhand een beetje waar v oor mijn geld en wil dat de beloftes die ze in hun advertenties maken nakomen. Begin het een beetje te zien als kopersbedrog.

     

    En wat ik begreep is dat de laatste versie vooral voor de stabiliteit van de box moest zorgen. Dus hoop dat het bij die ene vastloper blijft, en dat ze erg hun best gaan doen om de volgende versie ook tegemoed komen aan de andere problemen die hier veelvuldig besproken worden.

  13. Origineel bericht van: Peter38
    Ik heb gemerkt dat de HD het zwaar te verduren krijgt. Zeker wanneer je, zoals ik, timeshift automatisch laat starten. Mijn box (8000)gaf de laatste tijd steeds vaker problemen met opnemen. Dit weekend heeft de (eSATA)HD de geest gegeven.... Pas een half jaartje oud!


    Dit idee heb ik ook, ondanks dat ik een WD green 1TB heb, word deze ten eerste ontzettend warm, en slaat bij mij de rebox (9000) steeds vast (zonder interne HDD blijft de box gewoon lopen, maar daarvoor heb ik heb niet). Na afkoelen doet hij het weer normaal, ook als ik m'n HDD heb geformateerd doet hij het weer even stuk beter. Krijg idee dat HDD controller of niet goed aangestuurd word, of gewoon weg niet goed is. En geen idee of mij HDD er slechter van word.
  14. nu ik dit allemaal zo lees, zou Rebox er niet gewoon verstandig aan doen om de software gewoon weer vanaf scratch te gaan schrijven (weet dat dit weer tijd en geld kost). Ik geloof best dat er mogelijkheden zijn met deze box, maar elke keer dat ze een bug aanpassen komt of komen er andere voor in de plaats. Lijkt me ook verstandiger voor hun dat ze eerst de box aan het lopen krijgen waar hij voor bedoeld is. Dus als HD PVR en alle extra's die de box intressanter moeten maken zoals mediaplayer en dat soort gedoe achterwege moeten laten. Of praat ik nou poep?

  15. hallo,

     

    recentelijk had ik het probleem dat mijn beeld even weg viel en weer terug kwam, dat gebeurde aantal keren achter elkaar (binnen een paar minuten). Maar na de rebox uit en aan te zetten deed hij het weer zoals ik gewend was (heb de laatste erg weinig tijd gehad om iets te proberen). Vanavond heb ik 2 maal gehad dat hij vast sloeg. Waarna de 2de keer de rebox niet verder kwam met opstarten dan run... en hij bleef vast zitten. HDD spint wel gewoon op. Na veel keer proberen start hij zowaar weer op, maar voor korte duur. Heb hem terug gezet naar fabriekswaarden maar probleem blijft. Ga nu nog proberen opnieuw firmware te laden. En anders volgende week hdd maar eens loskoppelen.

     

    Maar heeft iemand hier hetzelfde probleem al eens gehad? Is het software of in dit geval, omdat hij naar mijn idee niet door z'n post heen komt, een hardware probleem. Ik hoor graag tips en trucs. Voor de rest heb ik alleen een duo lnb beide tuners apart aangesloten en een 1gb wd green hdd en een normaal cd abo. Geen draaibare schotels of versterkers ertussen.

  16. Origineel bericht van: Jürgen
    Origineel bericht van: sathopper

    De problemen met de Rebox liggen niet in de performance van de harddisken maar volgens mij in de communicatie/aansturing van de harddisk of een slechte onstabiele driver.

    Hier zal je best eens gelijk in kunnen hebben.
    Helaas is het vaak zo dat de aansturing / communicatie van de HDD niet altijd even compatibele is met elk merk / type HDD.
    Het is dan weer de vraag, ligt het aan de HDD, een niet uitgebalanceerde aansturing of slechte driver.
    We zullen het wel binnenkort zien want Rebox zal dit vast wel oplossen.


    ik moet zeggen nu ik de wd green hdd erin heb zitten nog steeds geen vastlopers heb gehad. Maar ben dan wel ook met v97 weer helemaal van scratch begonnen. Heb sterk het vermoeden dat idd aan aansturing/driver ligt. Maar nu gebruik ik hem ook alleen voor openemen en gewoon tv kijken. Heb er verder geen extra schotel aanhangen en dergelijke.

    Mijn theorie is green hdd's verbuiken minder stroom en aangezien rebox toch al prat gaat op laag energie verbruik, kan ik me daar iets bij voorstellen
  17. ook ik heb ontzettend vaak problemen gehad met vastlopen van de rebox, maar ik krijg steeds meer het idee dat het o.a. aan de aansturing van de hdd ligt. Had met de nieuwste software nog steeds vastlopers. Heb toen maar uit mijn eigen pc een hdd gehaald (een wd green 1TB) en die geplaatst en moet zeggen dat deze nu goed loopt tot op heden geen vastlopers meer gehad.

    De bijgeleverde hdd van de dealer was een wd blue 500GB, en als ik die er weer in stop erg veel problemen. krijg het idee dat het misschien weleens met het powermanagement van de rebox te maken hebben.

     

    Begin zowaar iets positiever te worden. Want als het werkt bevalt hij ook.

     

    ff offtopic vraag, welke goed werkende zendereditor gebruiken jullie. bij de meesten kan ik na het bewerken de lijst niet meer in mijn rebox zetten

  18. Hallo freaky,

     

    je problemen komen mij erg bekend voor, je ziet een opname starten en dan knalt de rebox de melding opname mislukt.

     

    Ik gebruik nog de versie v81 maar heb precies het probleem die jij schetst. Het heeft naar mijn idee geen moer te maken met de epg want timermanager maakt daar per slot van geen rekening geen gebruik van.

     

    En uit en aan zetten idd lost het probleem op. Het vermoeden dat ik heb is dat of het aan de HDD ligt of iets met de slaapstand van de HDD. Heb ook regelmatig dat ik bestandlijst opvraag dat ik geen lijst kan opvragen omdat hij geen HDD ziet. Zou je dat ook eens willen kijken. En inderdaad schakelaar aan de achterkant omhalen (nog nooit zo vaak een schakelaar van een reciever omgehaald als bij deze) En dat terwijl ik alleen tv wil kijken en opnemen. Maar dat is teveel gevraagd en terzijde (zijn al genoeg afbrandreacties geweest en anders krijg ik weer te horen dat ik bij de concurrent werk (wel vreemd dat heel veel mensen bij de concurrent werken dan...)

     

    Heb dit probleem ook al bij mijn dealer en Rebox neergelegd maar die zeggen dat ze er nog nooit problemen mee hebben gehad en dat het onbekend is. HDD formatteren nog een keer firmware erop zetten fabrieksinstellingen het maakt geen klap uit.

     

    Dus of het ligt aan type HDD of ze klooien nog steeds bij Rebox wat aan. Maar ga geen nieuwe HDD kopen voor een probleem die niet duidelijk is. Ben geen (beta)test engineer.

     

     

  19. Mijn Rebox liep de laatste tijden ook erg vaak vast en alleen na schakelaar omhalen kwam er weer leven in. Mijn leverancier had bij rebox navraag gedaan. Die kende deze problemen niet. Zij hadden als idee fabrieksinstellingen (wat al niet werkt bij jou) en HDD formateren. Nu werkt deze weer redelijk, alleen gaf deze gisteren aan dat op beide tuners geen signaal zat na reset deed alles het weer. Maar goed dit ter zijde.

     

    MIsschien eens idee om HDD los te koppelen en te kijken wat deze doet. KOrtom zo kaal mogelijk je rebox draaien.

     

     

     

     

  20. Ook ik heb sinds v81 aantal keren gehad dat mijn RE9000 vastliep, heb het aangegeven bij mijn leverancier. Die hebben navraag gedaan bij rebox en kwam met de melding dat het probleem niet bekend was bij rebox. Heb als advies gekregen om HDD te formateren en terug te zetten naar fabriekswaarden. Dit is aantal dagen geleden geweest tot op heden speelt hij goed.

  21. Origineel bericht van: Jürgen
    Origineel bericht van: krutchie
    en weet iemand hoe ik met programmeren van timermanager standaard opnemen hebben staat en afspelen zelf kan kiezen?

    Wat bedoel je nu precies met deze vraag, althans ik kan er niets van bakken?


    Ga maar eens naar timermanager en programmeer maar eens een programma, dan heb je vrij onderin een optie of hij naar deze zender moet springen op dat tijdstip of dat hij hem opneemt. Nu staat het springen bij mij althans op standaard ingesteld ipv opnemen.

    En Ton thnx voor het antwoord maar helaas was ik zelf ook al zover, maar ik ga het wel sturen naar Rebox. En wat het stukje over epg, mijn vorige receiver deed dat namelijk wel (al moest je daar dan weer wel extra tijd zelf aanpassen, maar goed mag natuurlijk niet meteen alles vergelijken.
  22. ik heb een vraagje betreffende het openemen via de timermanager. Ik gebruik deze om alvast diverse programma's vast te leggen en nog niet in de epg staan. Ben ik nu gek of kan ik niet meteen een naam er aan toekennen hoe het bestand gaat heten? want hij krijgt vaak de naam van het programma ervoor (ik programmeer altijd extra tijd erbij) of alleen de zendernaam.

     

    en weet iemand hoe ik met programmeren van timermanager standaard opnemen hebben staat en afspelen zelf kan kiezen?

     

    en ik heb met opnemen via pvr-lijst zo ingesteld dat hij 5 min voor en 5min na opneemt, maar ook daar neemt hij daar de naam van het programma ervoor over ipv het programma dat jij opneemt.

     

    Alvast bedankt

×
×
  • Nieuwe aanmaken...