Ga naar inhoud


Leonardus

Lid
  • Items

    34
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Leonardus

  1. Met de "oude" firmware is het hikprobleem inderdaad opgelost. Bedankt Sjaak voor deze firmware.Omdat ik geen surround en ondertitel gebruik ben ik redelijk tevreden en blijf deze receiver voorlopig gebruiken. Ik blijf het wel onbegrijpelijk vinden dat Topfield niets lijkt te doen aan dit probleem en ieder initiatief om dit onder de aandacht van Topfield te brengen wil ik graag ondersteunen.

  2. Bedankt Sjaak voor deze informatie.Toch wel opvallend dat jij er altijd bent als ik om advies vraag en jij zonder uitzondering met prima adviezen komt. Door mensen zoals jij is dit forum de moeite waard, bravo.Ik moest dat even kwijt! Ik wist overigens niet dat de FW072 zonder problemen was. Ik heb de betreffende draad blijkbaar niet goed genoeg gelezen (was ook een hele lange).Kun je mij doorgeven welke datum deze FW 072 heeft? Ik begrijp toch goed dat je ook kunt opnemen?

    Alvast mijn dank

  3. Het probleem van het hikken is al eerder uitgebreid aan de orde geweest. Iedere 20 minuten valt het beeld weg om vervolgens met enige vervormingen zich weer te herstellen.Een andere (oudere) firmware kan dit probleem oplossen maar dan zijn er weer andere (audio) problemen of kan er niet meer worden opgenomen. Omdat ik voor het overige van deze ontvanger uitermate tevreden ben dacht dat ik het hikprobleem wel tijdelijk zou kunnen accepteren. Nu de oplossing uitblijft begin ik me er steeds meer aan te ergeren.Het feit dat Topfield niet met een oplossing lijkt te komen vind ik onbegrijpelijk.Ik denk dat het nu toch tijd gaat worden om mijn ontvanger te vervangen.Alvorens dat besluit te nemen wil ik wel zeker weten dat het hikprobleem niet is opgelost.

    Kan iemand mij informeren over de laatste stand van zaken tav dit probleem?

  4. Nog een kleine aanvulling.Ik ken jouw schotel niet maar bij mijn schotel (met vier LNb's) was het nodig om op een LNb op Astra goed in te stellen.De andere LNb's zijn dan automatisch goed ingesteld. Waar je vervolgens ook tegenaan zal lopen is het ontbreken van bepaalde transponders.Je zult daar nog het een en ander moeten toevoegen.Elders op dit forum wordt toegelicht hoe je dat kunt doen.

  5. Daar zijn apparaatjes voor,goedkope (ca €20) die een geluidssignaal geven als de juiste positie is bereikt en duurdere die met een analoge of digitale aanwijzing.Voor ca €80 heb je een goed apparaatje die je bij de schotel tussen de LNb en de coaxkabel plaatst.Het uitrichten wordt daardoor simpel.Deze apparaatjes zijn te koop bij vrijwel iedere sat winkel ook online.

     

  6. Beste Jacqeline

    Welkom op dit forum.Ik zal proberen je enigzins op weg te helpen.Waarom jij elke maand alle instellingen verliest weet ik echt niet.Misschien kan iemand anders je daar wel ietst zinnigs over zeggen.Jouw ontvanger is een prima apparaat.Ik heb precies dezelfde ook bij ##########Reclame####### gekocht in december 2009. Tot nu toe ben ik zeer tevreden.Ik wist ook helemaal niets over de sat ontvangst en via dit forum ben ik geweldig geholpen. In een van de zg CI- sloten heb ik een powercam kaart (€80,-)gestoken en die werkt prima.Een dergelijke kaart heb jij ook nodig. In deze powercamkaart kan je bijvoorbeeld weer de canaaldigitaalkaart steken.Zonder de canaal digitaal kaart ontvang je alleen de FTA zenders maar daar is ruime keus ,ook in HD zenders.

    Ik raad je aan om het gratis programma topset te downloaden en daarmee de receiver in te stellen via je computer en kopien te maken van de instellingen.Je hebt dan wel een nulmodem-kabel nodig (€8)maar het is echt de moeite waard.Als de instellingen weg zouden vallen is het een fluitje van een cent om de instellingen weer te laden.Je kan daarmee bv ook de firmware veranderen en er een TF 7700 HSCI van maken waardoor het mogelijk is via de usb poort een hd aan te sluiten en de programmas op te nemen. Op dit forum wordt wordt op meerdere plaatsen uitgelegd hoe dat moet.Sorry dat ik je niet met je belangrijkste probleem verder kan helpen maar misschien heb je hier toch wat aan.

  7. Ik denk dat we hier het probleem te pakken hebben.

    Inderdaad mis ik de 11739 transponder op AStra 3.Nu ik probeer deze toe te voegen krijg ik een ander probleem.(hoe is het mogelijk!!) Nadat ik op TP toevoegen heb gedrukt krijg ik een kader waar ik oa.de frequentie moet ingeven.Het merkwaardige is dat deze frequentie niet te veranderen is.Hij blijft dus op nul staan .Ook de symbol rate is niet te wijzigen.De rest zoals de modulatie is wel te wijzigen.Wat doe ik nu weer fout??

  8. Dat is nu juist het vreemde.De ontvangst op alle drie de Astra,s is goed (ook hotbird) en de zoekfunktie levert vrijwel alle bekende zenders op waaronder een fors aantal HD zenders. Juist omdat mij dit het afgelopen half jaar prima beviel heb ik nu bij canaaldigataal ook het HD pakket aangeschaft.De engelse en duitse HD zenders zijn allemaal gevonden en ook een aantal nederlanders zoals Ned1HD, RTL4HD,DiscoveryHD ,NGCHD en nog enkele anderen. Niet gevonden zijn Ned2HD,Ned3HD,RTL5HD,RTL7HD,RTL8HD,NET5HD,SBS6HD.

    Met de instellingen lijkt dus niets aan de hand.Het gaat mij nu juist om deze laatse groep waarvan de frequenties en instellingen mij bekend zijn maar de zoekfunktie bij handmatig en automatisch niet de betreffende zenders oplevert.

  9. Gezien de beperkte reacties lijkt het er op dat dit probleem niet bij anderen speelt.De twee forumleden die al een poging hebben gedaan om te helpen bedank ik heel hartelijk maar het heeft mijn probleem helaas nog niet op gelost.Mij is nu echter volstrekt onduidelijk wat ik nog meer kan doen. Ik weet niet of ik iets fout doe of dat er iets met mijn ontvanger is. Op canaaldigitaal is een complete lijkt te vinden met frequenties en instellingen.Voor NED 2 HD wordt bv een frequentie van 11739 opgegeven op de Astra 19,2 maar als ik daar handmatig zoek en ook de verschillende instellingen van de zoekfunctie varieer vind ik geen zenders. Het laatste wat ik kan bedenken is dat iemand die de HD zenders van het HD pakket van canaaldigitaal succesvol heeft ingesteld op zijn TF7700HSCI (dus geen PVR) met topset een kopie van de instellingen voor mij beschikbaar maakt? Ik kan dan in ieder geval vaststellen of het dan bij mij wel werkt. Wie kan me daaraan helpen?

  10. Dank voor de informatie.Inmiddels is het mij volstrekt duidelijk waar de verschillende HD zenders te vinden zouden moeten zijn maar het lukt mij nog steeds niet om alle HD zenders ook werkelijk te vinden. Bij canaaldigitaal is een lijst te vinden die de frequenties precies aangeven. Toch vind ik die zenders niet.Het gaat hier met nameom Ned 1+2 en RTL 5+,SBS en Net.Heeft iemand een suggestie.

  11. Bedankt voor de zeer gewaardeerde adviezen maar helaas brengt het mij niet veel verder.Op 23,5 zijn de frequenties 12129 en 12187 helaas niet te vinden. Inmiddels heb ik wel een aantal HD zenders gevonden waaronder NED1 HD en RTL4 HD op 23,5 op frequentie 11856,symbol rate 27500 V Fec 5/6 DVB-S2/QPSK. Maar Ned1 ,Ned2, en de overige RTL's kan ik nog steeds niet vinden.

  12. Mijn TF7700HSCI (TF7710 met firmware-upgrade)gebruikte ik tot nu toe alleen voor de FTA-zenders.(Astra-Astra2,Astra3 en Hotbird zenders). Omdat de kwaliteit van de HD zenders mij prima beviel heb ik nu bij CanalDigitaal het basispakket en het HD pakket aangeschaft.Nu blijkt dat ik de betreffende zenders niet kan vinden.Bij CanaalDigitaal heb ik de zenderlijst gedownload maar als ik op de betreffende freqenties zoek vind ik ze niet.Automatisch zoeken levert onvoldoende resultaat op en bij handmatig moeten er nogal wat gegevens worden ingevuld zoals FEC en Pilot en modulation etc. Wellicht voor de kenner een makkie maar voor mij nu een groot probleem .Wie kan me een goed advies geven.Het klinkt misschien wat dom maar ik heb hier niet eerder mee te maken gehad.Is hier een speciale manier voor om deze zenders te vinden of is er een zenderlijst te laden. Alvast mijn dank voor een advies

  13. Dank je voor dit advies. Omdat anderen het wel gelukt is om met Nullmstripper en TsRemux de files goed om te zetten moet het mij uiteindelijk toch ook lukken .Daar wil ik voorlopig even niet vanaf stappen.Ik heb daar al te veel tijd ingestoken. Ik kan natuurlijk ook de nieuwste versie van videoredo gebruiken maar een proefversie die ik mocht proberen werkte slechts voor HD-files van maximaal 20 minuten. Nee ik reken er nog steeds op dat iemand met de juiste ervaring mij de instellingen voor Nullmstripper en TsRemux kan geven.

    Toch bedankt voor je reactie

  14. Met Nullpacketstripper en TsRemux heb ik het geprobeerd maar het is niet gelukt.De files (HD opnamen)worden met nullpacketstripper mooi samengevoegd naar een nieuwe rec file en ook in TSRemux wordt een file geproduceerd.Ik heb alle drie de opties voor de files in TsRemux geprobeerd maar zonder succes.Wel start de file bij het afspelen op en de file lijkt normaal afgespeeld te worden (de speelindicatie start en loopt langzaam door zoals gebruikelijk) maar het beeld blijft als bevroren op het openingsbeeld van de HD opname staan.

    Ik heb waarschijnlijk een verkeerde instelling gebruikt of in nullpacketstripper of in TsRemux(ofmisschien wel in beide).Heeft iemand hier ervaring mee of kan mij helpen aan de juiste instellingen om de .rec files om te zetten

  15. Digitenne is naar mijn mening geen werkelijk alternatief als je over een grotere TV beschikt.De beeldkwaliteit van Digitenne vind ik absoluut onvoldoende.Ik heb het een keer uitgeprobeerd op mijn 42" TV en digitenne er direct weer afgegooid.Dit weet CanalDigitaal ook en zij zien de kabelaars waarschijnlijk als de echte concurenten en richten de prijssetting op deze partij.Ik denk overigens dat er wel veel animo is voor het eenvoudige topset denk bv maar eens aan alle tweede woningen in het buitenland. Door topset te schrappen blijft er slechts een duurder pakket over maar in veel gevallen toch nog steeds goedkoper dan de kabelaars.Dat CanalD zijn inkomsten wil verhogen vind ik begrijpelijk,zo werkt dat nu eenmaal in een vrije markt.Wel jammer omdat het topsetpakket een redelijk ruim aanbod van NL zenders is voor weinig geld.

  16. Om onduidelijke redenen lukt het mij niet om van ITV-HD op te nemen terwijl dit bij de andere zenders zoals BBC-HD geen problemen geeft .ITV-HD wordt overigens prima ontvangen nadat ik de instellingen handmatig in de receiver heb aangepast. Hebben anderen ook dit probleem en wordt dit misschien veroorzaakt door de wijze waarop ITV-HD wordt uitgezonden? Heeft iemand een advies ?

     

    Deze vraag had ik enkele dagen geleden al gesteld in het verlengde van een informatie-uitwisseling bij een ander onderwerp op het forum maar ik ontving op dit specifieke onderwerp nog geen antwoord. Omdat deze vraag veel beter past bij dit onderwerp stel ik deze vraag hier opnieuw. Het lijkt mij niet bedoeling om bij het ontbreken van een antwoord het maar weer ergens anders op het forum te proberen maar in dit geval leek mij de vraag herhalen onder het juiste onderwerp gerechtvaardigd. Mijn excuses als dit niet mocht passen binnen de regels van het forum maar ik kon in het reglement hier niets over vinden

     

  17. Sjaak

    Ook de nieuwe update(8) die ik van je ontving werkt prima op de TF 7710HSCI. Waar ik nu wel tegenaan loop is dat ik ITV-HD (na het aanbrengen van speciale instellingen)wel prima ontvang maar niet kan opnemen.BBC-HD geeft bijvoorbeeld geen problemen bij het opnemen. Ik weet niet of dat met de vorige firmware ook niet het geval was. Komt dit wellicht door de wijze waarop ITV HD wordt uitgezonden of heeft het iets met mijn ontvanger te maken?

    Groet

    Leonardus

  18.  

    Dat de TF7710HSCI zonder PVR knoppen op de afstandsbediening geleverd word zou mij niet verbazen omdat deze ontvanger officieel geen PVR ondersteund.

     

    Inderdaad wordt ook bij nieuwe 7710 HSCI geen afstandsbediening met PVR functies geleverd.Ook in de gebruiksaanwijzing voor deze ontvanger staat geen enkele verwijzing naar PVR functies. Ik heb mijn 7710 ongeveer 1,5 maand geleden nieuw gekocht en mijn indruk is dat dit type het eenvoudigste en goedkoopste HD instapmodel van Topfield is en dat er ook geen plannen zijn om de functies uit te breiden.

     

    Leonardus

×
×
  • Nieuwe aanmaken...