Ga naar inhoud


backup

Lid
  • Items

    23
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door backup

  1. Onlangs heb ik Triax 88 met 4 nb's geinstalleerd. De HD ontvanger is Homecast HS2100 cicd usb. Alles ging heel goed tot voor kort.

     

    Drie dagen geleden had het hier geregend en gewaaid, heftig? "Nee, niet echt." vind ik. Toch is het signaal sindsdien niet meer goed. Zonder geluid, vaag beeld, en soms geen signaal. Wanneer dit gebeurt, switch ik dan tussen de kanalen, en het signaal is weer tijdelijk goed.

     

    Gisteren avond is Astra1 compleet verdwenen. No signal . Vanochtend is Astra1 er weer.

     

    Ik weet dus niet waaraan het probleem ligt. De schotel? De ontvanger Homecast?

    Heeft iemand hier zelfde ervaring mee?

     

    (Ik had de schotel met 4 nb's geinstalleerd volgens de post "Triax 78 met Multiblock 4 lnb's plaatsen....duidelijke uitleg met foto's")

  2. @Sprietje,

     

     

    1) Ik heb inderdaad alle kanalen gewist en opnieuw gescand.

    2) De afstanden die je had aangegeven werken bij mij helaas niet, in dat geval had ik alleen Astra1.

    3) Ik heb nu vrij goede signaalkwaliteit

     

    Astra1 => 100% A

    Astra3 => 100% B

    Astra2 => 100% C

    Hotbird => 96% D

    Eurobird => 100% C

     

    4) Ja, de Triax schotel heeft 85cm breed.

  3. @Srietje,

     

    Dank.

    (1), Ik heb de volgende volgorde gehanteerd: swith a hotbird, b astra1, c astra3, d astra2, zo ook in de ontvanger. Op de multiblock staan de lnb's zoals beschrijven in de instructie Triax 78 met 4 lnb's van dit forum.

    (2), Ik heb geen aluminiumfolie gebruikt, ik heb gewoon de 3 lnb's afgehaald van de multiblock. laat de lnb voor astra3 alleen staan. Toch lukt het niet om astra3 signaal te vangen, hoe ik de schotel afstel dan ook. Die lnb en de kabel zijn getest, daar ligt het probleem dus niet aan.

  4. @Spietje,

     

    In welke volgorde heb je de lnb’s op de diseqc-switch aangesloten en hoe heb je de satellieten in je tuner benoemd?

     

    De ontvanger is bij het aankopen (nieuw gekocht HD ontvanger) getest van Astra1, Astra2, Astra3 en Hotbird, In de winkel alle zenders zelf gescand en ingeladen.

  5. @Spietje en de anderen,

     

    Dank voor jullie reacties. Ik heb alles gedaan zoals het hier werd aanbevolen, in het bijzonder de afstand tussen de lnb's, maar het lukt me niet. De mast was al vast gemaakt op de muur. Had inderdaad al jaren Astra 1 en Hotbird duo lnb's met deze Triax 88 schotel. Wil nu overgaan naar HD, daarom heb ik een multiblock van Triax met 4 megasat singel gekocht. Ik heb nu de instructie van Triax 78 nauwkeurig gevolgd, dan heb ik Astra1, Astra2 en Hotbird, zonder die gewild Astra3. Als ik de afstand (van hart tot hart van de lnb's) van Spietje hanteer, dan heb ik alleen Astra1.

     

    Een boom? ja, een kerstboom staat omgeveer 10m verder in de weg waarnaar de schotel gaat uitrichten. De schotel hangt op een beugel die vastgemaakt is op de muur, de hoogte is omgeveer gelijk als de top van de boom. Zal de boom de oorzaak zijn? Waarom Astra1, Astra2 geen probleem mee? Is er een methode om deze hindernis te testen?

     

    Ik ben nu bijna wanhopig. :( Zonder Astra3, heb ik dus geen Nederlandse HD zenders.

  6. @dvbs

    ja, ik heb de lnb's onderling gewisseld, zo weet ik nu dus zeker alle lnb's goed zijn. Ook de configuratie moet correct zijn, omdat bij het aanschaffen van de ontvanger die satboer voor me

    alle 4 satellieten heeft getest. Ik hoef alleen de posities (A,B,C,D) aan te passen.

     

    @Spriejte,

    Dank je, ik ga morgen volgens je instelling proberen. Nee, ik woon in Diam, dichtbij Duitsland.

  7. Hi,

     

    Ik heb jullie hulp nodig. Schotel Triax 88, 4 LNBs MegaSat Single, Switch Maximum DiSEqC 4-1. HD ontvanger Homecast 2100 (nieuw model)

    Nadat ik de methode van http://www.sat4all.com/forums/topic/267237-triax-78-met-multiblock-4-lnbs-plaatsenduidelijke-uitleg-met-fotos/

    heb toegepast, kan ik Astra1, Astra2 en Hotbird zonder probleem ontvangen, maar geen Astra3 (23,5 E). Hoe ik probeer dan ook, de signaal van Astra3 blijft weg. Ik ben in het oosten (bijna in Duitsland).

     

    Hebben jullie enige idee? :cry:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...