Ga naar inhoud


Testsat

Lid
  • Items

    37
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Testsat

  1. Beste,

     

    deze week een andere, lees grotere, schotel aangesloten met een andere LNB, horizontaal het beste signaal gezocht, vertikaal idem, maar het blokje in beeld blijft vanaf TVi stream 2, alle voorgaande zijn goed (en dan mag ik al behoorlijk draaien met de schotel), alle nakomende geen ontvangst.

    Kan er nog iets fout zijn in mijn ontvanger waardoor ik de hogere frequenties niet kan ontvangen?

    Wat kan de oorzaak zijn, hoe kan ik dat testen en wat zou een mogelijke oplossing kunnen zijn? Ik weet het zijn een berg (voor mij moeilijke) vragen, misschien heeft u voor mij een makkelijk antwoord.

     

    Grtzz, Testsat

  2. Ik heb nu gericht op Astra2 met de Engelstalige posten, wat ik nu gek vind, ik kan alle FTA zenders (willekeurige volgorde = op volgorde van frequentie?) bekijken tot op een bepaald punt en dan hebben alle kanalen een oranje vierkant blokje op het scherm, ook de FTA's, iemand een idee?

    Alle bovenstaande zijn OK, dit zijn de laatste goed ontvangen kanalen:

    BBC 2 schotland = OK

    BBC 2 Noord Ier = OK

    ETV 3 zwart beeld (data?)

    BBC R5SX (radio)= OK

    Vanaf hier gaat het mis:

    ITVi stream 2

    ITV1 central S

    ITV1 central E

    ITV4 + 1

    ...

    Vanaf 'ITVi stream 2' is geen enkel gevonden kanaal te bekijken, overal een oranje blokje op het scherm. Heb ik een instellingsfout?

     

    Grtzz, Testsat.

  3. Ik ben op dit moment bezig met een draaibare schotel te zetten, dat is de reden voor die V-box II die ik zoek. Ondertussen met m'n kleine vaste schotel naar andere satelieten gezocht, Astra3 gevonden, en nu ook Astra2. Maar zoals gezegd dat is een vaste schotel, 1 enkele LNB, dus draaien en uitrichten... Maar dat is leuk, ... als het beter weer is.

    Volgende vraag: ik heb nu gericht op Astra2 met de Engelstalige posten, wat ik nu gek vind, ik kan alle FTA zenders (willekeurige volgorde = op volgorde van frequentie?) nemen tot op een bepaald punt en dan hebben alle kanalen een oranje vierkant blokje op het scherm, ook de FTA's, iemand een idee?

    Alle bovenstaande zijn OK, dit zijn de laatste goed ontvangen kanalen:

    BBC 2 schotland = OK

    BBC 2 Noord Ier = OK

    ETV 3 zwart beeld (data?)

    BBC R5SX (radio)= OK

    Vanaf hier gaat het mis

    ITVi stream 2

    ITV1 central S

    ITV1 central E

    ITV4 + 1

    ...

    Vanaf ITVi stream 2 is geen enkel gevonden kanaal te bekijken, overal een oranje blokje op het scherm. Een instellingsfout?

     

    Grtzz, M.

  4. Aan alle meedenkers,

     

    het begint zo stilletjes aan te vlotten, niet gebruikte zenders gewist, de lnb afdekken met alufolie, kanalen toevoegen, en de folie verwijderen waar je ongeveer stopte toen je 999 kanalen had. Andere satelieten vinden lukt me nu wel met een satfinder, maar kan je nog wat uitleg geven over waar ik die transponderkodes vind en waar ik die in geef?

     

    PS, heeft iemand een goedkope V-boxII te koop (liefst niet te ver uit de buurt)?

     

    PM me.

  5. Vandaag een nieuwe LNB gekocht en aangesloten, instellingen goed gezet en kanalen laten zoeken, het duurde wat langer dan de vorige keren maar de volledige 999 kanalen zijn opgebruikt en waarschijnlijk vindt hij er nog meer op 19.2°oost. Een dezer dagen, als het weer wat beter is, nog eens trachten andere satelieten te vinden, ik was al blij dat ik de LNB erop geschroefd kreeg, wat mis ik de zomer!

    Heeft iemand van u al eens ongebruikte zenders verwijderd en halfweg de zoekactie de schotel terug aangesloten?

     

    Grtzz, M.

  6. Voorlopig al een instellingsfout gevonden, de LNB LO waarde stond fout ingesteld, stond op 10.6Ghz en er zit een 9.75Ghz kop op, sinds ik deze waarde juist gezet heb is de hoge ontvangstwaarde van 4.5/5 weg naar 1/5 en ontvang ik 13 kanalen meer, nl. 484. Inclinatiehoek geverrifierd, 30°(inderdaad onduidelijk). Maar met de schotel zeer langzaam draaien van zuid naar oost komt er geen enkele sateliet met ook maar een kleine verhoging van de ontvangst.

    Moet ik aan mijn instellingen nog iets veranderen?

    Sateliet : Overige

    Schotel nummer: 1

    Band : KU

    Frequentie : 12034

    LO LNB : 9750

    Polarisatie : Horizontaal

    Schakeling 22khz: ja

    Wat is jullie idee?

  7. Beste Aart,

     

    ongesorteerd vindt de ontvanger: Taquilla1, 2, 3, 4, Telecinco, TaquillaX, Animax, TaquillaXY, Cartoonnet, TaquillaX, Boomerang, Multipant1, 4, 3, 2, Barçatv, Taquilla131, FoxHD, Guia Digital+, NatGeoHD, enz. Deze zijn gecodeerde zenders, kan ik dus niet ontvangen.

    Enkele FTA's: EHS, ETBsat, Demain.tv, Renault.tv, Cubavision, BFMtv, RedeRecord, Arirangtv, Aljazeera, NHKworld, Canarias, Tv Galicia, BFM, Direct8, KTO, Rusia today, France24F, France24E, EWTN Euro, Medi1Sat, Aragon, enz.

    Het lijkt wel of ik op Astra 1 zit. Maar is een totaal zenderaanbod van 471 niet te weinig hiervoor? Waarom vind ik geen BVN bijvoorbeeld?

     

    Zegt dit u iets?

  8. Beste forumleden,

     

    dit zijn mijn eerste stappen in het sateliet gebeuren. Even een paaltje loodrecht gezet, de inclinatiehoek van de schotel (h70xb60 met een enkele LNB) op 30° afgesteld (Lommel, België), een goede coax kabel aangesloten aan m'n dsx7072 en zoeken maar. Ik was in m'n eentje bezig met geen zicht op de tv, met slechts ongeveer het zuiden te weten liggen, de tweede verdraaiïng oostwaarts was meteen raak, 4,5/5. Ik blij! smile

    Ik moet er meteen bij zeggen, ik heb geen abonnement, maar wel een verlopen kaart van tv vlaanderen, om de FTA kanalen te kunnen bekijken.

    Na de ontvanger te laten zoeken naar zenders, hij vond 471 kanalen, 53 FTAtv en 19 FTAradio. Welke sateliet wist ik niet, dus even het zuiden zoeken. Volgens een site op het internet moet het zuiden daar zijn waar de zon staat om 12:52, (http://www.ikhebeenvraag.be/vraag/2698). Waaruit ik afleid dat ik op de Eutelsat gericht ben +-16° oost. Dan maar met z'n tweetjes andere satelieten zoeken, van zuid naar oost, centimetertje voor centimeter, maar ik vind slechts deze ene sateliet frown iemand een idee?

     

    Met vriendelijke groeten.

  9. Hoi Forumleden,

     

    ik heb de ontvanger werkende, ik heb de P3nb60 laten zitten, heb hem enkel elektrisch geïsoleerd van de koeling vast gezet, werkt goed zo.

    Dit zijn mijn eerste stappen in de sat wereld, even schoteltje zetten, paaltje loodrecht, inclinatiehoek 30° (=Noord België), het zuiden opzoeken, en dan enkele graadjes oostwaards, binnen enkele seconden heb ik toch wel een sateliet te pakken, het rare is wel dat ik slechts één sateliet kan vinden, deze komt dan wel sterk door, ongeveer 4.5/5. Ik mag van oost naar west draaien ik kom slechts één sat tegen. Welke? Joost mag het voor mijn part weten. Ik heb nog geen abonnement bij TV vlaanderen, maar enkel een verlopen kaart waarmee ik de ontvanger kan starten om de FTA's te kunnen bekijken. De ontvanger vindt 471 kanalen, waarvan 53 FTA TV kanalen en 19 FTA radio kanalen. Ik denk op de Eutelsat gericht te zijn op 16° oost, zou dat kunnen.

    Wat doe ik fout om de andere satelieten te vinden?

     

    Groeten, van een groentje.

  10. Volgende update,

     

    blijkt dat m'n electronicaleveancier de verkeerde FET geleverd heeft, een P3NB60, zonder de FP. Deze heeft een koelelement van metaal waarvan de verkeerde pen mee verbonden is. Dit heeft de laatste sluiting veroorzaakt. Nu nog even uitzoeken wat mijn volgende stappen zijn, FET weer vervangen, of isoleren.

     

    Aan iedereen die heeft mee helpen denken, van harte bedankt!

     

    Grtzz, M smile

  11. Oorzaak gevonden, de P3NB60 met metalen koelplaat heeft een verbinding met de drain en op de print is de FET-koelplaat verbonden met (ik dacht) de source = sluiting.

    Graag een advies:

    - Of koop ik een nieuwe, de juiste FET (met FP achtervoegsel)?

    - Of mag ik de verbindingspen van de op de print gemonteerde plaat verwijderen?

    - Of isoleer ik de FET van de koelplaat en hoe?

     

    Aan iedereen bedankt voor het meezoeken en denken, hier zit een gelukkig man! smilesmilesmile

  12. Hallo forumleden,

     

    een update, alles terug op z'n plaats gesoldeerd, maar nu de FET losgenomen, nu blijft de testlamp uit (elko 2121: spanning 320V), de MOSFET(of z'n sturing) zorgt dus voor de sluiting, maar was pas vervangen. Ik ben nu even het onderdeel gaan bekijken in detail, het is een P3NB60, zonder de FP. Ik heb wel de juiste besteld, maar zit er een verschil tussen? De originele heeft een geïsoleerde koelplaat aansluiting, de nieuwe een metalen (=oorzaak?).

     

    Groeten, M.

  13. Hallo Trust,

     

    enkele onderdelen gemeten (niet los genomen):

    de 2107=157pf weerstand OL,

    de 2106=112nf weerstand 680k is van de 3105 weerstand,

    de 2170=2.2nf weerstand OL,

    de 2127=480pf weerstand OL

    weerstand 3130, diode 6130 en elko 2121 los gelegd, nog steeds sluiting, de sluiting verdwijnt als de + en - van de gelijkrichter losgenomen worden, wisselstroom connectoren mogen aangesloten blijven dus is de 6115 nog goed. Als ik de weerstand van aansluitpunten waar de + en - aan moet gesoldeerd worden meet, meet ik 0.6 ohm (sluiting). De spanning van Vx gaat dus via transfo 5170 door spoel 5125, door de 7125 via de weerstanden naar de massa want 2127 is nog goed.

    Maar die 7125 is pas vervangen samen met het IC???

    (bijkomstigheid: het aansluitpunt boven de transfo 5170 moet Vx heten.)

     

    Suggesties?

     

    Nog een vraagje, moet de print gemonteerd blijven om goed te kunnen testen, want op de achterkant van de print zitten contactpunten voor de behuizing? Doet dit de sluiting maken en/of de FET (opnieuw) doorslaan?

  14. De IC en de FET zijn vervangen, veel licht maar alleen in de zekering en ook niet van lange duur frown

    Als ik nu die gloeilamp in serie zet met het netsnoer, waar moet ik dan wat meten (kan u mij duidelijke aanwijzingen geven, ik ben maar een groentje op elektronicavlak sick),. Ik zou er iets van willen kunnen maar het is niet zo, spijtig genoeg cry

     

    Alvast bedankt voor het meedenken, grtzz, M.

  15. Ik heb een voeding in kortsluiting, heb de 3 meest gekende elko's al vervangen, wil nu de STP3NB60FP en de MC44603 vervangen op advies van Johan45, nu heb ik hier een probleem: de MC44603 wordt niet meer op voorraad gehouden en is niet meer te krijgen volgens mijn elektronicaverdeler. Enig idee waar die nog te koop zijn, in de omgeving Valkenswaard - Eindhoven of een internetverkooppunt?

     

    wel via PM ivm commercie

     

    Grtzz, M.

     

    P.S. Alle andere sugesties zijn welkom!

  16. Ik heb een meting gevonden op "circuits online", maar ik heb vastgesteld dat mijn digitale meter te zwak is om de mosfet aan te schakelen, hier heeft de analoge moeten bijspringen (9V meting).

    Metingen ohm's:

    -gesloten circuit: (Zwart => Gate, Rood => Source = oneindig)

    Rood => Drain, Zwart => Source = oneindig

    Zwart => Drain, Rood => Source = 13,4M ohm digitaal en 25k ohm analoog

    Drempelspanning van parasitaire diode (diodemeting) 0.523V

     

    -circuit geopend (met analoge meter): (Rood => Gate, Zwart => Source = oneindig)

    Rood => Drain, Zwart => Source = 3 ohm

    Zwart => Drain, Rood Source = 3 ohm

     

    Het rode testresultaat had volgens de info ook oneindig moeten zijn, heeft iemand een mening over deze metingen.

     

    Alvast bedankt voor alle reakties!

     

    De test socket bij m'n multimeter is er eentje voor NPN en PNP transistoren met een aansluiting voor Cx, deze kan mij waarschijnlijk niet helpen.

     

    Grtzz, M.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...