Ga naar inhoud


throw

Lid
  • Items

    69
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door throw

  1. Op 1/16/2018 om 14:35 zei Mimisiku:

    Dit bestaat sinds augustus 2014 al niet meer :)

    Dus nu mag je (ook tijdelijk) €9,95 aftikken p/m om de basiszenders te kunnen zien.

    Of gewoon gratis via IPTV naar de NPO kijken..

    Nee, die €9.95 bestaat ook al 10 jaar niet meer.  Ik begon 18 jaar geleden met het basis pakket van 'gratis' publieke omroep zenders, en als 'dank' bestelde ik er Discovery en NGC bij en dat koste toen die 9,95. Met d e meerdere prijsstijgingen, wilde ze vorig jaar de prijs omhoog brengen naar de 16,95. En dat voor dat ene of 1,5 uurtje Tv dat ik kijk per dag(Nieuws en DWDD en/of Pauw) en heb toen het abo maar opgezegd, werd mij te gortig, zeker toen ik ze confronteerde dat kennissen in Denemarken voor precies de zelfde kanalen pakket die 9,95 nog steeds betalen. Omdat zij nooit die discovery en NGC erbij besteld hadden vroeger. CD discussierde dat ze vele kanalen hadden toegevoegd en dus hun in Denemarken  en ik nu dezelfde kanalen pakketten hadden wordt hun prijs berekent op wat ze vroeger besteld hadden en de prijs van mij is onderhevig aan die 2 kanalen die ik er toen destijds bij besteld had. Dus heb ik de boel maar opgezegd, de sat ontvanger aan de kant geschoven(behalve voor rtl tv duitsland vanwege de F1) en kijk het nieuws en dwdd nu inderdaad via vpn verbinding via de laptop die weer met hdmi aangesloten staat op de Tv.

  2. Goedendag,

    een vraagje. Jaren geleden, 18 jaar geleden ongeveer, had ik de optie om een 'gratis' canaal digitaal kaart te krijgen. Althans 'gratis' een ruim begrip is, het betrof 15 euro eenmalig voor kaart en servicekosten maar dan moest canaldigitaal, volgens afspraak met de overheid en publieke omroep het signaal kosteloos doorgeven van Ned.1,2 en 3 (Nu genaamd NPO) en BVN, alsmede wat regionale zenders(weet niet of the commerciële omroepen van RTL en SBS ook bij de afspraak betrokken was). Alleen als je extra kanalen wilde zoals discovery en ngc moest je betalen. 

     

    Weet iemand wat er gebeurd is met die afspraak? Omdat CD een bepaalde exclusiviteit kreeg betreft satelliet en subsidie, moesten ze de publiek kanalen kosteloos doorgeven was de afspraak dus. Wat is daar mee gebeurd?

     

    Ik ben al een jaar geen klant meer van CD, na 18 jaar klant te zijn geweest gestopt, ook nooit compensatie gehad voor de periode van 6 maanden een aantal jaren geleden, dat ontvangst hier in scandinavië en Finland niet mogelijk was wegens het veranderen naar een zwakkere sat. die op dezelfde positie stond (er net naast of zo) (de N satellite?) Van 0 euro maandelijks naar elk jaar omhoog toe te 16,95 voor het basis pakket, en dat vond ik genoeg, dus met ruzie uit elkaar gegaan zeg maar. Voor dast 1 uurtje TV per dag, vond ik het te duur worden.

     

    groet.

  3. je kunt in principe bijna alle plugins vinden die ook voor dreambox er zijn. Ik doe het via de plugin TS panel en dan op een of andere shortcut naar tools of image addons etc en selecteer dan ergens dreambox plugins. Het is allemaal te vinden maar soms even verder zoeken dan lukt het wel. Desnoods zijn ze ook ergens te downloaden op je computer vanaf het net en dan via de usb stick er in brengen kan ook.

  4. Ondertussen dus een nieuwe box gekregen en gister afgehaald bij de post. Net als bij de vorig zit er standaard opnemips 4.0 in geladen. Daar laat ik het maar even bij. Ik had bij wijze van experiment alle beschikbare (en voor zover bekend, betrouwbare images uit geprobeerd. Kwam ik toch tot de conclusie dat openrsi best goed is maar ook openmips mag er zijn, dus lat ik dat maar zo voorlopig, volledig met alle media, hbbtv, wbcams etc allemaal zit het er in, ts panel, plugins geladen, plicons, 2 skims(de gigablue en de Pli-HD skin en toch nog 20mb memory over, zo krijg ik het zelf niet voor elkaar. Wel nog even de settings van hans of henk er op gezet.

    Enigste probleem is, je moet Cccam er op zetten, dat ging ook maar nu m,oet je de Cccam config bewerken zodat de Cccam het dan ook werkelijk doet met mijn CD kaart. Dat betekent dus via netwerken in de pc naar de box toe om de config aan te passen en dat lukt nu juist niet, de pc met windows 7 ziet de box niet, samba en nfs in de box gezet maar nog ziet windows de box niet en daar had ik met openrsi dat probleem niet. Dat wordt nog even rommelen. Ik neem aan dat bij de quad het soortgelijke problemen kan opleveren?

  5. dit betreft de software, ik schreef, ook in een ander draadje betreft mijn GB box die kapot was, maar nu een nieuwe voor gekregen, fabrieksfoutje. Nu kwam deze box net als de quad neem ik aan met de Openmips 4.0, volledig met plicons, TSpanel etc. enige wat ik heb gedaan is hans of henk settings er in geladen (er waren geen settings  geladen). plicons, etc alles werkt. Cccam geladen ook.

    Echter op via mijn pc er in te komen lukt niet. Zeker de web interface werkt prima maar via netwerken in de software en configuraties te komen wil niet lukken. De pc ziet alleen zich zelf maar niet de GB. Ik heb samba en nfs ingeschakeld/geïnstalleerd via de menu van de GB maar nog geen contact op die manier. Daarom had ik bij de vorige box openrsi er in gezet. hebben meerder GB gebruikers hier last van met openmips?

     

    De vorige box die dus na 3 weken stuk ging geëxperimenteerd met alle beschikbare images zowat, nu maar besloten bij openmips te blijven, scheelt niet veel met openrsi, ook omdat alles al geïnstalleerd is en toch nog veel ruimte over in de memory. alleen moet ik de config's etc wel kunnen berken via de pc dus dat moet ik nog even zien uit te zoeken.

  6. wat hier wel gebeurd is dat er regelmatig, of eigenlijk moet ik zeggen onregelmatig, de stroom uitvalt, voor korte duur maar uit een soort beveiliging vaak. Omdat de stroom kabels nog veel bovengrondslopen dan als er een bliksem is, valt even voor 2 of 3 seconden de stroom uit, soms iets langer. Dus dan vallen alle sat boxen even uit en starten dan weer op. Nooit geen last gehad van andere sat ontvangers dat ze stuk zouden gaan. maar misschien deze keer wel.

  7. Ja splitter gaat er nu dus tussen uit, levert misschien nog iets beter signaal op ook. De box is onderweg terug naar de dealer.

    Ben benieuwd. Er zal vaak wel een ingesoldeerde zekering zitten op de ic board maar die ganik niet zoeken en vervagen zolang er garantie is.

    Ik had al wat andere onnodige spliters en combiners weg gehaald maar deze zat er nog.

  8. Natuurlijk als ik ontvangers aansluit of verwijder, wat ik ook doe, zodra de coax los moet, zet ik altijd alles uit. 1 klein kortsluitinkje bij het loshalen kan al voor problemen zorgen dus dat is het niet.

    Maar wat ik dus tijdelijk gedaan had was de opstelling uit het analoge kopstation(CATV) tijd perk, de LNB verbonden met een splitter/ 4 way power divider van Teleste, de FJS804 0.9-1.75ghz , (elke aansluiting -8.5db) daar heb ik een oude könig fta ontvanger op zitten en nu tijdelijk op een 2de aansluiting de gigablue dus. Ik zou deze week de boel opruimen en eden permanente aansluiting maken(1 per lnb aansluiting) en ook die splitter/power divider maar weghalen. Zou me toch niet kunnen voorstellen dat de power van de könig naar de lnb toe de gigablue verknoeid, de gigablue stuurt zelf ook een polarisatie/voltage signaal naar de lnb dus het zou wel eens kunnen natuurlijk, maar kan het mij aan de andere kant ook weer niet voorstellen.

  9. wel heb ik nog de volgende opmerking betreft mijn probleem hier Ik had de box tijdelijk even neer gezet en de sat ingang verbonden met de sat uitgang van een andere box, dus zelfde lnb. Dat betekent doorgaans natuurlijk dat je maar kanalen kan bekijken die in de zelfde groep/polarisatie zit als waar de andere box op ingesteld staat. Ik zou morgen een kabel gaan bij trekken en een LNB er bij zetten of ander uitgang van de qudro LNB pakken. Maar dat moet toch geen probleem zijn voor de boxen dat ze tijdelijk op de zelfde LNB zitten? Of sturen ze allebij dan een volt/stroom puls naar de LNB waardoor ze elkaar stuk zouden maken? lijkt mij niet toch. Ik heb ze nu apart staan, losgekoppeld van elkaar maar dat is dus al te laat.

  10. wel heb ik nog de volgende opmerking betreft mijn probleem hier Ik had de box tijdelijk even neer gezet en de sat ingang verbonden met de sat uitgang van een andere box, dus zelfde lnb. Dat betekent doorgaans natuurlijk dat je maar kanalen kan bekijken die in de zelfde groep/polarisatie zit als waar de andere box op ingesteld staat. Ik zou morgen een kabel gaan bij trekken en een LNB er bij zetten of ander uitgang van de qudro LNB pakken. Maar dat moet toch geen probleem zijn voor de boxen dat ze tijdelijk op de zelfde LNB zitten? Of sturen ze allebij dan een volt/stroom puls naar de LNB waardoor ze elkaar stuk zouden maken? lijkt mij niet toch. Ik heb ze nu apart staan, losgekoppeld van elkaar maar dat is dus al te laat.

  11. Als de box niet meer benaderbaar is, dus helemaal niet wil opstarten, niets nada niet, behalve de rode led als de stekker er in zit, kun je hem dan wel met jtag(???) dat is de seriel cable aansluiting naar de pc toe? 

     

    vraag betreft de Quad+

    zit er in de Quad+ wel een ventilator cooler fan? in de hd800ue+ niet dus en ik laat hem continue aanstaan misschien kan hij daar niet tegen?

  12. jtag? wat is dat?

    Nee box niet meer te benaderen stekker er in en hoofdschakelaar aan er gebeurd niets met scherm etc alleen de led balk brand rood wat normaal is als hij uit staat en zou dus blauw branden als hij aan is maar hij is dus niet meer aan te krijgen.

    Volgens mij zit er geen koeler in zoal een fan/ventilator, weet niet of dat bij de quad+ wel is. Deze box staat nooit uit, laat hem 24 per dag aan staan misschien kan hij daar niet tegen? De box kwam met openmips geïnstalleerd en TS panel, heb er opensri op gezet en dat ging perfect zonder crashes to gister avond dat ik geen kanalen kon wisselen en opnieuw wilde opstarten was het dus over en uit behalve de rode led balk. Zal of een zekering zijn of dus een motherboard probleem. Als er toch iets met de software zou zijn moet dat zelf op te lossen zijn maar omdat hij dus niet meer opstart is opnieuw flashen ook geen optie meer.

    Jammer, wel erg gauw dat hij nu al de brui er aan geeft, las op internet wel meer dezelfde problemen van anderen ergens dus het is blijkbaar niet helemaal nieuw, moesten allemaal terug voor garantie. Als het een bekent probleem is, moet ik misschien toch uitkijken naar een ander merk. De service van gigablue schijnt niet erg goed te zijn, gelukkig stuur ik hem gewoon terug naar de winkel en zoeken die het maar uit.

  13. Zo, triest, mijn 2 weken oude HD800 EU plus is zojuist overleden. Ik had er openrsi op zitten en een paar dagen geleden openuitzendinggemist op gezet, prima allemaal. Maar vanavond kwamen er kuren, als ik de pijl naar boven of beneden gebruikte om de kanlen lijst te zien en te scrollen ging dat niet deed enigma een restart. In de menu komen ging wel en daar op algehele restart gedrukt en dat deed hij niet bleef hangen. Dus maar een 'harde' restart met de hoofdschakelaar aan de achterkant. Nu start hij niet meer op, de led balk blijft rose/rrod en de box start niet meer op. Dus ook niet opstarten en merken dat er een usb stick in zit met een image ook niet. De hoofdknow aan de achterkant zorgt alleen maar dat de led balk aan gaat in roze/rrod en verder gebeurt er niets.

     

    Ergens een andere manier van resetten of is hij daadwerkelijk overleden en moet ik hem opsturen?

  14. Zo, triest, mijn 2 weken oude HD800 EU plus is zojuist overleden. Ik had er openrsi op zitten en een paar dagen geleden openuitzendinggemist op gezet, prima allemaal. Maar vanavond kwamen er kuren, als ik de pijl naar boven of beneden gebruikte om de kanlen lijst te zien en te scrollen ging dat niet deed enigma een restart. In de menu komen ging wel en daar op algehele restart gedrukt en dat deed hij niet bleef hangen. Dus maar een 'harde' restart met de hoofdschakelaar aan de achterkant. Nu start hij niet meer op, de led balk blijft rose/rrod en de box start niet meer op. Dus ook niet opstarten en merken dat er een usb stick in zit met een image ook niet. De hoofdknow aan de achterkant zorgt alleen maar dat de led balk aan gaat in roze/rrod en verder gebeurt er niets.

     

    Ergens een andere manier van resetten of is hij daadwerkelijk overleden en moet ik hem opsturen?

  15. Op het bericht van throw,vroeg ik mij af,(ken de wetgeving ginder niet) als je abonnementszenders verdeeld via de catv,je dan wel een professioneel (zakelijk) abonnement nodig hebt?Waarschijnlijk,mag je dan geen particulier abonnement hebben,om dit kanaal te laten zien aan 55 mensen.Vraag mij ook af,of er zich andere problemen voordoen ivm de rechten.

    Klopt, ik promoot ook niets illegaals, de 55 appartementen kunnen dan FTA zenders kijken en ik geloof dat NL1,2,3 ook gratis doorgegeven mag worden(en BVN natuurlijk maar wil je de andere CD zenders bijv. zien zal elk appartement ziojn eigen abo moeten betalen. of een zakelijk abo nemen.

     

    Als ieder Apartement over een TV die , geschikt is en voorzien van DVB-S2  tuner,dan kun je al die ouwe meuk kopstations ed in de afval bak doen ,4000kanlen zijn dan weldegelijk mogelijk !

    CATV community acess tv ,oftewel cable tv is meer bedoeld  voor oudere TV's met analoge tuner.

    Jawel, tuurlijk als elke TV een eigen S2 ontvanger heeft maar dan moet je wel voor elke TV een eigen LNB aansluiting of schotel hebben.

  16. voor 55 apartementen elke een sat aansluiten en kunnenm kiezen uit 4000 kanalen is niet mogelijk. Je moet besluiten welke kanel er aangeboden gaan worden door jouw. Voor elk kanaal dat je wilt aanbieden is een aparte ontvanger nodig.

    Je hebt een kopstation nodig(oude benaming) nu heet het geloof ik gewoon CATV systeem. Er hoeft geen nieuwe bekabeling in de appartementen toe komen, dat is te kostbaar en zowat niet te doen zonder muren open te breken. Als het goed is zit er een goede coax kabel standaard ingeboud in het gebouw. De ruwe dvb-t signaal van Digitenne kan door de kabel zowel als gemoduleerde sat signalen afkomstig van de ontvangers kunnen er door worden weer gesplitst in het antenne stop contact. Je krijgt dan alleen een nieuwe aansluiting/antenne stop contact in elk appartement dus een tv, radio en sat aansluiting. 3 uitgangen dus ipv de gebruikelijke 2.

    Het oude kopstation wat ik had was hier in Finland van het merk Teleste maar dat was nog analoog. Ik weet niet wat voor merken er nu zijn. Mijn systeem voor mijn hotel koste destijds iets tussen de 15.000 en 20.000 Gulden. Dus nu moet je toch wel rekenen op tussen de 10 en 15.000 euro voor een systeem dus met Digitenne signaal(DVB-T) en een stuk of 6 sat ontvangers(dus 6 sat kanalen).

    In Stockholm zal het toch niet veel anders zijn dan hier in Finland, ik zit buiten de stad zelf dus geen kabel TV.

    Ik heb 15 kamers, DVB-T signaal via de bestaande coax en 5 sat ontvangers op verschillende kanalen afgesteld, (1 Duits, 1 Russisch, 1 Nederlands(voor mijzelf), 1 Engels, 1 BVN) Maar kan de kanalen dus veranderen nagelang de gemiddelde wens van de klant. Ik heb het oude Teleste kopstation dus uitgeschakeld behalve de signaal versterkers en modulators en zelf dus aangepast en gebruik dus gewoon huis tuin en keuken ontvangers. (Scheelt een boel). Ben nu klaar kosten, 12 nieuwe TV's gemiddeld 120 euro per stuk (met DVB-T signaal ontvanger erin) 2 nieuwe sat ontvangers(had nog 3 oude sd ontvangers). nieuwe LNB. dat is alles en een beetje tijd en geknutsel en afstellen. want 10k-15k  heb ik niet liggen om het te laten doen.

    • Like 1
  17. Ja ik heb er ook nu OpenRSI op zitten. mis alleen de weather plugin zoal bij open atv dat je links boven in het weer bericht zit in je 2de info bar. maar heb iets weten over te pakken van een andere plugin dus heb nu wel wat. werkt goed. Heb dan de hd800ue+ maar neem ik aan, doet niet veel onder voor de quad behalve geheugen en het aantal tuners. Had daarom ook graag de xpeed eens uitgeprobeerd om te kijken of goedkoop altijd duurkoop is. Maar gigablue scheelt al een mega bedrag vergeleken bij de dreambox en openrsi dichtbij openpli. 

  18. Quad+ besteld ! Heeft iemand er al een hdd in? Vroeg me af of er een 3gbs of een 6gbs in moet? Moet wel een 2,5" zijn zag ik

    Nee, althans in mijn hd800ue+ gaat natuurlijk geen harddisk in, maar dat was ik ook niet van plan, ik gebruik gewoon een 8gb en/of een 16gb usb stick en werkt prima, de ontvanger ziet de usb sticks gewoon als HDD. Ben bang met een HDD intern dat de ontvanger te warm kan worden misschien. Er zit geen ventilator in de ontvangers en in het niet zo lang geleden verleden hadden/hebben veel HD ontvangers warmte problemen dus vond ik dit de beste oplossing.

    Maar ip van een usb stick kun je ook gewoon een harddisk met usb aansluiting er naast plaatsen natuurlijk met een 500gb of 1 terrabite.

  19. Ik ben zins kort inbezit van gigablue HD800 UE plus,mijn vraag is aan jouw heb jij IPTV erop zitten wat ontvang jij er mee.?

    Ja heb ik, ben er nog aan het spelen, heb er TS panel op gezet(geen TS media, dat was niet veel soeps). 'Media streams' plugin maar ook de zenderlijst van 'Hans' in de settings (kanalenlijsten) plugin. ik koos voor 13,19, 23 en 28 sats. Daarin opgenomen de iptv streams, van alle landen, of in ieder geval heel veel.

    Moet je maar uit proberen, het zijn internet tv stations, wel eens leuk om te proberen, zit wel wat leuks tussen. ook staan er de webcams in. Heel veel landen hebben heel veel webcam locaties, ook wel eens leuk om mee te spelen. Ik heb dus nu de image van OpenRsi er op staan en er zijn leuke plugins.

  20. Ik ben heel lang, zeker vanaf 2007 bezig geweest met Dreambox, eerst de dm600pvr en daar is later de 7025+ voor gekomen, mar vaak toch problemen met crashes, memory gauw vol, zeker 1 of 2x in de week vastlopen en 1x in de 3 of 4 maanden flashen, gewoon de image opnieuw installeren om hem weer goed te krijgen. Ben altijd verguld geweest van Openpli ook vanwege de ondersteuning.

    Maar Dreambox timmert niet echt aan de weg, de eerst HD800 van DM was niet al te best, koeling problemen en ze prijzen zich zelf uit de markt met hele erge hoge prijs verschillen. Nu ik DM heb los gelaten, ook omdat Openpli geen nieuwe images meer maakt voor de DM ben ik wat vrijer geworden. Dus de Gigablue gekocht. Nu benm ik wel hobbyist maar niet zo een grote. Ik hoef geen multiple tuners en de box vol te duwen met plugins, wil gewoon NL TV kijken, en af en toe een Duits kanaal en wat interesse in de Engelse kanalen op de 28,5 sat. meer niet. Ik heb een diseq switch zitten nu dus de 19.2, de  23,5 en de 28 op en dat werkt prima, had vroeger de rotor maar te lastig met afstellen en meer spelen eigenlijk dan werkelijk kijken.

    Dus tevreden met de Gigablue HD800UE+ (met maar 1 s2 basis tuner) de Quad+ heeft meer flash memory en meer tuners maar allebij hebben ze de lcd display die op verschillende manier gebruikt kan worden. Vanwege de memory betreft installeren van plugins misschien. Ik betaalde 169 euro voor de hd800eu+, de quad ligt hier net boven de 220 geloof ik.

    Zag nu trouwens ook dat de Xpeed LX1 en LX2 ook geen slechte boxen zijn en redelijk snel maar geen poespas, 1 tuner, geen eigen display scherm en een prijs van 99 euro voor de LX1 en 129 euro ongeveer voor de LX2.

    goede images genoeg.

    Ben alle images aan het uitproberen, de opnmips en openvix gehad en italysat gehad, nu de openatv uitproberen. Openpli maakt helaal geen image voor de gigablue en openpli had/heeft ook geen plugin dacht ik voor Hbbtv of webcam streams?iptv? dacht ik. die de andere images wel hebben maar dat heb ik niet echt uitgezocht.

    Welke images zijn bij jullie favoriet?

    groet,

    Ronald

  21. Ik heb dus de HD800EU+ en ben er tevreden over, nu zie ik wat het verschil moet zijn met de Quad+ zijn dus het aantal Tuners wat standaard meegeleverd word maar grootste voordeel voor de quad is het geheugen. Ik dacht met mijn HD800UE+ het geheugen wel te kunnen uitbreiden via de USB harddisk/stick (swapfile?) maar dat schijnt niet ze te zijn dus. Je leest er weinig tot niets over in de specificaties en support van GB is ook slecht.

    Als je plugins wilt downloaden en uitproberen is het al gauw 'no space left on device' geheugen van de HD800UE+ is dus 95mb en de quad+ dacht ik 1024 MB of zo dus ruimte genoeg om te spelen.

  22. RTL television , gewoon de Duitse RTL, als je van Formule 1 houd, live programma FTA wat in Nederland niet meer is. F1 is in Nederland niet eens meer live te volgen ook op het gewone basis pakket niet, je moet daarvoor weer extra betalen in het sport pakket of zo.

  23. Zet het standaard beeldformaat eens in op 576i i.p.v. 1080i Dikke kans dat je SCART beeld beter wordt...

    Bedank, zal ik proberen maar eerst uitzoeken hoe ik dat kan doen, met de openmips, kan ik in de A/V settings hem dus op scart zetten, colorformat op RGB. Aspect ratio nog aan het uitzoeken maar nergens aparte instelling 1080i of 576i

×
×
  • Nieuwe aanmaken...