Ga naar inhoud


amrabed

Lid
  • Items

    259
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door amrabed

  1. Origineel bericht van: Littlesat
    Citaat:

    Acht de kans klein dat deze zender ook bij cds komt. Dat omdat ze net terug gaan naar minder transponders en minder ruimte hebben.

    Niet roepen voordat het ook daadwerkelijk gebeurt... Vorig jaar had CDS ons ook al verrast... en transponderruimte meer hebben ze niet nodig als ze het 'wapen' 8PSK gaan inzetten.


    Ze zijn werkelijk onvoorspelbaar,
    Ze gooien er zo een paar zenders er voor weg of maken er een deelkanaal van. ;), wat wij als klanten er van vinden doet er echt niet toe. mad
  2. Origineel bericht van: abrahamsat
    Niet gezien dagoe,trouwens de nieuwe rebox 8500 is ook uit
    en zoals ik het bekijken kan is hij origineel gelaten,dus geen
    werkende cdskaartlezer,maar de plugins van octagon,ze heten dan wel rebox,maar toch.kieken wat word.


    HaHaHa, ze zijn echte gluiperds, daar in Haarlem.

    De REBOX RE-8000/RE-9000 waren in het begin ook voorzien van originele SW, dat is pas in de SW-81 er uit gesloopt.

    Ik vertrouw ze voor geen meter.
  3. Origineel bericht van: pst
    Die discussie op 'dat andere forum' eens gelezen en ik begrijp niet/wel waar de importeur mee bezig is.

    Dit is een kat in het nauw die rare sprongen aan het maken is. CD stelt duidelijk dat het voor certificering essentieel is dat de machine niet aangepast kan worden (zodat er illegaal gekeken kan worden, maar dat wordt er natuurlijk niet bij vermeld). Nu blijkt dat het wel degelijk mogelijk is en eigenlijk relatief simpel is wijzigingen aan te brengen kan de certificering onmiddellijk ingetrokken worden. Sterker nog, als ik het goed begrijp is dit door het kunnen aanpassen van de apparaten eigenlijk al gebeurt.

    Maar ja, wat wil je met een op Linux gebaseerd apparaat. Een besturingssysteem wat ontwikkeld is om open te zijn en waar door de community zelfs geëist wordt dat alle sourcecode vrij beschikbaar wordt. Als je hier de firmware van je apparaat op baseert is dat vragen om modificaties door hobbyisten. Met veel kunst- en vliegwerk proberen deze firmware gesloten te houden is voor veel Linux fanatici juist een uitdaging om eens lekker te gaan knutselen. Men schept er bij succes daarna veel genoegen in om de resultaten te 'publiceren'. Dit gedrag wordt dan ook nog eens versterkt als je als fabrikant/importeur firmware uitbrengt die eigenlijk niet zo heel goed is. Dan zullen ook een aantal mensen die ontevreden zijn met het geleverde software proberen deze zelf te verbeteren.

    Wat Rebox nu doet is niet slim. Zelf had ik niet van de besproken site gehoord en nu ben ik zo nieuwsgierig geworden dat ik alles gelezen heb en nu de tijd uittrek om dit commentaar te schrijven. Daarbij, wat willen ze hiermee bereiken? Een website krijg je in Nederland pas gesloten als er (ernstige) illegale praktijken op plaatsvinden. Dat gebeurt hier zeer zeker niet. Er wordt wat gelinkt naar volkomen legale sites in het buitenland (wellicht wil Rebox deze ook sluiten...... ) en er wordt uitleg gegeven over hoe je de gelinkte software kunt gebruiken. We hebben het hier gelukkig niet over kinderporno of iets dergelijks.

    Zodra je als consument een artikel koopt is dat jouw eigendom en mag je ermee doen wat je wilt zolang dit niet illegaal is volgens de Nederlandse wet. Als je dus je Reboxje paars wilt spuiten moet je dat lekker doen, als je een fan wilt monteren (wat Rebox al had moeten doen) is dat jouw keuze. Als je andere firmware wilt installeren, what the heck, het ding is van jou. Rebox heeft hier niets, maar dan ook helemaal geen moer mee te maken. Ja, ze kunnen de garantie intrekken, maar dat is een risico wat je neemt als je wat dan ook met het apparaat uitvoert.

    Laat Rebox zich nu storten op het oplossen van de problemen met hun firmware, zoals hier veelvuldig besproken en laten ze zich nederig onthouden van het jagen op die mensen die waarschijnlijk met de beste bedoelingen mensen proberen te helpen door for the time being een oplossing te bieden voor de tekortkomingen in de firmware.

    Dus ja, ik begrijp wel dat de importeur actie wil ondernemen als je naar certificering kijkt, maar als ze even wat nadenken zullen ze waarschijnlijk zelf ook niet snappen waar ze me bezig zijn


    Ben het volledig met je eens.
    Ik hoop dat vandoord het aandurft om de site weer online te zetten, ze kunnen hem niets maken, REBOX Haarlen is zelf verantwoordelijk voor het falen van deze BOXen.
  4. Origineel bericht van: abrahamsat
    Audioniek,je hebt gelijk.Dagoe,alle firmware op een AV 700 instaleren is kinderwerk,de support van atevio is niet kinderachtig elke dag kun je vragen stellen,zowel tel als per email,per email binnen 24 uur,nette mensen.heb je met de box zoveel problemen,dat je er niet uitkomt,stuur hem op,ik had hem in 3 dgn terug terwijl ik er octagon firmware erop had.
    kost in germany 185 euro,en het geld voor een ci module heb je niet nodig,


    Zo een service had ik ook verwacht van REBOX Haarlem, en dat is ook een van de redenen waarom ik voor de RE-8000 heb gekozen.

    "Nederlandse handleiding, menu, software, garantie en SUPPORT" dit komt van de REBOX site af, gecopieerd uit de specificatie's van de RE-8000,

    Vooral van dat support zie ik niets terug, stelt ze een simpele vraag via de mail, (wanneer de 2e int.kaartslot wordt vrij gegeven), krijg je een rot antwoord terug, "Bij EEN VOLGENDE sw update", bel je ze na de 2e, of 3e update na dat antwoord,word je gewoon afgezeikdt. dat is de service die je krijgt van de heren uit Haarlem. BAH....
  5. Origineel bericht van: Jürgen
    Ik denk dat jij jezelf een groot en een groot aantal forumleden enigszins plezier kunt doen om jouw Rebox in de verkoop te zetten.
    Ik had ook eerlijk gezegd van jou geen andere reactie verwacht want Rebox kan het bij jouw toch nooit meer goed doen.

    Waar anderen heel content zijn met de nieuwste FW weet jij toch altijd wel weer de meest negatieve reacties naar voren te brengen.


    Ik vind jou negatief naar mij toe, terwijl jij niets met mij tedoen hebt, ik mag overegens wel negatief over REBOX zijn, ik heb dit product met mijn zuur verdiende geld gekocht en verwacht wel dat dit naar behoren gaat werken en dat doet het niet!

    De punten zoals ik ze beschreef in mijn post zijn mijn ervaringen en ze klopen. of wou je soms beweren dat ik het verzin, dus dat ik lieg ?

    PS. Ik verkoop niets, mits jij het wil kopen voor 300 Eur.
  6. De nieuwe SW.75 zit er in, heb dit ook op de manier gedaan zoals abrahamsat het beschreef.

     

    wat mij als eerste is opgevalen, is dat ook bij dit versie sw bij de eerste keer zappen (NL1 HD - NL2 HD) de melding "GECODEERD KANAAL" verscheen, heb dit daarna niet meer gezien, maar de sw zit er pas in.

     

    De ontvangstwaarden zijn bij mij niet omlaag gegaanm maar krijg wel blokvorming op Eurosport HD, History HD en irritant hikkend geluid bij vele zenders, had dit niet met de vorige sw.

     

    Verder mis ik de vrijgave van de tweede intern kaartslot op de RE-8000 (mag nou eens gaan gebeuren na F**Kin 2 Jaar), de mozaik is nog steeds waardeloos (1 scherm met beeld de rest stilstaande plaatjes), hadden ze net zo goed kunnen weg laten.

     

    van dat snel zappen merk ik niets van en laatstaan dat het beeld beter is geworden, ik vind dit een waardelooze UPDATE, had eerlijk gezegd ook niet anders verwacht, ik heb het gehad met onze vrienden uit Haarlem, eens en nooit meer een produkt van ze kopen!.

     

     

     

  7. Origineel bericht van: Jürgen
    Origineel bericht van: amrabed

    is de 2e kaartslot op de RE-8000 vrij gegeven of niet ?.

    Wat dacht je zelf? Nee dus want anders was dit wel in de update lijst vermeld.


    Ik had al zo een vermoeden en ben inmiddels ook er achter gekomen, heb de nieuwe SW gisteren geinstalleerd.

    Zal mijn bevindingen later in de SW topic vermelden.
  8. Origineel bericht van: Jürgen
    Als je tijdens de kanaal wisseling het zwarte beeld niet wil zien kun je ook kiezen voor het bevriezen van het bestaande beeld.
    Dit kun je instellen via UI-instellingen - Kanaalwisseling instelling.


    dat is nog erger, als je een bepaalde kop wil weg zappen, dan zit je er nog een paar seconden aan vast. mad

    Heb de nieuwe SW er nog niet inziten, denk dit straks te doen als ik thuis ben.
    is de 2e kaartslot op de RE-8000 vrij gegeven of niet ?.
  9. Ik haalde in mijn vorige post de geloofwaardigheid en de belofte van REBOX aan, enkele mede forum leden verweten dit aan fortis, dat is onterecht, omdat REBOX Haarlem verantwoordelijk is voor de REBOX-BOXEN, zij bepalen welke SW er in komt, de FORTIS sw is opensource,fortis heeft al vele malen SW uitgegeven waar REBOX geen gebruik van heeft gemaakt ( of dit onze problemen had opgelost ?, ??????).

     

    REBOX moet gewoon gebruik maken van de originele SW van fortis en zo ook de plugins toestaan, want een CD certificatie kunnen ze op hun buik schrijven.

  10. Origineel bericht van: Dutch
    Jawel, ik heb aanpasingen gemaakt en is hij gewoon weer vloeiend bij het zappen. Bedankt Grtn Erwin


    Wat bedoel je met vloeiend ?

    Gaat het beeld van het kanaal wat je aan het kijken bent meteen over in het beeld waar je naar toe hebt gezapt ?.

    Ik heb namelijk al altijd mijn beeld op 1080I vast en dat gaat echt niet vloeiend, moet namelijk zo'n 3sec. wachten voordat ik weer beeld heb, vandaar deze vraag.
  11. Van de support die ze beloven komt wel heel weinig van, vooral als je het met de Duitse varianten vergelijkt.

     

    En dan nog de functies die niet werken, zoals de tweede interne kaartslot (RE-8000), de mozaiek (meer een dia voorstelling, dan mozaiek), en er zijn natuurlijk nog meer dingen die niet functioneren zoals het hoort.

     

    Als dit al na 2 jaar niet functioneert, ben ik bang dat dit nooit goed komt.

     

    Excuses aan de mensen die zich ergeren aan de negativiteit over de REBOX, maar zo denk ik er over.

  12. Origineel bericht van: carlo666
    Rebox is ook een hobbybox als je er Octagon opzet ;), dan kan je timmeren zonder hamer.


    Tsjaa.... Zo lust ik er nog een paar!

    Als mijn tante een l*l had, was het mijn oom.

    Rebox is dus geen hobbybox, wat ze in het begin wel hebben gesugereerd.
    En dat je garantie vervalt als je er mee gaat hobbyen is het bewijs + dat ze de ondersteuning voor CCCAM en andere prog-jes hebben geblokkeerd.
  13. Ik ben benieuwd hoe op sat4all de nummering van de geplaatste berichten worden bijgehouden?

     

    Ik merkte laatst op dat ik een bepaalde bericht had geplaatst en bij mijn bericht was dit aangegeven met een bepaalde berichtnummer(Aantal berichten), even later heb ik weer gereageerd op een ander bericht en dit bericht had het zelfde berichtnummer als die er voorheen.

     

    Vandaag zag ik het weer de een voor laatste bericht was 238 en de laatste had weer dezelfde nummer "238", ben ook benieuwd welk nummer dit bericht krijgt?

     

    Dit is wel door genummerd.

  14. Origineel bericht van: abrahamsat
    Herre,vergooi je tijd niet met rebox in korea,die is dichter
    bij huis namelijk in alkmaar,ga anders bij fortis kijken dan ben je op de goede weg,en vraag meteen waarom de rebox in nl
    100 euro duurder is dan atevio germany,het zijn ja de zelfde
    machines,ik ben benieuwd.


    Vragen over de prijs en de verschillen daarin kan je volgens mij beter aan REBOX Haarlem vragen, want zij zijn de importeur/fabrikant van de merk REBOX en volgens mij bepalen zij de verkoopprijs en niet de Koreanen.

    De Koreanen hebben dit produkt ontwikkeld en door verkocht aan verschillende importeurs in verschillende landen en die pepalen hoe dit produkt zich verder ontwikkeld, kijk maar naar de SW voor de identieke BOXEN Octagon, Fortis en de Rebox, de laatste is dicht getimmerd en de andere twee zijn hobby-Boxen.
  15. Origineel bericht van: vincent1971
    Origineel bericht van: Superdimi
    @Tonskidutch,

    Ok. je hebt gelijk. laugh Toch gaat "onze" jaarwisseling daar zeker niet ongemerkt voorbij. Ik vind het ieder weer even de moeite waard.


    Bij mij gaat eerder het Chinese nieuwjaar ongemerkt voorbij. Het vuurwerk daar is toch mooier dan hier. Denk voor de rest dat de Chinezen er niet veel aandacht aan besteden.


    Daar kun je je in vergissen!

    Alle banken en Wereld economien hanteren de Cristelijke jaartelling, de nationale/culturele jaartelling wordt er naast gebruikt en of beleefd.
  16. Origineel bericht van: lennie
    Origineel bericht van: amrabed
    Origineel bericht van: Caesarion

    Zelf heb ik ook de DHCP uit gezet, en het werkt prima.


    Bij mij werkt het ook prima, na het uitschakelen van de DHCP, netwerk instellingen worden zelfs na een hardereset onthouden.


    Is het niet zo dat het DHCP van de Router een IP-adres aanwijst voor je Rebox, en deze niet een IP-adres aan zichzelf toewijst?
    Blijkt ook wel uit het feit dat het toegewezen IP-adres in de typische getallenreeks van de Router past, waarbinnen het van het Router-DHCP een uniek IP-adres krijgt. Op je router kun je instellen dat een apparaat voortaan steeds hetzelfde eenmaal toegewezen IP-adres krijgt, dus ook nadat dat apparaat voortdurend uit- en ingeschakeld wordt.
    Ik vermoed dat met het uitzetten van DHCP op de Rebox (o.a.) bereikt wordt dat, ingeval van een Wireless verbinding, een toevallig aanwezige andere router niet kan locken op je Rebox.
    Of zit ik er nou helemaal naast.


    Bij mij was het zo, dat als de DHCP in de REBOX op AAN stond ingesteld, gingen de instellingen voor mijn NAS steeds verloren bij het AAN/UIT zetten van de REBOX, nadat ik deze heb uitgezet gaat het echter al een lange tijd goed met het opnemen en afspelen van uit/naar de netwerk schijf.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...