Ga naar inhoud


vervuiler

Lid
  • Items

    11
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door vervuiler

  1. Ik heb de set nog niet compleet en de verwachting is dat ik (op de bouw) pas kan gaan installeren tegen eind maart. Ik wil de set wel assembleren in NL, dus tussen nu en 2 weken hoop ik de componenten compleet te hebben. De fijnafstelling gaat nog wat worden, ik heb een signaalmeter (coax) simpele versie, ik hoop de box aan te sluiten en remote op laptop de signal meter in openpli te kunnen gebruiken.

    Dit verhaal even los van andere opties, ik ga in elk geval starten met het stappenplan van sprietje.

     

     

  2. Hallo Sprietje,

     

    Hartelijk dank voor de howto! Omdat ik dit stap voor stap ga uitvoeren (later ter plaatste) is elke stap op zichzelf belangrijk. Ik ben bang dat ik een belangrijk detail mis met het uitschrijven van een handleiding voor mijzelf. Met enig geluk jouw geduld op de proef stellend, svp nog 2 vragen:

     

    Je schrijft als stap 2;

    - stel de elevatie van de schotel zo in, dat de bovenzijde van de rail in de richting van de schotel horizontaal staat

     

    Later in het stappenplan schrijf je;

    - stel de elevatie van de schotel in op 40°

     

    Ik neem aan dat de primaire afstelling van de rail bedoeld is als uitgangspunt en dat later in het stappenplan 40 graden de totaal-definitieve elevatie is?

    =

    Je schrijft als stap 3;

    - stel de rail 18° schuin staat, de Hotbird-lnb het laagst

     

    Die snap ik niet, hoe moet ik dat lezen;

    - stel de rail in op 18° zodat deze schuin staat, de Hotbird-lnb het laagst

    - stel dat de rail 18° schuin staat, de Hotbird-lnb het laagst

     

    -/-

     

     

  3. Beste Sprietje,

     

    Met mijn laatste vraag wilde ik een materiaalkeuze bepalen, sorry. Ik ben inmiddels tot een PRE aanschaf gekomen (op basis van jouw info) van:

    Triax 100 met triax multifeed en 4 ultra twin Inverto lnb's (2 had ik er al).

     

    De locatie is:

    Lat 38.834862

    Long -0.058974

     

    Gewenste sats:

    19.2 / 23,5  / 28.2 / hotbird


    Nu is mijn desparate vraag aan jou, kan je helpen met een goede afstelling van de schotel hoek tov zuiden, elevation en vooral multifeed rail opzet.

     

    Ik las elders dat je een vrij gecompliceerde (althans voor mij) opzet voor iemand in Rhoon Nederland uitgerekend had, petje af voor je expertise.

    Ik hoop dat ik een beroep op je kan doen. Voor niets gaat de zon op, dus geef svp aan als hiervoor een vergoeding wilt hebben.

     

    Met veel dank alvast!

     

    Philip

     

     

     

     

  4. Ok, dus samenvattend een nieuwe triax 88/100 met rail en 3 lnb's (2 smalle heb ik al) zou de basis zijn voor de 3 satellieten. Aangevuld met 2x 4/1 diseqc-switches om de zaken met 2 kabels naar de box te krijgen. Als deze opzet klopt, kunnen we van 1 schotel uitgaan (huishoudelijke wens).

     

    Nog een tip voor een goede lnb en de 2 stuks 4/1 diseqc-switches?

     

    Meer dan dank!

  5. Hi Sprietje!

     

    Ja we hadden BBC etc. in Altea op de aparte schotel, deze was zeker groter nu je dat zegt maar 160 was hij niet. Dit was een gedeelde schotel met een ander appartement waar Britten in verbleven, we hebben toen alleen de lnb vervangen. De installatie was nogal windgevoelig en daardoor lastig in te schatten of de grootte van de schotel soms een probleem was, signaal was op de box dus goed. 

     

    Als ik op satbeams kijk (zie file) dan kom ik op 60cm. Ik weet zeker dat dat niet gaat werken, 80cm wat er stond (of misschien iets groter richting 90) zou dan moeten kunnen denk ik? Screenshot 2022-01-11 at 08.37.12.pdf

     

    Ik heb overigens geen idee van de europa-beam oid, Hoe kan ik dat eenvoudig nakijken?

     

  6. Van een eerdere installatie heb ik 2 kleine lnb's overgehouden. Deze zaten op een kleine houder vlak naast elkaar. Normaal formaat lnb's ging niet volgens de beste man in Spanje. Op een andere schotel zat 1 lnb en daarmee ontvingen we volgens mij de 28.2. Ook is er een 76 cm schotel overgebleken en heb ik daarnaast nog een 78 cm schotel in gebruik met een triple (in nederland).

     

    Voor de nieuw opzet in Spanje wil ik dus eigenlijk 1 schotel monteren met 3 lnb's voor resp. 19.2 / 23,5 en 28.2 Dat wat ik ook in NL heb. Het geheel gaat draaien op openpli VU+ Solo 4K met een aparte 2e tuner in streammodes. Er gaan dus straks 2 kabels naar binnen naar de VU+. 

     

    De grote vraag is, wat kan ik hergebruiken en wat moet er nieuw aangeschaft worden. Is er iemand die mij met deze hardware opzet kan helpen?

     

    Ik denk iig wel 2x 4/1 diseqc-switches nodig te hebben.

     

     

    Alvast enorm bedankt. Ik heb weinig vertrouwen in de lokale info, dit komt vaak samen met belachelijke (Spaanse) prijzen..

     

    Phil

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...