Ga naar inhoud


skisat

Lid
  • Items

    46
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door skisat

  1. De beste resultaten in je auto haal je met een buitenantenne. Ik heb m'n originele actieve FM buitenantenne vervangen door een combi actieve FM / DAB antenne. Daar zijn 2 coax kabels geleverd. Eentje voor FM en eentje voor DAB. Vermijd kleefantennes want dit is rommel, heb ik ervaren. Er is geen verschil te zien tussen m'n vorige en huidige combi antenne. Ze zien er op de auto hetzelfde uit.

  2. @Mimisiku: inderdaad vlak na de reparatie heb ik hem niet fysiek zien draaien (niet opgelet), enkel niet gehoord. Waarschijnlijk draaide hij heel traag en ik wist toen niet dat dit kon. Ik kende enkel een snel draaiende ventilator. Zou best wel eens kunnen wat je schrijft.

     

    Nu, een paar uur na de reparatie draait de ventilator stil en rustig. Dit had ik voor de reparatie nooit meegemaakt. Voorheen draaide de ventilator altijd op een vast, waarschijnlijk de snelste, snelheid als hij aan stond. In standby draaide hij nooit.

     

    Ik heb de indruk dat er al een probleem was toen het toestel nieuw gekocht is. Zo te lezen uit de reacties en wat ik vanavond zie, is de snelheid dus afhankelijk van de gebruikt image met al dan niet een plugin. Mijn image is nog steeds een oudere maar prima werkende OpenPli.

  3. Hallo,

    Ik heb een VU Duo gerepareerd met het bekende rode led probleem. Naast de condensator moest ook de voedingstabilisator U801 worden vervangen. Het toestel functioneert terug.

    Nu valt het me op dat de ventilator niet meer draait. Ik zie 2 mogelijkheden:

    1. Van bij de levering heeft de ventilator altijd gedraaid. Mogelijk was dit toen al niet goed, en wordt bij normale werking de ventilator enkel geactiveerd vanaf een bepaalde interne hoge temperatuur. Het toestel staat helemaal vrij, ideale ventilatie mogelijkheden en nooit in de zon.

    2. De ventilator hoort altijd te draaien en is er nu, na de reparatie nog iets defect.

    Welke van beide mogelijkheden is van toepassing? Ik weet namelijk niet bij een normaal goed werkend apparaat of de ventilator altijd draait of enkel bij hogere temperaturen.

    Graag jullie expertise

  4. Hier ook met VU+.

    1. Het treedt dus op bij verschillende soorten merken en modellen tuners.

    2. Ook als het niet regent, dus en bij, ontvangst met goed signaal en BER=0. Trouwens bij mindere ontvangst ontstaan eerst blokjes in het beeld en pas bij nog slechtere ontvangst ontstaan problemen met het geluid. Bij dit besproken fenomeen blijft het beeld in orde.

    3. Op dezelfde transponder zitten oa ook NED1 HD en NED3 HD, daar heb ik het niet (of nog niet) geconstateerd.

     

    ==> M'n conclusie, gezien ook punt 3. wordt het probleem niet veroorzaakt aan de ontvangstzijde bij ons thuis maar ergens ervoor. Dus bij M7, de VRT of de verbinding tussen beide.

  5. Waarom zit DAB+ nog niety in de bekendere zwaardere stereoinstallaties?

    Omdat de handelaars hier ze nog niet massaal aanbieden. Kijk maar in de landen waar DAB(+) ondertussen al beter is ingeburgerd: UK, Duitsland, Zwitserland. Komt wel.

  6. Ik heb ooit eens mensen geholpen want een TV-installateur slaagde er niet in om DVB-T zender 40km verder te ontvangen met al dan niet actieve binnenantennes. Een buiten antenne was geen optie. Ik heb gewoon een dipooltje gemaakt uit massief dik koperdraad. De dikte is nodig voor de stevigheid van de beide (di)pooltjes. Het dipooltje zat gewoon verstopt tussen de achterkant van de  TV en de muur. Deed het prima en beter dan die dure binnenhuis antennes.

  7. Ik heb met een kleefantenne geprobeerd en werkt enkel goed als je in de buurt van een zendtoren rijdt. Dus af te raden. M'n originele autoantenne heb ik vervangen door een combi DAB FM antenne. Doet het prima. Het wisselen ging vrij makkelijk en hij ziet er identiek uit als de originele. Nu zijn er 2 (bijgeleverde) antenne kabels naar de autoradio ipv eentje. Ik raad wel een actieve antenne aan, dus eentje die gevoed wordt maar ik vermoed dat dit bij alle DAB antennes zo is. Het voeden kan op 2 manieren: ofwel via de coaxkabel of een losse draad aansluiten.

  8. Iemand een idee om met een VU+, op OpenPli te kunnen kijken naar de tijdelijke TV zender van Tomorrowland? Dit via Sat, maar ik vrees dat er geen FTA feed is, of via internet bvb via YouTube live kanaal. Of andere manieren....

     

    SatGrtz

  9. Je hebt volkomen gelijk dat de blokken vlak naast elkaar staan. Maar in tegenstelling tot FM is daar technisch bij DAB niets mis mee en werkt dit goed, ook in de praktijk. DAB is ontwikkeld vanaf een leeg blad papier en daar is rekening mee gehouden. M'n ervaring met m'n DAB+ autoradio bevestigt dit ook, ook in een grensgebied tussen naast elkaar liggende DAB-blokken.

     

    Je vrees is dus onterecht. DAB is volledig digitaal, dit betekent: je hebt ontvangst of je hebt er geen. Dus matige ontvangst slaat nergens op. Net als "een beetje zwanger zijn"  ;)

     

    Wat je zorg betreft rond zendtorens dat gebeurt bij alle frequenties of blokken. Echter is die afstand te verwaarlozen. Da's afh. van de vermogens in die mast. Zo kan ook een FM zender een DAB blok wegdrukken vlak onder de FM zend antenne. Hier speelt de kwaliteit van de ontvanger de belangrijkste rol. Binnen het hoogsignaal gebied bereik je nooit de andere regio zoals bvb Vlaanderen, Wallonie, Frankrijk, Nederland... DAB, ook FM, netwerken zijn bestemd en bedoeld voor hun eigen grondgebied. Als je ontvangst hebt van een ander regio dan is dit mooi meegenomen maar geen recht.

    Ondertussen zijn de testuitzendingen van Broadcast Partners in Nederland al anderhalve maand bezig en er zijn op verschillende forums nergens daaromtrent problemen gemeld over storingen tov de publieke ondanks dikwijls beide partijen hun antennes in eenzelfde mast hangen.

    Dus aub maak er geen communautair gedoe van want technisch en praktisch klopt je vrees niet.

  10. Heb je beeld tegelijkertijd op scart (of geel tulpje) en HDMI? In de woonkamer en keuken willen we altijd hetzelfde beeld hebben. Kan dit met een VU+ Duo? Het geluid is al hetzelfde, via een eindversterker.

     

    In de woonkamer staat de TV met DVI bij de sat-tuner. Dus aan te sluiten met een kabel HDMI naar DVI. In de eetkamer is een TV via een lange coaxkabel aangesloten enkel voor het analoge video signaal. Dat is het bekende gele tulpje.

     

    Dit ter vervanging van een defecte sattuner.

     

    SatGrtz,

  11. Lap, t'is weer van dat.

    Het regent een beetje deftig boven Hilversum en ALLE TVV-klanten hebben nu weer geen beeld van de TVV-kanalen :-(

     

    Leve de FTA DVB-T, maar ik vind het schandalig dat je zelf van backup faciliteiten moet voorzien ipv dat TVV dit zelf regelt met een weather backup.

  12. Is er een plugin of iets dergelijks om DVD (iso of directory) af te spelen via een share op een DM600PVR met Gemini 4.70?

     

    De zoekresultaten ervan voor een DM600 zijn oorverdovend weinig frown

    DreamDVD voor de 7000 en 7020 werken niet, ondanks ook Enigma 1

     

    SatGrtz,

  13. Ik heb dmv DreamUp de laatste officiele firmware geupdate. Echter ben ik al mijn sat configuratie en boeketten kwijt.

     

    Ik heb wel een backup van m'n vorige services dmv DreamSet gemaakt op m'n PC. Dus dacht ik een fluitje van een cent om alles terug te zetten. Helaas...

     

    Met de afstandsbediening kan ik m'n sat configuratie, 4 Disecqs, niet aanpassen. De lijst is beperkt tot 4 satellieten die ik op de koop toe niet kan laten wijzigen en niet laten scannen.

    Bij het scannen heeft hij de onterechte fout "no Transponder for (LOF/L vertical)"

     

    Via DreamSet Setup mislukt ook de "Test Configuration". Ik weet niet welke Firmware of Software het is. Bij de webinterface (die werkt wel normaal) "Firmware" staat "unkown"

     

    PS: Kan je een plaatje uploaden in het tekstbericht? Verder dan een URL invullen kom ik niet en heb zelf geen webruimte.

     

     

    SatGrtz

  14. Origineel bericht van: Lithion
    Waarom zou je investeren in een heel duur weather backup systeem als de zenders er twee keer per jaar uitliggen voor ongeveer 5 min?

    1. Simpelweg om te vermijden dat ze ALLE klanten tegelijkertijd zonder beeld zetten als hun uplink signaal wordt verstoord.
    2. Het gebeurt wel vaker dan 2 x per jaar. En dan bedoel ik niet uitval door een regenbui boven de schotel van de kijker maar wel uitval te wijten aan verstoord uplink signaal.
    3. Deze keer duurde het langer dan 5 minuten. 10 Minuten om precies te zijn. Zie tijdstippen van de berichten hier.
    4. Een weather backup is niet duur tegenover hun grootste kost: transponder ruimte huren bij Astra. Het is een éénmalige investering in wat apparatuur.
  15. Een blik op buienradar verklaart veel. Boven Belgie geen buien maar wel hevig buien boven Hilversum in Nederland.

    Conclusie:

    1. De uplink staat in Hilversum

    2. Blijkbaar verkiest TVV om hun klanten zonder beeld te zetten ipv te investeren in een weather backup.

     

    Een weather backup is een tweede uplink ver van de eerste. Bvb Brussel. Als één uplink onvoldoende kan functioneren door slecht weer, dan wordt de uplink verzorgt vanop de andere locatie.

     

    't Is niet de eerste keer dat dit gebeurt en ondertussen terug beeld!

  16. Origineel bericht van: trekdeus
    Ik heb pas een nieuwe DM 800 SE en hem aangesloten op mijn tv ( koelkast model )via een scartkabel. Dit geeft continue een brommend geluid, dan weer harder en dan weer zachter bij wissling van van beeld op een zender. Rara wat kan dit zijn?


    Brom is inderdaad soms Rara omdat het meerdere oorzaken kan hebben. Het kan een slechte scartkabel zijn. Een andere oorzaak is een aardlus die ontstaat. Een klassiek voorbeeld is dat de massa van je LNB, eventuele Disecq via de sat tuner, TV naar de aarding loopt via een geluidsinstallatie of een geaard TV toestel of naar de kabelmaatschappij (Telenet, UPC, Ziggo,...)

    Om te weten of het een aardlus is kan je alle verbindingen met je TV eraf halen behalve je sat tuner via je scart. Als het niet meer bromt dan is er een aardlus van je sat naar wat afgekoppeld is. Als het echter wel nog bromt, haal dan eens je coax kabel van je LNB uit je tuner. Is de brom weg: dan heb je een aardlus tussen je LNB met schotel en je sat tuner. Blijft het brommen dan zal het geen aardlus zijn maar een slecht scart kabel.

    Suc6

  17. De DVD heeft een eigen voeding via een netadapter. Langs de USB van de Dreambox heeft hij geen stroom nodig.

     

    De Dreambox herkent hem wel want hij is terug te vinden bij de "devices". Ik weet niet of je iets moet configureren in de dreambox. En zo ja wat? Ik denk dat je hem moet mounten maar dat weet ik dus niet zeker en ook niet hoe.

     

    Grtz

  18. Wat moet je instellen om een DVD via USB aan werkend te krijgen?

    Via Blue Panel -> Device Manager -> Zie ik hem staan: SCSI-Device CD-ROM, Model CD/DVDW SH-S162L. Het is een DVD schrijver wat ik over heb en nu wil gebruiken als DVD speler op m'n DM800

    Wat me niet duidelijk is of je moet mounten of hoort het plug and play te zijn?

    Ik zie nergens in een menu iets staan als "DVD" of "DVD"-speler, dus ik neem aan dat je afspeelt via media speler. Klopt dit? Ik heb dit nog niet werkend gezien.

     

    SatGrtz

  19. Op m'n DM800HD kan ik geen HD zenders meer bekijken bvb Een HD; ARD HD; ITV HD; BBC-HD enz... Althans op de transponders die gemoduleerd zijn op DVB-S2. HD zenders op DVB-S lukt wel. Hoewel deze vrij zeldzaam zijn. Zoals bvb Einsfestival HD op Astra 19,2; 12422MHz; Hor; DVB-S;27500-3/4

     

    Ik vermoed daarom dat de tunerkaart defect is. Zijn er specialisten die dit kunnen bevestigen, of aangeven waarom niet? Is dit te herstellen? Of volstaat het vervangen van de tuner kaart? Iemand een gouden tip?

     

    Thx

  20. Ik ben op zoek naar wat eventueel te ontvangen is met DVB-T in Vlaanderen.

     

    Een overzicht voor Nederland & België is terug te vinden op:

    http://nl.wikipedia.org/wiki/DVB-T-frequenties

     

    Kent iemand een gelijkaardig en actueel overzicht van (Noord) Frankrijk?

     

    In het analoge tijdperk waren Engelse TV kanalen te ontvangen aan de Belgisch kust. Zou dit ook nog kunnen met DVB-T? Iemand ervaring of een actueel overzicht van Engelse kanalen?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...