Ga naar inhoud


Sat Anico

Lid
  • Items

    18
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Sat Anico

  1. Stel: Je hebt al een Gmail-account met een land buiten Nederland aan je apparaat gekoppeld, maar je wilt dat land niet naar Nederland omzetten.

    Dat laatste is nodig t.b.v. de NL Playstore en de NL versie van de Canal+ app, maar die wijziging kan maar één keer per jaar doorgevoerd worden.

     

    Op enig apparaat:

     

    Je opent voor dit doel een extra Gmail-account met enig Nederlands adres etc.

     

    Op jouw apparaat waarop je Canal+ NL wilt zien:

    • Uninstall een eventueel aanwezige Canal+ app.
    • Je opent de Playstore.
    • Je klikt rechtsboven op het account-symbool.
    • Met “Manage you Google account” kies je de extra Gmail-account.
    • Vervolgens download (en open) je de Canal+ app, die nu wel NL is.
  2. Betreft oplaadstation van bv C530HX Gigaset handset met oplaadbare batterijen.

     

    Handset laadde niet meer op, ook niet na vervangen oplaadbare batterijen.

    De netvoeding - met platte stekker in laadstation - gaf zonder de handset 7,5 volt af en dat is kennelijk te hoog om op te kunnen laden.

    De netvoeding vervangen door een andere originele (is 4 volt) en die geeft ongeveer 5 volt af zonder handset.

    De handset laadt nu weer goed en geheel op. 

     

    Tip: controleer eerst de uitgangsspanning van de netvoeding.

     

     

  3. @Sprietje: als amateur ben ik door de jaren van 80cm en 100cm merkloos doorgegeschoven naar die Triax 115cm a.d.h.v. jouw 2e kaartje. Eerst een Inverto Black Ultra er in, die ik in tweede instantie heb omgewisseld voor een Invacom. Met die combi zat ik voor Astra 3 op max 77% volgens mijn Rebox, maar met de 100cm schotel als Astra 1 regenreserve  was prima te leven. Maar nu zijn de CD SD kanalen zoals bekend daar weg.

     

    De laatste inregeling van de Triax heb ik laten doen door mijn zeer professionele installateurs, die voor veel nationaliteiten installeren en al heel lang ook voor mij werken want ik zit toevallig in het onroerend goed. Overigens kwamen zij niet veel  verder dan ik qua percentage kwaliteit.

     

    Deze keer heb ik advies gevraagd aan deze mannen en het ze ook laten installeren, en wel op een 6cm muurbeugel. E.e.a. hangt laag (= offset) half uit de wind op mijn balkon. En wat skew e.d. betreft is die twin-set natuurlijk zo gedraaid dat Astra 3 optimaal is en met Astra 1 zit het in deze combi dan ook ruim goed.

     

    Dus resumerend, ja, het kan met 115cm als je met een beperkte regenreserve genoegen neemt, maar ik wilde het deze keer optimaal hebben.

     

    En als ook dit verhaal even wegvalt dan gebruik ik mijn CanalDigitaal-app over VPN i.s.m. Chromecast naar mijn smart TV als noodopvang. Ook dat kan tegenwoordig.

  4. M.b.t. de welgemeende adviezen inzake schotels wil ik graag wat rechtzetten (maar niet de schotel). Ik woon in de buurt van Marbella en had voor Astra 3 een 115cm Triax met een Invacom twin LNB. Astra 1 had een eigen schotel en was 100% . Astra 3 bleef op max.77% ondanks professioneel uitrichten en dat is zeker bij regen krap. Percentages betreffen de kwaliteit.

     

    Inmiddels heb ik alles vervangen door één Gibertini met een Inverto twin LNB - zie de specs hieronder - waarna Astra 1 terugliep naar 97%, wat ruim voldoende is, en Astra 3 nu ook op ongeveer 97% zit. 

     

    Conclusie: een 125cm schotel is hier wenselijker dan een 115cm, maar vangt natuurlijk wat meer wind.

  5.  

    [

    Nog niet gelukt! Silverligt zit er op. krijg dit scherm :(

     

    Op mijn 64-bit W10 desktop de juiste IE met Silverlight geïnstalleerd alsmede een betaalde goede VPN om een NL IP te suggereren, maar ook ik krijg de "Error occured" boodschap via 40Mb internet. Tot drie keer toe om duidelijke uitleg bij CD gevraagd maar verder dan "We kunnen u vermelden, zoals eerder aangegeven, dat wij VPN diensten niet ondersteunen en dus ook niet weten of dit werkt." komen ze niet. Op vragen over VPN-geoblocking komt geen concreet antwoord. Vage app.

  6. Zoals al eerder gesteld zou ik er ernstig voor waken om een al te complexe ontvanger te installeren bij iemand die daar zelf weinig mee kan of wil. Je adviseert je oude suikertante toch ook geen Ferrari? Toen mijn Inverto decoder het twee maanden geleden begaf heb ik lang nagedacht over een Dreambox maar dat is het zoals je hieronder ziet toch niet geworden omdat ik althans geen zin heb in allerlei geneuzel en gelinux. Thuis wel zelf alles aangelegd en ingeregeld, en heb ik lang beroepsmatig geprogrammeerd, dus het had allemaal wel gekund.

     

    Maar iemand die er geen verstand van heeft en ook niet van plan is zich in de materie te verdiepen, zou ik altijd een simpele ontvanger aanraden.

  7. Beste Saimen en Satkijker,

     

    Triax is weldegelijk in Spanje verkrijgbaar. Ik zit zelf in Zuid-Spanje en heb onlangs een plm. 110cm Triax via het internet in Noord-Spanje besteld. Het ding was binnen een paar dagen hier en hij is nu al een tijdje bezig de 23.5 Astra 3 HD naar wens te ontvangen. Mocht je de link naar die winkel willen hebben dan even aan de moderator vragen hoe dat te doen aangezien men geen namen/reclame op dit forum wil, maar misschien mag Spanje wel.

  8. Nog afgezien van de nodige grammaticale fouten kwam ik bij het vluchtig doorlezen van de brieven onder meer de navolgende spelfouten tegen:

     

    "Tweede kamer der Statengeneraal" moet zijn "Tweede Kamer der Staten-Generaal".

    In "Dit bedrijf verspreid" moet staan "verspreidt".

    In "en de goede werking van apparatuur die dat niet is verstoord" moet staan "verstoort".

    "(Ik) mij het recht voorhoudt" moet zijn "(Ik) mij het recht voorbehoud".

     

    Hopelijk worden deze fouten nog verbeterd.

     

    De brieven zijn ongetwijfeld goed bedoeld en wekken door het hoogdravende taalgebruik de indruk van een goed juridisch niveau te zijn, maar dat laatste is absoluut niet het geval.

    • Like 2
  9. Ik heb inmiddels regelmatig e-mail contact gehad met de importeur van Inverto die mij steeds snel en correct beantwoordde. De oorzaak van de haperingen heb ik uiteindelijk zelf ont-DECT, ofwel een van mijn twee DECT-telefoons stond binnen een meter van de decoder en veroorzaakte die haperingen in het beeld. Zo simpel kan het zijn.

  10. En ik hier in Zuid-Spanje maar denken dat die haperingen met doorgaand geluid aan alles behalve aan mijn decoder liggen. Dus eerst de LNB's vervangen door Inverto's black. Vervolgens een Trimax SM-3500 meter uit Duitsland laten komen en de boel optimaal uitgericht. Probleem bleef. Vorige week mijn 100cm wok vervangen door een Triax 110cm en opnieuw goed uitgericht. Nog steeds dat je-weet-wel probleem. Dus dacht ik er over om aan de bekabeling te beginnen. En nou lees ik al het bovenstaande.

     

    Door al mijn investeringen heb ik nu wel een super-ontvangst en een meter, maar fabrieksinstellingen plus release 1.74 gaat volgens jullie e.e.a. oplossen dus is dat komend weekend mijn volgende stap. Mocht dit niet helpen dan meld ik mij weer hier.

  11. Ik heb net in Asturias een 110 cm stalen Triax voor Malaga besteld, ze hebben ook eventueel de Alu versie en nog veel meer Triax spullen voor een normale prijs. Helaas mag ik geen "reclame" maken in deze reactie. Decoders bestel ik altijd on-line in Nederland. Voor minder dan de helft van de prijs hier in Malaga worden ze binnen een week per koerier hier afgeleverd.

  12. De Inverto Scena 5m geeft een signaalsterkte en kwaliteit van 44 en 93 en de Inverto Scena 5 van 94 en 55. Nee, ik heb de getallen niet omgedraaid. Dit alles met de zelfde schotel en kersverse Inverto Black Ultra LNB (was ook al zo verschillend met de oude LNB). Kan dat aan de referentie transponder liggen en is dat bij een niet gemotoriseerde Inverto installatie aanpasbaar? De Scena 5m is voor dagelijks gebruik en zijn broertje is reserve.

  13. HD opnemen naar een 16GB USB stick verliep niet goed. Dus heb ik aan mijn Scena 5m een USB 2.0 1 TB Iomega harddisk gehangen en nu verloopt het opnemen wel goed. Voordelen zijn ook dat er een aan/uit schakelaar opzit en dat er m.i. wel 200 uur opgenomen kan worden. Met het gratis te downloaden programma HD Tune heb ik bij drie USB sticks 6 MBs transfer speed gemeten terwijl de harddisk wel 80MBs kan doen. En daar zit het verschil tussen beide media.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...