Ga naar inhoud


230571

Lid
  • Items

    41
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door 230571

  1. 22 uren geleden, Sprietje zei:

    Beste 230571

     

    De afstanden van de lnbs zullen nauwelijks veranderen, mogelijk wel de schuinte van de rail en de elevatie van de schotel. Ik neem aan dat je bij de verhuizing de houder van de multirail gewoon uit de lnb-arm verwijderd hebt. De lnb-klemmen op de rail zitten met parkers in de groef van de rail. Ik verwacht niet dat die verschoven zijn want dat kan bijna niet.
    Maar zonder aan te geven waar de schotel nu staat (tot op 2 decimalen nauwkeurig) en beter ook nog waar hij eerst stond, kan ik je ook niet verder helpen. Als je wilt, kun je dat via een persoonlijk bericht aangeven. Ook zul je aan moeten geven welke satellieten je wilt ontvangen. Ik neem aan dat hetzelfde is als voorheen.
    Een foto van je schotel met de lnb's is altijd welkom.

     

    Goedendag, hij stond eerst in het westen op 52.02 en 4.16 en nu in het noordoosten zijn de coordinaten 52.81 en 7.06!

  2. Goedendag, ik ben verhuisd van het westen naar het oosten van het land en heb mijn schotel meegenomen. Nu wil ik de schotel weer aan de praat krijgen, maar of de lengte en breedte graad kloppen niet meer, maar denk eerder dat de multifeed arm met de lnb's verschoven zijn tijdens vervoer. Wie kan en wil mij verder helpen om dit op te lossen. Grt Gerrit

  3. Goeiendag, het is gelukt en dank voor Sprietje en Smetje. Sprietje je hebt het geweldig gedaan om de exacte maten en schuinte door te geven en mijn probleem was, dat ik met een oudere ontvanger aan de slag ben gegaan en niet de nieuwe die ik in de woonkamer heb staan. De oudere zat de soldering op de print los na nader onderzoek en kon daarom nooit signaal doorgeven, vond het zonde om met de nieuwe ontvanger het balkon op te gaan, maar daarmee lukte het wel en ik was werkelijk binnen een half uur klaar en heb een gemiddelde signaalsterkte van 90% en de kwaliteit van de satellieten is gemiddeld  70% en van de astra 28.2 staat de eurobird 1 van 28.5 vlak naast en kan die ook goed ontvangen. Kortom sprietje bedankt voor de juiste gegevens! Kortom allemaal bedankt die hierop hebben gereageerd op mijn onderwerp

  4. Ben bezig geweest met de schotel, maar ik zit nog te stuntelen met de schuinte van de multifeed beugel. Ik heb geprobeerd ook met een geodriehoek de schuinte in te stellen, maar Astra 19,2 perfekt en de rest niets. Ook opgelet dat de schuinte goed stond, maar misschien ziet ik iets over het hoofd wat ik fout doet?

  5. Goeiendag,  Ik wil de nieuwe Relook  RE S1EC gaan monteren in de triax multifeed arm, maar omdat hij een lange smalle feedhoorn heeft, weet ik nu niet zeker of ik hem in zijn geheel in de lnb houder moet schuiven totdat de achterkant/aansluitgedeelte of net waar het kopje eidiogn van de voorkant van de lnb. Misschien een stomme vraag, maar er zit geen beschrijving bij en ik vraag liever voor niets dan dat ik zit te tobben met de lnb's omdat ik ze verkeerd heb gemonteerd! Alvast bedankt

    relook-single-lnb.jpg

  6. Tja de oplossing is denk ik dat ik ze inspuit met Nano vloeistof, dan drup het water er zo vanaf, alleen waarschijnlijk vaker inspuiten, maar een merk als inverto en de garantie van 3 jaar op hun producten geven ze toch niet voor niets en idd satencom dat bericht van sprietje wat ik lees zijn ze inderdaad vernieuwd en als het na bijna 4,5 jaar na de vernieuwing van de kop van de lnb, mag ik toch verwachten dat het verbeterd is, anders zouden ze dit toch uit hun assortiment gehaald hebben. Ik heb hier een hoop narigheid gehad van de andere afgebeelde beugel omdat ik ze niet goed kon krijgen qua sterkte dus hopelijk gaat het nu wel lukken en als het zo is dat het slecht werkt, dan kan ik altijd weer iets anders aanschaffen! Zo ook een motor van moteck gehad, maar hier langs de kust met zware storm, was die binnen de kortste keren naar zijn grootje ivm met het kunstof raderwerk, dus ik wacht het af en zie het wel!

     

  7. 18 uur geleden zei smetje limb.BE:

    maak het maar zo ...lnb naar keuze op jou triax 88

    deze rail is origineel ...of je moet al een goede regenkap erop zetten als je toch je eerste keuze zou nemen 

     

    ALPS IN MULTIFEEDHOUDER-300x300.jpg

    7.jpg

    Eerlijk gezegd heb ik deze lnb's al aangeschaft, de rail die u laat zien had ik in de vorige opstelling, maar door de harde wind hier langs de kust was dit niet een echte aanrader, kon ze niet echt goed vastkrijgen meer, vandaar dat ik deze nu van inverto probeer!

     

     

     

  8. Halo allemaal,

     

    Canaldigitaal heeft vanochtend iets in hun systeem veranderd om zogenaamd een beter singaal af te geven, maar met hun nieuwe frequentie die ik invoer in mijn sab ontvanger kan ik het singaal en ook de zender van Ketnet niet meer ontvangen.

    Wie weet er een oplossing voor dit probleem, door deze geintjes van Canal digitaal wordt ik razend zeker als je kinderen hebt en continu de zenders worden gewijzigd.

     

    Alvast bedankt

  9. :rolleyes: Goeiendag allemaal,

     

    Heb zojuist ondekt wat het probleem is.

    Heb nogmaals de software in de ontvanger gestopt versie 25 en kreeg beeld op een paar gecodeerde zenders.

    Nu heb ik mijn cd kaart eringestop en vlekkeloos alle zenders op de sab sky 4900

    Cocnclusie de cd kaart van mijn buren functioneert niet en omdat ze het vorig jaar ook al met hun m7 ontvanger hadden, denk ik dat dar dus ook geen probleem mee was. 

    Kortom cd moet de kaart spoedig vervangen voor een werkende kaart en dan moet het probleem zijn opgelost.

    Mensen die hierop gereageerd hebben allemaal bedankt.

     

    Groet Gerrit

  10. Heb de kaart al in de ontvanger gestoken van de m7 maar dat ding heb zoveel kuren en de mensen hadden hun buik er vol van dat ze een andere goedkope alternatief wilden.

    Voor een paar weken camperen per jaar wilden ook geen duurdere ontvanger hebben vandaar dit alternatief.

    de m7 heeft nooit perfekt gewerkt en daarom deze ontvanger.

    Heb de ontvanger voor mijn buren geinstaleerd, de buurman is al bijna 80 en ik heb zelf al jaren ssateliet voor dagelijks ontvangst en daar deed de smartcard het wel perfekt.

    Alleen ik weet niet welke software nu nodig is om de conax kaartlezer te simuleren, kan dat eerlijk gezegd niet vinden via Googlen.

    Weet iemand daar wel raad mee?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...