Ga naar inhoud


flieboe

Lid
  • Items

    51
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door flieboe

  1. Gerrit,

     

    Ik heb hetzelfde probleem met mijn ultimo en een kennis van mij met zijn duo2. OpenPli en Ccam. Je hoeft de box niet opnieuw op te starten. Je kan via het -menu, instellingen, softcam/ci, softcam inst, softcam herstarten-, de softcam  herstarten. Dan werkt alles weer naar behoren. Voorlopig blijf ik bij Ccam.

  2. Ik heb de 2e kaart opgezegd. Zoals ik gelezen heb in dit forum, is de smart wi een optie. Ik heb inmiddels wel wat gegoogled, oa de bij de fabrikant en totaal tv. Nu blijf ik toch met een aantal vragen zitten:

    Zullen mijn ultimo en duo (met softcam) en openpli4 hiervoor geschikt zijn. Komen er nog andere kosten bij (moet ik nog andere hardware kopen of zijn er nog abonnement kosten aan verbonden).

  3. Harry,

     

    Ik ben een passieve (alleen lezend) gebruiker van dit forum. Ik heb veel geleerd Van de ingezonden bijdragen van de forum leden. Ook jouw bijdrage was,gezien de moeite die jij op je werk hebt genomen, welkom. Het zou zonde zijn, als jij door het antwoord van 1 forumlid (ik geef aan zijn antwoord geen waardeoordeel) geen bijdrage meer zou leveren.

  4. Beste Adh,

     

    Ik heb ook een WD live. Omdat ik  in mijn Ultimo eveneens een harde schijf heb geplaatst, laat ik mijn timeshift via die schijf lopen. Ik zal het opnamepad tbv de timeshift, wijzigen naar die van de WD live. Dan controleer ik, of bij mij hetzelfde probleem optreedt. Ik neem aan dat het opnemen naar de WD live zonder problemen gaat.      

  5.  

    ieskorp  schreef      

     

    HD-zenders worden niet doorgegeven en dus ook niet getoond in je bouquets

     

     

    Bij mij zijn in de Vu+ player wel alle HD zenders zichtbaar. Ook alle bouquets en in de juiste volgorde. Ik begrijp de classificatie "Beste antwoord" dan ook niet. De HD zenders zijn slecht af te spelen, maar wel zichtbaar. Ik heb Henksat gedownload, misschien ligt het daaraan.  

  6. Je kan ook je smartphone gebruiken als afstandsbediening, als je Dreamdroid of Vu player download via playstore (android). Deze apps hebben dezelfde functionaliteiten als de webinterface. Je moet wel in deze apps je profiel editen, dwz het ip adres van de ontvanger invoeren. Omdat, zoals algemeen bekend, de ab van de Ultimo slecht functioneert, gebruik ik tot volle tevredenheid deze apps. (Je hoeft je smartphone niet naar de ontvanger te richten). Het werkt in Open Pli . Voor IOS zullen er ook wel apps zijn. Succes.   

  7. Boot,

     

    Ik wil je graag helpen, echter ik bemerk dat je de basiskennis niet hebt. Weet je bijvoorbeeld hoe je een image moet flashen, met zulke kreten zal je in dit forum te maken krijgen. Om jouw vraag beknopt te kunnen beantwoorden heb je wel deze kennis nodig. Deze kennis kan je opdoen in de verschillende forums, zoals Open Pli, Dreambox etc. Ikzelf ben de laatste maanden pas actief op dit forum en er  kwamen soms onderwerpen ter sprake waar ik niets van begreep.Ik heb toen (en dat doe ik nog steeds) op die onderwerpen geGoogled. Zo kom je aan je kennis. Om toch antwoord op je vraag te geven, Ik gebruik zelf DreamboxEdit, daarmee kan je zelf je zenderlijsten indelen/groeperen en deze lijsten opslaan op de pc. Ga je bijvoorbeeld opnieuw flashen,,,,, kan je altijd deze lijsten weer van je computer uploaden naar je Duo. Dit programma is te downloaden op het internet. Veel succes.

  8. Boot,

     

    Zoals reeds aangegeven heb ik geen ervaring met de koppeling Duo naar tv, wel met de Ultimo. Heb je de LG code ingevoerd op de Ab Duo of op de Ab LG ???. In dat laatste geval zou je dit weer op de tv moeten wijzigen (daarvoor heb je weer je handleiding LG nodig). Probeer eerst even dit weer terug te zetten. Als dat gelukt is kunnen we het proberen met HDMI CEC

  9. Boot,

    De voorgestelde HDMI CEC oplossing heeft niets te maken met je Slomo vraag. HDMI CEC is een alternatief/aanvulling voor je Ab probleem. Probeer eerst mbv de LG code de Ab aan de praat te krijgen. 

  10. De code van een LG is 1628. De Ultimo Ab werkt goed met mijn Philips echter ik heb mijn Duo Ab niet gekoppeld aan mijn Samsung, ik weet dus niet of de Duo hier wel geschikt voor is, mogelijk dat andere forumleden hier ervaring mee hebben. Als je er niet uitkomt kan ik, niet vandaag, probeer ik mijn Duo Ab te koppelen aan mijn Samsung. Heb je overigens HDMI CEC al geprobeerd, dat is een applicatie waarmee je (bijna) hetzelfde kunt bereiken.

  11. Graag gedaan. Vwb de vraag van de afstandsbediening, volgens mij kan je met de Vu+ ab, slechts de aan/uit functie, volume, mute en av van de tv bedienen. (zie ook je handleiding). Vwb het lage uitgangsniveau van je audio outs. Ik heb hierover in dit forum dezelfde vraag gesteld omdat ik van mening was en nog steeds ben dat het uitgangsniveau van de Vu+ te laag is. Daar is geen softwarematige oplossing voor. Het enige dat je kan doen is het volumeniveau van de Vu+ op 90/95 % (in het rode gebied) in te stellen. Ik heb dit zelf kunnen oplossen door de audiouitgang van de Vu+ aan te sluiten aan een regelbare audioinput op mijn versterker. 

  12. Druk de pauze toets in, vervolgens de fast forward toets. Als deze ff toets meerdere keren indrukt verandert ook de snelheid. Als je weer normaal wil afspelen druk de play toets. Ik ben er zelf nog niet achter hoe de slomo backword gaat. 

  13. Ik heb onlangs hetzelfde probleem ondervonden, mbt de communicatie tussen Ultimo/Duo en W7 computers. Ik ben toen door Tonski uitstekend geholpen en alles functioneert weer naar behoren en probeer nu zo veel mogelijk, middels dit forum, zelf tot oplossingen te komen . De oplossing die Seninha aandraagt is echter niet correct en geeft aanleiding tot verwarring.

     

    Op regel 6, Workgroup dient te staan: Workgroup  (Dus de eerste letter is een hoofdletter en de rest zijn kleine letters). 

    Ik ga er vanuit dat jouw werkgroep inderdaad de naam Workgroup heeft in W7.

     

    Vervolgens de Vu opnieuw opstarten. 

     

    De suggestie dat je een wachtwoord nodig hebt om te kunnen sharen met je Vu klopt niet. Bij mij werkt het zonder wachtwoord. 

  14. Bij mij werkt RTXL in de applicatie "Openuitzending gemist" ook goed. Er is ook een applicatie te downladen genaamd "RTLXL", deze werkt vreemd genoeg niet. Nogmaals de optie RTXL in het menu van de applicatie "Openuitzending gemist" werkt feilloos.

  15. Kan je in windows verkenner je DUO zien. Zo niet volg dan het advies dat ik je in post 3 heb gegeven. In etc samba is de netwerkgroep "Open pli". Ik heb dat gewijzigd en bij mij werkt het. Als ik het probleem niet goed heb begrepen, beschouw dit bericht dan maar als niet verzonden.

  16. gbert

    Als ik het goed begrijp wil je de Duo updaten en niet een applcatie downloaden. Er bestaat hier geen applicatie voor, de update optie staat al standaard in je image. In de optie INSTELLINGEN, moet je de navolgende opties zien:

    Systeem

    Zenders zoeken

    Softcam/CI

    Kinderslot

    Fabrieksinstellingen

    Software update.

  17. gbert, het updaten van open PLI en het ophalen van applicaties zijn 2 verschillende zaken.

     

    Updaten: Ga naar instellingen, ga naar software update

     

    Applicaties: Ga naar applicaties, groene knop (downloaden) vervolgens kan je al naar behoefte je applicaties downloaden.

     

    Mijn advies is, als je opnieuw gaat flashen zorg er dan voor dat je de applicaties van de vorige image opschrijft/ foto oid maakt.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...