Ga naar inhoud


Stardust

Lid
  • Items

    86
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Stardust

  1. Kijk ook even naar mijn antwoord in dit topic:

    http://www.sat4all.com/forums/topic/330314-geen-beeld-motors-tv-bib-nautical-channel/

     

    Het probleem is vrijwel altijd dat er op de verkeerde ecm pid's gezocht wordt.

    Dit moet je regelen via de prio's en ignore's (dvbapi en whitelist), door de juiste services te definieren (staan de juiste caid/provid en srvid erin en heb je die service ook gekoppeld aan de reader of user) en sowieso geen services te definieren die je toch niet kunt decoderen.

     

    Dat je daarna ook geen beeld meer hebt op de overige zenders is een oscam-"kwaal".

    Als oscam teveel verkeerde ecm's te verwerken krijgt dan stopt de cam er mee.

    Je kunt afdwingen dat oscam toch ecm's blijft zoeken door in oscam.conf decodeforever op 1 te zetten, maar als je prio;s en ignore's niet kloppen dan loopt de boel gegarandeerd vast.

  2. Dat kan meerdere oorzaken hebben.

    Heb je op alle drie de ontvangers geen beeld of wel op de dm500 ?

     

    Heb je de zenders bij de services gedefinieerd ?

    Zoek je op de juiste caid/provid/servid/ecm pid ?

    Staat er een prio (P:) op de juiste ecm pid ?

    Heb je de ecm pid's waar je geen beeld op hebt ge-"ignored" (I:) ?

    Staan er geen blokkades op die zenders in de whitelist ?

  3. Ik heb een probleem met de whitelist.

    Het lukt mij niet om een match te krijgen op ecm pid. Alle andere parameters gaat prima.

    Bijvoorbeeld:

    Ik wil een match op caid 1702, provid 000000, servid 0024, ecm pid 1772, chid 0000, ecm length 93 instellen. Volgens de documentatie zou dit moeten werken:

    l:1702:000000:0024:1772:0000:93.

    Dit werkt echter niet. Vul ik in plaats van 1772 niets in of "onzin" waarden dan krijg ik wel een match, maar dan krijg ik ook een match op andere ecm pid's.

    Bijv.

    l:1702:000000:0024:::93 werkt

    l:1702:000000:0024::0000:93 werkt

    l:1702:000000:0024:1772:0000:93 werkt NIET

    l:1702:000000:0024:--72:0000:93 werkt

    l:1702:000000:0024:--1:0000:93 werkt

    l:1702:000000:0024:-1:0000:93 werkt NIET

    l:1702:000000:0024:---1:0000:93 werkt

    l:1702:000000:0024:0000:0000:93 werkt

    Ook bij de ignores heb ik dit probleem.

    Daarentegen werkt een i:1702:000000:0024:1772 in dvbapi wel zoals het hoort !

     

    Weet iemand wat hier gebeurt en wat ik in de whitelist moet invullen om een match op de juiste ecm pid te krijgen ?

     

    PS. Ik gebruik build r8141.

  4. Ik probeer een soortgelijke opzet te maken en heb nu een werkende testopstelling. Ik gebruik een DM500 als server voor een Kathrein. Ik ben pas van de week begonnen met oscam, dus kan niet met zekerheid zeggen of onderstaande oplossing ook voor jou zal werken.

    Wat mij op de goede weg geholpen heeft, is dit schema voor een client/server opzet met oscam: http://streamboard.g...n/What_is_OSCam zie: Overview of the dependencies of server and client

    Er van uit gaande dat je met oscam beeld hebt op je (nog te maken server) box, is het volgens mij voldoende om in oscam.conf een [cccam] label aan te maken en daar de uitgaande poort op te geven, net zoals het in het genoemd voorbeeld met [cs357x] wordt gedaan. Voor de zekerheid zou je het serverip nog op kunnen geven onder [global]. Was bij mij niet nodig, maar misschien bij jou wel. Verder moet je in oscam.user een nieuw [account] aanmaken met een zelfgekozen user-id en paswoord. Zet de groep op het groepnummer waar je kaart ook op zit. Mogelijk moet je de gebruikte services (uit oscam.services) hier nog opgeven als je niet direct beeld hebt.

    Aan de client-kant geef je de gebruikelijke c-line op in CCcam.cfg. Hierin zet je het ip-adres en het onder [cccam] van je server aangemaakte poortnummer en het onder [account] aangemaakte user-id en paswoord, dus C: (ipadres-van-je-server) (poortnummer zoals onder [cccam]) (user-id zoals opgegeven bij [account]) (paswoord zoals opgegeven bij [account]).

     

    Dit werkt bij mij. Wat ik niet kan verklaren is dat het bij mij alleen maar werkt als ik poort 12000 gebruik.

     

    Voorbeeld:

     

    Serverbox:

     

    Oscam.conf:

     

    [global]

    serverip = 192.168.1.100

     

    [cccam]

    port = 12000

     

    oscam.user:

     

    [account]

    user = user1

    pwd = pwd1

    group = 1 # dit moet dezelfde groep zijn als waar je kaart in zit

    services = services1234 # dit moet naam van de services zijn waaronder je de te sharen provider/channels hebt gedefinieerd

     

    Nogmaals: Bovenstaande moet je dus toevoegen aan je bestaande oscam.conf en oscam.user in de box waar je kaart in zit en waar je al beeld hebt via oscam.

     

     

    Dit zet je in de clientbox:

     

    CCcam.cfg:

     

    C: 192.168.1.100 12000 user1 pwd1

     

     

    En voor de oplettende lezers: Nee, ik heb geen cccam werkend op mijn Kathrein, maar de lookalike CCcam214 (mgcamd dus) ! ;)

  5. Kijk even bij de Oscam-sectie van het forum. Daar kun je wat voorbeeld-configs vinden waar je mee aan de slag kunt gaan. De configs zijn voor alle linux ontvangers hetzelfde, maar de instellingen zijn uiteraard afhankelijk van je specifieke ontvanger en verdere setup.

    De Oscam-binary voor de dreambox kun je hier downloaden: http://download.oscam.to/index.php

    powerpc-tuxbox zijn de nieuwe dreamboxen. Heb je nog een oudje zoals de DM500 dan moet je powerpc-tuxbox-old hebben.

    Hou er rekening mee dat je je wat in Oscam zal moeten verdiepen. Het is geen plug and play zoals CCcam.

    Hier vindt je alles over Oscam: http://streamboard.gmc.to/oscam/wiki

    Lees ook de topics door, zodat je een idee krijgt waar je aan begint :)

  6. ...... En dan nog de verschillende instellingen waarvan niemand uit kan leggen wat het exact doet.

    Als je wilt weten wat al die instellingen doen dan kun je dat hier http://streamboard.gmc.to/svn/oscam/trunk/Distribution/doc/txt/ vinden. Ben mij nog maar net aan het inlezen in het Oscam gebeuren, maar zo te zien kun je daar alles vinden wat je wilt weten over Oscam. Nu nog zien dat ik het zelf aan de praat krijg, want eenvoudig is het niet (simpele server/client opstelling wil nog niet werken bij mij) maar wel zeer interessant als je ziet wat de mogelijkheden zijn.
  7. Kan iemand mij uitleggen wat de anticardshare maatregel van Canal Digitaal technisch inhoudt, d.w.z wat gebeurt er in of met de card ?

    Ik weet dat je niet meer dan 4 aanvragen per 10 seconden kunt doen. Doe je dat wel dan gaat de boel op zwart, maar wat gebeurt er dan precies ? En hoelang gaat het dan op zwart ?

    Geeft de card geen cw's meer of krijg je verkeerde cw's terug of krijg je de cw's te laat of is het nog iets anders ?

  8. Controleer voor de zekerheid met de opdracht printenv (met Tera Term of PuTTY) of de ingevoerde parameters overeenkomen met wat BbyN heeft opgegeven.

    Als dit klopt dan moet de AAF recovery tool of KCC in Expert mode werken en kun je een orginele image terugzetten.

    De reden dat het nu (nog) niet werkt is omdat je weliswaar de bootparameters voor een orginele image er in hebt zitten, maar de image zelf is nog steeds E2. Emergency boot werkt alleen bij de orginele images.

  9. Ik gebruik tot op de dag van vandaag AAF Recovery tool V1.9 en heb hier altijd met succes een E2-image uit de UFS910 kunnen wissen, ook als er een ongeldig mac-adres in zat. Ik vraag mij dus af of dat de oorzaak van je problemen is. Je kunt het mac-adres echter niet met V1.9 veranderen. In deze versie werkt dat niet goed. Ik doe dit altijd met PuTTY via setenv ethaddr en dan saveenv. Op deze manier werkt het wijzigen van het macadres wel.

    Je kunt ook KCC -> Expert mode met null-modem- en ethernetkabel gebruiken. Deze schoont het geheugen zelfs beter op dan V1.9, maar soms moet je KCC en/of de UFS wat vaker opnieuw uit en aan zetten voordat KCC de UFS ziet.

  10. Dit is al een oud topic, maar heeft iemand nog een werkende link om mgcamd voor AAF2.0e te kunnen downloaden ?

    Het heeft bij mij gewerkt en ik wilde dit weer eens in de Kathrein zetten, maar kan geen mgcamd vinden die het doet onder AAF 2.0e. Ik krijg "Syntax error: "(" unexpected" of "Segmentation fault" bij de mgcamd's die ik probeer, dus denk ik dat ik niet de goede heb.

  11. Origineel bericht van: Tha Great Mac
    CCcam is server en client in één, dussuh... CCcam...
    CCcam als server was ook mijn idee, maar mgcamd als client en CCcam als server dat krijg ik niet aan de gang. Als dit wel zou moeten kunnen werken (hoop werkwoorden :D), dan ben ik benieuwd hoe ik dat moet instellen.
  12. Ik heb de volgende opstelling:

    Op een DM500 met Gemini draait mgcamd die connect aan een interne server.

    Nu wil ik op deze DM500 een server zetten die twee dingen moet kunnen. Als eerste moet deze de keys die mgcamd van de andere server haalt, door kunnen sturen. Als tweede moet deze server de keys van de interne kaartlezer door kunnen geven. Dit hoeft eventueel niet tegelijkertijd, als ik maar voor de een danwel de andere kan kiezen.

    Welke server is hier voor geschikt ?

    Heb CCcam al als server geprobeerd, maar ik krijg Mgcamd en CCcam niet tegelijkertijd draaiend. Kan dit werken, zo ja hoe stel ik dat in ? Je hebt ook nog NewCS, maar daar kom ik (ook) niet uit hoe ik dat zou moeten configureren.

    Wie helpt mij op weg ?

  13. Nog iets wat mij opvalt: Je zegt dat je vanaf internet inlogt.

    In het overzicht van filezilla staan echter lokale ip-adressen 192.168.1.x. Als ik zelf inlog vanaf internet zie ik het wan ip-adres in het overzicht van filezilla. Test je wel vanaf een extern ip-adres ?

    Wat je ook zou kunnen proberen is de wan poort ook op 21 te zetten. Ik heb dit ook zo en dat werkt goed. Wel is het zaak de boel goed te beveiligen, maar dat is hiervoor al besproken.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...