Ga naar inhoud


jozefleon

Lid
  • Items

    46
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door jozefleon

  1. Hartelijk dank voor beide reacties.

     

    Maar het verschil tussen voor en na het toestel uitschakelen is m.i. zeer indicatief :

     

    als de ab niet werkt niettegenstaande vinger pijn doet, schakel ik de vu+solo2 uit, herstart en met een zchte druk op de a/b werkt die onmiddeliik ... zonder dat ik batterij vervangen heb of mijn gordijnen toe getrokken heb ....

     

    heeft iemand dit al gehad ?

  2. Allen gegroet.

     

    Ik heb reeds lang problemen met het feit dat de afstandsbediening niet werkt. Ik kan bvb niet van kanaal veranderen.

    Ik ga dan harder drukken en/of ik ga dichter bij de ontvanger staan. Maar ik heb sindsien ontdekt dat het altijd helpt als ik de ontvanger gewoon uitzet (schakelaar achteraan op toestel) en weer aan zet .... San heb ik onmiddelijk het ander kanaal ..

    Ik gebruik OpenPli.

     

    Heeft iemand een idee wat dit probleem veroorzaakt  ? ... hardware of software ?

     

    dank op voorhand.

  3. Allen gegroet.

     

    Ik zou willen toegang hebben tot "Net Gemist" en de andere services van de recent gestarte VrtNu website en ik ben daar eigenlijk in geslaagd met de applicatie "opera web browser" doch ik slaag er niet in "Net gemiste" programmas te bekijken : als ik op de "Speel-pijl" klik gebeurt er gewoon niets. Kan iemand me helpen om hier door te geraken. ?

     

    Ik gebruik Vu+Ti en daarna OpenPli. Ik weet eigenlijk niet wat die 2 software-packages zijn ... een soort operatingssysteem (bvb. Windows10) en dan een programma (bvb. Microsoft Excel) ....?

    Ik wist meer toen ik 2 jaar geleden begon met de Vu ontvanger, maar ben alles ondertussen weer vergeten. Ik ben echter leergierig en wil het ook graag weten als er nieuwe software is ... dus goede weblinks en "tutorials" zijn altijd welkom.

     

    Maar , om het niet moeilijk te maken ... als ik met de Opera Web browser binnen geraak ... zoveelste beter.

     

    Hartelijk dank op voorhand voor elke hulp.

     

     

     

     

     

    • Like 1
  4. Hartelijk dank voor alle antwoorden.

     

    Ziehier wat meer info :

     

    kabellengte :

    buiten 7 meter - kabeltype : onbekend

    binnen : ong 3 a 4 meter, wat echter kan ingekort worden tot 1 meter. Kabeltype (binnen)  :" RGGU 75 ohm Coaxial Cable".

    Loont het in te korten ? Dit betekent wel : voorgeinstalleerde plug afknippen en er eigenhandig een nieuwe op te zetten ! Ik kan dat, maar ben master in economics en geen technieker....

    En ik heb ook een versterker : zie foto

     

    Ik kan inderdaad naar Brussel richten en zal dat eens proberen. Ik zie trouwens ook een mast in Halle staan ? Klopt dat ? Halle is ongeveer even ver als egem ...Brussel Centrum is 15 km verder. Satkijker Kan je me aub de link naar de website met dat kaartje met zendbereik sturen. Thks.

    Ik schat dat de Kluisberg gemiddeld 10 meter hoger is dan mijn positie. Is dit een zware belemmering. Op 40 km afstand kan de masthoogte hier toch post-52249-0-96493700-1447614793_thumb.jpgpost-52249-0-61805200-1447614852_thumb.jpgniets meer aan veranderen ?

     

    Hierbij ook een kopie van het beeld met de signaalsterkte. Deze fluctueert tussen sterk en middel. Pas op : dit is nu :  zonder bladeren aan de bomen. s'Zomers is dit heel wat slechter (wat ik juist wil overwinnen)

     

    Ik heb begrepen dat ik de antenne (die nu evenwijdig aan de aarde is, een kwartslag draai zodat ze loodrecht op de aarde staat. Zal iets voor woensdag zijn ...

     

    Als dat alles niet lukt, kan ik eigenlijk nog de antenne boven op de zolder aan de noordkant van het huis zetten. Daar kijk ik nog zonder bomen. Maar er is geen raam, maar dit is een houstkeletbouw dus enkel een facadesteen met behoorlijk wat Rockwool. Daar moet dan een 15-tal meter kabel van de ene kant van het huis dwars naar de andere kant getrokken worden. Ik heb liever dat ik een paar weken per jaar naar BBC of ZDF moet kijken. Maar zou dit werken met die speciale koka 779 kabel.

     

    Geen probleem om een nieuwe antenne te kopen, maar zou dan graag zoveel mogelijk info ontvangen om de beste te kopen, zonder mijn broek er aan te scheuren natuurlijk.

     

    Nogmaals hartelijk dank aan alle!

     

  5. Allen gegroet.

     

    Ik ben een Vlaming die in Wallonie woont en ik kijk TV via de satteliet (19°,23,28) en via DVB-T.

    Ik woon in "le Pays des Colinnes", 500 meter van de Noordrand van de eerste Waalse heuvelrug (ten zuiden van Ronse). Ik kijk dus regelrecht in Vlaanderen met enkel de Kluisberg nog tussen mij en de zendmast in Egem-West Vlaanderen. Ik woon op 121 meter en de hoogste toppen van de Kluisberg liggen op 145 meter en op een tiental kilometer van hier.. 

    Ik zou graag de Vlaamse zenders stabieler kunnen ontvangen via DVB-T, want dan kan ik mijn TV Vlaanderen abonnement opzeggen ... immers, verder meer dan genoeg interessante FTA zenders met een triple LNB Quad. 

    Nu de bladeren van de bomen zijn, lukt dat weeral veel beter dan op een winderige zomerdag. Ik heb veel bomen en ook een druivelaar boven het terras, waar de antenne doorheen moet kijken.

    Ik gebruik echter nog steeds een simpel camping antennetje (zie foto) en zou graag een beter presterende buitenantenne kopen.

     

    Kan iemand soms inschatten of ik, met een betere antenne, mijn doel (min. 75 % van het jaar stabiel beeld ) zou kunnen bereiken ?

    En welke antenne ? Yaga ? of een ander merk ? ... ik ken deze wereld niet maar meen toch te weten dat mijn antenne moet uitgerust zijn met de juiste polarisatie naargelang het signaal dat ik moet ontvangen. Ik neem verder aan dat mijn camping antennetje een horizontale polarisatie heeft. Klopt dit  ??

    Egem (en in 2de instantie Gent) zenden uit in vertikale polarisatie ... Kan een juiste polarisatie  reeds een balangrijke verbetering geven of is dit marginaal ???

     

    hartelijk dank voor elke hulp en zijn er mensen die vergelijkbaar wonen en reeds mijn doel bereikt hebben ?

    post-52249-0-39274100-1447580358_thumb.jpg

  6. Goeie morgen.

     

    Ik weet niet of BlackHole voor-geinstalleerd was.

    Heb de Vu+Solo2 nu een zestal maanden en er is meerdere malen aan de software gesleuteld en de satteliet dealer in Ronse heeft hem ook voor mij, voor de levering, geinstalleerd.

    Maar ik zou graag meer info hebben. Kan ik dit checken met serienummer enz.

    De verpakking ziet er alleszins volledig OEM uit.

    Kan je me aub een paar links doorgeven ivm deze namaak-zaak.

     

    Blijkbaar is er een update aangekomen deze nacht, want ik kan weer betaalzenders bekijken.

    Bel later nog eens met TV Vlaanderen. Spijtig genoeg is de stadealer in Ronse in verlof.

     

    groete en bedankt

  7. Ik begrijp het niet.

    Wat zit er in de cccam ??? De cccam 2.3.0 - die ik zou moeten hebben ?

     

    In alle geval,na een restart met de cccam (die dam toch moet actief zijn),heb ik geen toegang tot betaalzenders..

    En ik heb ondertussen ook geen toegang meer tot betaalzenders met de smartcard in de ci module en cccam 209 geactiveerd.

    Ik bel morgen eens met tv vlaanderen ...

    Nogmaals dank

  8. Hartelijk dank voor beide antwoorden. Heb alles gedaan zoals uitgelegd. Alleen maar staat in de lijst met downloadable softcams geen cccam 2.3.0. Wel : hypercam..., 2 x mgcamdo...,newcs, oldercam,oscam,rqcam en hypercam. Ik heb deze laatste dan maar genomem en ge-restarted. Echter geen toegang tot betaalzenders, noch in slot 1, noch slot 2. Het valt me op dat als de smartcard in slot 2 zit, er bij de common interface nog steeds alleen Slot 1 vermeld staat. Ook na herstarten van cccam209 nog steeds geen toegang tot betaalzenders ....

    Mischien moet mijn smartcard eens gereactiveerd worden.

    Nogmaals dank en groeten.

  9. Dank voor reactie.

    Noch CCCam 2.3.0, noch CCCam 3.60 staan in de opties die ik heb bij het scrollen.

    Ik heb wel eens een CCCamxxx.zip zien staan op het net, maar dit nog niet geinstalleerd.

    Weet trouwens niet hoe ik dit moet doen ?   Flashen ?(ook nog nooit gedaan).

     

    Weet je niet waar ik ergens een goede handleiding voor deze materie kan vinden (nl,fr,duits,ofengels) ? De officiele Vu+ manual heeft me tot hiertoe nog niet echt geholpen. Het meest wat ik weet komt via trial/error en vorige ervaring (15 jaar sateliet).

     

    Mijn Software is OpenPli.

    Maar ook hier ben ik een beetje verward en zou een goede manual helpen : Als ik de Vu+ start, krijg ik een groot scherm met "Blackhole" en verder is er nog de SoftCam (209) en de OpenPli ..?? Ik neem aan dat Blackhole een operating system is, zoals windows voor een PC. Maar wat is OpenPli dan ?? : iets als Vista of windows 7.0 ?   En wat is Softcam dan ? : Microsoft Office ?? 

     

    Ik heb de CI Module van TV Vlaanderen.

     

    Signalen dB (tijdens regenachtig weer) :

     

    een 15.5

    canvas 15.7

     

    vtm 15.4

    vijf 16.0

     

    bbc new astra28 : 16.3

    das erste : 16.9

     

    bij beter weer was de classificatie duidelijker afgelijnd :

     

    lowest : vtm, vier, vijf

    middenmoot : canvas één

    best : das erste, bbc28

     

    nogmaals dank en groeten

  10. Dank voor Uw reactie

    CCCam 209

    Andere usb stick helpt niet ... probleem blijft.

    Deze morgen nog eens geprobeerd :

    Beeld vervormd bij : Canvas, Een, VTM, Vijf

    Beeld Ok : BBC News (astra 28), ZDF Neo.

    Ik heb de indruk dat het iets te maken heeft met signaalsterkte. Ik moet dit eens systematisch gaan checken .... heeft iemand dat ooit gedaan ?

    Ik heb een externe hdd recorder, maar die geeft beeldkwaliteit 576 en de usb stick 1080 en er zijn veel meer functies aanwezig bij usb recording... dus ik zou het wel willen oplossen...

    nogmaals dank

  11. Allen gegroet.

     

    Ik heb een Vu+Solo2 zonder hdd en ben begonnen met opnemen op een usb stick.

    Maar als ik probeerde om een uizending van Vranckx op Canvas op te nemen werd het beeld gestoord (garbled) zodra het opnemen begon. Zodra het opnemen wordt gestopt, wordt het beeld weer normaal ?? ...

    En, eigenaardig genoeg, is dat niet het geval bij Das Erste (ARD). Daar blijft het beeld "impeccable" en is de opname ook prima ...

     

    Kan iemand dit verklaren ?.

     

    Hartelijk dank op voorhand voor elke reactie.

  12. Bedankt voor de laatste reacties.

    Vooral Google earth was erg "helpfull".

     

    Ik heb, ten einde raad de satelietspecialist uit Ronse geroepen.

    Deze heeft, tot mijn grote verbazing vastgesteld dat ik eigenlijk een redelijk goede ontvangst had van Astra.

    Hij heeft wat oude kabels vervangen.... ps. : ik had vroeger een motor en had daar 2 kabels aan elkaar verbonden ...

    Enfin het heeft zo 10 jaar gefunctioneerd.

    Maar na zijn interventie had ik 13 db op Astra 19 ...

    Daarna heb ik een triple LNB laten plaatsen, gecentreerd op Astra 23 en nu heb ik zeer goeie ontvangst op stra's 19, 23en 28...

    Nogmaals veel dank aan iedereen en sorry voor mijn (blijkbare) slordigheid.

     

    Ik heb iets geleerd : dat je een sateliet nog door de boomtoppen goed kunt ontvangen, want Astra 19 staat achter de toppen.

     Groeten

     

    PS. Moest iemand een goedkope double lnb zoeken. Ik heb een te koop ....

  13. bedankt voor je reactie.

     

    nee, ik bedoel een apparaat dat begint te biepen als je een bepaalde satelliet goed ontvangt.

    Ik weet uiteraard dat er zulke apparaten bestaan die je aan een bestaande schotel aansluit, maar ik zou liever iets hebben dat je onafhankelij van een 80cm schotel kunt gebruiken. Zodanig dat je langs de muur de beste plaats kunt zoeken. Er moet dan waarschijnlijk wel een kleiner schoteltje bij zijn ...

     

    groeten

  14. Bedankt voor alle reacties.

    Ik snap het ook niet meer. 3 dagen geleden kon ik s avonds bij windstilte een paar uren ongestoord canvas kijken bij 12 a 13db en nu heb ik al 2 dagen 0 dbop de satfinder zowel op Astra 19 en 23.

    Ik denk ook aan een hardware defect ... maar : ook mijn arion vind geen enkele sat meer.....

    Kartonneke gecorrigeerd maar de bomen van mijn buurvrouw zitten boven de 30 dus ik moet er naast kijken (langs links). Dus daar zou ik toch wat dB-kes moeten hebben op Astra 23....

    Nogmaals dank en groeten

  15. Hartelijk dank voor alle reacties.

     

    1. richting.

    Ik heb nu 2 compassen naast elkaar gelegd : Garmin GPSMap 62s (die ik gebruik voor parapentevliegen) en de kompas applicatie van mijn Samsung Galaxy S4 en ik vrees dat de linkerkant van bomen van mijn buurvrouw rond de 161° staat - dus zou ongeveer astra 1 zijn.

    2. hoogte : bomen van mijn buurvrouw staan een stuk hoger dan 30° - gemeten met een stuk karton van 10/29.7 cm. Ik denk dat ze zeker boven de 40° uitkomen.

    Astra 19 staat toch op inclinatie 30 en astra 3 op 29° - Dit klopt toch hé ? - locatie : omgeving Ronse.

     

    Dus de plots opteredende problemen moeten veroorzaakt zijn door een uitbreiding (groei) van de bommkruin naar links ...en dat gaat toch niet zo snel als naar boven 

    Maar wat ik niet begrijp is dat dit PLOTS zo verergert. Ik heb reeds lang problemen bij STORM - weer en heb altijd gedacht dat die veroorzaakt werden door de oscillatie van de stalen paal van iets boven de 2 meter.

    Maar de laatste dagen heeft het NIET echt gestormd ???

     

    Hoe dan ook, ik denk dat ik best verder meet bij windstilte, want ondertussen is mijn oude camionette waarmee ik ga parapenten ... afgekeurd voor meer dan 50% remkrachtverschil  op dezelfde as ... hoe ga ik dat nu oplossen .... verdomme toch ...

  16. Hartelijk dank voor alle antwoorden en sorry voor mijn late reactie.

     

    Ik vermoed dat de bomen wel een rol spelen, zeker in deze "windige" dagen.

    Ik kon immers eergisteren, zowel op de Vu+ als op mijn oude Arion 8 enkel s'avonds (bij windstilte) een redelijkconstante tuning krijgen.

     

    Ik heb ondertussen op mijn smartphone de app Sattelite Director geinstalleerd en die wees onmiddelijk naar mijn bomen en niet naar die van mijn buurvrouw. Mijn bomen zijn niet zo hoog, maar staan dichter (zie fotos). 

     

    Ik heb dan ook (met gevaar voor lijf en leven) de 2 meest zuidelijk exemplaren serieus "getopt". De noord-oostelijk laat ik voorlopig nog staan, want die bomen waren bedoeld voor (post-klimaatverandering) - schaduw ....

     

    Er blijven echter onverklaarbare zaken gebeuren die mij doen vermoeden dat er toch een hardware probleem zou kunnen zijn. Ik heb bvb gisteren zonder problemen tot middernacht Canvas kunnen kijken, maar deze morgen heb ik weer een factory reset moeten doen om op Canvas te geraken, zoder dat ik iets anders had gesaan dan de ontvanger starten . Deze morgen waren ook de namen van vele zenders in de kanaal-lijst "ge-schaduwd" en ik neem aan dat dat wil zeggen dat ze niet ge-tuned zijn... klopt dit ??

     

    Johan45, bedankt voor de links om zelf te meten, maar ik denk dat ik best eerst rustiger weer verwacht voor ik hier meer tijd in  steek. Ik kreeg al slechte herinneringen aan de weken ide ik verkwatst heb aan het proberen de Arion behoorlijk te doen werken. Ik heb eens gehoord dat de satteliet kan gestoord worden door heen en weer waaiende takken okk als ze niet direct in de "zicht-lijn" bewegen doch bvb ook achter de schotel, dodra ze maar dicht genog zijn ... klopt dat ????

     

    Op de fotos blijkt dat de schotel vuil is. Dat is, ten eerste, omdat ik een vrijgezel ben en een hekel heb aan kuisen ... fool on the hill ...

    Maar ik ben vooral huiverachtig om de schotel ook maar één nanometer te bewegen. Ik herinner me immers nog de dagen dat ik, nu lang geleden, gezweet heb om hem juist te richten en ik had altijd een perfecte kijk op astra 19. Ik kan me niet voorstellen dat de recente windvlagen dit gewijzigd hebben ... 

     

    Nogmaals dank voor alle hulp.

    post-52249-0-78169900-1433840989_thumb.jpg

  17. Allen gegroet.

     

    Ik heb plots geen ontvangst meer, zowel op Astra 19 als 23. Ik heb een duo LNB. Mijn sateliet staat goed gericht naar astra 19, sinds mischien 10 jaar en het laatste stormpje zal dat niet veranderd hebben. Ze werd gericht voor, toen nog, ee, single lnb.

     

    De bomen van mijn buurvrouw zijn mogelijks te hoog geworden en als ik, langs de arm kijk waarop de lnb's staat, dan kijk ik inderdaad naar die bomen.

     

    Maar dat is niet 161 °. Ik doe aan parapentevliegen en heb een goed kompas en de arm is eerder gericht op 170 a 175 °.

     

    Daarom mijn vraag : is de arm van de LNB altijd gericht op de (eerste) sateliet (bij mij astra 19) ? Kan iemand daar uitsluitsel op geven ?

     

    Dank op voorhand

  18. dank voor beide reacties.

    Schotel staat inderdaad gericht op astra 19.2 en staat gemonteerd op een ronde stalen paal (omtrek ong 10 cm).

    Grootste nadeel is oscilleren bij veel wind.

     

    Had wel gedacht dat ik  opnieuw zou moeten richten op de middelste satteliet en sta daar een beetje huiverig tegenover om hetzelf te doen. Toen ik hier aankwam heb ik daar bijna een week op gesukkeld, maar ik moest wel, want anders had ik enkel de Waals kabel.

    En na al die jaren zal hij niet zo "smoothly" draaien.

     

    Helpen die satfinders ?  en wat kost zoiets ongeveer.

     

    en hoeveel zou interventie van een professioneel ongeveer kosten, die dan ook de triple lnb kan verkopen (ong 100€ als ik me niet vergis)

     

    Nogmaals dank

×
×
  • Nieuwe aanmaken...