Ga naar inhoud


Dutch

Lid
  • Items

    217
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Dutch

  1. Ik zou me schotel graag willen afstellen op Astra 3 ipv Astra 1 zodat ik altijd een mooi beeld heb op alle Nederlandse HD kanalen, tenminste dat is me gdachte. Ik woon in Zweden net even boven Stockholm. Ik heb een 85cm schotel met een duo twin LNB en Rebox PVR 8000 (met de juiste elco's) en MD Vision HD 400s ontvangers. De schotel is al meer dan 20 jaar oud maar nog heel schoon en als nieuw. De kop heb ik 3 jaar geleden vervangen nadat een ekster me vorige kop had stuk gehakt. De Rebox had zijn kuren met verschillende updates maar is nu toch redelijk stabiel. De MD Vision is een goedkope ontvanger maar geeft een mooi beeld. Reeds meerdere malen hoog op de ladder gestaan tegen het huis om de schotel op de Astra 3 te krijgen. Ten opzichte van de Astra 3 een tikkie naar links op 23.5 graden en dan verder is het zoeken maar ik krijg het maar niet voor elkaar, ook niet met de satfinder. De Astra 1 is een eitje en lukt altijd weer en met de duo kop ietsje scheef glijdt de Astra 3 ook binnen. Ik heb gezocht op dit forum en op andere sites maar overal lees je dat de schotel moet worden afgesteld op de Astra 1. Nu Canaal Digitaal binnenkort de Astra 1 toch gaat verlaten (heb ik ergens gelezen) kan ik net zo goed de schotel op de Astra 3 richten om zo altijd een scherp beeld te krijgen op alle kanalen.

     

    NGC HD - blokkerig (altijd, ligt niet aan het weer)

     

    Vooral NPO1 HD en NPO2 HD maar soms ook andere kanalen - licht schokkend met verlies van geluid.

     

    Ontvangst Astra 1 is Sterkte en Kwaliteit 90% voor beide. Ontvangst Astra 3 is Sterkte 91% en Kwaliteit 85%. Zou je toch zeggen dat moet genoeg zijn. Een paar jaar geleden had ik altijd een strak scherp beeld zonder storingen (behalve dan tijdens extreem weer).

     

    Ik hoor graag jullie advies. Alvast enorm bedankt.

     

    Met vriendelijke groeten,

    Erwin

  2. Zo dacht ik precies over mijn RE 9000. Heeft allemaal veel te lang geduurd die misère. Dat eindeloze forumgezever over allerlei trucs en oplossingen die toch niet werken ben ik meer dan zat.

    Een bedrijf dat na drie jaar tijd geen werkende software kan ontwikkelen en begeleidende instructies bereidstelt heeft incompetent personeel in dienst en lak aan zijn klanten, daar hoef je niet lang over na te denken. Dat het bij een aantal mensen wél werkt, daar kopen ik en blijkbaar vele anderen niks voor.

     

    Eindelijk een verstandig besluit genomen en een VU+ Ultimo gekocht. Een verademing, en aanrader.

    (En die Rebox is mij nog te min om de Topfield 4000PVR in de slaapkamer te vervangen of de Humax in de eetkamer; hij wordt gedegradeerd tot radioreceiver in de garage).

     

    Ik zit inmiddels ook naar de VU+ te kijken. De Uno maar zal de Ultimo ook nog even bekijken. Je hebt helemaal gelijk, als ze na 3 jaar nog steeds geen steek verder zijn gekomen dan wordt het tijd om op te stappen. Ik heb bijv net de FW van me Samsung telefoon geupgrade en alles loopt perfekt, ZO moet het, een verbetering en niet weer nieuwe problemen krijgen zoals bij de Rebox. Ik weet nog niet wat ik met de 8000 doe, hammertime of gewoon iemand blij maken op dit forum, ik denk het laatste ;-)

  3. Bedankt voor je berichtje, ik zal erover nadenken maar heb vaak gelezen dat ook de Octagon zijn kuren heeft. Het is het proberen waard en als hij het niet doet stuur ik hem alsnog

    naar de eeuwige jachtvelden :-) Men neme een hamer .........

  4. Ik geef het op met me Rebox 8000 - het werkt niet en het zal nooit goed werken. Ik heb 1.09.90 er een tijdje opzitten en weer regelmatig vastlopers bij het opnemen en bij het zappen dat hij "gecodeerde zender" geeft. Zap je dan weer dan komt het beeld eindelijk eens. Het is het niet waard om de hele tijd te hopen op verbeteringen die er toch niet komen. Ik ga op zoek naar iets anders.

  5. Ik denk dat je het bij het goede eind hebt want er zijn voor vandaag heftige zonnenstormen voorspeld die invloed kunnen hebben op apparatuur.

    Schijnbaar is dit in het noorden al begonnen.

     

    Ik had gehoopt gisteren het noorderlicht te zien hier maar helaas. Vandaag het inlezene van de zenders nogmaals geprobeerd en het ging helemaal goed zoals voorheen.

     

    Behalve de EPG - die is waardeloos.Ik krijg alleen de EPG binnen voor Ned 1 en RTL4 en SBS6 - rest is leeg. Is hier iets aan te doen?

  6. Ik krijg het idee dat het atmosferische storingen zijn, me ontvangst balk schiet ook heen en weer en er zijn hevige sneeuwbuien boven Zweden. Ik probeer het later nog een keer.

     

    Ondertussen een vraag over de EPG - als ik het me goed herinner krijg ik geen EPG binnen voor de volgende HD zenders : Ned 3, RTL5, RTL7, Veronica en Net5. Hier nog iets aanpassen ?

  7. Inderdaad, een fastscan duurt niet zo lang, ging altijd heel snel vroeger. Ik heb hem 30 minuten laten zoeken en het enige wat ik zie is dat de rode groene balk heen en weer gaat. Er wordt geen zender ingelezen dus het moet iets anders zijn maar wat.

  8. Ik heb nu ook de nieuwe Firmware erop gezet, verliep zonder problemen. Na een par dagen dagen kijken zag ik dat de EPG niet goed werkte, kreeg bijna niks binnen. Dus dacht doe even een nieuwe fastscan om de kanalen opnwieuw in te lezen ( lukte altijd vroeger) maar helaas vandaag gebeurt er niets. Ik krijg het scherm Service Search in beeld met een groen rode balk heen en weer schuivende. Moet ik ergens iets aanpassen in de frequentie? Iemand enig idee wat ik moet doen? Grtn Erwin

  9. Nou, ook de RE-8000 draait prima op deze FW.

    Ook ik had aan het begin wat perikelen maar na een uitstap naar Octagon heb ik de RE-8000 eens d.m.v. wat tools helemaal

    'schoongemaakt' en weer van de nieuwste Rebox FW voorzien.

    Het 'schoonmaken' kan iets meer of minder radicaal maar schijnbaar helpt het want sindsdien heb ik geen last meer van problemen behalve dan af en toe een lichte geluidshik.

     

    Een aantal van deze 'schoonmaakmiddelen' zijn o.a. 'Del_var...', 'Cleanup_CUE...' en 'Flash.v3...'.

    LET OP! deze tools zijn door Octagon beschikbaar gesteld maar na enige aanpassing ook op de Rebox op eigen risico te gebruiken.

     

    Hallo Jürgen, bedankt voor de tip. Welke tool is het meest gebruikersvriendelijk of kan je me aanraden? Is er ook ergens een beschrijving van alle stappen die ik moet doorlopen? Wie weet is er dan toch nog hoop voor me 8000. En waarschuwing eigen risico goed begrepen ;)

     

    Alvast bedankt Gr Erwin

  10. Dat is waarschijnlijk het verschil tussen de 8000 en de 9000, dat de laatste software het wel of niet goed doet hoewel er eigenlijk niet zo'n groot verschil moet zijn tussen die twee ontvangers ( gelezen op eerdere draadjes ).

  11. Gisteravond voetbal gekeken op me Mvision ... geen blokken of schokken. Ook nog even op me Rebox gekeken om te vergelijken en inderdaad, blokken en schokken. Voor mij is het overduidelijk dat het een Rebox probleem is. Wat me eigenlijk opvalt is dat die Mvision de goedkoopste HD ontvanger was toendertijd en ik hem eigenlijk alleen als backup kocht. Nu kijk ik liever naar de NL tv op me Mvision dan op me veel duurdere Rebox. Wie weet komt er nog eens een update die zowel de blokken, schokken en de NAS afspeel problemen oplost.

  12. Bedankt, dan weet ik in ieder geval dat het niet aan het klimaat hier ligt. Ik ga vanavond Ajax Madrid op de Mvision bekijken en zal wel zien hoe dat beeld is en tegeijk vergelijken met me Rebox. Ik denk ook dat het een Rebox probleem is. Trouwens niet alleen het beeld, ook het afspelen vanaf me NAS geeft problemen. Eerst liep het beeld 4 keer vast tijdens het afspelen en dat is alleen te verhelpen door op een knop van de AB te drukken. Daarna toen dat programma was afgelopen en ik op stop drukte liep de hele ontvanger vast. Ik weet hoe ik er mee moet omgaan en wat ik moet doen maar de rest van de familie begrijpt er niks van.

  13. Ik kijk nu naar CL voetbal voorbeschouwingen en plotseling staat er "gecodeerde zender" op Nederland 3 - duurde een seconde of 20 . Ik heb ook weer last van schokkende beelden. Ik had eerder deze week ook regelmatig blokken in me beeld. Het is hier -5 in Zweden maar volledig helder, ook de afgelopen dagen toen het nog iets milder was. Hoor graag van jullie hoe het beeld in Holland is ?

  14. Keek van de week voetbal op me MVision en die had ook last van blokken maar nu is alles weer ok. Verder ben ik zeer tevreden met de 1.09.72 firmware op me Rebox. En gezien de bijna geen of minimale discussies op dit forum lijkt het op de goede weg te zitten.

  15. Mijn EPG is weer in orde - alle voor mij belangrijke kanalen laten hun programma's zien. Geen schokken en goed duidelijk geluid. Ik heb trouwens in het menu a/v uitgangen me Dolby uitgezet omdat dat verschillende volumes veroorzaakt bijv tussen Ned 1 en Veronica ( is zacht ). Omdat ik ook Zweedse tv heb dan schrik je je de t**ing als je weer omschakelt. Nu is alles in balans. Wat ik nu nog ga onderzoeken zijn opnames op me NAS en afspelen en kijken of dat goed loopt. Zover goed tevreden met de nieuwe software.

  16. Ik heb nu een reset gedaan en niets teruggezet. Ik moest maar een paar dingen aanpassen en stond versteld dat me netwerk instellingen er nog gewoon in stonden. Voor de zekerheid de bak uit gedaan en tijdje gewacht. Fastcan uitgevoerd en kijken maar. Hopelijk is dat schokken nu weg, hoewel ik dat de laatste paar dagen niet meer gemerkt heb. Ik wacht op een avondje voetbal dus dat zal wel CL dinsdag worden. Bij voetbal merkte ik het eigenlijk altijd het meest. Me EPG is half knudde, beetje onvolledig. Dat wacht ik ook even af.

  17. ok bedankt. Misschien heb ik daarom wel nog steeds licht schokkende beelden. Ik ga morgen eerst me settings opschrijven en dan helemaal schoon vegen. Daarna alles weer handmatig aanpassen. Anders ben ik zeer tevreden met de laatste update - nog steeds geen freeze gehad en me EPG is eindelijk probleemloos.

  18. Door alle recente transponderwisselingen en veranderde (fastscan) zenderlijsten, de overgang van qpsk naar 8psk zit er kennelijk nogal wat tegenstrijdige data in het geheugen.

     

    Juist nu is het belangrijk na een update je ontvanger naar fabrieksinstellingen terug te zetten en opnieuw te configureren.

     

    Heb ik me eigenlijk altijd afgevraagd. Als ik de Terug naar Fabrieksinstellingen kies dan krijg ik eerst de vraag welke taal, dat is duidelijk. Maar dan komt er een vraag over Systeem. " herstellen naar Uw opgeslagen instellingen - Wilt U Uw systeeminstellingen herstellen?

     

    Hier heb ik altijd Ja gekozen maar zou dit misschien Nee moeten zijn?

  19. Als je nog een oude modem heb liggen kan je hem daarmee testen maar dat is ook zo omslachtig. Probeer in je vriendenkring iemand te vinden die je kan helpen met zijn pc. Neem de Rebox mee, aansliuiten en als je dan nog steeds geen kontakt krijgt via Com1 ( of andere poort ) dan kan/zal het de kabel zijn.

  20. Gebeurd niet vaak. Maar ik denk dat ik het op moet geven. Heb ook nog even het geprobeerd met een USB->RS-232 adapter. Verschillende usb poorten geprobeerd. Er gebeurd niets. Vreemde is ook dat ik via de Channel Up methode de eerste versie (v81) kan laden en flashen (COMPLETE knippert na verloop van tijd). Na opstarten gewoon weer ERR 0x71. dit is niet leuk!

     

    Probeer anders de 1.08.75 erop te zetten met de USB. Het kan zijn dat de Loader niet kompatibel is met de eerste versie 81. Bij mij ging het absoluut niet met de Channel up dus wie weet lukt het alsnog bij jou. Feit dat hij COMPLETE zegt is al een goed teken. Ik kreeg de de 75 met de Porter erop. Sukses en hou ons op de hoogte

×
×
  • Nieuwe aanmaken...