Ga naar inhoud


MACKerMD

Lid
  • Items

    426
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door MACKerMD

  1. Haal de opname .ts door een editor heen zoals VideoRedo en dan speelt ie 'm wel af. Het heeft te maken met een 'eigenwijze' manier van sector en header gebruik van de .ts.

     

    Ander programmaatje is TSDoctor .. moet lukken.. 

     

    Hiervoor wordt NIKS omgezet en gaat het real-time. Er wordt gewoon een koffiefilter op je ts losgelaten ipv een encoder. 

     

    Dus of binnen 5 minuten klaar.. of je gaat 3-4 uur wachten op je hd-conversie.

     

    Genoeg opties. Succes!!

  2. @CeesV : ik heb ook meerdere malen aangegeven dat ik niet beschik over eigen vervoer om naar Haarlem te rijden, de box ondertussen 2+ jaar oud is en daarbij de basis-garantie imho vervalt, ik geen vervangende ontvanger heb, noch de middelen om mijn ontvanger op te sturen. 

     

    Het is een spijtig iets dat CDS op deze manier onder de consumentenbond vastgelegde regels duikt mbt 'een verwachte levensduur' als het gaat om 'wat nu werkt gaan we verpesten zodat het NIET meer werkt' .. 

     

    De bitrate lijkt me de bitrate van de transponder die naar beneden suist, waar je box de door jouw ingegeven *ID oppikt die je de betreffende zender laat zien. Hierdoor valt dus zo'n 17mbps weg, wat de blokvorming verklaren kan. Ook al staat schotel goed, ook al heb je een gloedhagelnieuwe-kogelhard-signaal-doorsturende-LNB, ook al heb je al je bekabeling vervangen. In mijn persoonlijke geval heb ik gewoon de pech dat ik niet over de middelen beschik om de oplossing, die aangeboden werd door "Haarlem" te kunnen doorvoeren. 

    Da's pech .,. NL-HDTV weg...

     

  3. Dank je voor het meedenken Audioniek. Ik hoop, net als bovenstaande reageerder, dat er inderdaad iemand is, die dusdanig juridisch geletterd is die dit kan aandragen. Mijn boxje is nog geen 3 jaar oud en het 'naar alle redelijkheid durende genot' is inderdaad behoorlijk verkort door de veranderingen bij CDS. De box is immers niet kapot, maar mist gewoon dus de capaciteit om alles te verwerken.

    .. wordt vervolgd... ik blijf lezen...

  4. Audioniek: CHAPEUX!!! Dank je voor het teniet verklaren van mijn gekheidswaanzin. Het is inderdaad dan zeer logisch waarom de storingen optreden. Ik begrijp echter nog altijd niet waarom een Dreambox [getest was de 800HDSE] niet niet doet. Zou deze de symbolrate 'halveren' om goed weergegeven te kunnen worden? En waarom heeft ReBOX [Haarlem] het over hard-modding van de box. Wat plaatsen ze er dan in denk jij om WEL die symbolrate te kunnen behalen?!

    Nogmaals, top gevonden. verklaart een hoop.

  5. Processor. MiPS vs SH4 is dan zo'n beetje het enige echte verschil. Maar ik denk niet dat ze in Haarlem -die- processor vervangen. Da's geen mod, da's een Re-BUILD.
    Ik geloof best dat -beeldquality- over het algemeen beter is op de rebox als op de dreambox, maar stream blijft stream en daar wordt niet aangekomen bij wegschrijven. die zijn identiek/vergelijkbaar zonder beeldqualityverlies.


    Zoiets als 'vervang je intel voor een amd' .. lijkt me dus stug. 
     

    Niet iedereen heeft 'n budget om 'effe' een extra box aan te schaffen om te 'spelen' en als er geen andere optie is dan maar niet. Ik ga geen risico meer nemen.

    Ik heb al begrepen dat je me niet zo mag anders reageer je niet zo persoonlijk met 'als je niet wilt, dan...'. Ik heb nooit gezegd dat ik iets niet wil ondernemen, echter kan ik 't me niet veroorloven iets in de waagschaal te zetten voor iets waar men geen -duidelijk- antwoord op -wil- geven, als men dus wel DEGELIJK weet waar het probleem aan ligt.

    Misschien was 't je al opgevallen dat ik expres de afgelopen 2 weken niet gereageerd heb op posts die over de ReBOx NOCH cds gaan. 
    Ik heb me er al bij neergelegd.. ik heb gewoon een @*&$^@$-BOX gekocht waar ik vanaf dag-1 ergenissen ondervind en als ik er over begin ben ik de zei**rd die niet zo moet lopen miepen.. 

  6. Geef ons schema, tekening, onderdelenlijst en stappenplan zodat voor sommigen het euvel zelf te verhelpen is aangezien de 'oudere' boxen logischerwijs over hun garantietermijn zijn.

    Het is weer zo'n 'ja oudere boxen' .. geef dan een serienummer-range of i.d. aan., zodat men kan kijken of zijn box tot die 'oude' lichting behoort. Naar mijn weten is er maar 1 lichting geweest, maar ja, dat weet ik ook niet 100% [voor men me weer gaat aanspreken]

    Ik vind 't een beetje 'belachelijk' dat men een HD ontvanger maakt met 'ja, 8psk -bestond- nog niet en tja dan valt er weinig aan te doen behalve je box te 'modden'.'
    Goed... maar met 'wat' dan?! -WAT- maakt 't wel mogelijk ?

    En leg me eens uit dat een DREAMBOX die OUDER IS dan de lichting van de RE-8000HD oa. dit euvel NIET{!} heeft?!

    Ik heb toch een sterk vermoeden dat het een kastje-naar-de-muur verhaal is om maar weer aan je te verdienen.

  7. @Jojo31 .. Ik -hoopte- dat met de nieuwe firmware de boel opgelost zou wezen. Maar helaas. 
     

    Ik wilde met dit videootje aantonen -WAT- ik zie, aangezien het blijkbaar moeilijk is het euvel -correct- onder woorden te brengen.
    en ik heb die 'extra' 80 euro niet, noch vervoer naar Haarlem, noch een reserve box.

  8. En weer 'tijdje' ok .. wordt knetter hiervan.. [note, kheb m expres nu uren en uren op Eurosport2-HD] Ook bij fastmotion blijft ie hier ok.. net tijdens Dortmund wedstrijd geregeld macroblocking.. [niet weggezapped]

    iig.. geen touw aan vast te knopen.

    en wedstrijd: Wolfsbruck - FC Schalke 04 begint .. en ja hoor.. daar is de ellende weer. [niet weggezapped]

    Lijkt wel alsof dat zodra er een hoge bitrate binnenkomt de ReboX helemaal over zijn nek gaat met deze FEC2/3 8PSK instellingen. (Dus nu op zeker al -3- transponders met dit euvel. En ja, ook dit is weer een CDS-Pay-Channel)

    5 minuten later weer ok .. [niet weggezapped] 

     

    Geen DECT telefoons in de buurt.. mobieltjes uitgeschakelt... 

  9. @Ton2207 : Blijft blokjes geven en wordt erger naarmate hij langer op de zender blijft staan. Box vanuit cold-boot, zet 'm niet in deep-standby.
    Eurosport2-HD zit op 12110 .. Da's een andere transponder als 12129 en 12188. Kzit nu soort chinese snooker te kijken op Eurosport2HD, maar ziet er gewoon normaal 'ok' uit.

  10. Het is gewoon frustrerend dat uitgerekend voornamelijk de betaalde CDS HD-kanalen dit euvel vertonen.
    Bij de FTA en andere transponders totaal geen problemen. Ook Planeta-HD, History-HD, Discovery-HD etc niet. 

    Om jou, anderen en mezelf een hoop ergenis te besparen heb ik kabel aangevraagd na wat jaren met plezier gekeken te hebben naar de CDS kanalen. Tot 12129-ellende begon en ipv verbeterde meer ellende bij is gekomen. Ik kijk voortaan wel lekker via de 28.2 probleemloos op de sat en de rest via de kabel. Dan maar zo. Jammer, had 't graag anders gehad. Maar heb geen centjes om 'effe' een andere ontvanger te kopen.

  11. Porter sessie succesvol geslaagd.

    Resultaat: CRAP ... nog altijd dezelfde bugs op NL3HD, RTL7HD, etc.. 12129, 12188 ... pffff.. 

    Ook na upgrade van Bootloader 1.21 naar 1.54 geen verbetering.

    Ik had 1.21 draaien en niet geupdate omdat ik [destijds] niet van plan was naar een andere firmware te gaan; echter kan 't me nu heel weinig meer schelen. Heb kabel besteld en zal binnenkort alleen nog FTA gaan doen. Ben de ellende met CDS in combinatie met mijn ReBOX meer dan zat.

  12. @CeesV .. me bl versie staat standaard in me signature onder al me posts, dus dat kon je al weten :) ..
    Maar naar mijn weten was de 1.54 voor oa. als je 'm omkatte naar Octagon. De bootloader 1.54 heb ik op de rebox site zelf nooit terug gevonden en is ook nooit in de nieuwere firmwares meegebakken. Heb ze allemaal gehad.

    Box is nu met porter bezig [zoals vorige keer] .. maar wat ik lees zal 't weinig helpen. Want bovenstaande reacties draaien ook met de x.54 bootloader

     

    Welke bootloader heb -jij- runnen dan? 

    note: in je 8000's.

  13. Laten we hopen dat 'performance improvement' inderdaad inhoudt dat het FAK2/3 8PSK opgelost is nu.. ik ga m zo erop knallen en een 24-48 uur in de test knallen.

    update blijft hangen...

     

    R (51/61) 91% ... #%(&@%*&^%*@&%#^@#*

  14. Sinds de omschakeling heb ik vaak problemen met de zenders.Vandaag al bijna de hele dag geen signaal van de zenders die in 8 psk uitzenden.Ik vind dit treurig.Ik ben bang als straks de sd kanalen worden uitgeschakeld dat ik helemaal geen ned. Tv meer kan ontvangen.En dit mag zomaar.Ik baal hier errg van.

    Ik denk dat ik CD af ga. Er zitten VEELS te veel zenders op de 12129 en de nieuwe 12188 proppen ze ook helemaal vol.

     

    Heb eerlijk gezegt nergens last van. Ben bang dat je Schotel niet zuiver uitgericht staat. heb je ook blokken op History HD of Planeta HD? Als dat zo is staat je schotel fout.

    Ik heb PRIMA beeld op History HD en Planeta HD.. storiingsvrij.  Dus nee, schotel staat prima. (zoals ik denk ik al 87000x vermeld heb aan oa De Weledele Heer CeesV)

  15. - Bekabeling vervangen -> geen effect
    - LNB vervangen (en max skew) -> geen effect
    - Schotel heruitgericht -> geen effect
    - CI modulde Canal Digitaal -> geen effect
    - Interne Cardreader -> geen effect
    - Terugplaatsen oudere versies firmware -> geen effect

    - Ander merk box aangesloten (geleend) -> probleem verholpen.

    - Eigen box weer aangesloten -> nog altijd storingen.

    anders nog iets? 



     

  16. cees: je valt een beetje in herhaling over 'hardware' en 'schotelafstelling' ..

    Als ontvanger 'kapot' zou zijn, zouden andere zenders OOK NIET goed doorkomen.
     

    Het zijn voornamelijk de CDS-gehuurde transponders die FEC2/3 met 8PSK gebruiken. 
    Andere transponders die OOK FEC2/3 8PSK gebruiken komen VLEKKELOOS binnen

    (Wanneer komt deze info bij je aan?! Want dit geeft aan dat de box GOED is) 
     

    En signaal is knalhard.

  17. CEESV : dus alle anderen hierboven die een 8000 en 9000 hebben, 'moeten' volgens jou ook maar 'accepteren' dat hun box, die op alle andere zenders PRIMA werkt, defect is?! .. gaat er bij mij niet in.

    'alle andere opties' zijn nog niet eens bekeken, er wordt alleen maar gehamert op 'hardware issue' en ik betwijfel dat. 

  18. Dit is idd wat ik ook ervaar MACKerMD, alleen bij mij nog wat erger ondanks 92% kwaliteit.

     

    Vraag me ook af waarom sommige het wel en sommige het niet hebben. Ik heb de Rebox van de 1e lichting, jullie toevallig ook ?

    Dat is 1. Indd, sommige zenders [op andere{!} transponders die wel 8psk en fec2/3 gebruiken komen vlekkeloos binnen.

     

    Ik heb dit probleem ook. Eigenlijk heb ik dit probleem al zeer lang, ik had het namelijk al met de eerste zender die op 8PSK begon uit te zenden (History HD). Deze zender had ik nooit echt goed werkend gekregen en toen ik op het punt stond om de boel eruit te gooien, ging Canal Digitaal de Transponder aanpassen voor History HD. Probleem was toen meteen voorbij zonder dat ik iets had aangepast. Het gevolg is nu nog dat Travel Channel HD bij mij nog steeds dezelfde blokvorming geeft, dit omdat deze op de oude transponder van History HD zit. In het verleden heb ik er ook genoeg draadjes over gehad maar uiteindelijk ligt het toch gewoon aan de decoder en wat die goed kan weergeven.

    Ervaring leerde mij wel, als het je lukt om een paar procent meer uit je opstelling te persen, dat je er dan minder last van had. Ook als de decoder warmgedraaid is. Maar dit is simpelweg niet de oplossing van het probleem, het probleem ligt toch ergens in de decoder.. sommige transponders gaan goed met 8psk en sommige dan weer niet, maar waarom dat is, is mij dus niet duidelijk (en de schotelopstelling maakt dan ook niet al teveel meer uit) Eigenlijk moet het altijd goed werken. Dit probleem heb ik dus al jaren en geloof niet dat het ooit opgelost gaat worden.

    Dat is 2. Ik heb ook al hele tijd last van transponder 12129 [Film1HD, Cartoon Network, TV Oranje] sinds ze die gingen omgooien. Had het ook met History HD, die was snel opgelost; ik kijk niet zo vaak naar TravelChannel, maar betaal er wel voor (hint hint).

     

    Ik heb exact dezelfde verschijnselen op Ned.3 en Rtl 7. Inmiddels heb ik mijn RE-9000 gedegradeerd tot slaapkamerontvanger en staat er nu een mooie VU+ Solo 2 in de huiskamer.

    Deze doet het echt perfect op dezelfde kabels, lnb's, diseqs en schotel.

    Na een tijdje warmdraaien verdwijnt het blokken, het is erg jammer en ook kwalijk dat de importeur niet eens reageert op onze vragen.

    Ik ga geen ontvangers meer kopen van deze firma.

    Dat is 3. 

     

    ik heb contact gehad met rebox en gaan de loader  naar 1.54 te opwaarderen.

     

    deze is nu 1.19  hoop hiermee  dat hopelijk de blokjes zijn verdwenen.

     

    Spreken ook van mogelijk stuk moederbord,of lnb volgens ik hier lees zouden dan plots vele stuk zijn .

     

    morgen weet ik meer en hou jullie op de hoogte.

    Knap dat als CDS een 'migratieverandering' doorvoert er  dan 'ineens' 4 Reboxen tegelijk kapot zijn. I don't think so, homey don't play that. Kastje-naar-de-muur--van-de-muur-in-de-container verhaal.

     

    Hoor graag het resultaat Erik. Heb de loader nml ook opgewaardeerd naar 1.54 maar heeft de problemen helaas niet verholpen.

     

    En idd vreemd dat het moederbord of lnb defect is gegaan precies op het moment van migratie ... bij velen.

    Dat is 4. Ik geloof niet dat moederboard kapot is, want anders zouden andere functies in de Rebox OOK niet meer functioneren. En dat werkt prima. Bijna alle 28.2E die ook Fec2/3 8psk zitten, komen vlekkeloos door. Ik weet niet welke 'lichting' ReBOX ik heb, maar de mijne komt van een Gold-CDS-Dealer. Ik ga er vanuit dat deze geen troep verkoopt en 'defecte' apparaten terugstuurt voor deze in de handel gaan en hij pas dan een voorraad aanlegt.

     

    Ik heb 2 stuks 8000 in gebruik en heb geen problemen.

     

    Dat er problemen met de gemigreerde zenders zijn bij sommige kijkers is een vaststaand feit.

     

    Echter, bij velen heeft het opnieuw uitrichten van de schotel het probleem opgelost, enkelen hebben de LNB vervangen en hadden daarna geen problemen meer.

     

    Het is geen exclusief Rebox probleem, ook andere merken hadden dit probleem.

     

    Wanneer men alle adviezen uitgevoerd heeft welke hier op dit board voorbij gekomen zijn en daarbij geen verbetering heeft gekregen, blijft en in zijn geval alleen nog een defecte ontvanger over.

    Opsturen naar Rebox.

    In oa. Donkey's geval (en mijn geval) heeft her-uitrichten / andere lnb geen effect aangezien deze (bij mij) zeer goed afgestelt staat en met een -andere- decoder ab-so-luut geen enkel probleem te vinden/zien is.

    Rebox, Octagon, Fortis.. tja als je die als 'verschillende' boxen ziet is het inderdaad geen 'exclusief' probleem. Echter hoor ik via via dat ook bij die boxjes het niet zo lekker doorkomt. 

    Ik geloof simpelweg -niet- dat er breuken op het moederboard zitten, aangezien er dan veel andere vastlopende problemen zouden zijn opgetreden, anders als deze macroblocking op 'toevallig' voornamelijk de HD-transponders die CDS in gebruik heeft.

     

    Het is naar mijn inzien de -software- die op z'n gat ligt en gewoon niet goed meewerkt met de uitzend methodes. Leg me dan eens uit waarom de 4000-serie van rebox er GEEN problemen mee heeft en deze in principe uit precies dezelfde fabriek komt. Ik ga er niet vanuit dat 't allemaal 'OEM' bakkies zijn en de onderdelen uit 27 landen bij elkaar geschraapt zijn om maar een zo goedkoop mogelijke box te bouwen. Dan koos ik wel voor een SAP (of nog goedkoper). De prijs van de ReBOX ligt op een niveau dat je quality over quantity verwacht en dus een gegarandeerd stabiel beeld dient te krijgen als men FEC2/3 8PSK gebruikt. Er zit blijkbaar -nog iets- in de stream waar de ReBOX van over zijn nek gaat. Seca? Update-bagger? Wie weet.. in ieder geval, de REBOX is er niet blij mee. 

     

    DIt is dan ook de reden waarom ik een opname aan deze thread toegevoegd heb zodat men zelf kan vergelijken of men dit probleem ook heeft. Misschien kunnen mensen die GEEN REBOX hebben en ook problemen ondervinden dit test-bestandje ook bekijken en of deze -dezelfde- ervaring hebben met hun niet-ReBOX.

     

    ... wordt (wederom) vervolgd....

×
×
  • Nieuwe aanmaken...