Ga naar inhoud


haramo

Lid
  • Items

    159
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door haramo

  1. Hey iedereen.

     

    Nog geen tijd vrijgemaakt om vriend te helpen.

    Ik heb hem gisterenavond bezocht en had wat vragen voor hem ( ik dacht er ineens aan):

     

    Hij wilt namelijk opnemen en tegelijk naar andere zender kunnen kijken zoals eerder gezegd.

     

    De t90 zit vast op een paal dat vast zit geboord op dak ( door onderhoudsman gedaan van het appartementsblok ).

     

    Dan vroeg ik mijn vriend of hij kabels mag plaatsen ( toch 2 kabels nodig om te kunnen opnemen en kijken? ) . En zoals ik dacht, is er maar 1 aansluiting voorzien in het appartement. En een kabel extra zetten en boren zullen ze wellicht niet toelaten.

     

    Bestaat er een switch ofzo dat dit probleem kan oplossen? Misschien 2 splits systemen gebruiken( ene aan de kant van decoder en ene aan de kant van de t90. )

  2. En enig advies welke LNB's , switch en kabel vriend mag kopen?

     

    Doel is om te kunnen opnemen en andere kanaal bekijken.

     

    Als mogelijk alle LNB's moeten groot formaat zijn niet die met smalle kop ( gevoelig bij regenval)

     

    Wil dat signaal heel het jaar uitstekend is ( zal nazien of mastbuis loodrecht is) want vriend kan niet zomaar naar het dak gaan wanneer hij wil.

     

    Dus kwalitatieve LNB's raadde ik hem aan en kwalitatieve kabel ( ik weet nog niet hoeveel meter hij nodig heeft om tot aan zijn appartement te komen ofwel is de kabel vooraf geïnstalleerd door eigenaar, moet dat nog vragen, indien ja dan hopelijk goeie kabel anders vee verlies)

  3. :-)

     

    Ik heb da inderdaad reeds ontvangen van Sprietje.

     

    Pdf aandachtig gelezen dezelfde dag ( avond laat begonnen en gedwongen gestop om 2:30 want moest er om 6u weer uit)

     

    Dus was zeker interessant en is ook duidelijker geworden betreft de t90 in te stellen.

     

    Alleen ben ik gestopt rond pagina 125 ( vanaf 120 wordt het belangrijkste meegedeeld , hoe instellen ). Niet alleen omdat het te laat was maar ook omdat ik dat spijtig genoeg niet direct kan toepassen op de t 90.

     

    Ik heb liever dat de schotel bij mij is en elke stap zelf bekijken op de schotel.

     

    Helaas zit de schotel al op appartementsgebouw en is niet toegankelijk. Vriend heeft namelijk toestemming gekregen om de schotel te installeren . Het is zelf de technieker of onderhoudsman die hem adviseerde de t90 te kopen. Normaal helpen de mannen met installatie van de schotel maar lukte hen niet ontvangst te krijgen.

     

    Toen zeiden ze tegen vriend om iemand anders dat te laten doen.

     

    Alleen dat zij erbij moeten zijn omdat niemand op dak kan komen plus moeten ze blijven tot ik klaar ben. Want had te maken met verantwoordelijkheid: als er iets op dak zou gebeuren dan is eigenaar verantwoordelijk.

     

    Ik denk dat ik eerst ga afspreken om de t90 bij vriend zijn appartement te zetten, hij heeft een balkon. Dan kan ik rustig dat goed bekijken , daarna weer afspreken met de mannen en installeren.

     

    Ik ga wel eerst een poging doen ( zien of de skew van de schotel goed staat, schotel correct in elkaar gezet of niet, ... ) om signaal te ontvangen. T90 staat al op dak en geïnstalleerd. Dus half uur proberen kan geen kwaad.

  4. Beste haramo

     

    Positieberekeningen tot op twee cijfers achter de komma is al heel erg nauwkeurig en daar zul je al geen verschil meer in terug vinden. Tot op zes cijfers achter de komma is waanzin.

    Hoeveel denk je dat de kromming van de aarde is op een paar honderd meter afstand?

     

    Ok :-), got it.

  5. dus als ik de tabel begrepen heb en als mijn redenering klopt (installatie t90 idem als gewone schotel) dan zal ik eerst 19.2 zoeken: 161.61° azimuth, en dan elevatiehoek richten en zoeken: 30.20°, wat is lnb-justeringrail? L -1,6?

     

    dan de rest van koppen instellen door alleen de lnb houde te bewegen en/of LNB koppen dichtbij elkaar of van elkaar te zetten?

     

    zou je dat in cm's of mm  ten opzichte van de center (astra 19,2) kunnen beschrijven, want ik ben niet zo thuis met die graden. 

     

    Onderste probeer ik de begrijpen: 

     

    WaveFrontier elevatiehoek: 30.51° (centraale satelliet): betekent de centrale satellie dat ik toch niet astra 19.2 eerst moet instellen maar de gegeven imaginaire  centrale sateliet eerst instellen, vastmaken van schotel. maar die LNB mag daarna wel gebruikt worden voor astra toch hé, 

     

    WaveFrontier azimutbereik: 21.35° (28.35° O -> 7.0° O) : ik begrijp hieruit dat eenmaal de schotel vast zit op de imaginaire, dat de schotel een ontvangst heeft van de satellieten tussen 7 oost en 28.35 oost. dan moet ik enkel de LNB's op juiste positie verschuiven  op de LNB houder en de lnb houder zelf  een duwtje geven omlaag of omhoog, zodat die schuin komt te staan.

     

    WaveFrontier tilt-hoek (skew): 98.74°: dit is nieuw voor mij, 
     
     
    Stelt U de scheeflagenhoek (skew) in door draaien van de schotel met 8.74° naar oosten.: is de azimuth niet reeds ingesteld? en dan nu weer wijzigen? gaat het hier om een andere onderdeel dat zo ingesteld moet worden?
     
    Dat komt precies neer op de waarde 98.74° die U op de scala angegeven vind!!! (gezien van achteren) : dus als ik de schotel zo aanpas en van achter volg en dat komt om 98,74° te staan, dan is dat ook goed? dan moet ik niet meer kijken naar die tilt hoek of scheeflagenhoek?
     
    hmm
  6. en kan je de herberekening herdoen met volgende gegevens: 50.888955, 4.737184

     

    Dat is preciezer (adres in google ingegeven en dan wat is hier geklikt) .

     

    Ik wil zien hoe enorm dat zou verschillen van de eerste gegevens, kijken of dat nu echt uitmaakt.

     

    Ik heb wel nog vragen over de inhoud, hoe ik dat moet interpreteren, die volgen nog.

  7. kan iemand me hiermee helpen? Vriend van mij heeft de genoemde schotel gekocht en geïnstalleerd maar krijgt geen ontvangst.

     

    Nu wilt m ook kunnen opnemen en naar andere kanaal kijken en gaat dus nieuwe LNB's kopen.

     

    De receiver ondersteunt 2 aansluitingen( waarin de coax kabel op aangesloten kan worden.

     

    Hij wilt volgende satellieten ontvangen ( in België, stad Leuven, Ale een gemeente ernaast, kesselLo) :

     

    7 oost ( eutelsat) , 13 oost ( hotbird) 19,2 ( Astra) , 23,5 ( Astra) 28,5 Astra.

     

     

    Eerste vraag: welke LNB's ( qua kwaliteit en grootte) raad je aan ( genoeg signaal ontvangen, ook bij regen) en welke switch?

     

    2 vraag: hoe moeten de LNB's geïnstalleerd worden? Ik heb alleen ervaring met gewone schotelantennes. Nu ik de. Kans krijg een t90 te installeren, wil ik dat best proberen.

     

    Is dat dezelfde werkwijze ? Eerst 19,2 in midden dan richten dan vastzetten?

    Daarna LNB's voor andere satellieten instellen?

    Kan je ook vertellen wat de afstanden moeten zijn tussen de LNB's en hoeveel moet ik de LNB's draaien? En moet de stok( waarop de LNB's vastzitten een bepaalde positie hebben?

     

    En plaats van LNB's is dat dezelfde als bij een gewone schotel: als je naar de achterkant van schotel kijkt: center 19,2, uiterst Links 13 (hotbird) , links van 19,2: eutelsat. rechts van 19,2: 23,5 dan 28,5 uiterst rechts.

     

    En hoe maak je de T90 vast? Om windstoten aan te kunnen.

     

    En hoe stel. Je de receiver in? Of dat blijft hetzelfde?

  8. Wolverine, holang ontvang je nilesat? Meer dan een jaar? Ooit opgemerkt dat signaal verlies optreed op bepaalde periodes?

     

    Ik hoor op een andere forum dat het normaal niet kan om nilesat te ontvangen maar dat de eigenaars van nilesat wellicht testen doen en zo heb je dus ontvangst in NL.

    Maar eenmaal de testen stoppen, valt het signaal weg.

    Daarom stel ik mijn bovenstaande vraag.

  9. hoi,

     

    de meeste zenders die men hier noemt worden uitgezonden via de eutelsat 7 op 7,2 west en niet via de nilesat op 7,0 west

    sommige zenders zoals de mbc sd zenders zijn op beide satellieten te ontvangen (eutelsat 7 via 12322 v /nilesat via 11938 v)

     

    heb voor de nilesat en de eutelsat 7 west elk een positie aan gemaakt voor mijn 120 cm schotel om voor beide satellieten een zo sterk mogelijk signaal te ontvangen.

    zo zit op mijn vbox II de nilesat op 119 en de eutelsat 7 op 120 . het scheelt dus maar een klein tikje met de schotel maar zorgt er wel voor dat ik op beide satellieten een zo sterk mogelijk signaal heb.

     

    zit je midden in de beam in zuid europa/midden oosten dan kun je net als de hier de 28,2 en 28,5 oost met èèn positie volstaan.

    maar hier in noord nederland zit ik op de rand en heb dus voor elk van deze satellieten een aparte positie nodig om een zo sterk mogelijk signaal te krijgen.

     

    via de eutelsat 7 op 7,2 west ontvang ik 636 tv zenders

    (zowel horizontaal als verticale transponders)

     

    via de nilesat 101/102 op 7,0 west ontvang ik ongeveer 100 tv zenders

    (alle verticale transponders en 3 horizontale transponders)

    de nilesat 201 via 7,0 west kan ik hier niet ontvangen

     

     

    ik maak dus gebruik van een draaibare echostar schotel en echostar accurator in combinatie met de vbox II en een black ultra lnb

     

     

     

    Wolverine

     

    Ik kom vandaag te weten dat Nilesat niet te verkijgen is in europa(enkel een stuk van europa in het zuiden. Deze nilesat is op 7° W te vinden (Nilesat

    102, Nilesat 201 and Eutelsat 7W A ).

     

    Maar jij ontvangt wel kanalen, kan het zijn dat jij het over de 26° east hebt?

     

    maar De vrije fries zegt dat hij wel de nilesat op 7°W ontvangt. Waar ontvang je dit de vrije fries? in NL?? hmmm

  10. Storm? Wil je zeggen dat je schotel enorm gaat bewegen of dat m bliksem kan opvangen?? Hmmm

     

    Aangezien nilesat een zwak signaal is in Leuven ( naast brussel in Belgie),

     

    Zal ik een schotel moeten vinden met beste signaal ontvangst.

     

    Maar moet ook qua prijs meevalllen. Ik den niet dat ze 400 euro willen uitgeven voor een schotel maar ik ga ze zeker uitleggen wat de voordelen zijn ( minder uitval, meer kanalen, ... ) van een dure schotel , misschien dat ze er dan toch voor gaat.

     

    Misschien zal ik eerst moeten vragen welke kanalen ze zeker wilt, lijkt me een goede vertrekpunt.

     

    Volgende schotels heeft sprietje genoemd. Heb er extra info bij gezet:

     Visiosat SMC 120 (is dit de 130 cm vizyosa?), een polyester schotel.  185 eur hoogte 123 breedte 127cm

     

    Een fractie groter is de Gibertini OP 125 L, een aluminium schotel die ik voor 129 euro zie staan

    1245 x 1335 mm 

     

    Gibertini OP 150 S nemen, die zie ik voor 240 euro staan

    Reflector Afmetingen (cm): 155 x 166

    Reflector-actieve oppervlak (cm): 150 x 161

     

     

    Bij sommige van de genoemde schotels stond meegedeeld dat ze goed zijn om zwak signaal te ontvangen.

    Ik begreep uit een ander forum dat de signal gain van belang is. Hoe hoger hoe slechter of moet deze db juist hoog zijn?

    De signal gain zou afhangen van de diameter, frequentie en de 'geometry kwaliteit (focus), efficientie.

     

    Welk frequentie wordt hier bedoeld is beter voor nilesat? En de focus??

  11. Omgeving van gent had ik met triax 110 cm en inverto ultra black lnb heel veel kanalen.

    Nu in zelzate met mijn 130cm Vizyosat (gekocht in de bekende brusselse straat)en een inverto ultra black lnb, heb ik met dreamboxedit eens zitten kijken en er staan 723 tv kanalen in en 23 data kanalen(?) en 78 radio kanalen. Heb ze wel nog nooit allemaal altijd zien werken maar de laatste tijd heb ik toch zo goed als geen uitval op de voor mij belangrijkste kanelen (MBCs, panorama action, topmovies, al-nahar, en dan een tiental arabisch sprekende kanalen)

    Hey Wolverine

     

    het is nu bijna een jaar voorbij, maar ik heb een vraag over je opstelling.

     

    had je veel last van uitval toen je de triax 110 gebruikte?

    Nog steeds tevreden over je 130 cm vizyon?

     

    schoonzus van een vriend van me wil nu ook nilesat hebben.

     

    ze beschikt over een tuin dus ruimte genoeg om een grote schotel te plaatsen.

  12. Er moet maar één kabel door, dus een normale waterslang zal ook goed zijn of is die slang van u van bepaalde kwaliteit?

    Ik wil mijn vriend niet zeggen dat hij een goedkope waterslang in de grond kan steken, als de diertjes daar ook in kunnen bijten? hmm

     

    Dus je gebruikt koppelstukken om verschillende waterslangen aan elkaar te koppelen? ik hoop dat ik één lange waterslang vind dat voor hem voldoet.

    Normaal de afstand is niet zooo groot. ik schat max 7 meter.

     

    De coax kabel gaat dan in een gaatje dat in de omkadering (hout) van het raam (venster of hoe noemen jullie dat?). Dus als ik bv de slang zo lang maak dat het ongeveer op de helft boven zit, zal wel goed zijn? Dan goed PVC lijm aanbrengen.

     

    Dat moet wel waterdicht zijn hééé, mooie oplossing Eduard07. Ik zal het hem zeggen.

     

    Nogmaals bedankt iedereen.

  13. ik denk niet dat afstellen het probleem is, de afstelling werd correct uitgevoerd en alles werd goed vastgemaakt.

    bovendien zal dan enkel de groene balk geen signaal moeten tonen en niet de andere balk, dat toch laat zien dat de LNB aangesloten zijn.

     

    de switch is correct ingesteld met de plastieken bescherming.

     

    Mijn vriend heeft wel de kabel van de switch naar de receiver recent in de grond gestopt, en ik vroeg hem of die beschermd is (buis ofzo). hij zei deels wel en deels niet.

     

    Dus misschien dat die buis nu vol water zit?? kan dat de oorzaak zijn?

     

    Als LNB's tegen regen kunnen en dat gekend is dat deze  niet zo snel kapot gaan,, zal denk ik wel iets anders (switch twijfel ik, maar kan hé, of de kabeltjes tussen switch en LNB's de oorzaak zijn hé.

  14. Hey iedereen

     

    Kan iemand me helpen? Mijn vriend zijn ontvangst is zo goed als dood.

     

    Het zijn niet zo oude LNB's ( Inverto Black Premium Single ) , astra 1 en 3 vertoont zelf geen signaal in de rechterbalk, dat denk ik aangeeft dat de LNB aangesloten is(donker oranje kleur)? de linkerbalk dat het groen signaal geeft, is leeg.

     

    Enkel hotbird geeft nog een signaal in de rechterbalk, maar groen signaal is leeg.

     

    Zou de switch kapot zijn? of de kabeltjes tussen de switch en de LNB's, of misschien de kabel die in de grond steekt en van de switch naar de receiver gaat?

     

    hmmm, zal de garantie nog gelden op de switch en/of LNB's als regen een oorzaak is van schade? ik dacht dat LNB's wel tegen regen kunnen? 

     

    Is trouwens niet de eerste keer dat het heeft geregend en het heeft zelfs erger geregend.

    Is wel de eerste keer dat ik hoor dat LNB's kapot zouden gaan door regen?? of is dit 'normaal'?

     

     

  15. Vraagje

     

    Is het beter in de voegen te boren of op baksteen?

     

    Kun je de muurbeugel altijd zo zetten zodat alle 4 gaten gelijk komen met de voegen?

     

    hoe diep moet je boren?

     

    Waar kun je chemische injectie krijgen?

     

    en hoe kan je die 60% bepalen? is dat 60% van de diepte dat er geboord was?  is dat niet moelijk te bepalen wanneer je moet stoppen met injecteren?

     

     

    Als ik geen chemische injectie gebruik, welke plug moet ik dan gebruiken?(diameter? en lengte?)

     

    Wat zijn dan de diameters van de stangdraden? en hoe steek je die in de  plug? gewoon draaien met de hand?

     

    Hoe lang moet een stangdraad zijn? want 4 moeren op zetten neemt veel in beslag van die stangdraad.

     

    en hoeveel van de stang moet in het gat?

     

    en wat zijn de diameters van de moeren?

     

    Hoe kan je weten of er niets aanwezig is(buizen, draden electriciteit, ... ) in de muur?

     

    Als e stang muurvast zijn met dat chemisch spul, dan misschiein beter stangdraden gebruiken die niet roesten? welke zijn dat?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...