Ga naar inhoud


CanalWim

Lid
  • Items

    8
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door CanalWim

  1. Bij voorbaat excuses voor mijn misschien wat dommere vragen voor de "gevorderden" op dit forum. Ik ben satelliet-kijker, maar geen technische "kenner". Ik zal mijn situatie en vragen uitleggen:

     

    Mijn abonnement bij Canal Digitaal loopt af. Ik heb een triple sat schotel en zou graag de FTA zenders van de Astra 28,5 (BBC/ITV/C4) blijven ontvangen. Ik heb inmiddels glasvezel via Lijbrandt (erg tevreden!) dus voor de Nederlandse zenders heb ik CD niet meer nodig.

    Ik heb dus alleen een eenvoudige HD-ontvanger nodig (ik moet de ontvanger van CD inleveren).

     

    Ik heb ook iets gelezen op TotaalTV over dat de Britse zenders binnenkort anders worden uitgezonden zodat ze met een 45 cm Triple Sat misschien moeilijker zijn te ontvangen en dat een 90 cm schotel wordt geadviseerd.

     

    Mijn vragen:

    Kan ik een eenvoudige 90 cm schotel met single LNB (wel graag met twee coax-aansluitingen) eenvoudig richten op de 28,5 en zo de zenders blijven ontvangen?

     

    Ik neem verder aan dat de 23,5 tussen de 28,5 en 19,2 in zit. Dus ik neem ook aan dat het onmogelijk is met een dubbele kop de 19,2 en 28,5 te ontvangen? Ik zou het namelijk ook mooi meegenomen vinden de vele nieuwe Duitse HD-zenders te kunnen ontvangen.

     

    Verder neem ik aan dat er grote schotels zijn die de 3 Astra's en Hotbird kunnen ontvangen, maar dat zal aan de prijs zijn en ik wil het niet te ingewikkeld maken

     

    Dus samenvattend: Hoe kan ik zo goedkoop en simpel mogelijk de Britse en Duitse HD-zenders (blijven) ontvangen?

  2. Ik heb momenteel het Entertainment Pakket en ben van plan dat op te zeggen na de 2-jaarscontractperiode. Volgens de regels moet ik de ontvanger en schotel weer inleveren. Wist ik en is begrijpelijk, maar doen ze dat ook echt? Ik bedoel, wat moeten ze met een door weer en wind geteisterde schotel?

    Andere vraag, hoe kan ik inlevering voorkomen? Ik wil wel graag de FTA zenders houden (BBC etc.). Kan dat of ben ik gebonden aan het BasisPakket? Ik weet dat er vroeger een settopbox pakket was, maar die zie ik niet.

    Het maakt mij niet uit dat ik ook geen NL1 2 3 meer kan ontvangen, want bij einde contract heb ik inmiddels Glasvezel (waarvan HD nauwelijks zichtbaar minder is dan van CD (Lijbrandt).

     

    Maar de vraag is: Hoe kan ik op de goedkoopste manier mijn bruikleenapparatuur houden en alleen FTA kijken?

  3. Hoe komen jullie erbij dat het hebben van een geheim nummer betekent dat je niet gebeld mag worden? Wat een onzin! Als je een geheim nummer hebt sta je niet in de Telefoongids en ben je onbekend bij Inlichtingen (het vroegere 008). Voor de rest niets!

    Jouw familie belt je toch ook?

    Ook het Belmeniet register raakt kant nog wal, want je bent immers klant?!

    Dat neemt niet weg dat het uiterst vervelend is wat er gebeurt dat CD zich niet aan jouw verzoek houdt om jou niet te bellen, maar je moet er geen argumenten bijhalen die er niets mee te maken hebben.

  4. Misschien heb ik wat gemist, maar met enige bombarie wordt de komst van BBC One HD aangekondigd, dus de HD versie van BBC One op kanaal 101, maar het is - tot nu toe - gewoon een kopie van BBC HD, het kanaal dat al een tijdje op 100 zit. Mijn mening wordt bevestigd doordat op BBC One SD gewoon een ander programmering loopt.

    Weet iemand hoe dit zit?

     

  5. Ik weet dat de USB en ethernetaansluiting op de 8121 niet te gebruiken zijn. Toch?

    Ik wil af en toe eens een opname op DVD branden en via de SCART naar de DVD recorder geeft zo veel kwaliteitsverlies!

    Ik zou de opnamen daarom heel graag via de USB of ethernet naar een extern apparaat of meteen naar mijn PC willen overbrengen om zodoende een DVD in originele kwaliteit te kunnen maken.

    Als dit dus inderdaad niet mogelijk is, bestaan er (gecertificeerde) ontvangers met PVR die dit wel kunnen?

     

  6. Ik ben voor het eerst op dit forum en heb sinds april een Philips DVR 8121 met Triple Sat en Entertainment Pakket bij Canal Digitaal.

    Ik weet dat er signaaluitval kan optreden bij regenval, maar in mij geval heb ik geen beeld bij ieder druppeltje dat valt,

    als het zwaar bewolkt is, beginnen de storingen al. Dat kan toch niet de bedoeling zijn?

    Vandaag ben ik dus de hele dag verstoken van beeld en geluid?!

     

    Mijn vraag is dus wat hieraan te doen? Ik heb namelijk het idee dat dit helaas pindakaas is, en dat bellen naar CD geen zin heeft.

    Misschien dat "gevorderde forummers" ervaringen hiermee hebben en dus suggesties?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...