Ga naar inhoud


Seaplane

Lid
  • Items

    14
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Seaplane

  1. Was het een beetje zat, dus heb er een nieuwe Triax 88 cm schotel met nieuwe LNB naast gezet. Het bleef echter het oude verhaal; alle satellieten geweldig en ook Astra 23,5%, maar NPO1 HD, NPO3 HD, NET5 HD en HBO HD bleven brokkelen. Toen tuner meegenomen naar de plaatselijke dealer waar mijn tuner zich met diens schotels precies zo gedroeg. Ook na image en zenderlijsten opnieuw laden. Waarschijnlijk toch een of andere schade aan de tuners? Is niet uitwisselbaar bij de VU+ DUO, die inmiddels ook al jaartje of 4-5 oud is. Dus toen maar een nieuwe VU+ SOLO2 meegenomen. Die doet het inmiddels briljant op mijn schotels, dus was het toch iets aan de hardware van mijn VU+ DUO.

    • Like 1
  2. Ik helemaal blij met het antwoord van dirocca, want ik heb inderdaad ontvangstproblemen met de transponder van NPO1 HD waarmee de tuner opstart. Dus dacht dat ik daarom de tijd en datum niet correct kreeg. Dus een paar keer de box opgestart met een andere zender als opstart zender; andere Astra3B zenders en Engelse en Duitse zenders die het wel prima doen. Maar nog steeds geen correcte tijd. Overigens krijg ik ook op engelse en hollandse zenders dezelfde verkeerde tijd en datum (zonder uur tijdverschil wat klopt omdat ik mijn tijdzone ingesteld heb op UTC+1). Momenteel geeft mijn tuner 7 januari 2008 10:52 aan.

  3. Dat linkje van Moonchild is inderdaad precies het probleem wat ik heb....

    Mijn schotel is zo'n grote ovale Visiosat HD met een rail er voor met 4 LNBs op 13,0E, 19,2E, 23,5E en 28,2E. Alle LNBs en zenders doen het schitterend (Engeland, Duitsland, Italie, Zwitserland), behalve de Astra 3B transponder met de zenders NPO1 HD, NPO3 HD, NET5 HD en HBO HD, etc.

    Heb vanavond de schotel nog eens opnieuw ingesteld op speciaal deze zwakke transponder. Maar ik krijg hem volgens de signaalzoeker van de box niets beter dan de oude waardes SNR 67% (10,8dB) en AGC 86% die nog steeds af en toe niet lockt en geregeld brokkelingen in beeld geeft.

    Terwijl de andere 2 Astra transponders (NPO2 HD en RTL4 HD) het prima doen met SNR 70% (11,3dB) en 67% (10,8dB). Op zich niet gillend betere waardes, maar wel prima beeld.

    Toch maar eens een aparte grote schotel kopen voor 23,5E Astra 3B? Alhoewel het jaren prima gewerkt heeft.......

  4. Mijn tuner is goed afgesteld met 4 LNBs op vier satellieten. De tijdzone staat ingesteld op UTC +1 Amsterdam. Maar na de box na een vastgelopen upgrade weer een keer opnieuw te hebben geflasd, staat hij op een verkeerde tijd en datum in 2008, waardoor ook de zender EPG niet werkt (wel die van het lopende programma). Ik draai OpenPli4.

    Ik wil geen synchronisatie met een time server configureren (heb ik vroeger ook nooit hoeven te doen).

    Waar haalt een tuner normaliter zijn tijd vandaan? Van elke zender, van elke satelliet of zijn er bepaalde satellieten aangewezen? Wat is er mis dat die tijd en datum nu niet door Linux wordt opgepakt? Hoe koppel ik dat weer?

  5. Ik heb een VU+ DUO met daarop de zenderlijsten van HenkSat.

    De 23,5 Astra3B transponder voor NPO1 HD, NPO3 HD, NET5 HD en HBO HD stemt heel lastig af en de beelden brokkelen de hele tijd. 66% SNR en het Locken gaat telkens aan en uit.

    Je zou zeggen dat de schotel niet goed staat. Maar twee andere transponders op dezelfde satelliet hebben prima ontvangst:

    - Die van NPO2 HD, SBS6 HD, HBO2 en HBO3 doet het prima op SNR 71%

    - Die van RTL4 HD, RTL5 HD, RTL7 HD en RTL8 HD doet het met de mindere SNR 67% ook uitstekend.

    Ook alle zenders op de 3 andere LNBs voor Engeland, Duitsland en Italië doen het ook prima. Waarom niet die ene transponder met NPO1, 3 en NET5? Wie weet het?

  6. OK ik heb mijn eigen vraag weten te beantwoorden. Ik moest inderdaad /hdd/movie invullen als lokale gedeelde map en niet het BERTRAM_NAS accepteren waar de box zelf mee kwam.

     

    Voor mensen na mij die eventueel hetzelfde meemaken, de goede instelling is:

     

    Menu/Instellingen/Netwerk/Netwerk browser volgen. OK geklikt op mijn NAS die toen in beeld verscheen (BERTRAM_NAS). Daar klapt nu een wit NFS icoontje uit met daarnaast een computericoontje met een rood kruisje er in en de naam /volume2/VUDUO (de map die ik op de NAS had vrijgegeven) en het IP-adres van de NAS. Klik ik daar OK op, dan krijg ik het volgende scherm voorgesteld:

    - Actief; activeren

    - Lokale gedeelde map; BERTRAM_NAS (!! verander dit in /hdd/movie)

    - Type verbinding; NFS share

    - Server IP; 192.168.1.110 (het IP adres van mijn NAS)

    - Server share; /volume2/VUDUO (de naam van de map op de NAS)

    - Gebruik als harde schijf vervanging; ja (zelf op ja gezet)

    - Verbindingsopties; rw,nolock

    Dit bevestig ik met OK. Bevestig dat je die netwerklink wilt opslaan. En voortaan worden alle opnames netjes op de NAS weggeschreven.

     

    Bedankt allemaal!

  7. Ik ga vooruit, maar ben er nog niet:

     

    Ten eerste heb ik met het ftp-programma FileZilla door mijn box gebrowsd, maar kon daar geen /etc/fstab vinden. Wel etc/avahi, cron, dbus-1, default, dropbear, enigma2, gconf, etc.. Dus kon ook niets aan fstab veranderen.

     

    Toen heb ik Neptunus tip gevolgd om in de Synology NAS de NFS aan te zetten. En op de NAS heb ik ook ingesteld dat het IP-adres van de box mocht lezen en schrijven in de map VUDUO op het 2e volume (schijf) van de NAS.

     

    Nu ging de box zich ineens positief anders gedragen; als ik Menu/Instellingen/Netwerk/Netwerk browser volgde en OK klikte op de BERTRAM_NAS die verscheen, dan klapte die nu ineens wel uit en liet onder zich een wit NFS icoontje zien met daarnaast een computericoontje met een rood kruisje er in en de naam /volume2/VUDUO en het IP-adres van de NAS. Ziet er prima uit. Klok ik daar OK op dan krijg ik het volgende scherm voorgesteld:

    - Actief; activeren

    - Lokale gedeelde map; BERTRAM_NAS

    - Type verbinding; NFS share

    - Server IP; 192.168.1.110

    - Server share; /volume2/VUDUO

    - Gebruik als harde schijf vervanging; ja (zelf op ja gezet)

    - Verbindingsopties; rw,nolock

    Dit bevestig ik met OK, ik bevestig dat ik de netwerkverbinding wil bewaren, hij test hem en zegt dat die goed is. Echter het rode kruisje blijft in het icoontje staan als ik dat weer opzoek. En bij een poging tot opnemen krijg ik weer de melding; /hdd/movie not writable.

     

    Wat is er fout? Klopt het lijstje hier boven wel? Met name verbaast mij dat het systeem bij Lokale gedeelde map de naam BERTRAM_NAS voorstelt. Dat is de naam van mijn NAS. Moet hier niet de naam van de directory (bijvoorbeeld /hdd/movie) staan waar de netwerkmap /volume2/VUDUO aan gekoppeld (gemount) wordt?

     

    PS In de tree van de box zie ik wel /media/net/BERTRAM_NAS.

  8. Ik heb een VU+ DUO met de laatste PLi image. Hij heeft geen interne schijf.

    Op mijn Synology CS407 NAS heb ik een gebruiker VUDUO met wachtwoord gonnie aangemaakt die lees/schrijfrechten heeft op een map VUDUO die ik op de NAS heb aangemaakt.

     

    Op de VU+DUO heb ik bij Menu/Instellingen/Netwerk de optie netwerk browser gekozen. Daar zie ik mijn NAS staan. Ik selecteer met OK om die te expanderen. Op de vraag "Wilt U een gebruikersnaam en wachtwoord opgeven voor deze host" zeg ik ja en stel bovengenoemde gebruikersnaam en wachtwoord nog eens in. Ik zou nu verwachten onder de map NAS de map VUDUO te zien openen, maar helaas.

     

    Dan naar optie verbindingsbeheer. Kies "Voeg een nieuwe netwerkverbinding toe". Stel de settings in:

    - Actief; activeren

    - Lokale gedeelde map; VUDUO

    - Type verbinding; CIFS share

    - Server IP; 192.168.1.110

    - Server share; /export/hdd

    - Gebruik als harde schijf vervanging; ja,

    - Verbindingsopties; rw

    - Gebruikersnaam; VUDUO

    - Wachtwoord; gonnie

    OK. Wilt u deze netwerkverbinding bewaren; ja.

    Nu zou ik verwachten dat hij de map VUDUO op de NAS als harde schijf gebruikt.

     

    Voor de zekerheid ga ik ook nog naar Menu/Instellingen/Opname locaties. Daar houd ik mij aan de defaults:

    - Standaard opnamelocatie; /hdd/movie

    - Timer opname lokatie; <standaard opname locatie>

    - Lokatie directe opname; ,standaard opname locatie>

    - Timeshift lokatie; /media/hdd.

    Bij OK krijg ik de melding dat de directory /hdd/movie not writable is.

     

    Wie kan mij zeggen wat ik verkeerd doe? Al vast bedankt.

  9. Klopt. Net gemerkt dat ik mijn LNB1 op de Hotbird 13E had staan in plaats van op de Astra 1 19,2E. En aangezien ik LNB 2, 3 en 4 ten opzichte van LNB1 plaats, stonden die ook allemaal een satelliet verkeerd. Snap ik ook meteen waarom de vierde LNB niets meer kon vinden in de buurt van waar ik nog de Astra 2 dacht te kunnen vinden......

    Nu klopt het allemaal weer en heb ik de FTA zenders scherp op mijn TV.

     

    Bedankt!

  10. Als eerste kennismaking met de satellietwereld heb ik een VU+ DUO gekocht. Daar de laatste PLi image opgezet en Henks zenderlijst geladen. Schotel met 4 LNBs geplaatst en afgesteld (Astra 1,2,3 Hotbird). Ook nog eens alle satellieten gescand voor zenders (hier iets sneller opgeschreven dan gedaan).

    Nu hoopte ik de Free to Air zenders als NED1,2,3, Radio Brabant, de Duitsers en BBC te kunnen ontvangen, maar ik krijg alleen een heleboel buitenlandse reclamezenders en oosters spul te zien.

    Moet ik ook voor de serieuze FtA zenders een Cccam achtige applicatie installeren? Het zijn wel zenders die normaliter in een CanalPlus achtig pakket zitten, maar volgens mij op zich FtA zijn.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...