Ga naar inhoud


Michelos

Lid
  • Items

    3
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Michelos

  1. Waar haal je die wijsheid vandaan? Als je het zo een beetje Googled krijg je meer het idee dat Ziggo de enigste zal zijn de komende jaren met HBO in het pakket.

     

    Bron: satellietmagazine

     

    HBO voorlopig nog niet bij CanalDigitaal

     

    Het nieuwe abonneekanaal HBO is in afgelopen week in Nederland begonnen. De drie tv-kanalen van de betaalzender zijn voorlopig alleen voor kabelabonnees van Ziggo verkrijgbaar. HBO streeft er echter wel naar om ook op termijn elders beschikbaar te komen.

    Het kan echter wel een tijdje gaan duren voordat dit ook bij CanalDigitaal het geval is. HBO Nederland is een joint-venture van het Amerikaanse Home Box Office (vanwaar de afkorting HBO). Het bedrijf richt zich vooral op de succesvolle lancering bij Ziggo. Volgens Totaal TV zijn er wel verkennende gesprekken geweest met andere aanbieders van digitale televisie waaronder CanalDigitaal.

    Voor CanalDigitaal zou doorgifte betekenen dat er door het moederbedrijf M7 Goup S.A. flink wat bandbreedte bij moet worden gehuurd op de satelliet en dan moet men het ook nog eens worden over uitzendrechten, doorgiftekosten etcetera. Voor wie niet op Ziggo aangesloten is bestaat wel de mogelijkheid om zich aan te melden bij HBO als geïnteresseerde. Men krijgt dan direct bericht wanneer HBO bij hun tv-aanbieder beschikbaar komt. Ziggo moest om de HBO zenders op hun netwerk kwijt te kunnen trouwens ruimte vinden door onder meer te stoppen met het landelijk aanbieden van alle regiozenders.

     

     

    Voorlopig nog niet, maar wel gesprekken geweest en blahblah.

  2. @Doeeensgek

     

    Laatste alinea zeg ik hetzelfde als jij.

     

    Het gaat er meer om dat CD ook HBO schijnt te krijgen, en wil je die abbonees bedienen zal het dan toch echt vanuit de Astra moeten komen. Dus dan moet er een uplink komen ergens die het aangeleverde materiaal beschikbaar stelt voor de astra. En dan is het voor elke sathobbyist beschikbaar ipv alleen Ziggo.

  3. Ik vraag me toch af waar Ziggo die zenders vandaan tovert. In ieder geval worden ze niet vanaf een satelliet geplukt. Oost europese landen als Polen, Hongarije en Bulgarije hebben als enige landen HBO in hun satelliet pakketten, maar dat zijn toch andere zenders van hetzelfde HBO, met andere programmering dan de zenders van Ziggo.

     

    Zelfs de Amerikaanse soldaatjes in het Midden Oosten hebben Hbo niet in hun satpakketjes, dus daar komen ze ook iet vandaan. En US sats zijn gewoon niet te ontvangen hier.

     

    Ik zat me al te verheugen dat Ziggo ergens ervoor gezorgd had HBO nu op een Astraatje zat uit te zenden, zodat ik die mooi kon bekijken, maar helaas. Toch schijnt CD ook straks met deze zenders te komen, dus het moet haast wel naar een Astra verhuizen.

     

    Zou Ziggo nu een soort van integrale uitgezonden zender hebben die HBO gecopieerd een dag later naar Ziggo stuurt via de glasvezel o.i.d.?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...