Ga naar inhoud


Jim765

Lid
  • Items

    16
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Jim765

  1. Geen problemen mee tot nu toe. Met Openpli 1.0 had ik startup scriptje gehacked want anders wilde the NFS share vaak niet zichtbaar worden maar sinds de 4 dagen dat ik OpenPLI 2.0 draai nog geen problemen gehad.

     

    Heb je e.e.a. wel goed geconfigureerd ? Heb je zoiets in /etc/exports staan:

    root@dm8000:~# cat /etc/exports

    /media/hdd *(rw,no_root_squash,sync)

     

    En wat zegt:

    root@dm8000:~# showmount -e localhost

    Export list for localhost:

    /media/hdd *

     

  2. Pinnetjes vaker bekeken, niets mis mee. Zijn trouwens ook andere mensen waar de CF niet werkt. Ik houd het toch op bepaalde versie van de chipset i.c.m. de drivers (linux USB support op de "antieke" kernel 2.6.18 waar de DM op draait was sowieso niet best). Maar heb de picons op het SD kaartje gezet en dat werkt ook prima.

     

    Vraag is echter of op bepaalde DM8000 modellen SDHC nu wel/niet supported is.

  3. Zijn natuurlijk altijd uitzonderingen :-) , maar eerlijk gezegd nu snap ik het helemaal niet meer. Dacht dat alleen nieuwere versies SDHC's supporten maar jouw ervaring spreekt dat duidelijk tegen. Op mijn DM8000 van mei-2010 is CF is helemaal NIET funtioneel, capaciteit maakt niet uit (de box hangt bij booten of best-case ziet helemaal niets), ook niet na een fix in openpli (iets met scsi_multi_lun_scan) trouwens. Maar SD(HC) doet het prima.

     

     

  4. Heb het nfsserver script nog eens goed bekeken en viel me op dat de volgorde van opstarten anders is dan m'n Linux op de desktop.

    Heb het op de DM8000 iets aangepast en heb nu 3 dagen achter elkaar geen problemen meer dan de nfsserver niet goed draait (bij mij gaat tie 's nachts altijd op deep-standby).

    Voor diegene die maar steeds vragen waarom NFS? bij mij gebruik ik dat richting een mediaplayer, en dat werkt aanzienlijk beter dan via CIFS.

     

    Aanpassing is dus in het script /etc/init.d/nfsserver een regeltje verschuiven, ik heb nu dit:

     

    ==

    case "$1" in

    start) create_directories

    test -r /etc/exports && exportfs -a <<<<verplaatst!

    start_nfsd "$NFS_SERVERS"

    start_mountd

    ;;

    ....

    ==

     

  5. Ik heb ook dat de nfsserver weliswaar draait maar geen filesysteem exporteert. Als het niet werkt kun je dat zien door op de box zelf 'showmount -e localhost' (of vanaf de client met showmount -e <serverIP>).

    Wat bij mij altijd helpt om e.e.a. werkend te krijgen is op de server dit:

    /etc/init.d/nfsserver stop

    en dan weer starten

    /etc/init.d/nfsserver start

    (een /etc/init.d/nfsserver restart heeft =niet= het gewenste effect).

     

  6. Viel me wel op dat er geen rekening wordt gehouden met nieuwe schijven met 4K sectoren (zie ook http://karelzak.blogspot.com/2010/05/4096-byte-sector-hard-drives.html).

    Default begint de partitie als je via menu formateert op sector 1, heb dus zelf maar e.e.a. opgezet en partitie op m'n 2GB schijf bij sector 64 laten beginnen.

     

    Nu geef ik meteen toen dat dit voor grote files voor sequentieele acces (lees:video files), waarschijnlijk geen moer uitmaakt kwa snelheid.

  7. Kan je niet helpen ... maar ik heb ook openpli en tot nu toe geen CF kaartje gevonden dat werkt in mijn DM8000 :-(

    Sommige laten de box zelfs hangen tijdens boot, andere doen helemaal niets of zijn niet te zien met fdisk

    (Dane-Elec 512MB/Sandisk ultra II 2GB+4GB/Medion 256MB).

     

    Ging er al vanuit dat de CF reader bij mij stuk is (hoewel SD-card prima werkt en op dezelfde controller lijkt te zitten).

     

  8. Alle openpli updates geladen omdat ik zag dat er een DTS downmixer bij is gekomen (die ik wel gewoon op 'off' heb staan). Weet niet of e.e.a. met elkaar te maken heeft maar lijkt er wel op dat er wat "ge-tuned" is. Heb een 1080p .mkv bestand met DTS 5.1 wat u helemaal zonder hikken afspeelde :-) . Een ander bestand had echter nog steeds problemen, al leken de intterrupties korter (maar vaker??) te zijn dan een paar weken geleden.

     

    Slechte nieuws is echter dat ik nu bij afspelen van een dvd-image met DD 5.1 enkele malen een 'hik' had (orde grootte van 1 per 15 minuten ofzo).

     

  9. Heb heel toevallig eergisteren m'n multytenne aangesloten.

    Disceq is inderdaad: eenvoudig A/B/C/D astra1/hotbird/astra3/astra2.

     

    Maar beste is eerst =zonder= disqec vast op astra1 19oost zetten, uitrichten en daarna pas disqec aanzetten.

     

    Ik had eerst keurig de elevatie ingesteld, die zou -1.5gr moeten zijn (dus iets voorover hellend) volgens gegevens en lokatie. Toen lukte het echter helemaal niet.

    Plan 2 was dus ongeveer op 19oost mikken en dan met elevatie voor/achter -over en hoera kreeg signaal, daarna beetje links/rechtsom draaien tot signaal optimaal was (met zo'n sat-testertje anders blijf je lopen).

     

    Daarna discqec aangezet zoals boven en had op alle 4 signaal :-)

     

  10. Ok, zo te horen dus niet echt onbekend probleem. Hoewel de bestanden inderdaad zeker niet 100% hoeven te zijn is het wel erg toevallig dat meerdere mensen min of meer hetzelfde euvel horen.

    Een verschil van DTS en DD is typisch de bandbreedte, DTS compressed minder, dus er moet meer data verstuurd worden en dat zou dus =kunnen= zijn, en nu gok ik maar wat, dat er buffers te snel leeg lopen of zoiets. Eens kijken of ik kan vinden hoeveel bits die DTS audio gebruikt.

     

  11. Draai de laatste versie van openpli (1 juni met updates).

     

    Heb een een paar totaal verschillende .mkv files van 1080 resolutie met DTS surround afgespeeld; vanaf de DM8000 via DVI-HMDI naar de TV en de optische S/PDIF rechtstreeks naar surround versterker.

     

    Uitstekend beeld, versterker herkend het 5.1 DTS signaal en speelt het ook af. Maar om de +/- 10-20s valt het geluid voor een fractie van een seconde weg op de versterker (een Denon). Zeer irritant dus.

    Een andere .mkv met dolby digital 5.1 afgespeeld op precies dezelfde manier werkt uitstekend dus lijkt me dat alle hardware en kabels in orde zijn.

     

    Iemand die zoiets ook al eens heeft gemerkt, tips/settings waar ik naar kan kijken?

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...