Ga naar inhoud


pst

Lid
  • Items

    40
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door pst

  1. Zojuist de versie V1.30.11 geïnstalleerd.

     

    Wel heb ik nu last van de meldingen gecodeerde zender.

    Iemand een oplossing?

     

    Gewoon een tijdje (kwartier of zo) op SBS6 SD laten staan en daarna wat heen en weer zappen tussen de transponders. Daarna werkt het allemaal wel weer. Is een probleem wat zich bij mij ook keer op keer voordoet na het upgraden van de firmware of het resetten van de box.

  2. Update..

     

    Probleem met EPG lijkt ook voorbij. Inmiddels staat alles weer op de juiste tijd. Wellicht heeft het telefoontje van Audifan aan CanalDigitaal hier iets mee te maken..... :)

  3. Inmiddels is het probleem nog veel groter geworden.

    Tijdens hét updaten van de nieuwste versie software vanaf de USB.

    Ging de rebox rebooten daarna start ie helemaal niet meer

    Hij geeft vrij snel al een fout melding error 017???

    HELP!!!

    Groet Dennis

    Heb je de goede loader geïnstalleerd? Ik heb begrepen dat de oudere loaders niet goed met de grootte van de nieuwe firmwarebestanden kunnen omgaan. Hier geen problemen met het installeren, maar ik had eerst de loader naar versie 1.54 gebracht met een USB stick en de ch-up methode.
  4. Toch maar even mijn oude hobby opgevat en begonnen met de Rebox update cyclus. Eerst de loader vervangen en naar 1.54 gebracht, wat probleemloos is verlopen. Daarna de firmware naar v.1.11.30 gebracht. Bewust niet naar 1.11.40 omdat ik daar op het forum allerlei problemen over las.

     

    Na de update box gereset, uitgeschakeld, van de netstroom afgehaald en ten slotte alle timeshift, core en EPG bestanden weggegooid om er zeker van te zijn dat hij hier ook geen oude shit opnieuw gaat gebruiken.

     

    Hierna box opnieuw ingesteld, kanalenlijst ingelezen en getest. Tot dusver verloopt alles weer goed. De problemen op SBS 6 HD en Ned 2 HD lijken weg te zijn.

     

    Wat bleef was het probleem met de EPG die ongeveer 2 uur in het verleden verschoven lijkt (bij Windows zou dit op een locale probleempje duiden, maar ik weet niet precies hoe Rebox c.q. CanalDigital hiermee omgaan).

  5. Hier heb ik hetzelfde probleem. Het lijkt met de transponder te maken te hebben, want Nederland 2 HD geeft hetzelfde probleem als SBS 6 HD. Ik heb hier een Rebox 8000 met de 1.53 loader en v,1.990 firmware,

     

    Oude firmware, I know! Heb tijdelijk mijn oude Rebox gebakje weer terug gezet omdat ik een probleem heb met mijn XTrend 9500 (overigens niet de schuld van de XTrend, maar dit terzijde). Weet direct weer waarom ik die Rebox destijds vervangen heb...... :)

  6. Hi die Henksat,

     

    Tja, die kattendiscussie zal ik maar niet aangaan. Da's een kwestie van smaak geloof ik.... :D

    Wij hebben er zes rondlopen, als ik het goed begrijp een soort van nachmerriescenario voor jou! En oh ja, ook nog 3 Duitse Herders.... :grin: .

     

    Maar je hebt wel gelijk als je zegt dat ze op bepaalde plaatsen niet thuishoren. Katten zijn wat dat betreft wat moeilijk te sturen (lees eigenwijs). De warmte die van de XTrend af komt is heel prettig voor ze en ze liggen graag op de box. Daar ben ik dus een beetje klaar mee en zeker na het kotsincident, dus het boxje gaat verhuizen!

     

    Overigens ben ik wel benieuwd naar die n.a.w. gegevens van de nieuwe Duitse vertegenwoordiger. Kan geen kwaad om dit achter de hand te hebben. Zou je mij willen PM-en? Alvast bedankt!

     

    Groet,

    Peter.

  7. @Sjaak

    Tillen is inderdaad wat zwaar, daar heb je gelijk in. Voor mij is het financiële eigenlijk niet zo heel belangrijk als ik eerlijk ben. Het gaat me veel meer om de manier waarop je behandeld wordt door zo'n winkel/webshop.

     

    Wat ik als goedwillende consument graag wil is als klant behandeld te worden en niet als een soort melkkoe. Fijn dat je een box koopt en ff 400 euro's overmaakt, maar daarna ben je erg lastig als je het lef hebt om te bellen en als je gaat bellen willen we wel eerst 70 cent per minuut van je hebben, want anders wil men überhaupt niet met je praten. Als men dan uiteindelijk praat klinkt het door de toon dat je als vrij lastig wordt beschouwd en je blij mag zijn dat er opgenomen wordt. De algehele toon was nogal horkig en ik vind dat ik dat als klant niet verdien, zelfs nadat ik het lef had om te durven bellen...

     

    Als je dan tijdens dat duurbetaalde telefoongesprek een voor jou goede en ook gunstige oplossing voor een probleem min of meer op een presenteerblaadje legt wil men daar niet in meegaan, waarschijnlijk omdat men daar niet voldoende aan kan verdienen.

     

    Maar goed, zoals gezegd had de importeur dit inmiddels ook door en levert niet meer aan deze toko(s). Zelf ben ik goed door de importeur geholpen. Ik hoop snel mijn voeding binnen te hebben en dan weer van mijn XTrend te kunnen genieten, want vergeleken met de Rebox 8000 die ik nu noodgedwongen heb aangesloten is zo'n 9500 toch wel een heel fijne box.

     

    Jij ook nog veel plezier met je box!! :)

  8. @josse

     

    Dit gaat inderdaad om een Nederlandse webshop en keten van sat shops. Zoals mij vandaag duidelijk is gemaakt staan de forumregels niet toe dat ik de naam noem, zelfs niet cryptisch (ik had de shopnaam vanuit het Engels naar het Nederlands vertaald, maar zo mocht ik het ook niet posten). Mocht je willen kan ik je een pm sturen.

     

    Overigens geen kwaad woord over de XTrend zelf. Mijn ET9500 is een perfect apparaat. Ik draai er OpenPLI op en dat gaat voorbeeldig. Dat de box stuk is ligt aan een van onze katten, niet aan de box zelf.... :)

     

    Groet,

    Peter.

  9. @Sjaak Voor het geval dat je mijn verhaal niet geheel gelezen hebt, ik doe niet aan uithuilen want ik ben niet verdrietig over het kotsen van mijn kat op de box, maar meer over de manier waarop de dealer om gaat met een eenvoudige servicevraag. Als ik weet wat er aan de hand is en dit met de juiste printplaat zelf kan oplossen hoef ik niet zo nodig mijn verzekering te tillen door de exorbitante prijs die mijn inmiddels ex dealer rekent voor het repareren van de box te gaan betalen, maar dan koop ik zelf ff een printplaatje en plug die zelf in mijn box. Als jij het nodig vindt om voor zo iets simpels een hele verzekeringsheisa op te tuigen ben ik blij dat ik niet je verzekeringsagent ben (maar dit terzijde).

     

    Overigens heb ik inmiddels contact gehad met de XTrend importeur en ben ik zeer vriendelijk en vakkundig te woord gestaan. De voeding (die erg schappelijk geprijsd is en ruim onder het start onderzoeksbedrag van mijn ex dealer ligt) wordt mij toegestuurd, voor mij case closed dus. Het blijkt overigens dat men al meer gezeik heeft gehad met de dealergroep waar mijn box vandaan kwam en dat dit de reden is dat deze groep dealers geen XTrend meer krijgt geleverd.

     

    Groet,

    Peter

  10. Hallo allem,

     

    Tot mijn spijt ontdekte ik dat onze kat over de ET9500 heeft gekotst. Kassie wijlen dus......

     

    Nadat ik het apparaat heb open gemaakt bleek al snel dat de voeding stuk is. Nu is dat bij een ET9500 erg mooi als losse printplaten ingebouwd, dus dacht ik slim te zijn en mijn leverancier (reclame) te bellen om een printplaatje te bestellen.

     

    Voor 70 harde eurocenten per minuut deze winkel(s) gebeld. Na wat keuzemenu"s kreeg ik een horkachtige meneer aan de lijn die zich ten eerste niet voorstelde en mij ten tweede niet geholpen heeft. Wat zij deze klantonvriendelijke man:

     

    Hij kan geen voeding leveren

    Hij wil geen naam van een importeur geven

    Hij weet niet of hij een voeding kan leveren (nogal in tegenspraak met het eerste argument, maar dit terzijde)

    Met de gratie Gods mag ik het apparaat aanleveren waar door de experts van -reclame- à raison van 85 Euries, zo'n beetje vooraf af te tikken wordt gekeken of men de voeding kan repareren, terwijl ik GVD al lang weet wat er aan de hand is en hoe ik dit kan repareren. De man wist er ook bij te melden dat die 85 euro een soort van startbedrag is en er dus nog van alles aan de prijs gedaan kan worden. Of het ding daarna gerepareerd is........?

    En, oh ja, die XTrends daar kunnen ze helemaal niet meer aan komen, dus zak er lekker ff in (zo kwam het over, tenminste). Trouwens niet heel verbazingwekkend dat je geen apparaten meer geleverd krijgt als dit de manier is waarop je met je klanten omgaat ( voor de goede orde, het apparaat komt inderdaad bij -reclame- vandaan)

     

    Kortom, mijn heil toch maar eens hier zoeken. Wellicht leest de importeur mee en kan deze mij aan en voeding helpen. Ik weet dus helaas niet wie die importeur is, anders zou ik hem zelf natuurlijk wel bellen.

     

    Zou iemand mij aan de gegevens kunnen helpen? Ik heb een trouwens echte BeNeLux Silverline versie, dus ook geen geïmporteerde misdadige illegaal....... :-)

     

    Alvast heel erg bedankt voor jullie reacties!!

     

    Groet,

    Peter.

  11. Even iets algemeens over "garantie". Het maakt namelijk niet zovel uit hoeveel garantie een fabrikant geeft.

     

    Het Nederlands consumentenrecht zegt namelijk dat als een apparaat eerder dan je van een dergelijk apparaat mag verwachten (bij een TV is dat 3 tot 4 jaar) een storing geeft, de DETAILHANDEL (dus de winkel waar je het apparaat gekocht hebt) deze storing MOET verhelpen. Als de periode waarop de storing optreedt na die 3-4 jaar ligt, maar toch binnen een termijn waarop je mag verwachten dat een apparaat blijft functioneren (zeg binnen 8 jaar), moet er coulance geboden worden, meestal is dit in de vorm van een deel van de reparatiekosten.

     

    Dit is wettelijk geregeld en het aankondigen dat je eens met je rechtsbijstandsverzekeraar gaat bellen om één en ander te checken zorgt er bij het overgrote deel van de detaillisten voor dat men eieren voor hun geld kiest en je tegemoet komt.

  12. Zojuist heb ik het onderstaande mailtje aan Rebox gestuurd, ben benieuwd naar de reactie en zal die posten zodra deze binnen is:

     

     

    Geachte mensen van Rebox,

     

    Hierbij zou ik u willen uitnodigen volgende forumdiscussie grondig door te lezen (alhoewel ik er eigenlijk wel van overtuigd ben dat u al op de hoogte bent hiervan):

     

    http://www.sat4all.c...l-kaartupdates/

     

    Na het lezen van deze berichten heb ik zelf vandaag het besluit genomen terug te gaan naar versie .75. Tot dusver nog geen uograde binnengehad en management loopt 2 november af, maar ik blijf hopen.

     

    Waar ik echter behoefte aan heb is uitleg van uw kant. Die kan ik tot dusver in de hierboven gelinkte discussie niet afdoende terug vinden en ik denk dat wij daar als uw klanten toch wel recht op hebben. Overigens vind ik daarbij "het apparaat is niet CD gecertificeerd" geen acceptabele uitleg, dus heeft het geen zin dit aan mij te melden. Tevens kunt u niet met droge ogen volhouden dat dit een "marginaal voorkomend probleem" is, daarvoor zijn er teveel meldingen. Kortom, ik verwacht een uitleg die op het probleem ingaat.

     

    Kunt u mij daarbij uitleggen hoe ik moet omgaan met het dreigend "beeld op zwart", want dat dit gaat gebeuren blijkt uit de forumdiscussie van één van uw klanten die het apparaat in Italië gebruikt. Daarbij moet ik u melden dat ik niet zo maar even een andere ontvanger heb liggen om mijn kaart in te upgraden, zoals veel van de andere deelnemers in de forumdiscussie.

     

    Het is overigens zeer te betreuren dat ik sowieso een downgrade heb moeten doen, want de laatste firmwareversie was voor mij, buiten een enkele hick-up in het geluid en het niet kunnen wissen van opnames een heel stabiele versie. Nu met versie .75 ben ik bang dat ik binnen afzienbare tijd weer last krijg van vastlopers, vreemd gedrag en andere onhebbelijkheden.

     

    Tot slot wil ik u melden dat ik dit mailtje en uw antwoord (want ik ga ervan uit dat ik dat wèl ga krijgen op dit alleszins zeer correcte mailtje) integraal op het forum ga posten, zodat meer van uw klanten kennis kunnen nemen van de verklaring(en) en oplossing(en) die u geeft voor dit zeer irritante probleem.

     

    Denkzegend voor uw vlotte antwoord, groet ik u,

     

    Peter .

  13. Origineel bericht van: ton2207
    pst, mag ik vragen weke bootloader je hebt? Ik heb nog 1.19. Ik heb aan Rebox gevraagd of ik met deze bootloader de nieuwe firmware kon installeren en dat was volgens hen geen probleem.


    Hallo ton2207, ik heb bootloader 1.23. Of het echt geen probleem wordt om te upgaden met "oudere" bootloaders durf ik niet te zeggen.

    Wel een kleine slag om de arm voor wat betreft de uitspraken van Rebox; ik heb wel vaker gemerkt dat zij uitspraken doen die achteraf niet helemaal bleken te kloppen.

    Wat denk ik bij een upgrade wel belangrijk is, is dat ik eerst, voordat ik een upgrade start altijd een factory-reset uitvoer en de stroom er een minuut of 10 afhaal. Dus echt de stekker uit het stocontact. Wellicht is dit overdreven, maar ik heb hier tot nu toe altijd wel goede resltaten mee gehaald.

    Succes ermee!


    Oh jaa, nog ff dit: draai nu anderhalve dag met de nieuwe firmware en tot dusver geen problemen!
  14. Origineel bericht van: tonk
    zojuist de nieuwe firmware voor de rebox 9000 op de site van rebox gezien


    Gezien de lage response op deze melding lijkt het erop dat iedereen aan het afwachten is totdat iemand de moed heeft deze versie weer op het Boxje los te laten.

    Kan ze geen ongelijk geven, want ik doe hetzelfde. Voorlopig nog even v1.08.75! :D
  15. Origineel bericht van: snelle willie


    Sinds kort overgegaan op de nieuwe software 1.09.20 Liep in begin vrij goed,maar helaas.
    Tijdens het opnemen van een programma gebeurt er regelmatig dat er een gecodeerde zender te voorschijn komt waar ik naar aan het kijken bent,of een beviezend beeld.Tevens de teletekst krijg ik bv van rtl 5 terwijlik naar ned 1 kijkt.?? Ik geloof dat ik ook maar weer terug gaat,software 75???


    Tja... ik dacht dat alles in orde was nadat ik een maand geleden naar versie 1.09.20 was gegaan. Alles leek heel goed te werken. Weliswaar kon ik opeens weer geen opnames verwijderen, maar daar til ik niet zo heel zwaar aan, dat kan ook op andere manieren.

    Maar toen, ongeveer een week geleden kreeg ook ik alle klachten die hierboven in het citaat genoemd worden. Zelf vind ik het vastlopen de vervelendste klacht, dit omdat je dan het ding moet resetten en je alle EPG data weer kwijt bent.

    Zojuist terug gegaan naar versie 1.08.75, want deze werkte tot dusver het beste, ook bij mij.

    Maar voor de duidelijkheid, wat een klote-apparaat is het toch.

    ff off-topic. Als ik ter vervanging een ontvanger wil kopen die ongeveer dezelfde mogelijkheden heeft (HD, twin-tuner, opnames via het netwerk naar een NAS-box, zelfde soort aansturing van antenne en positioner, EPG die liefst wel bewaard blijft, maar vooral STABIEL), wat moet ik dan volgens jullie nemen???

    Tips zijn zeeeeeer welkom, want ik heb het echt gehad met dit k*tding.

  16. Origineel bericht van: Jürgen
    Ik heb vanaf het begin af aan mijn RE-9000 via de optische (Toslink)


    Genoemd probleem heb ik in een heel andere context (had niets met Rebox te maken) ook al eens meegemaakt. Na onderzoek bleek dat de optische (Toslink) kabel die ik gebruikte niet goed was. Niet dat er een breuk in zat of zoiets, maar de kabel had dusdanig veel vervuiling in het plastic zitten dat het signaal niet lekker doorkwam.

    Plastic zegt in dit opzicht al veel. De betere kabels zijn namelijk van echt glas gemaakt. Het probleem zou dus in de kabel kunnen zitten. Je hoeft dan geen kabeltje van tientallen, of nog erger honderden euro's aan te sluiten, maar een beetje kwaliteit kan geen kwaad.

    Wat daarnaast erg belangrijk is, is dat de verbindingen op de Rebox en op de receiver schoon zijn, ook vervuiling van de connectors kan problemen geven bij een Toslink koppeling.

    Ten slotten een tip (en ik weet dat het in dit geval lastig wordt, maar toch); probeer zoveel mogelijk geen gebruik van Toslink te maken. digitale coax aansluitingen geven in de meeste gevallen een beter resultaat en hetzelfde geldt voor het doorgeven van geluid via HDMI. Gebruik daarnaast in alle gevallen kabels die net iets beter zijn dan de absolute budget kabels.
  17. Origineel bericht van: ceesv

    Maar de nieuwe firmware loaden kan dus ook met 1.21 fout gaan.


    Even gekeken wat er bij mij draait, dat blijkt versie 1.23 te zijn. Zoals eerder in dit topic gemeld ging bij mij de update vlekkeloos. Tot dusver lijkt het updaten vanaf deze versie wel goed te functioneren, alhoewel er nog wel wat meer bevestiging moet komen om hier echt zeker van te zijn.

    De nieuwe firmware draait nu sinds gisteravond en ik heb nog geen noemenswaardige problemen ondervonden.

    Denk wel dat Rebox even moet onderzoeken hoe het precies zit met upgraden en loader versies. Misschien alvast een waarschuwing op de website zal wellicht een hoop gedoe voorkomen.
  18. Ehhhhh.... weet eigenlijk niet wat me overkomt. Zojuist maar even de nieuwe firmware geïnstalleerd op mijn RE8000 en alle door Rebox aanbevolen handelingen verricht, zoals het doen van een factory reset.

     

    En wat denk je? Alles lijkt goed te zijn gegaan!!! Dat zijn we niet gewend eigenlijk. Er was toch altijd wel iets te klagen. Oh feest, oh heerlijk feest!

     

    Direct op m'n netwerk aangesloten, werkt! Direct een NASbox gekoppeld, werkt! Toch maar eens bestand gewist van de NASbox, werkt gewoon! Geen gedoe met "Gecodeerde zender" tot dusver! Netwerkproblemen met de vorige firmwareversie (.94) waren bij mij zodanig vervelend dat ik het kabeltje uit de achterkant heb getrokken, maar dat is niet erg handig als je een NASbox als opnameapparaat wilt gebruiken.

     

    OK, ok, het staat er net een uur op, dus ik zal niet direct de vlag uit de schuur pakken, maar tot dusver heb ik niets te klagen.

     

    Zou het dan toch....... ohhhh, zou het.... !?!?

  19. Origineel bericht van: David1980
    Dat is appelen met peren vergelijken PST,

    Klopt, moet ik toegeven.

    Origineel bericht van: David1980
    of m.a.w. spijkers op laag water zoeken.

    Is niet hetzelfde als appels en peren vergelijken, spijkers op laag water zoeken doe ik niet. Naar mijn mening (let wel mijn mening, niet die van iemand anders) doet het apparaat iets waarvan ik vind dat dit niet mag gebeuren en ik doe daar mijn beklag over op een forum wat daarvoor bedoeld is.

    Origineel bericht van: David1980
    Dat is klagen, om het klagen wat jij doet.

    Bullsh*t, ik geef gewoon mijn mening en hoop dat ze bij Rebox meelezen en er hun voordeel mee doen. Hebben we allemaal wat aan, ook jij.

    Origineel bericht van: David1980
    Gewoon even je NAS update als je rebox standby staat, in het vervolg, probleem op gelost.

    Zal ik in het vervolg natuurlijk ook doen, maar omdat ik niet had verwacht dat een handeling die compleet los staat van het functioneren van mijn Rebox het ding compleet op tilt helpt had ik niet op voorhand eraan gedacht om de Rebox in standby te zetten.


  20. Origineel bericht van: David1980
    Misschien een idee, om de volgende keer je NAS te update als je Re-9000 stand-by staat.
    Hoef je, je eigen ook niet zo kwaad te maken.

    Mvrg,


    Zou kunnen, maar ik vind dat dit geen handeling is waar de Rebox op vast mag lopen. Mijn computer slaat ook niet vast als de NASbox een upgrade krijgt en moet rebooten. Gelukkig krijg ik veeeeel minder NAS firmware upgrades dan Rebox upgrades...... smirk
  21. mad Toch weer een vastloper mad

     

    Zojuist de firmware van mijn NASbox een update gegeven. Deze NASbox gebruik ik o.a. als opslagmedium voor opnames en timeshift.

     

    Bij de reboot van de NASbox vindt mijn Rebox het blijkbaar nodig om vast te lopen.

     

    Waarom in vredesnaam?

    Waarom zo gevoelig bij het kwijtraken van een netwerkverbinding?

    Je kunt toch ook gewoon een rescan met een timout inbouwen?

    Zo moeilijk is dat toch niet?

    Het is toch geen rocketscience??????

    sick

×
×
  • Nieuwe aanmaken...