Ga naar inhoud


rdb1975

Lid
  • Items

    19
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door rdb1975

  1. Beste,

     

    ik heb een dreambox 7020HD en deze geeft de melding boot 89. Ik wil hem in de stopmodus krijgen door hem uit te doen en vervolgens op te starten met de aan/uit knop ingedrukt te houden, echter er veranderd niets en ik krijg geen ip adres. Ik heb het ook geprobeerd via de service kabel en via dreamup, daar krijg ik de melding dat er geen compoort is. Heeft iemand een idee hoe ik hier nieuwe software op kan zetten?

     

    groet ronald

  2. Ik heb een vu+ uno met een interne WD harde schijf. Ik heb deze schijf geformatteerd via de originele software van vu en de schijf is benaderbaar in mijn netwerk en op de vu. Zodra ik de mediaspeler gebruik kan ik hem benaderen, echter zodra ik iets wil opnemen van tv krijg ik de melding "geen harde schijf en/of formatteren"? Ik heb dit zowel in de orinele image als de huidige vti image gehad. Zijn er ergens opties die ik nog moet instellen?

  3. andere image was ik ook wel van plan, maar omdat het een orignele image nog erop zit en de vu pas enkele weken vind ik het vreemd dat het niet werkt. Ik mag er toch vanuit gaan dat als de fabrikant dit bied en ook nadrukkelijk op zijn doos vermeldt dat het werkt.

     

    Ga binnenkort wel een andere image erop zetten, op mijn oudere dreambox had ik meestal een openpli versie, maar ben wel nieuwsgierig naar vti of blackhole images. Bedankt voor de tip

  4. Ik gebruik momenteel nog de originele vu+ image, momenteel versie 6. Bij het gebruik van de youtube en/of mytube plugin krijg ik steeds de melding zodra ik ga afspelen dat de "vu + een uitzonderlijke fout heeft de STB herstart moet worden" Betreft dit een softwarematig probleem of is de ontvanger niet 100%

  5. Hallo,

     

    ik heb sinds enkele weken een vuo uno, deze is in eerste instantie aangesloten op geweest dmv een Scart kabel. Sinds gisteren is hij aangesloten op een Panasonic Led tv door middel van hdmi, als ik de tv aan doe dan krijg ik de melding "...via hdmi 720p en 50hz". Waar kan ik in de menu instelling van de vu aangeven dat dit 1080 moet zijn? Het menu instellingen> audio/video laat niet de keuze bij "video uitgang" zien

     

    Alvast dank,

     

    Ronald

  6. Ik heb volgens een andere post op dit forum een externe cardreader nodig omdat de irdeto codering te nieuw is voor de dreambox. Als er een alternatief is dan verneem ik dit graag. Ik heb geen beeld op de kabel maar zie wel de epg-informatie.

  7. Hallo,

     

    in een eerder post over kabel tv is mij aangeraden om een externe kaartlezer aan te schaffen. Ik heb een dreambox 7020 en heb een kaart van Kabel Noord op codering Irdeto2 V5.7 volgens de kenners.

     

    Wat is een goede externe cardreader en kan het ook worden opgelost met een cammodule? Ik overweeg de overstap naar een VU+ Uno, heeft deze dat ook nodig?

     

    Bij voorbaat dank

  8. Hallo,

     

    heb een dreambox 7025 met open pli en cccam 2.2.1 sinds kort in mijn bezit. Ik heb de kabeltuner laten zoeken na instellen van netwerk id etc. De zenderlijst wordt keurig gevonden en geladen in de dreambox. Als ik echter een zender wil zien met het kaartje van de kabelmaatschappij dus in de dreambox krijg ik de melding afstemming mislukt.

     

    Is er iets wat ik over het hoofd zie?

     

    Groet Ronald

  9. Bedankt voor de tips, helaas werken beide niet. Ik had de box eerst op dhcp staan, deze heb ik uitgezet ivm het vaste ip adres. De router heb ik inderdaad zelf ook al jaren op 192.168.2.1 , ik heb zelf ook een adsl modem gehad op het standaardnummer.

     

    Hebben jullie nog andere tips?

  10. Hallo,

     

    ik heb sinds kort een tweetal dreambox 500s 2e hands gekocht. De 1e wil ik gebruiken voor rechtstreeks aan de schotel en de tweede om te sharen voor de tweede tv.

     

    Ik heb er keurig een gemini 4.7 image op geplaatst en heb met DCC prima toegang tot de box. Als ik echter toegang wil tot het internet om te zien of er plugins zijn e.d. dan slaagt dit niet.

     

    De communicatie instellingen heb ik zo staan dat ik een vast ip aan de box heb gegeven. Hetgeen ik aan twijfel is de nameserver, welk adres dien je hier te geven (momenteel heb ik hier mijn adres van de router, of moet dit worden aangepast naar het ip van het adslmodem)

    Zodra ik een test doe krijg ik de melding "network setup not ok".

     

    Als ik wil krijken of er plugins zijn bij gemini dan komt de melding dat de hostname niet gevonden kan worden.

     

    Heeft iemand tips of een handleiding voor me hoe ik dit kan oplossen?

     

    Alvast dank.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...