Ga naar inhoud


Mars Warrior

Lid
  • Items

    70
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Mars Warrior

  1. Na 5 maanden in het bezit te zijn van de VU+ Solo2, en de laatste updates van februari, begint deze box de afgelopen weken relgematig de volgende problemen te vertonen:

    1. Geen geluid (maar wel beeld) op de TV.
      Dit lijkt een relatie te hebben met het streamen van een zender (VU+ app, XBMC, etc) vooraf aan het gebruik voor de TV.
      De enige remedie is het fysiek uit/aanzetten van de box.
    2. Geen geluid (maar wel beeld) op VU+ App.
      Heeft natuurlijk een relatie met de vorige. Soms houdt dit echter op als je nog een keer dezelfde zender kiest.
    3. Geen beeld / geen geluid op VU+ App / XBMC (met VU+ Addin)
      Een nog irritantere variant van de bovenstaande problemen. Enkel reboot helpt!
    4. Geen toegang tot webinterface.
      Geen idee wat hier de oorzak van is. Lijkt wel of OpenWebIf is gecrashed oid. Enkel rebooten box helpt.

     

    Zoals in de 1ste zin aangegeven: er zijn sinds februari geen updates meer geweest voor VTI (volgens de update lijst in het VTI panel). Alles heeft uitstekend gewerkt tot zeg april, maar begint steeds meer (bijna elke dag) problemen te geven.

     

    Ik heb geen idee waar ik moet zoeken (logging??), of dat dit een hardware probleem is, en dat de box langzaam aan het doodgaan is... :mad:

     

    Ervaringen en tips zijn welkom  :)

  2. De addin buffert. Geen idee hoeveel seconden, want dit is niet onstelbaar. Het is echter om goed over het netwerk TV te kijken wel noodzakelijk om haperingen in het beeld te voorkomen.

     

    De VU+ app voor IOS buffert standaard 2,5 seconden. Het zappen zit daarmee ook rond deze snelheid. Verkort je de buffer naar 1 seconde, dan krijg je onregelmatige beeldhaperingen. Vanaf 2 seconden is dat weg. De standaard instelling is dus niet voor niks.

     

    Zaptijden voor SD en HD heb ik nog niet gemeten. Ergens tussen de 3 en 6 seconden zou echter goed kunnen.

  3. @donpedro: ik dacht dat streaming met http aanvragen gaat, en daardoor in stapjes op je netwerk te zien is.

     

    Verder hier in het algemeen geen problemen met het tv kijken zelf over een draadloos netwerk. Ook niet met de zwaardere hd zenders.

    Het zappen wil nog weleens mislukken, en de log bevat zeer veel foutmeldingen over o.a. de epg.

    De auteur van de plugin is hiervan op de hoogte, dus ik ga ervan uit dat deze problemen zullen worden opgelost...

  4. Ben het wel eens met Michel. Mede dat in de toekomst mogelijk zou zijn om XBMC te draaien op een ultimo, heb ik die aangeschaft.

     

    Heb geprobeerd om Open-elec te draaien op een raspberry pi (265mb) maar dat ging toe niet helemaal soepel, vooral boeketten laden ging mis.

    Binnenkort raspberry 512mb binnen en dan eens kijken of het beter draait. Als dat werkt is wel een mooie goedkope oplossing om te gebruiken in je slaapkamer.

    @Quack en Mars Warrior, waar hebben jullie xbmc op geïnstalleerd ?

     

     

    Ik heb XBMC draaien op een Windows 8 machine met een i3-3225 erop, dus power zat, zelfs voor het decoderen van Hi10 x264...

    De reden voro de i3-3225, en niet een goedkopere Pentium oid is de HD4000 IGP die wat meer aankan als het gaat om beeldverbeteringtechnieken.

  5. Zal dan toch aan de ATV versie liggen.

     

    Hier nl. geen enkel probleem met XBMC op een PC. Draait als een zonnetje met XBMC onder Windows 7 en Windows 8, zowel SD als HD kanalen.

     

    Installeren was ook in een zucht gebeurt: PVR-Addon VU+ selecteren, Ip adres van de satbox invullen en klaar.

  6. Je hebt gelijk Michel, maar donpedro stipt wel een mooie functionaliteit aan.

    En dit is misschien wel een apart draadje waard. "Ervaringen met de XBMC PVR VU+ add-on"

    Dat werkt in ieder geval perfect bij mij: XBMC Frodo met PVR VU+ Add-On icm een VU+ Solo2, zowel HD als SD over WiFi.

    Ook de Mac variant (uitgeklede XBMC lookalike met enkel Live-TV functionaliteit, weet de naam ff niet meer).

     

    Het verschil tusen de twee is dat XBMC (met de huidige instellingen, nog niet verder naar gekeken) de kanaalnummers gebruikt, en dat de Mac app de gedefinieerde boeketten gebruikt, iets wat ik veel overzichtelijker en toegankelijker vind...

  7. Inmiddels draait hier nu een tijdje (dankzij Earthfinder) NewCS v1.65 in plaats van OSCam.

     

    Resultaat:

    • Als NewCS het doet, dan blijft hij het ook doen. Geen uitval, crashes of wat dan ook. Een enorme vooruitgang tov OSCam
    • Als NewCS het doet, is ontwaken uit slaapstand geen enkel probleem: kaart wordt opnieuw geinitialiseerd en gaan met die banaan

     

    Ik zeg echter niet voor niets 'Als NewCS het doet', want NewCS is regelmatig niet in staat om goed over COM2 met mijn Smargo reader te connecten.

    Ik moet vaak herhaaldelijk NewCS starten om de verbinding goed te krijgen.

     

    Ik vermoed dat het aan de FTDI virtuele comport (VC) driver ligt, maar na het uittesten van vele versies van de USB/VC driver blijf ik met het probleem zitten.

    Natuurlijk kan het ook aan de Smargo liggen of zelfs aan mijn mobo, maar dat draait allemaal op de laatste firmware en wil ik liever niet aan klooien.

     

    Natuurlijk is dit zeer negatief voor de WAF en neig ik er nu naar om een bracket te kopen die ik aansluit op de RS232 header op het mobo om hierop een echte seriele smartcard lezer aan te sluiten in de hoop dat het connectie probleem dan definitief en voor altijd opgelost is en tv kijken dus iets natuurlijks wordt zonder allerlei apparaten te moeten herstarten voor dat dat kan...

     

    Mocht iemand nog ideeen hebben, dan hoor ik dat graag :P

  8. Origineel bericht van: Earthfinder
    Wat is nu eigenlijk hét voordeel van OScam icm Acamd? Oké, je kan iets meer bekijken via de web-interface en er zijn meer instellingen mogelijk. Die je voor Canal Digitaal niet nodig hebt. Tenminste, ik niet.

    Ik heb nu versie 1.20-nog-wat geinstalleerd van Oscam. Deze start zichzelf 2x op, blijkbaar om na een crash weer snel te herstarten, echter na x-minuten tv kijken stoppen beide processen er gewoon mee.
    Verder heeft deze versie zelfs bij herstarten van de PC moeite om de Smargo goed in te lezen...laat staan het op een voorspelbare manier uit slaap komen...
    Citaat:

    Maar, ik heb hier al maanden probleemloos NewCS 1.65 draaien. Deze ontwaakt gewoon uit slaapstand, wat OScam niet kan. Zowel onder Windows als onder Linux geeft dit problemen. Dit vind ik persoonlijk een grote tekortkoming aan OScam.


    Ik kon nog wel een oude link van je vinden uit 2009 met de NewCS instellingen, maar zou jij je instellingen nog een keer willen posten?

    Denk dat als NewCS zo goed loopt, en gezien de problemen die ik heb met Oscam al ruim een jaar bestaan en nog steeds niet zijn opgelost dat ik NewCS maar eens ga uitproberen nl...
  9. Origineel bericht van: findftp
    Duidelijk dat hij problemen heeft met de 'no smartcard interface defined"
    Maar ik zou niet weten hoe ik dit moet oplossen, omdat exact de zelfde setup wel werkt met mediaportal 1.2.0 maar die wil ik niet gebruiken omdat die beta is

    Ik krijg eea zowel met 1.1.3 als 1.2.0 absoluut niet aan de praat. De TvServer crashed op het moment dat ik een gecodeerd kanaal selecteer.

    Als jij zou kunnen aangeven hoe/wat jij hebt ingesteld qua mappen/instellingen voor mdapi etc. dan is dat zeer welkom, want ik kom er niet uit.
  10. Origineel bericht van: appiemulder
    Origineel bericht van: lujo
    Maar Appie deel je mijn conclusie dat slechte performance van TVSource niet door ACamd wordt veroorzaakt maar door hun eigen onkunde?

    IanPH geeft aan dat er een buffer is van +/- 2 sec.
    Start 2 sec buffer maken + tijd ACamd + 2 sec wachten tot dat eerste gedecrypte data van buffer beschikbaar is.
    2 + 0,4 + 2 = zou dan ongeveer 4,4 sec per wissel geven.
    Onkunde weet ik niet, maar de plugin(s) zitten nu te laat in het huidige process, dit zou voor het bufferen moeten ipv erna.

    Yep, als ik alles zo mee neem dan is mijn minimale zaptijd van 4-6sec best wel te verklaren.
    Ik vraag me alleen af of die buffertijd van 2sec ook verantwoordelijk is voor de 1ste vertraging die lujo meet bij zenderwissel, of dat dat toch wat anders is.

    Deze Acamd metingen laten in ieder geval zien waar de tijd in zit. Dit zou anderen ook inzicht moeten geven in waar hun totale zaptijd (sommigen melden 10seconden!!) nu in gaat zitten. Daarmee moet dan toch meteen duidelijk zijn welk pakket dan verantwoordelijk is voor de deelzaptijden.

    Als die 2sec van WMC klopt (buffertijd), dan blijft het natuurlijk wel vreemd dat Oberon bij hoog en bij laag blijft volhouden dat op zijn testsysteem hij zaptijden van 1.5sec heeft bij zappen op zelfde transponder! Dat zou dan absoluut niet moeten kunnen namelijk!

    @appie: heb jij nu wat speciaals gedaan met Acamd in relatie met TVSource??
  11. Origineel bericht van: IanPH
    Citaat:
    maar Oberon geeft aan dat dat niet aan TVSource ligt, maar aan de plugins, dus oa aan acamd: deze zou niet goed met TVSource samenwerken, en juist wel heel goed met DVBViewer.


    Dat is raar want Oberon heeft meerdere keren in hun forum aangegeven dat juist ACamd goed werkt met TVSource omdat Appie daar specifieke aandacht aan heeft besteed.

    Ik vind het af en toe ook flink verwarrend ja...
    Citaat:
    De klachten aan het adres van TVSource omtrent de zapsnelheden zijn geheel ongegrond aangezien niet TVSource, maar de werkwijze van Media Center ten grondslag ligt aan de trage zapsnelheid.

    Als dat echt zo is, dan vind ik het vreemd dat Oberon daar nog nooit (voor zover ik weet natuurlijk!) melding van heeft gemaakt en ALTIJD de plugins de schuld geeft of je systeem setup of Tevii, of ....

    Sterker nog: hij claimt zelf zaptijden (dus MET Media Center) te hebben tussen FTA kanalen van 2sec, en op dezelfde transponder zelfs rond de 1.5sec. Niks mis mee lijkt me.

    Verder had ik verwacht bij deze klachten dat Oberon zou verwijzen naar logfiles oid, waarin hij (en wij) kunnen zien hoe snel TVSource schakelt, en zien of kunnen afleiden wat het aandeel van plugins en Media Center is in het zappen.
    Daarmee kun je gewoon feitelijk de performance van TVSource laten zien en dus ook de mogelijke vertraging van een plugin laten zien, toch?? En is het toch stomeenvoudig om de hele disussie die Oberon zo laat opvlammen te laten stoppen?? Maar dat doet hij dus niet: hij wijst naar van alles en nog wat als oorzaak...

    En vandaar dus mijn vraag aan de Acamd goeroe zodat we Acamd bijv. definitief kunnen afkruizen als oorzaak of mogelijk meer snappen van het hele probleem...

  12. Appie,

     

    Op het DVBLogic forum is een discussie gaande over het zeer traag zappen van de TVSource/oscam/acamd combi tegenover het hele snelle zappen van de DVBViewer/oscam/acamd combi.

     

    Mijn zaptijden zijn werkelijk enorm verbeterd met DVBViewer, maar Oberon geeft aan dat dat niet aan TVSource ligt, maar aan de plugins, dus oa aan acamd: deze zou niet goed met TVSource samenwerken, en juist wel heel goed met DVBViewer.

     

    Echter ik kan even niet geloven dat mijn zaptijden daarom zo enorm veel sneller zijn: met encrypted hd kanalen scheelt het al snel 4-6seconden. En ook met FTA kanelen scheelt het veel, en daar speelt acamd volgens mij geen enkele rol.

     

    Kun jij hier iets toelichten?

  13. Ik heb af en toe het probleem dat ik in OSCam geen Acamd client (NewCamd) zie inloggen: in die gevallen kan ik natuurlijk ook geen TV kijken.

    Dit probleem is dan erg hardnekkig: ik moet de PC meerdere malen opstarten voordat het het weer doet.

     

    Ik kan maar niet vinden hoe dat nu kan. En heb ook geen idee hoe ik dat aan de kant van Acamd (AcamdMonitor oid) kan nakijken.

     

    Heeft iemand wat tips/hints voor mij?

     

    PS. Ik gebruik nu DVBViewer met de Recording Service. Die laatste zal dus met Acamd aan OSCam moeten connecten per Tevii S470 kaart.

  14. Grrrrrrrrrr mad

     

    Na een Windows Update heb ik nu met DVB Viewer ook wat probleempjes die terug te voeren zijn op het niet connecten van Acamd met OSCam.

     

    Kan ook toeval zijn natuurlijk. Heb al vaker om vage redenen gehad dat ik in OSCam niets zie van een client, en dan in ene weer wel...

     

    Films afspelen met MyMovies lukt verders niet. Wel met de standaard Movies functie van DVBV. MySeries doet het ook niet, dus moet toch nog eea navragen op wat fora.

     

    Maar als het het doet, dan blijft DVBV onveranderd snel met zappen en geen enkel probleem met het beeld!

     

    Wat betreft DVBLogic / Oberon: geen idee of het 1 ontwikkelaar is of een heel team. Als het een team is dan zou ik ook verwachten dat de problemen snel worden opgelost.

    Ik zie ook dat ik met mijn 4-6sec zaptijd nog relatief snel ben: anderen komen niet onder de 10sec. Lijkt me mateloos irritant!

  15. Updeetje:

     

    TV:

    TV doet het. Heb met de kanaleneditor wel een eigen lijst in elkaar gezet zodat de lijst met zenders automatisch klopt in alle EPG overzichten.

    De bestaande kanelen (die zijn per sateliet) van te voren even geexporteerd zodat ik altijd terug kan.

     

    Zappen gaat onveranderd snel. SD ongecodeerd is absoluut het snelste, en gecodeerde HD kanalen het langzaamst, maar nog altijd binnen een seconde of 2.

     

    Geen last van blokjes tot nu toe, ook niet bij HD kanalen, waar TVSource dit zeer regelmatig laat zien.

     

    iPhone / iPad doet het nu ook, na wat instellingen in de recording service goed gezet te hebben. Daar had ik overheen gekeken de 1ste keer.

    Zowel SD als HD kanalen doen het zonder enig probleem. Ook dat is een groot verschil met TVSource / NWP: het doet het gewoon over een WiFi netwerk. Zelfs 2 kanalen over een WiFi netwerk geeft probleemloos beeld: geen haperingen, geen blokjes, niks!

     

    Mijn HTPC met i3-530 trekt het transoderen van 2 kanalen met een gemiddelde CPU belasting van tussen de 60 en 80%.

     

    Video/Series

    Ik heb de MyMovies en MySeries plugins gedownload, en die zijn nu eea van de server aan het scrapen. Duurt ff en nog even afwachten hoe dat eruit gaat zien.

     

    Automount van ISO's wordt ondersteund, maar heb ik nog niet kunnen uitproberen.

     

    Afstandbediening:

    Heb Tevii kaarten, dus gebruik de Tevii remote en Tevii plugin. Werkt perfect. Hoe zimpel kan het toch zijn met een actielijst en leermodus die probleemloos interactief de juiste actie aan een toets op de afstandbediening laat koppelen.

    Geen gezeur met WinLirc, Girder of wat dan ook. Klik-klak-klaar!

     

    Verders:

    Verder nog geen mogelijkheden gevonden om bijv. uitzendinggemist oid te bekijken. Op sommige vlakken kan of is het wat minder dan andere pakketten, maar voor tv kijken voorlopig uitstekend geschikt!

  16. Origineel bericht van: lujo
    Ik wil alleen toevoegen dat ik van mening ben dat TVSource toch voor een beetje vertraging zorgt. Het is helemaal waar dat WMC vanwege die lifebuffer iets trager zapt dan DVBViewer maar bij mijn configuratie gooit TVSource daar nog een schepje bovenop.

    Media Center 7 FTA channels: http://www.youtube.com/watch?v=i1MYlTI2q_8

    Kijk aub hoe snel zappen gaat als ik alleen gebruik maak van WMC zonder TVSource. Hiermee is het bewijs geleverd dat WMC ook zeer snel kan zappen?

    Inderdaad: in het laatste filmpje zap je toch ook in 1-2sec naar een volgende zender.
    In de DVBLogic link lees ik dat Oberon het 'normaal' vindt dat TVSource er een 2.5 over doet om op dezelfde transponder van kanaal te wisselen.

    Ik krijg nu wel het idee dat ik de zaptijden van de verschillende pakketten gewoon mag optellen: zeg 2sec voor WMC en minimaal 2.5sec voor TVsource wordt samen al 4.5sec. Zit goed in de richting die ik zelf meet (4-6sec) en op jou filmpje waar je richting de 6sec komt als zaptijd.

    Tussen de FTA en encrypted zaptijden met DVB Viewer kan ik overigens maar weinig verschil zien!
  17. Aha, dat betekent dus dat je als je snelle zaptijden wilt je sowieso WMC niet moet gaan gebruiken.

     

    Is weer 1 TVSource probleem minder. Blijven over pixelation op HD kanalen (heeft men al een paar keer trachten te herstellen met hotfixes), en het moeizame streamen van live-tv hd naar iPad / iPhone en andere PC's in het netwerk (ook al een paar fixes daarvoor gehad).

     

    Als DVB Viewer + plugins dit allemaal weet op te lossen en geen bijkomende nadelen heeft, dan denk ik dat het exit is met de WMC/TVSource combi...

  18. Klinkt goed.

    Geen idee wat een bouquet is en waarom dat nu een voordeel is, maar daar kom ik dan wel achter.

    DVD's en multimedia afspelen had ik al gelezen dat dat kan.

    BR maakt me niet uit, gebruik ik nu ook niet, stream alles...

     

    TV kijken zonder dat ik af en toe de EPG kwijt ben, of de afstandsbediening zijn nu even de belangrijkste zaken (voor het trage zappen en het blokjes-beeld) om met DVB Viewer na te gaan.

     

    Ik kan inmiddels wel al de vele verzoeken op het DVBLogic forum snappen om het zappen te versnellen, want ik zie nu gewoon dat het heel snel kan, en dat had ik niet verwacht!

     

    Ik moet dus maar even verder knutselen en ben benieuwd of ik de gecodeerde kanalen aan de gang krijg (Acamd / OSCam) of dat dat net als de vorige keer een drama is...

  19. Ik heb inmiddels toch maar ff wat zelf geprobeerd, was een beetje nieuwsgierig :D

     

    Ik heb enkel DVB Viewer geinstalleerd, en even wat FTA zenders gepakt om te kijken. Is wel even schrikken: zappen tussen SD zenders gaat nl. binnen de seconde confusedconfused

     

    Als de gecodeerde kanalen daar nog een 0,3sec bij doen, dan is dat natuurlijk al een wereld van verschil met de TVSource/WMC combinatie. Sterker nog, het zappen gaat dan sneller dan het analoog zappen (kabel) via de TV zelf!

    De WAF zou in ieder geval sterk toenemen, want die houdt van zappen...

  20. Ik heb nu de combi Windows 7/WMC/TVSource/Acamd/OSCam op Smargo++/Tevii S470 draaien, en heb daar af en toe toch wat probleempjes of beperkingen mee:

    - Zappen in 4-6sec

    - Af en toe zijn EPG gegevens verdwenen (Gemeld door WMC)

    - Afstandbediening valt zomaar uit

    - HD zenders met blokjes (mogelijk TVSource probleem)

    - Streamen van HD kanalen naar iPad/iPhone vaak problematisch

     

    Ik vroeg me daarom af of mensen ervaring hebben met een vergelijkbare setup onder DVB Viewer (met plugins) zodat ik eens eea kan vergelijken.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...