Ga naar inhoud


beastie1953

Lid
  • Items

    8
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door beastie1953

  1. Jullie discussie is erg interessant, maar gaat grotendeels over mijn pet heen. Mij lijkt dat het idee van de parallel-schakeling die Zuppelan voorstelt voor alle vu+ bezitters interessant kan zijn. Wat is zo'n forum toch nuttig.

     

    Gert

  2. Beste Zuppelan,

     

    Dank voor het compliment. Ontwerpfout, ok. Kan gebeuren. Zo lang het eenvoudig op te lossen is, is het ook nog niet zo'n probleem. Maar ik ga wel even een reserve-exemplaar kopen. Dat is ook een goeie tip van je.

    Overigens: de onderdelenwinkel hier in Nijmegen (Technica) is een tijdje geleden gesloten, maar nu overgenomen en dus weer open. Ik weet niet of de voorraad nu heel anders is. Nog geen tijd en aanleiding gehad om daar naar te kijken. Maar voor wie in de buurt woont: dat scheelt weer wachten, kilometers en verzendkosten.

  3. Op de eerste plaats allemaal bedankt! Ik heb de c807 vervangen en het ding werkt weer. Die zakdoek haal ik wel te voorschijn, maar alleen omdat ik verkouden ben.

    Ik had nog een vervangende elco liggen omdat mijn zwager in het buitenland er laatst een zocht. Gelijk maar twee gehaald voor je weet maar nooit. Die kwam dus nu van pas.

    De procedure die ik gevolgd heb is precies als door Sattv4iedereen is beschreven. Heb wel twee linkse handen, maar het is echt niet moeilijk.

     

    Mijn vu+ duo is van de tweede serie (zwarte AB). Ik begreep al dat het aanvankelijk vooral een probleem leek van serie 1, maar dat is dus niet zo. Deze enorme besparing is dus ook doorgevoerd in de nieuwe serie.

     

    Alles in orde dus. Met nogmaals heel veel dank.

     

    Goed weekend,

     

    Gert

  4. Net mijn Vu+ Duo gestart, maar er gebeurt niets: een rood lichtje, een hard disk die begint te draaien en 4 zachte tikjes en over: niks meer. Flashen levert hetzelfde (non-)effect op. Hij deed al een paar dagen moeilijk. Telkens opnieuw gestart, Gaf weer een levensteken, viel weer weg. Toen geflasht, software laten bijwerken (open-pli) en nu lijkt het over. Moet ik gaan huilen of ziet iemand nog een uitweg?

     

    Gert

     

  5. Dag allemaal,

    Gewoon maar eens mijn iPod Classic aangesloten op de USB ingang van de Vu+. Het apparaat wordt als iPod herkend, maar de file-namen niet: dat worden reeksen letters en cijfers. Dat kan te maken hebben met de software van de iPod, maar weet iemand een oplossing?

  6. Probleem opgelost! En wel op basis van informatie op dit forum:

     

    Het defect op pli-images had geen betrekking op de vu+ stond hier, alleen op de dm's. Daarom moest het ontbreken van de verbinding die ik met de site zocht aan het Netwerk liggen. Heb wat aan Netwerk gefrommeld en ziedaar: verbinding. Een eenvoudige upgrade levert het ontbrekende commando op. Ik kan dus nu van hot naar her draaien en weer terug. Geweldig! Nu aan het werk. Nou ja... vanavond.

     

  7. Image is open pli. Maar...

    deze simpele oplossing heb ik al een paar keer geprobeerd: werkt niet. De reden daarvoor is waarschijnlijk kort gezegd deze: de muur waar de schotel tegenaan zit is niet precies naar het zuiden gericht, de nul-nul stand van de rotor (0 graden, geheugen leeg en precies vertikale rotor-arm) is dus niet precies naar het zuiden. Spontaan gaat de schotel nu naar 19e als ik vanuit de nul-stand op de vu+ aansluit, maar niet met optimale ontvangst (75% i.p.v. de bijna 100% die ik gewend ben. Alleen al daarom wil ik de schotel kunnen bijstellen, maar ook omdat ik met mijn SAB gewend was, om zelf de optimale stand voor elke satelliet te zoeken. En daarom blijf ik het vreemd vinden dat het commando "setup positioner" op mijn vu+ ontbreekt.

  8. Commando zoek.

     

    Met mijn pas aangeschafte Vu+ duo heb ik een probleem met het instellen van de disecq. In verschillende oplossingen die ik heb gevonden voor dit probleem is sprake van een commando onder het menu, waarmee de zenders worden ingesteld, dat instellen van de rotor"" heet of setup positioner". Dat is precies wat ik zou willen doen, maar in mijn menu ontbreekt nou juist dat commando.

     

    Kan een van de gewaardeerde leden van dit forum vertellen, waarom dit commando op mijn vu+ ontbreekt en - beter nog - hoe ik dat commando terugkrijg.

     

    BVD

     

    Beastie1953

×
×
  • Nieuwe aanmaken...