Ga naar inhoud


Lkhrtsm

Lid
  • Items

    18
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Lkhrtsm

  1. Beeld kwaliteit is inderdaad subliem. De Coolstream Neo2 is een ontvanger waar je leuke dingen mee kan doen. Sommige menu opties (die je weliswaar niet dagelijks gebruikt) zijn wat ver weggestopt in submenu's. Maar ik heb begrepen dat de fabrikant momenteel bezig is met het verbeteren hiervan. In de laatste software update is dit door de verbeterde en juiste vertaling van menu's al veel duidelijker en eenvoudiger geworden. Het is desondanks nog wel even uitzoeken hoe je de ontvanger juist instelt voor de schotel installatie. Ondersteuning van het bedrijf waar ik de ontvanger heb gekocht is echter heel goed. Zij hebben mij destijds alles goed uitgelegd. Als je het eenmaal snapt dan is het eigenlijk vrij eenvoudig. Maarja dat is eigenlijk met alles zo haha. Ik heb de ontvanger nu ongeveer een jaar in gebruik en kan niet anders zeggen dat ik er erg tevreden over ben. Het maken van opnames gaat bij de Coolstream Neo2 uitstekend. En de fabrikant biedt uitstekende ondersteuning. 

  2. Om de WIFI stick werkend te krijgen dient u de netwerkinterface van LAN naar WLAN (Wireless LAN) te schakelen. Wanneer u dat heeft gedaan wordt het aantal instel opties uitgebreid echter is dat niet heel erg duidelijk omdat er visueel niets verandert. Wanneer u met de cursor toetsen naar beneden gaat treft u de extra instel opties waarbij u de naam en het wachtwoord van uw draadloze netwerk (SSID) kan invoeren. De meegeleverde WIFI stick is dus in feite wel plug and play maar uiteraard moeten de gegevens van uw netwerk goed ingevoerd worden. Volgens mij levert de distributeur een stick van VU+ gratis mee. De Coolstream Neo2 is compatible met deze stick.

  3. De tuners moeten beiden op independent ingesteld worden. Dit is de informatie van de distributeur:

     

    1. Ga naar het menu 

    2. Ga naar instellingen en druk op ok
    3. Ga naar kanalen zoeken en druk op ok
    4. Ga naar tuner instellen en druk op ok
    5. Daar ziet u staan: “tuner instellen 1” en “tuner instellen 2”
    6. Ga naar tuner instellen 1 en druk op ok. Zet de tuner modus op Independent. Zet de diseqc op 1.0. 
    7. Ga vervolgens naar “selecteer satellieten”. Selecteer de satellieten die u wenst en zet deze op aan. 
    8. Ga naar “setup satellieten input/LNB” en druk op ok. Hier ziet u de satellieten die u eerder geselecteerd heeft. Hier kunt u per satelliet de 
    diseqc instellingen instellen, aan de hand van uw installatie. 
    9. Als u klaar bent gaat u naar tuner instellen 2 en drukt u op ok.
    10. Zet de tuner modus op Independent
    11. Zet de diseqc op 1.0.
    12. Herhaal datgene wat u bij tuner 1 gedaan heeft ook bij tuner 2.
    13. Nu zijn de tuners onafhankelijk van elkaar ingesteld.
  4. Kan ook gewoon via de Yweb interface. Op de website van de distributeur vindt u de handleiding hierin staat het tevens beschreven. Yweb interface kan je openen door op je computer de webbrowser te openen en het ip adres van de ontvanger in te voeren. Het IP adres treft u aan in het "netwerk" menu (mits aangesloten op het internet). De standaard inlog gegevens zijn als volgt:

     

    user: root

    ww: coolstream

     

    Zodra je ingelogd bent kan je de favorietenlijsten bewerken via bouquet editor. Werkt heel eenvoudig. 

  5. Op de website van Astra sat in Groningen staat de laatste software. Ik heb ook een fabrieksreset uitgevoerd waardoor de smartcard lezer niet meer werkte met de CanalDigitaal kaart. Vervolgens de 2.12B8 software van de website van ***geen-reclame*** gehaald en op een USB stick gezet. Vervolgens via het menu "lokale software update" geselecteerd en het update bestand geselecteerd. Vervolgens werden alle instellingen weer juist ingesteld met de CanalDigitaal favorietenlijst al voorgeprogrammeerd. 

  6. Ik zou deze ontvanger niet aanbevelen. Ik zou eerder de Homecast HS9000 overwegen als het televisie kijken het belangrijkste is. De Homecast HS9000 is al enkele jaren in de markt en is één van de stabielste canaldigitaal en tv vlaanderen gecertificeerde twin tuners waarmee u kunt opnemen en kijken tergelijkertijd.

  7. De Homecast HS2100 of Xsarius i-GO zijn goede alternatieven. De Xsarius i-GO 2 biedt tevens uitgebreidere internet / multimedia opties en ondersteuning voor HbbTV. Beide apparaten werken echter wel met een losse CI (mediaguard) module.

  8. Dat is gewoon in de review vermeld hoor.

    Tuners zijn vrij configureerbaar. Je kan bij aankoop voor twee (DVB-S2 of DVB-C/T) tuners kiezen en er op eigen kosten een derde bij plaatsen.

    3 x DVB-C/T of 2 x DVB-C/T en 1 x DVB-S2 kan ook.

     

    De toetsen op de achterzijde werken inderdaad alleen als je eerst een slotknopje indrukt, maar dat is ook al diverse keren vermeld in dit topic.

     

    Mvg,

     

    Michel

     

    Oh sorry ik had blijkbaar niet goed geluisterd.

  9. Mooie review. Wellicht nog handig om te vermelden is dat twee van de drie tuners verwisselbaar zijn. Waardoor de volgende tuner configuraties mogelijk zijn:

     

    optie1: DVB-S2, DVB-S2, DVB-S2

    optie 2: DVB-S2, DVB-S2, DVB-C/T

    optie 3: DVB-S2, DVB-C/T, DVB-C/T

     

    Het aantal gelijktijdige opnames die je kan maken is daardoor erg groot.

     

    ziet er goed uit idd

    alleen ben je bij de afstandsbediening ongewild knopjes aan het indrukken op de achterkant als je die vastthoud

    mooie display

    wel een lelijke skin van het vti team , sommige dingen zijn nauwelijks leesbaar , maar ja die kan je zelf makkelijk veranderen

     

    De toetsen op de achterzijde zijn inactief wanneer je de toetsen aan de voorzijde gebruikt. Daar moet je tussen schakelen.

  10. De Xsarius i-GO HD1 is tegenwoordig CanalDigitaal en TV Vlaanderen gecertificeerd. Juist ontvangst van de CanalDigitaal zenders is hierdoor gegarandeerd.

    Ik ben er behoorlijk zeker van dat de Xsarius over andere software beschikt dan de ontvanger die door u wordt genoemd. Zal ook wel moeten vanwege Fastscan vereiste van CanalDigitaal. Verder mooie duidelijke Nederlandse handleiding maar ben ik nog niet veel nodig geweest.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...