Ga naar inhoud


Radenko@onsbrant

Lid
  • Items

    152
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Radenko@onsbrant

  1. Hoi Stevie ik zie dat je verhaal nu ook aangepast hebt

     

    Beste Totum,

     

    Inderdaad wat Sevie-v schrijft kies de Inverto Ultra Black daar zou ik ook voor gaan.  Dan zou ik altijd voor Twin LNB's gaan want als je later iets meer wilt dan heb je aan singel LNB's niets meer en zoveel duurder zien die ook niet. Maar aan jou de keus;

     

    Verder schrijf je :   De sats die ik eigenlijk dan zou willen zijn op  28.2 / 23.5 / 19.2 / 13 / 4.8.      Dat is wel 28,2-4,8 = 24,4 gr arc.  Een  triax schotel is geen eigenlijk geen multi-focus schotel.   Men gaat daar meestal niet verder als 15 gr arc  Dus 28.2-13 = 15,2 gr wat zou kunnen.  Dan blijft  de  A4a 4,8 gr over en daar gaat het bij jouw juist om.  Wat nu , je zou kunnen gaan voor 2 Triax88 schotels  Of een multi-focus schotel van voldoende grootte. 

    Dus niet te snel kopen maar eerst goed overwegen.

     

    M.vr. gr Radenko.

  2. Hallo Trust,

     

    Fijn dat er mensen zijn die mee blijven denken. 

     

    Je schrijft:     Radenko , kun je uitleggen waarom je denkt dat dat zo is ?    Natuurlijk gaat het om de  mogelijkheden van de DiseqC instellingen of een ontvanger dat aan kan. Ik was te snel met mijn reactie . 

     

    Dan voor hvdh.    De diameter van de paal is voor een T55 42 mm.  De T55 dient op de top van de paal geschoven te worden , om vervolgens met 2 boutjes aan de achterzijde van de huls de zaak zodanig af te klemmen dat hij blijvend gefixeerd is.

     

    M.vr gr Radenko.   

  3. Vast dank voor alle info, is het aan te bevelen om een T55 te nemen? Heb nu een Triax 110 draaibare opstelling

    maar wil naar een vaste opstelling met minimaal Astra 1,2.,3 en Hotbird misschien ook wat andere satellieten

    die mogelijk zijn binnen dit geheel. Kan ik een goed signaal verkrijgen of kan je dan beter en T90 nemen

    of met een Triax multifeed houder gaan werken op mijn Triax 110 cm schotel?

     

    Beste H_S ,

     

    Je hebt nu een Triax 110 die geeft een versterking van 40,2 dBi bij 11,7GHz en een T55 35,7 dBi bij 12,5 GHz , dat is bij 11,7 GHz nog een fractie minder.   Het verschil bij deze 2 schotels is 4,5 dBi , dat maakt dat een triax zeker 2,5 keer meer versterking geeft dan is er dus minder regenreserve t.o.v de Triax 110 .  Uiteraard in het midden van de schotel.  De triax is weleenswaar eigenlijk geen multifeed schotel  maar in een range van 15 gr meer dan goed bruikbaar.

     

    Je kunt ook overwegen je Triax draaibaar te houden en daar b.v. een multirail met 4 twin LNB op te zetten. Je moet dan wel met een Linux ontvanger werken.

    Google maar eens op " Multifeed en toch draaibaar"

     

    M.vr gr Radenko

  4. Die zit er wel op. Blijkbaar ging ik ervan uit dat dit niet dezelfden zijn. Dus de fastscan lijst is hetzelfde als die lijst van Hans van de Transponder. Hartelijk dank!

    Beste Ams020,

     

    Neen de Fastcan lijst en de lijst Hans zijn zeker niet dezelfde. Jammer genoeg kun je de lijst "Hans" niet direct laden in de Sab Titan Micro.

    De Fastscan lijst is een voor geprogrammeerde lijst b.v. Canal Digitaal . Dan krijg je een lijst van alle CD zenders, of ze dan wel of niet in je abonnement zitten is een 2e. Het nadeel is dan dat deze lijst vast is , je kunt er weinig of niets in veranderen. Ook is het dan zo dat je de CD kanalen niet meer in de satellietlijsten voor komen . Je kunt dan ook geen andere favorietenlijsten maken waar je de betreffende zenders in zou willen opnemen.  Misschien is er inmiddels wel een editor om zelf de lijsten samen te stellen . Zo lang die er nog niet is zal je het handmatig moeten doen.  En toch vind ik de Sab Titan Micro een meer dan leuk ontvangertje.

     

    M.vr.gr. Radenko   

  5. Beste Muppet,

     

    Zo als je vraagstelling is zou ik het niet doen , maar wel omgekeerd .  Ga van je sat ontvanger eerst door de rotor en dan naar de diseqc.  In deze situatie gaat de rotor stroom niet door de diseqc , want voor sommige diseqc zou de totaal stroom van LNB diseqc, switch en rotor wel eens te veel kunnen worden. Dan heb je einde diseqc switch.

    Het is dus mogelijk om met een schotel, diseqc switch, multirail, 4 LNB's en rotor een combinatie te maken.

    Dan heb je een situatie dat 95% van de tijd de schotel stil staat en kun je snel naar de 4 bekende stallieten schakelen. Wil je iets meer voor je hobby en ga je naar een overige satelliet dan gaat je schotel draaien.

    Wel is er een voorwaarde aan dat je na je hobby satelliet weer naar een kanaal op Astra 3 schakelt en de multirail staat weer in de juiste positie.

    Je kunt dan het beste op de multirail twin lnb's gebruiken dan kun je gebruik maken van een ontvanger met dubbele tuner.

     

    M.vr.gr. Radenko.      

     

     

  6. Beste Lexy,

     

    Ik zelf gebruik ook de Xfinder van Amiko. De laatste firmware die beschikbaar is wat ik weet is van 6 juli. Dat is de 1.1.23 Mcas en de 1.1.23 emu.  Maar van de Nit herkenning dat is mij ook niet duidelijk hoe dat, dat moet werken. Ik ben er dik tevreden mee omdat hij zoveel zijdig is maar echt als site finder vind ik hem traag (schokkerig)  Maar alles bij elkaar is het voor mij een bijzonder apparaat. Wel wil ik nog even kwijt dat het beeldscherm niet ontspiegeld is dat hadden ze voor die prijs echt wel moeten doen.  Als je hem nu bij helder weer buiten gebruikt dan ben je zelf ook altijd in beeld en dat is meer dan jammer.

     

    m.vr.gr Radenko 

  7. Beste Scirocco60,

     

    Ik lees hele verhalen hoe het zou moeten als je maar beschikking hebt over 1 coax kabel.  Maar als het mogelijk is om een 2e coax erbij te leggen dan kan je het veel mooier maken met je draaibare schotel. Ik weet niet wat voor schotel je hebt, ik ga als voorbeeld van een Triax 88 uit. Dan kun je het volgende er van maken.

    Zet op je draaibare Triax88 een multirail  met 4 Twin LNB's . Stuur de draaibare schotel met je Vu solo 2 aan en dan naar de diseqc . De 2e LNB aansluitingen gaan via de Diseqc schakelaar rechtstreeks naar je 2e ontvanger.  Dit werkt prima ik gebruik het al jaren.

    Wat heb je nu gemaakt.  Als de schotel in rust is, dan beschik je op beide ontvangers over A1 A2 A3 en Hotbird. Je kunt dan snel zappen en dat is 95 % van de tijd dat je TV kijkt. Wil je iets meer met je hobby  dan kun je met je Vu solo 2 naar een andere satelliet , Dan pas gaat de schotel draaien. Aan een ding moet je denken als de TV uit zet nadat je gebruik hebt gemaakt van een "andere" satelliet dat je eerst naar een zender op A3 terug schakelt.  Dan is alles weer in rust en kunnen beide ontvangers weer gebruik maken van de eerder genoemde 4 satellieten.  Wil je weten hoe je de satelliet instellingen moet doen laat maar horen.

     

    M.vr. gr Radenko

  8. Er is geen sprake van betalingsachterstand. In eerste instantie ging het om een geregistreerde kaart (seca2) die op eigen naam staat. Waarvan het abonnement enige jaren geleden door de eigenaar is stop gezet.  Nu wil de eigenaar weer een recreatie pakket opstarten. En dan zegt Canal Digitaal koop maar een nieuwe kaart wij zijn niet genegen een oranje Seca3 kaart ter beschikking te stellen ook niet voor een gereduceerde prijs.  

     

    Bedankt voor de reacties  

     

    Radenko

  9. Canal digitaal op z'n smalst.

     

    Een kennis van me is nog in het bezit van zijn Seca2 kaart die ook nog op zijn naam geregistreerd staat.

    Enkele jaren geleden had hij zijn abonnement bij CD stop gezet. Nu wil hij weer een recreatie pakket nemen.

    Mijn advies was neem contact met CD op en vraag hoe te handelen bij het opstarten van een recreatie pakket en dat CD dan een nieuwe Oranje kaart zou afsturen.

    Volgens CD is dit niet mogelijk ze verplichten je om een nieuwe kaart bij de vakhandel te kopen .

    Mij was wel bekend dat men de oude Seca2 kaarten niet meer op een andere naam kon zetten. Maar daar is hier geen sprake van.

    Wie heeft hier ervaring mee. 

     

    M.vr. gr Radenko

     

     

  10. Ik heb 2 stuks Sab Sky4800 mini.  In de 1e mini heb ik een zenderlijst aangemaakt. Nu wil ik die overzetten naar de 2e mini.  Kan dit rechtstreeks met een USB stick of moet dit middels de Channel Editor. Zo ja hoe breng ik de editor in contact met de 2e Sab sky 4800 mini. Ik heb nu 13052013_V123B2 firmware erop staan.

     

    Wie weet raad.

    M.vr.gr Radenko

     

     

  11. Hallo Vispas,

     

    Mooi dat je met de reactie van Satwave het hebt kunnen oplossen.

     

    Maar dat je schrijft dat hij niet gebruiksvriendelijk is daar kom je nog wel van terug. 

     

    Verder kan ik je nog aan duidelijke info helpen voor zenderlijsten, het vervangen van sofware en het omgaan met het nullmodem kabeltje.

     

    M.vr.gr. Radenko.

  12. Beste De_Perre,

    steekt de smartcard wel correct in de ontvanger?

    in de gebruikshandleiding die ik op internet terugvind, staat dat de kaart met de chip naar beneden moet.

    Je schrijft dit wel en het staat zo ook in de Nederlandse gebruiksaanwijzing. Maar het is wel fout.  Nu is er bij een Ariva 102 mini moelijk om van de bovenkant onderkant te spreken. Het is maar net zo hoe dat je hem monteert, het beste is om de grootste lengte van de ontvanger horizontaal te monteren met enige tussen ruimte op de achterzijde van de TV . Dan heeft hij de beste mogelijkheid voor lucht circulatie. Maar wat zeker van belang is dat je dan ruimte hebt om het korte HDMI kabeltje te plaatsen.  En de chip van de smartcard moet naar het dikke gedeelte van de ontvanger wijzen.

     

    M.vr. gr  Radenko (Ruppert)   

  13. Beste Vispas,

     

    De afstandsbediening RCU 540 dat is geen probleem ik weet niet beter als dat hij daarmee uitgeleverd wordt. Maar dat er geen reactie komt bij het indrukken van de AB kan twee oorzaken hebben. Als het waar is wat de leverancier zegt dat de ontvanger werkt,  dan blijft de AB  over maar die kun je zelf controleren met een foto camera. Zet de camera aan richt de camera op het Infra rood ledje van je AB druk een toets in, als hij werkt kun je dat door de zoeker van de camera zien dat de led oplicht. Kijk dit maar eerst na dan zien we verder.

     

    M.vr.gr Ruppert.     

  14. Beste Vispas,

     

    Welkom hier op het forum. Ik wil je best een antwoord geven, maar dat is moeilijk als je de voorgeschiedenis niet weet. Vertel eerst eens wat er aan vooraf is gegaan.  Komt de ontvanger nieuw uit de doos, heeft hij eerder wel goed gewerkt etc, etc.  Dan pas kunnen we meedenken met jouw probleem.

     

    M.vr.gr.     Ruppert

     

    PS   Overigens  zit je niet op het juiste forum. Dit hoort thuis bij het forum Overige merken daar kun je beter verder gaan met dit draadje.

  15. Ik heb het volgende probleem met de Sab mini  met firmware 1.22B6.  Als ik overschakel naar een andere zender, dan komt onder in het beeld een kader met info van de betreffende zender.

    Echter bij een aantal zenders ontbreekt dan de begin en eindtijd van het huidige programma alsmede de begin en eindtijd van het volgende programma. De overige info staat wel in het kader. Het kan dan zijn dat het later wel werkt voor die zender.

    Wie deelt deze ervaring en is daar iets aan te doen.

     

    m.vr.gr. Radenko

     

  16. Beste DV8,

     

    Ik weet niet wat er fout zit, maar in je eerste bericht schrijf je: 

     

    het is namelijk zo dat ik astra 1 en astra 3 gewoon ontvan dus de
    19,2 e en de 28,5, maar het blijft voor mij een mysterie waarom ik de
    astra 2 niet krijg. gewoon geen signaal dus.

     

    Als je A1 en A3  gewoon ontvangt dan heb je het over de satellieten op 19.2 en 23.5. Misschien maak je hierdoor ook een vergissing met je DiSEqC instellingen. 

     

    M.vr. gr Radenko   

  17. Beste Tamil 112,

     

    Je schrijft : "ik ga dan de alps lnb halen en de E85 schotel" Wat stevie-v schrijft is dat hij Alps LNB's gebruikt daar waar een LNB met een normale feethoorn (60mm) niet passen. De voorkeur blijft pas lnb's met een 60mm feethoorn toe en als de ruimte het niet toelaat ga dan voor LNB's met een kleinere feethoorn. Dan kan een goede combinatie zijn, de Inverto black Ultra met Alp LNB's.

     

    Succes ermee.

    M.vr.gr. Radenko

  18. Beste Ent,

     

    Welkom hier op het forum, je schrijft "Ariva frequenties" Als ik je vraagstelling lees en zie dat je alle drie de satellieten via poort 4 wilt ontvangen dan kan ik zeggen dat dit niet gaat lukken. Geef eerst eens aan om welke Arriva het gaat en geef wat meer informatie over je schotel. zoals de afmetingen en wat voor LNB's en DiSeqc switch, is het een bestaande (werkende) schotel of moet hij nog juist ingesteld worden. Alleen met meer informatie kan men je verder op weg helpen.

     

    Groeten Radenko

  19. Halo Petersoft,

     

    Je schrijft dat je geen goede ontvangst hebt met een Triax 78 en 4 LNB's omgeving Karlsruhe. Een triax 78 is eigenlijk een 70 cm schotel en bij die afmeting daar passen geen LNB's op met meest toegepaste feethoorns 60mm. Dan schrijf je een Multytenne is makkelijk uit terichten maar te klein, dat laatste klopt maar goed uit richten is een andere zaak. De visio Big sat is een mooie schotel maar is toch maar een 70CM schotel. Op een triax 88 kun je wel 4 volwwaardige LNB's plaatsen en heb je een grotere versterking. Daar zou mijn keus naar toe gaan. Maar de bevestiging zal nog wel komen van de " Costa Calida"

     

    Met vr gr. Radenko

×
×
  • Nieuwe aanmaken...