Ga naar inhoud


BeoMaster

Lid
  • Items

    107
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door BeoMaster

  1. Je kunt van alles vinden van deze box, echter ondanks alle kritieken hier, heb ik hem onlangs toch aangeschaft. De ontvanger is snel, klein in formaat (mooi in tv meubel te plaatsen ipv een groot bakbeest), en met PLi stabiel en doet wat ie moet doen. Grote voordeel van het schermpje aan de voorzijde is, dat ik naast tv regelmatig naar de radio luister. Voor het verwisselen van zenders etc, moest ik voorheen de tv aan laten staan of aan zetten om duidelijk de bouquetten te kunnen zien. Dit gaat nu via het schermpje. Kortom, deze box is qua specs en gebruik prima en het scherm kan wel degelijk zijn voordelen hebben.

     

    Het feit dat de nieuwe boxen niet innovatief genoeg zijn, is wellicht een feit, maar voor welke box geldt dat nu wel.

  2. Toevallig de box aangesloten op het netwerk met een powerline ? deze willen nogal eens storen. let wel, de powerlines gaan verder dan de meterkast, oftewel de buren kunnen mee liften op je netwerk en dus voor verstoring van je netwerk zorgen.

  3. @Peter hoezo de verzekering tillen een inboedelverzekering dekt gewoon schade aan spullen in huis die niet 'aard- en nagelvast' zitten.

    Onder de dekking van een inboedelverzekering valt: brandschade, waterschade, schade door blikseminslag, ontploffing, inbraak, gewelddadige beroving, storm (dan wel minimaal windkracht 7), schroeien en smelten. Schade als gevolg van opzet, grove eigen schuld of achterstallig onderhoud is niet gedekt.

    De inboedelverzekering kent, net als de opstalverzekering, twee dekkingsvarianten: de Extra Uitgebreide dekking en de All Risk-dekking. All Risk biedt de ruimste dekking. Deze variant dekt schade als gevolg van 'elk plotseling van buiten komend onheil'. De Extra Uitgebreide verzekering dekt alleen voorvallen die expliciet in de polisvoorwaarden staan vermeld.

     

    Maar goed het is keurig opgelost en dat is het belangrijkste, veel plezier met je ET9500 net als ondergetekende, het is een prima ontvanger. :)

    Kleine aanvulling/correctie: minimaal windkracht 7 moet windkracht 8 zijn, oftewel minimaal 14 meter per seconde en als aanvulling is naast schroeien en smelten ook zengen van toepassing. zengen is overigens een veelvoorkomend onheil. Let wel, bij een All Risk dekking is soms ook een eigen risico van kracht. :-)

     

    Hou er overigens wel rekening mee, dat ook bij een all risk dekking eigenlijk nog steeds een calamiteit verzekerd is. verzekeraars kijken nauwlettend op klein en veelvuldig claimgedrag. Incidentele claims, geen probleem. Bij veelvuldig claimen kan je in de toekomst toch wel enige weerstand bij een echte serieuze schade ondervinden.

  4. binnen een jaar????

     

    Uhm, ja. Zelfs binnen een jaar.

    Draai zelf hier de xtrend al jaren met de box geheel vrij (dus goede mogelijkheid om warmte kwijt te geraken), en heb geen enkel probleem.

    Maar er zijn gevallen bekend, waarbij de box de warmte niet goed kwijt kon .... en daar ging het mis.

  5. Dat vermelde ik eerder al, zonder aankoopbon geen bewijs van garantie, logisch ook bewijs maar eens dat je hem in 2011 gekocht hebt. Wel netjes dat die firma het gaat onderzoeken voor 35 euro. :/

     

    Heb niet de hele discussie gevolgd, maar dit lijkt op een probleem waarbij componenten geen goed kontakt meer maken. Dit komt voor als een xtrend wat langer meegaat en zeker daar waar de xtrend zijn warmte niet goed kwijt kan of kon. Dan zal door de warmte ontwikkeling in de loop van de tijd de soldeerverbindingen etc geen goed kontakt meer maken.

  6. Als ik de ET6500 opstart, geeft hij als hij net opgestart is een stilstaand beeld van de eerste zender (het geluid loopt wel verder). Ik moet dan gewoon even naar een andere zender zappen en alles is OK.

    Toch een beetje vervelend. Heeft iemand dit nog en hoe zou dit verholpen kunnen worden?

    P.S.: ik zet eerst de TV op, op kanaal 0, en start dan de satellietontvanger. Deze is via HDMI aangesloten op de TV.

     

    Kijk eerst in de settings of het signaal van de xtrend op hdmi staat (instellingen AV). Zet daarnaast de TV ook standaard op hdmi 1 of 2 (instellingen). Voor sommige tv's moet je daarvoor naar het hotel menu. Mogelijk dat dan het probleem is opgelost.

  7. Opstelling met de reling in het zicht is verre van ideaal. Zorg dat de schotel vrij staat. Je kunt hiervoor een hogere mast nemen op tegelvoet of wellicht met een haakse beugel de BigBisat aan de zijmuur bevestigen. Daarnaast is het zo, dat de 7 oost een 100cm schotel vraagt voor een goed ontvangst. De BigBiSat is daar eigenlijk iets te klein voor. Ontvangst zal wellicht lukken, maar zal wat zwakjes blijken is mijn ervaring.

  8. Help!!

     

    Er is tijdens een update functionaliteit toegevoegd aan mijn XT9000: "uitzending gemist".

    Dat lijkt allemaal mooi, maar ik erger mij groen, geel en ook rood aan deze functie.

     

    Op het moment dat ik op mijn afstandbediening de rode knop heb gebruikt, spring de XT in browser modus (van "uitzending gemist").

    Met geen enkele knop op mijn afbest kan ik deze modus weer verlaten.

    De knoppen reageren nu niet, of ik krijg functies te zien die te maken hebben met "uitzending gemist".

     

    De normale bediening is in deze modus niet beschikbaar.

    Het enige wat mij rest is om hard de stroom van het apparaat te halen.

     

    Vragen:

    Bestaat er een toets om deze modus te deactiveren?

    Indien niet, hoe kan ik "uitzending gemist" van mijn xtrend verwijderen?

     

    Probeer de exit knop eens. Daarmee zet je uitzending gemist uit als je op de rode knop hebt gedrukt.

  9. Over smaak valt te twisten. Maar wil je goede ontvangst van maar liefst 14 of 16 satellieten dan is de Wavefrontier T90 een uitkomst. Stel je eens voor: Alle interessante satellieten van 28 Oost tot 12 West zonder wachttijd voor een rotor. ..

    Voor alleen Hotbird en 3 Astra's raad ik de Wavefrontier T55 aan. Die is bijna 2 x zo klein en pakt toch 7 of 8 satellieten. Kun je dus later nog LNB's bijplaatsen.

     

    Moeilijk? Lees dan Afstelling Wavefrontier eens door en je zult zien dat de Wave juist heel gemakkelijk is!

     

    Beste Sattje, over smaak valt te twisten. Daar zijn we het over eens.

    Echter de topic starter zocht een schotel voor astra 1,2,3 en hotbird. In dat licht bezien is een T90 of T55 natuurlijk onzin.

    Dank voor de link naar de afstelling wavefrontier van duwgati, maar als we het dan over relatief simpel afstellen van een

    schotel hebben met meer dan 10 lnb's (wat overigens in mijn beleving inderdaad interessant is) dan moet ik je toch ook even

    wijzen op de Visio BigBiSat. http://www.sat4all.c...nment-software/ . Deze afstelling is nog

    gemakkelijker ! ;)

    De kwaliteit van de schotel is daarbij ook beter.

  10. Waarom zo discriminerent..... het klinkt zo... wilders.

     

    Een WaveFrontier is gewoon het mooiste wat er is.

    Het is een sieraad om te zien. Iedere voorbijganger zal onder de indruk

    raken van het technisch kunnen van de bezitter. Buurtbewoners weten

    dat je een 'schotel'-expert bent en komen bij jou te om te vragen wat ze zelf

    het beste kunnen doen. Werkelijk...WaveFrontier...doen !!!

     

     

    Over smaak valt te twisten, maar om nou te zeggen dat de Wavefrontier T90 het mooiste is wat er is..... hmmm ... nee.... sorry ;)

    Het is nogal een fors geheel. Om astra 1/2/3 en hotbird te ontvangen is een triax schotel (88cm) ruim voldoende. En overigens heel wat gemakkelijker in te stellen.

  11. @BeoMaster schrijft:

     

    “4 tegels van 30cm is voldoende voor de Big BiSat. Zeker met korte mast. Enige nadeel in deze opstelling is dat de gehele tegelvloer op grind staat. Heb zelf de Big BiSat rechtstreeks op het dakleer staan (met extra antislip onder de tegelvloer) en staat als een huis. Heeft al diverse stormen perfect doorstaan.”

     

    Of 4 tegels voldoende is heeft met flink wat factoren te maken.

    De eerste noem je zelf al. Rechtstreeks op het dakleer is veel beter dan op het grint.

    De onderzijde van de schotel niet meer dan 30cm boven de tegelvoet is ook heel belangrijk.

    Ook de plek en de hoogte waar de schotel staat, bepaald of de schotel veel of weinig wind vangt.

    Zeker niet onbelangrijk is in welke provincie je woont. Ik heb jaren in OostBrabant gewoond, daarna vlak bij de Schelde. Ik dacht dat de storm nooit over ging. Wat een verschil in wind!

    Ook op dit forum lees je regelmatig dat een schotelopstelling op tegelvoet ineens slechte ontvangst heeft omdat hij net een beetje vergaan is, zelfs dat het geheel tot aan de rand van het plat dak opgeschoven is tot aan het opstaande randje van het dak. 8 Tegels is een stuk veiliger.

     

    @Sprietje

    Onderzijde niet meer dan 30 cm bedoelde ik ook met korte mast.

    Zeker niet onbelangrijk welke provincie dat je woont ..... tja.....daar was ik gemakshalve even aan voorbij gegaan omdat de topic starter het over Nijkerk had en daar is gemiddeld, laten we zeggen, net zoveel wind als in mijn regio.

    We zijn het denk ik wel met elkaar eens ;)

  12. Beste highlander 53

     

    Ik zie dat je een statief hebt gebruikt voor stoeptegels van 30x30cm. Dat is voor een Visiosat Big Bisat aan de magere kant. Gelukkig heb je de schotel zo laag mogelijk gehouden, dan staat hij zo stabiel mogelijk. Als ik me niet vergis, heb je op de tegels die in de steun liggen, zelfs nog tegels er bovenop gelegd. Dan heb je je zaakjes goed voor elkaar, vergis ik me en heb je slechts 4 stoeptegels gebruikt, dan liever toch maar acht stoeptegels gebruiken.

     

    4 tegels van 30cm is voldoende voor de Big BiSat. Zeker met korte mast. Enige nadeel in deze opstelling is dat de gehele tegelvloer op grind staat. Heb zelf de Big BiSat rechtstreeks op het dakleer staan (met extra antislip onder de tegelvloer) en staat als een huis. Heeft al diverse stormen perfect doorstaan.

  13. Badr 4 / Badr 5 / Badr 6 (26.0°E) gaat niet lukken omdat je ook de 23.5 en de 28.2 wil installeren daar heb je dan te weinig ruimte voor (of je moet een hele smalle lnb gebruiken die zijn geloof ik wel te koop die 2 graden ruimte nodig hebben) maar hoe het signaal dan is dat weet ik niet

     

    Het is wel mogelijk, ook met iets grotere lnb's, echter dan moet je gaan knutselen en de lnb's schuin boven elkaar gaan plaatsen. Al met al geen ideale oplossing. Suc6.

  14. kan je werkelijk nu wel of niet 7.2 west ontvangen met een T90 ?? de ene zegt dat en da andere zegt dit ?

     

    Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar ik heb gehoord dat je met een kleinere schotel (T90, Visio BigBisat) alleen een paar sterke zenders kunt ontvangen op de 7.2 west. Of dat is wat je wil ? ik betwijfel het. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat de Visio BigBisat een bereik heeft van max 45 graden ... en gezien zijn kleinere formaat ten opzichte van de T90 wellicht een oplossing voor op je balkon is.

     

    Suc6.

  15. Hmm, want bij de switch heb ik het als volgt:

     

    1

    2

    3 Hotbird

    4 19.2

    5 23.5

    6 28.2

    7 9.0

    8

    0 OUT

     

    Ga naar instellingen, zenders zoeken, tuner configuratie en zet deze op geavanceerd (pijtje rechts/links). Hier kan je alle lnb's afzonderlijk instellen.

    Ik zou met een maximum 8/1 voor disecq 1.1 kiezen. 1.2 werkte bij mij niet helemaal lekker.

     

    Ik hoop dat je hier iets mee kunt en dat ik de volgorde juist opgenoemd heb, want het is even uit het hoofd :-)

  16. Hoi,

     

    Ik heb met mijn foto camera een avi filmpje gemaakt en wil dit vanaf mijn PC (externe HDD) op mijn box afspelen.

    Ik krijg nu wel geluid, maar geen beeld.

    Met mkv en VOB's heb ik geen problemen.

    Ik heb geprobeerd een VLC player te installeren, maar dit lijkt niet goed gegaan te zijn, maar ik kan hem ook niet verwijderen, want hij blijft steeds staan na (zogenaamd) verwijderd te hebben.

     

    a) kan iemand mij vertellen waarom de AVI het niet doet en hoe het wel kan funktioneren?

    B) hoe ik de VLC player goed kan installeren en of dit wel echt ergens nog voor nodig is?

     

    Graag jullie uitleg

    BVD

     

    De box kan niet alle bestandtypes afspelen. Er zijn vele formaten/vormen van avi (codecs).

    probeer het filmpje om te zetten naar een vob of iets dergelijks.

  17. van de week de open pli 2.1 er op laten zetten bij de daeler , sindsdien kan ik ook niet meer terug spoelen , en de radio en de media-player hebben ook rare kuren, als ik radio luister sprigt hij altijd op de media-player , en als ik op exit druk gaat heel de ontvanger uit .

    ik ben trouwens niet zo handig met de pc .en met sticks en zo .

     

    Ik denk dat je dan in het menu nog even een software uipdate moet draaien. Na de laatste software update in PLi werkt het hier stukken beter.

  18. Wederom bedankt voor alle reacties.

     

     

    Na een babbeltje te hebben gemaakt met de buren komt het er op neer dat er in de omgeving eigenlijk maar tot 60 cm gedoogd wordt dus een T90 zit er helaas niet in.

    Mijn directe buren hadden er geen problemen mee gehad, maar ze zeiden wel dat er altijd mensen rond lopen die om problemen zoeken en dan zou ik er bij zijn geweest.

    Dat risico wil ik dan ook niet lopen.

     

    Daarom ben ik even naar de satelliet shop gegaan bij me ouders in de buurt aangezien ik in de toekomst toch wel een paar extra satellieten wil ontvangen.

     

    De T55 waren ze net door heen. Ze hadden nog wel verschillende Visiosat schotels waaronder de Big Bisat (alleen ja die is dus eigenlijk ook te groot), maar toen zei de satelliet boer dat ik maar eens draaibaar moest proberen op de 65 CM schotel die hij had en hij zei die pakt bijna alles en is zeer weerbestendig bevalt het niet breng je het hele swikje maar terug.

     

    En tja als je die garantie krijgt waarom dan niet proberen denk ik dan.

     

    Als het bevalt ga ik dan ook voor de oplossing van Radenko@onsbrantx alleen dan voor zover het mogelijk is met een 65 cm schotel.

     

    Voor de sterkere satelieten zal het geen probleem zijn.

  19. Tja...ik moet eerlijk Zeggen, heb de xtrend nu bijna een jaar...en het werkte tot nu toe prima...dus nooit een update gedaan, en ook een hele poos niet op dit forum geweest...aangezien alles goed werkte....

    Zo zie je maar.....

    Heb je een probleem....kijk eerst bij xtrend..vroeger Echostarr....zie je niets...leg je het probleem voor blikkt er heel veel onder canal digitaal te staan....ja....daar had ik nog niet gekeken.

    Maaar goed ...nu weet ik het....

     

    En dan nu?...update ?...hoe zit het dan met mijn opnames?, want er staan inmiddels tientallen films op de schijf die we n

     

    ............ . nu ook al freezes op je browser ;)

  20. bedankt voor de reacties er is me nu al veel meer duidelijk geworden.

     

    De BigBiSat is een mooie schotel en het ziet er ook netjes uit hoe je hem daar hebt hangen.

    Echter qua uiterlijk vind ik persoonlijk dan een T90 toch mooier om te zien. Daarbij is die goedkoper en kun je er voor de toekomst meer mee.

    Dus zeker bedankt voor je advies maar ik blijf denk ik toch bij een T90 als het een multifeed opstelling wordt.

     

    Ere wie ere toekomt. De schotel van het plaatje is niet van mij. Mijn BigBiSat staat overigens ook heel netjes, daar niet van :)

    Je uiteindelijke keuze zal wel een goede keuze worden, maar 1 ding wil ik nog wel even kwijt. Ga eerst kijken naar de T90. Ik heb daar in

    eerste instantie ook mijn oog op laten vallen. Over de constructie en ontvangst maakte ik mij totaal geen zorgen, wel over de grote

    van de constructie. In mijn geval was die te groot. Neem dat wel even mee in de bespreking met de buren ;)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...