Ga naar inhoud


Manolo82

Lid
  • Items

    32
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door Manolo82

  1. Gisteren bovengenoemde app geinstalleerd en het werkt super! Bedank Steef84 voor het posten van je bericht. Ik was het topic even kwijt en streamde nog steeds via een andere app. (die niet super werkte)

     

    Nu ben ik alleen nog benieuwd of het mogelijk is om meerdere "user" apps te gebruiken op één tv. Namelijk, als ik wil streamen kan ik niet meer gebruik maken van bijvoorbeeld de (user) uitzendinggemist app. Iemand met hetzelfde probleem en een eventuele oplossing? Uiteraard ga ik er zelf ook mee bezig.

     

    Leuk als mensen die de E2Stream app gaan gebruiken even ook hier wat achterlaten zodat er weer wat leven in dit topic komt ;-)

  2. Lekker aan het klussen dus :-) Goed dat het gelukt is en goed om te horen dat de app dus ook compatible is met Enigma1. Waarom het beeldformaat soms wel en soms niet goed wordt weergegeven weet ik ook niet.

    Ik heb helaas de programmeer skills niet om de app verder te ontwikkelen. Maar als er iemand is die dit wel kan zou dit echt te gek zijn.

  3. Het aanmaken van een nieuwe lijst is ook niet echt heel makkelijk. De instructies uit de readme.txt ff copy/paste in word of andere writer doet al wonderen. Mij is het uiteindelijk wel gelukt. Maar de lijst is natuurlijk weer op mijn wensen ingesteld.

     

    Mijn standaard lijst uit mijn DM is die van Icesat. Wat meteen opvalt is dat ik alle Fox Sports EDL en Sky movie HD beter bereikbaar heb gemaakt. Daarnaast heb ik nog een aantal zenders binnen handbereik ingesteld. Zenders die je eerst alleen kon bereiken na 2 minuten te scrollen.

     

     

    Ik heb hem toch bijgevoegd. Misschien zijn er andere die er wat aan hebben.

    VideoPlayerFull.js.zip

  4. Ik ervaar hetzelfde als mbmvc.

     

    Wat ik doe is. Ik zet de SmartTV uit en weer aan. Vervolgens open ik de E2 app weer en kies ik het kanaal wat ik wil bekijken. Het zappen maakt het zo wat lastig maar ik ben allang blij dat het uberhaubt kan. Het lijkt erop alsof de DM de laatste afgespeelde zender onthoudt of niet dumpt.

  5. @Hotzenwalder: Ik heb hem zelf ook een beetje aangepast. Door heel simpel te copy/paste'n. Met een beetje creativiteit kan je misschien je zenderlijst inladen in VLC en deze dan weer converteren naar een bruikbare lijst. Anders zit er niks anders op dan verplaatsen, verwijderen en toevoegen. Een troost je hoeft het maar 1 keer goed te doen. Daarna mogelijk soms kleine aanpassingen.

     

    Mocht je een handigheidje gevonden hebben dan horen we het graag in dit onderwerp.

  6. Ik kan natuurlijk niet meekijken met wat je doet en hoe je tv reageert. Maar source kan je helemaal links laten liggen daar heeft het niks mee te maken.

    Het enige wat je hoeft te doen is tv aanzetten met usb stick erin, dan naar smarthub gaan en kijken of hij de app laat zien. Niet? Dan tv uit en weer aanzetten en weer kijken in de smarthub. (zoals op de foto)

  7. Bedankt Manolo82.

    Dit is begrijpelijk voor iedereen dacht ik. Zelfs voor een dummy zoals ik.

     

    Bedankt.

     

    Mocht ik dit om welke reden ook willen verwijderen uit de app's op de samsung hoe kan dit dan?

     

    Zodra je de usb stick uit de tv verwijdert zal de app ook niet meer worden geladen. En is dus verwijdert.

    Kan ik ook op deze wijze mijn harde schijf in de dream benaderen en films afspelen?

     

    Nee. Zelf heb ik geen HDD in mn DM maar logischerwijs kan je de TV laten communiceren met de DM via een UPnP app op je DM en AllShare op je SmartTV. Zoek even op dit forum.

     

    Kan deze app ook op mijn smartphone samsung Galaxy i9000?

     

    Nee. Dit is puur een app die alleen functioneert op verschillende Samsung SmartTV modellen. Gebruik de app 'Dreambox Live / Blackbox Live' (betaald) om je zenders te streamen naar smartphone of tablet. (iOS / Android)

    grts

  8. @pirrewit: Ik snap de verwarring. Er staat nergens hoe het moet, je hebt dus nergens overheen gelezen. Ik kwam erachter toen ik bezig was met de Russische versies.

    Bewerk allereerst het volgende bestand app/scenes/VideoPlayerFull.js. Openen met text editor (kladblok) en verander daar het ip adres in je eigen ip adres van je Dreambox. Zoals hafreez al als tip gaf is het handig om dit met de 'vervang alles' functie te doen. Als je dit hebt aangepast kopieer je de map naar een usb stick.  Deze stick steek je in je tv en zet hem dan aan. Vervolgens open je het Smart menu (Smart HUB). Als het goed is duurt het wat langer met laden. Als de Smart HUB vraagt om een update, annuleer deze dan.

     

    Kijk in het geïnstalleerde app -overzicht of daar een nieuwe app staat. Namelijk, E2-Player.

    In mij geval geeft jij ook nog een OPEN_API_300 foutmelding. Deze verdwijnt gewoon weer en vervolgens start de player op en kan je inderdaad al je zenders van je DM streamen naar je Samsung SmartTV.

     

    (Mocht de app niet in het overzicht staan de eerste keer. Zet je tv dan en weer aan en kijk nogmaals.

     

    Mocht het niet lukken dan hoor ik het graag.

  9. Misschien gek, maar ik ben eigenlijk ook best wel tevreden over de standaard player. Ik heb geen last meer van zenders die het niet meer doen of die in een verkeerde ratio worden weergegeven. De player is overzichtelijk en als je de zenderlijst aanpast is er prima mee om te gaan. (ook voor de vrouw des huizes)

    Natuurlijk kan het allemaal veel mooier maar stabiliteit komt bij mij op nr.1. Ik ben er echt heel blij mee.

     

    Helaas beschik ikzelf ook niet over programmeer kwaliteiten en ben ik dus afhankelijk van mensen die dit wel beheersen. Tot die tijd blijf ik de player gebruiken zoals hij nu beschikbaar is. De Russische varianten ben ik ook tegengekomen in mijn zoektocht. Ik heb er een geïnstalleerd maar kwam niet verder dan het IPTV gedeelte. Verbinding maken met een Russische server gaat mij iets te ver en doe ik dan ook niet. Misschien heb ik onbewust al een deurtje open gezet... Ik heb nog geen verplichtte betaling hoeven te doen met Ukash. :-)

  10. @hafeez

    Vanochtend direct getest en ik ben zeer onder de indruk. Waar ik dacht dat het topic zou doodbloeden, blaas jij, hafeez, er weer vol leven in! Iedereen die een Samsung SmartTV heeft zal ze zeer dankbaar zijn dat je dit hebt ontwikkeld. Natuurlijk hoop ik dat je zelf ook een Samsung SmartTV zal aanschaffen zodat je de app blijft doorontwikkelen.

    De meeste zenders worden zonder enig probleem weergegeven. Sommige zenders worden helemaal niet weergegeven. En sommige zenders worden weergegeven in de verkeerde beeldverhouding, zo krijg een zwarte balk links en rechts.

    De zenderlijst is natuurlijk persoonlijk en het zou daarom (ook gezien de zenderlijst updates) erg praktisch zijn als deze (uit)gelezen wordt uit de E2 box door de app.

     

     

    Graag hoor ik als ik meer dingen moet testen of als er een update is.

  11. Ik heb inmiddels antwoord van een lid van het SamyGO forum. http://forum.samygo.tv/viewtopic.php?f=49&t=7116

    Ik ben er nu mee bezig maar het is lastig om de widget/app uberhaubt op je TV te installeren. Het IP adres geeft een fout en bij mijn TV is de mogelijkheid om software te updaten uitgeschakeld. Anders had ik de widget/app via usb kunnen installeren.

    Maar op een of andere manier heb ik hem er toch opgekregen en kon ik de widget/app 1 keer starten en gebruiken. Nu geeft hij een foutmelding (ERROR_OPENAPI_300) en dat klopt ook wel. Want als ik kijk hoe groot de widget/app is dan is dat 0,00. Toch raar.

    Volgens het lid van het SamyGO forum is het dus mogelijk om met deze widget/app een zenderlijst te maken die verwijst naar de streams van je Enigma2 box.

    Hier een link naar de .zip file: http://kartina.pristavka.de/nktvplayer/nStreamPlayer.zip

     

    Zelf denk ik dat het een kwestie is van een nStreamEnigma2playlist.xml maken. Maar corrigeer me als ik te makkelijk denk.

    Het is toch een regenachtige dag vandaag ;-)

  12. Ik heb ook even een topic aangemaakt op: http://forum.samygo.tv/viewtopic.php?f=49&t=7116

     

    Misschien dat er een samenwerking kan ontstaan of een soort van denktank.

    Verschillende merken zijn wel bezig om het Smart TV gedeelte (wat naar mijn idee steeds belangrijker gaat worden) een echte update te geven. Merken als LG en Philips stappen over op andere platformen. Respectievelijk naar WebOS en Android

    Hier een link naar een artikel over de overstap van LG: http://tweakers.net/reviews/3373/lgs-webos-platform-een-nieuwe-smart-tv-interface.html

  13. @Fritsjof: Graag gedaan en leuk dat je deze app ook al had gevonden.

     

    Wat betreft je idee om via Twonkymedia de streams aan te bieden aan de smartTV denk ik dat dit erg omslachtig is. Ik snap je gedachtegang maar moet er dan ook weer een plugin op de set-op box worden geplaatst? En werkt dit niet hetzelfde als al eerder gesproken opties als bijv. MediaTomb?

    Via de iOS app 'Dreambox Live' die tegenwoordig 'Blackbox Live for Dreambox en VU' heet, kan ik zonder plugin op mijn box streams kijken op mijn iOS apparaten. Ik hoef alleen maar aan te geven dat ik een enigma2 box heb, het ip nummer in te voeren en mijn gebruikersnaam en wachtwoord. En ik kijk via wifi mijn streams.

    Zo ben ik er ook achtergekomen dat het kijken naar twee streams tegelijkertijd mogelijk is. Zelf kijk ik via een Dreambox 500HD, waar een single tuner inzit. En toch is het mogelijk om 1 kanaal te kijken op mijn (normale) tv en een stream te kijken op mijn computer/laptop. Als ik dan kijk in mijn zenderlijst op mijn tv zijn veel zenders grijs en kan ik die dus niet bekijken maar andere zijn gewoon wit en daar kan ik gewoon naartoe zappen. Als ik een ander kanaal kies op mijn laptop/computer dan zijn er ook weer andere zenders beschikbaar op mijn tv. Ik hoop dat dit duidelijk is.

    Ik ben natuurlijk erg benieuwd hoe een single tuner toch twee signalen door kan geven en of we dit kunnen beïnvloeden of manipuleren. Erg interessant als we straks kunnen streamen naar 1 of meerdere SmartTV's of mobiele apparaten.

     

    Benieuwd naar jullie ideeën.

  14. @Pdufrenne: Voordat ik de tv kocht was ik benieuwd naar de uitzending gemist. app('s) De officiële apps voldeden maar net aan mijn minimale eisen. Je kan namelijk niet alles terugkijken. Dit geldt voor de NPO maar zeker voor de commerciële zenders. Thuis meteen opzoek gegaan naar niet officiële app en gelukkig gevonden. Deze app zorgt ervoor dat ik veel meer plezier aan mijn tv beleef. Ik weet niet of ik dit hier mag plaatsen maar het gaat om deze app: http://www.ugsamsungapp.nl/

    Misschien ook interessant voor Fritsjof, aangezien hij dezelfde tv heeft. En andere Samsung Smart TV eigenaren natuurlijk.

  15. Ook ik heb het getest op mijn Samsung Smart TV maar helaas ook geen signaal.

     

    In de preview selectie staat er; missing plugin.

     

    Goed om te zien dat meer members dit oppakken en dit een interessant vraagstuk vinden.

    Weet iemand misschien hoe een app werkt zoals Dreambox Live en of dit ook voor Smart TV's te bouwen is?

  16. @Manolo82,

     

    Met BubbleUpNP/DLNA krijg ik het wel voor elkaar dat ik op mijn Samsung TV (serie500+ Allshare usb dongle) kan browsen door alle boeketten en kanalen echter als ik dan probeer af te spelen dan krijg ik op mijn tv de melding dat dit " mediatype"  niet ondersteund wordt.

    Ik zit nu ook vast want volgens mij zijn de streams vanaf de sat ontvanger toch MPEG4?en die zouden volgens Samsung ondersteund moeten worden.

     

    De hobby krijgt wordt vervolgd.

     

    V8

     

    Wat goed om te lezen dat er nog meer geïnteresseerde zijn voor dit specifieke onderwerp. Ik ben inmiddels gaan zoeken naar BubbleUpNP/DLNA maar begrijp dat het geen plugin is die je zo even installeert via de feed of handmatig via telnet/ftp.

     

    Maar dat je de bouquetes en zenders kan zien is al heel wat. Nu nog het voor elkaar krijgen dat de Samsung tv het aangeboden bestand/stream kan openen/afspelen.

    Is het mogelijk om een config file van BubbleUpNP/DLNA te bewerken?

     

    Als ons dit toch eens gaat lukken ;-) 

  17. Op het forum van OpenPli heb ik een gelijke threat geopend: http://openpli.org/forums/topic/30853-enigma2-tv-zenders-dm500hd-streamen-naar-smarttv-samsung-ue40es5500/?do=findComment&comment=380735

    En tevens heb ik een bericht achter gelaten bij de makers van een veel betere versie van Uitzendinggemist app voor de Samsung SmartTV: http://www.ugsamsungapp.nl/
    (hoop dat het niet verboden is om links te plaatsen)

    Zoals ik ook in mijn threat schijf op het OpenPli forum. Zou het het mooiste zijn als er een app ontwikkeld wordt net zo als deze al langere tijd beschikbaar zijn voor mobiele apparaten. Helaas ben ik niet bij macht om te programmeren.


    Het op de manier voor elkaar krijgen zoals in het youtube filmpje hierboven is eigenlijk ook al niet meer mogelijk. Media Tomb is opgehouden met door ontwikkelen en is alleen nog geschikt voor OpenPli 2.

    Wie o wie ziet in dit project een uitdaging?

  18. Beste geïnteresseerden,

     

    Helaas hebben de zomer maanden mij van mijn opdracht gehouden. Maar ik ben er sinds gisteren weer aan begonnen.H

    Het is dan ook nog niet gelukt om zenders te streamen van mijn dreambox 500 HD (woonkamer) naar mijn Samsung SmartTV. (slaapkamer)

    Er is erg weinig te vinden op het wereld wijde web. De meeste topics gaan over het streamen van media content zoals; film, muziek en foto. Maar dat lukt ons allemaal prima lijkt mij.

    In het begin van dit onderwerp heb ik een filmpje geplaatst van iemand die het wel gelukt is met een LG tv en MediaTomb. Ik ben gaan zoeken of het mogelijk is om MediaTomb ook op mijn Samsung SmartTV te installeren. Ik heb het nog niet kunnen ontdekken.

    Wel is me duidelijk geworden dat er een DLNA server plugin op de Dreambox geïnstalleerd moet om uberhaubt er voor te zorgen dat de Samsung TV de Dreambox kan 'zien'.

    In mijn hoofd moet het net zo simpel zijn als een film streamen van af een PC. Mijn Samsung TV ziet mijn Dreambox aan voor een PC en ik kies i.p.v. een film bestand een zender stream uit een van mijn bouquet mappen. Maar waarschijnlijk is dat te simpel gedacht.

     

    Ik hoop dat de community met al haar wijsheid eenieder die dit ook voor elkaar wil krijgen wil en kan supporten. Het moet toch mogelijk zijn?

     

  19. Je vraag is erg onduidelijk, ondanks dat ikzelf ook een Samsung TV heb weet ik niet wat je nu wilt.

    Waar staat de TV?

    Waar staat je DM500HD (met of zonder HDD)?

    Waarop wil je de beelden bekijken op je slaapkamer?

     

    Grts.

    Sorry, ik dacht dat ik het wel redelijk goed had omschreven.

     

    De TV staat in e slaapkamer

    De Dreambox staat in de woonkamer

    Ik wil de beelden bekijken op mijn Samsung SmartTV (UE40ES5500)

     

    Dus ik wil rechtstreeks vanaf mijn Dreambox streamen naar mijn SmartTV (en het gaat dan om zenders, niet om content van een HDD)

     

    Dit kan als er een DNLA-SERVER voor de DreamBox wordt gemaakt.

     

    Ok. Dus er moet een plugin ontwikkeld worden die DNLA ondersteund?

     

    In het volgende filmpje heeft iemand het voor elkaar gekregen met een Dreambox 7020HD (met behulp van MediaTomb) maar dan icm een LG SmartTV.

     

    • Like 1
  20. Bedankt voor je reactie Fritsjof.

     

    Streamen naar je PC gaat makkelijk en is ook zeker te doen als je je tv als tweede beeldscherm kiest. Maar de uitdaging om direct naar de tv te streamen lijkt me een interessante.

     

    Tweakers is zeker een goed forum. Bij mijn zoektocht via Google kom ik voornamelijk op satelliet forums terecht. Maar ik zal ook een topic aanmaken op Tweakers. Goed idee!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...