Ga naar inhoud


Rexodus

Lid
  • Items

    18
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Rexodus

  1. Mijn bevindingen zover:

     

    Die firmware update was een goed plan. Veel ongemakken zijn eruit en handige dingen zijn toegevoegd. Vooral in het EPG. Crashen doet het nog steeds maar ik heb de tijd weten te rekken naar meer als 6 uur door de kap eraf te halen en er een fan op te zetten. De load-average  is giga! Bij 17 minuten begin ik op te nemen naar USB. Zie bijlage. Net voor het vastlopen, zie ik ook van dat soort waardes.

     

    Het heeft vannacht zelfs de hele nacht doorgelopen. Hoewel het nu crashed terwijl ik wil inloggen met telnet. Linux crashed. Ik kreeg geen prompt. Bash was teveel voor 'm ;). De tuners liepen door deze keer. Zonder te hakken. Verwisselen van zender en uitzetten ging niet meer.

     

    Het was dus geen firmware probleem vanaf het begin. Het lijkt een thermisch probleem. Maar dan een die ik nooit ga vinden. Reflow? Zou kunnen maar daar ben ik geen fan van. zeker gezien het aantal through hole componenten die ik dan moet verwijderen...

     

    Hoe dan ook, met deze toestand zal ik maar leven want ik denk niet dat het nog beter gaat worden. Tenzij iemand zo met 'the holy grail' komt...

     

    photo_2019-11-18_09-32-23.jpg

    Capture.PNG

  2. Goed! Ik heb die firmware gedownload, op een stick gezet en toen het apparaat online kwam, gaf het me de mogelijkheid te updaten! Het gene wat ik vroeg is nu gedaan. Nu afwachten of die crashes terug komen. Zo ja, wellicht nog eens terug naar stock. Maar ik betwijfel of dat dan gaat helpen.

     

     

    Een standbeeld voor smetje limb.BE! 🤩 Had je die nog ergens liggen? Ik kon dat echt nergens meer vinden! Alleen de orginele dus. Die heb ik.

     

    De rest bedankt voor het meedenken! 😊

     

    photo_2019-11-16_12-18-48.jpg

  3. Hallo lezer!

     

    Ik heb een oude ontvanger opgegraven. Mijn Dreambox 600pvr is over een maand obsolete. Daarom mijn Rebox maar weer eens opgezocht. Maar ik heb dat ding toen niet voor niets begraven. 😒 Er was toen geen stabiele firmware te krijgen. Op zich geen verkeerd apparaat maar het crashed elke keer...

     

    Wat ik heb:

     

    Rebox RE-8000HD PVR met:


    Loader : L1.54
    H/W : SF 1018 1.00

    App : SF v1.11.30

    API : API Dec 04 2012

    Data : SF-DB v1.4

    (Zie bijlage)

     

    Wat ik wens:

     

    Een met USB-stick of 0-modem-kabel flashbare versie die niet na een paar uur begint te hakken.

     

    Het probleem:

     

    Van te voren begint alles traag te worden, het begint hakkelen en dan crashed het zelfs soms. Meestal duurt dat een uur of 3. Ik meen me zelfs te herinneren van toen dat je er de klok gelijk op kon zetten maar dat weet ik niet meer zeker.

     

    Oplossingen:

     

    'ps' heeft geen schakelopties en het heeft geen top. Ik zou anders niet weten waar ik moet kijken wat zoveel CPU hogd en daarmee door lijkt te gaan tot het apparaat op de knie zit. Ik weet dus niet eens waar ik moet beginnen!
     

    hmp7109 login: root
    =======
    HD_PVR
    =======
    ~ # uptime
     13:17:23 up 23 min, load average: 5.93, 5.41, 3.97
    ~ #

    (voor iemand die nog een botnet-lid zoekt (zucht))


    Zelfs na een paar uur intensief zoeken kan ik geen enkele site meer vinden die werkende URL's heeft. Wel zie ik dat er van alles te krijgen is met veel latere versienummers als wat ik heb! Iemand die nog iets weet of heeft uit dit "verre" verleden?

     

     

    Mijn dank zal onmetelijk zijn!

     

    photo_2019-11-15_14-10-51.jpg

  4. Inmiddels draai ik v1.11.30.

     

    De zwart/wit bug is weer terug na resolutie switch, na ongeveer 6 uur reageert de afstandsbediening niet meer. Knettergek word ik ervan. Wat een bagger... Zodra ik de mogelijkheid heb, komt er een andere en deze rebox 8000 gaat in een baan om de aarde... Altijd wat met die prul. Er is tot nu een (1) versie geweest die het bijna helemaal goed deed. Wat een prestatie.

     

    Gelukkig stoppen ze er elke keer wel een hoop (nutteloze) troep (functionaliteit?) in. In plaats dat ze de bugs fixen. *zucht*

  5. v41 liep bij mij om de paar uur vast. (rebox 8000HD). Tot nu loopt v49 goed. Maar veel vertrouwen heb ik allemaal niet meer in die troep. Tis niet normaal dat ze geen firmware kunnen bouwen waar de bugs uit zijn. Neeeh! Functionaliteit moet erbij (waar geen hond op zit te wachten) want de verkoopcijfers moeten omhoog *zucht*. Geen rebox meer als deze sterft.

  6. Ik heb scart en HDMI aangesloten op 2 verschillende schermen. Het switchen van de resolutie zorgt hier voor problemen. Ik heb dan zwart/wit op de scart en het hele ding crashed om de zoveel minuten. Meestal rond een kwartier. Ik draai v1.08.94

     

    Het volgende heb ik gedaan NAdat het een puinhoop was:

     

    - resolutie instellen zoals ik wenste

    - backup maken van systeem en services

    - Factory default resetten

    - backup van beiden terug zetten

     

    Nu werkt alles weer zoals het moet. Weinig crashes, mijn time-shift over netwerk doet het 'normaal' en opnemen/afspelen gaat ook zoals het hoort. Iets wat hier nooit normaal gewerkt heeft. Het EPG lijkt niet helemaal te werken zoals het hoort. Ik weet niet wie dat schuld is. Rebox of CD...

     

    Ik laat alleen het switchen van resolutie achterwegen. Verder lijkt het erop dat het een bruikbaar apparaat begint te worden.

     

    Succes ermee

     

  7. Ik ben helemaal nieuw in satland dus vergeef me als ik vragen raar formuleer of dat het lijkt dat ik niet weet waar het over heb. Dat is namelijk zo wink

     

    Ik heb een Philips DSR2211 met een duo LNB twin in een 60cm schotel.

     

    Ik ontvang zenders van Astra 1 en Astra 3 denk ik omdat ik regionale zenders heb maar ook Ned1, 2 en 3 en BVN.

     

    Nu komt het probleem. Ik heb het entertainment pakket van CD. Ik ontvang oa ook ESPN America, Motors TV (fr), Yacht & Sail maar geen commerciele zenders (RTL4 enzo) Discovery science, SyFy en de fapchannels die ik geactiveerd heb. Mijn signaalsterkte is op of over de 4 uit 5 en de balk ik groen.

     

    Dit vind ik erg raar. Misschien weet iemand wat ik fout doe? Bij voorbaat dank voor het antwoord. Ik kon het verder nergens vinden.

     

    Rex.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...