Ga naar inhoud


Gerard 1902

Lid
  • Items

    22
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Gerard 1902

  1. Hallo,

     

    Sinds 4 februari wordt JimJam in mpeg4 uitgezonden. Na het opnieuw inladen van alle zenders is het geluid van deze zender slecht. Blikkerig  geluid, net alsof het een oude radio uit de vorige eeuw betreft. Ik meen me te herinneren dat dit een tijd terug ook zo was. Heeft iemand hier momenteel ook last van?

     

    Mvg.

    Gerard

  2. Hallo BertjeV,

     

    Hoe de disk is geformatteerd heb ik tot op heden niet gevonden. In ieder geval weer bedankt voor de tip.

    Wat ik weer wel ondervond, was toen ik wederom een programma op de USB stick probeerde te zetten, vervolgens op de PC, ik de melding kreeg deze eerst weer te formatteren in standard FAT32. Maar gedaan, was wel weer alles gewist, vervolgens de USB stick weer in de 8500, werd herkend en kon ook weer een programma kopiëren. Daarna was deze tot mijn verbazing zonder problemen af te spelen op de PC. Blijkbaar eerst formatteren in NTFS, dan weer in FAT32 en dan werkt het. Nogmaals ik ben al blij dat het nu allemaal lukt!

  3. Beste Henk,

     

    Heel hartelijk dank. Jouw tip, het formatteren in NTFS was dé oplossing!!

     

    Eerst een USB stick geformatteerd op de PC in NTFS. Vervolgens deze USB stick kunnen formatteren in de 8500 (wat eerst telkens mislukte). Daarna werd de USB stick "gezien" door de 8500 met het aantal vrije Gb's, 16 in dit geval. Nu kon ik een programma kopiëren van de interne HD naar de USB stick. USB stick vervolgens in de PC en werd gelijk gezien en kon ook de bestanden lezen. In AVS media player kon ik het bestand afspelen. Ook het branden op een DVD verliep prima en kan deze ook weer afspelen.

    Helemaal super, mijn dag kan niet meer stuk! Nogmaals dank!

     

    Mvg.Gerard

  4. Ik heb Ext2IFS geïnstalleerd maar dit werkt helaas niet. De HD wordt niet gezien, maar zodra ik dit programma open zie ik het lampje op de HD wel even knipperen. Na het installeren van LinuxReader wordt de HD wel gezien, maar kan deze verder niet openen. Ik zal wel iets niet goed doen, want volgens mij moet het toch mogelijk zijn. Ik weet niet of u nog meer suggesties heeft? Ik ga verder maar weer eens op het internet zoeken. Nogmaals dank voor uw hulp.

  5. Ik denk dat uw ontvanger een linux ontvanger is.

    deze HD is dan ook linux geformateerd.

    windows kan deze inderdaad niet zien.

    U kan uw pc wel opstarten met een linux distributie die van cd kan draaien.(bv knoppix)

    dan kan u de gegevens wel lezen en kopieren naar de HD in de pc

    na normaal opstaren van uw pc zal u de copy op uw hardisk in uw pc wel zien staan en kunnen bewerken.

    Ik denk dat uw ontvanger een linux ontvanger is.

    deze HD is dan ook linux geformateerd.

    windows kan deze inderdaad niet zien.

    U kan uw pc wel opstarten met een linux distributie die van cd kan draaien.(bv knoppix)

    dan kan u de gegevens wel lezen en kopieren naar de HD in de pc

    na normaal opstaren van uw pc zal u de copy op uw hardisk in uw pc wel zien staan en kunnen bewerken.

     

    Bij deze toch een vraag of dit moeilijk is? Kan ik deze linux distributie downloaden en zelf op CD branden teneinde uw aangedragen oplossing toch uit te kunnen voeren?

  6. Beste BertjeV

     

    Hartelijk dank voor de uitleg. Dit is inderdaad het geval, de Rebox heeft een Linux besturingssysteem Vandaar dat de schijven niet uitgelezen kunnen worden. Om nu mijn PC in Linux te gaan opstarten etc.gaat mij te ver. Deze kennis heb ik niet. In ieder geval hartelijk dank voor uw uitleg, ik ben blij dat het nu helder is waarom!

    Moet maar even verder kijken hoe dit dan te gaan oplossen.

     

    Mvg.Gerard

  7. Helaas krijg ik geen toegang tot mijn externe HD. Het probleem is dat, als ik een externe HD van de Rebox op mijn PC (diverse PC's geprobeerd) aansluit, de PC de HD wel ziet in het configuratiescherm maar ik deze verder niet kan openen. Andere, van hetzelfde type externe HD, lukt wel mits deze niet op mijn Rebox aangesloten zijn geweest. Idem dito andersom. Externe HD aangesloten op een PC worden niet herkend op de Rebox. Alle typen HD zijn van WD. Als ik wel de HD kan openen, kan ik verder.

    Weet iemand een oplossing hiervoor?

  8. Beste BertjeV,

     

    Bedankt! Het probleem wat ik wel heb is dat de betreffende externe harddisk na verbonden te zijn met en USB niet gezien wordt door mijn PC. In het configuratiescherm staat is deze HD wel zichtbaar en in apparaten aangegeven, maar kan hem alleen niet openen. Alleen verwijderen/eigenschappen etc.staan vermeld. Wel wordt aangegeven dat het stuurprogramma juist is en het apparaat goed werkt. Na installatie van Freemake Video Converter kan ik de HD dan wel openen? Maar ik ga ermee aan de slag,

    In ieder geval nogmaals dank.

     

    Mvg.Gerard

  9. Beste mensen,

     

    Een vraag over opgenomen films/programma's, etc. op de interne HD van mijn Rebox 8500.

    Is het mogelijk om deze opnamen uiteindelijk te branden op een DVD of BluRay?

     

    Ben al beziggeweest, maar kom er niet uit. Ik heb opnamens gekopiëeerd naar een externe HD en/of USB stick. Dit gaat goed en kan deze ook weer afspelen. Als ik vervolgens deze externe HD/USB stick in een willekeurige PC steek, gaat het mis. De HD/USB stick kan niet worden uitgelezen, laat staan het bestand op de PC laden.

     

    Is het zowieso wel mogelijk wat ik wil?

     

    Alvast dank voor evt.reakties.

     

    Mvg.

    Gerard

  10. Ik hoop niet dat op kanaal 1052 na 15-02 JimJam verdwijnt?!!

     

    Vandaag ben ik trouwens gebeld door Canal Digitaal nav.dit probleem wat ik schriftelijk gemeld heb. Helaas was ik niet thuis en heeft men mijn antwoordapparaat ingesproken, en ervan uitgaande dat ik geen geluid had, maar dat het nu opgelost is. Heb er zojuist maar weer een E-mail aan gewaagd.

  11. Heb het zo opgelost, normaal staat JimJam op kanaal 41. In de zenderlijst staat JimJam Eng op kanaal 1052, met het goede geluid. Het audiospoor van Eng naar Dut veranderd en op kanaal 1052 nu JimJam Dut in het Nederlands met goed geluid. Nog geen antwoord van Canaal Digitaal waarom op kanaal 41 het geluid zo slecht is.

    Ik kijk met een Rebox 8500HD PVR.

  12. Ook hier is na het opnieuw inladen de audio van Jim Jam een soort middelgolf geluid. Canal Digitaal hierover per E-mail geïnformeerd, maar krijg een onbevredigend antwoord over HD instellingen en het opnieuw richten van mijn schotel. Nu weet ik dat alles hier goed staat, en er hier dus nog een melding is over de slechte audio van Jim Jam ligt het dus ergens anders aan. Ik zal Canal Digitaal opnieuw benaderen mbt.de audio van Jim Jam.

  13. Hallo Elsaja,

     

    De 8500 werkt verder prima. Geen last van gecodeerde zenders, gewoon opnemen en afspelen. Je kunt zelfs 3 zenders tegelijk opnemen (en weer afspelen) zonder problemen. Ik heb er een 500Gb harddisk in, en daarnaast zijn er nog 3 USB poorten voor externe HD en/of USB stick. You Tube filmpjes valt wat tegen. Na verloop van tijd loopt het beeld niet geheel meer synchroon met het geluid. Er zitten legio mogelijkheden op, die ik niet allemaal gebruik, althans op dit moment.

    Overigens om terug te komen op het Dolby Digital geluid. Ik herinner me vandaag ineens dat ik daar ook last van had bij 2 voorgaande ontvangers enige tijd terug die mbt.SPDIF optisch waren aangesloten op mijn Onkyo. Hier werd wel geen Dolby Digital doorgegeven, maar Pro Logic, maar hierbij trad dit fenomeen ook op. Ik heb zelfs een nieuwe gekregen nav.dit probleem, maar het probleem bleef. Wellicht ligt het niet aan de 8500, maar misschien aan de versterker zelf. Ik zal toch eens wat verder gaan met "trouble shooten".

     

    Mvg.

    Gerard

  14. Hallo,

     

    Bij intensief gebruik ben ik achter het volgende gekomen. Ontvanger AAN (na deepsleep), vervolgens na zo'n 4 uur AAN te hebben gestaan begint het Dolby Digital geluid weer wat te haperen, in het begin zo om de paar minuten, maar na weer wat uren later, is de frequentie van haperen meer. Iemand een idee?

     

    Mvg. Gerard.

  15. Ben ik weer even,

     

    Ik ben net achter het probleem gekomen, of beter gezegd hoe ik het opgelost heb. De instelling standby voeding aan/uit heeft er invloed op. Zodra deze uit is, ontvanger in deep sleep mode in off, treedt het probleem niet op. Standby voeding aan, zodra de ontvanger aangezet is, komt het probleem weer voor. Heeft iemand een idee hoe dit kan?

     

    Mvg.Gerard

     

     

  16. Hallo allen,

     

    Sinds een kleine 2 weken heb ik de Rebox 8500 met HDD in gebruik. Prima apparaat, echter heb ik wel een probleem en wel met de geluidsweergave in Dolby Digital. Aansluiting op de geluidsinstallatie dmv.SPDIF optische kabel. In eerste instantie prima geluid, alleen wanneer de ontvanger een paar keer mbv. de afstandsbediening is uitgezet (in standby mode) en weer aan, dan treedt er een storing op en wel een kleine dip cq.onderbreking (een fractie van een seconde) in de geluidsweergave. Hoe vaker de ontvanger op deze manier uit/aan is gezet, des te meer deze onderbreking. Best irritant bij muziek. Als ik de ontvanger geheel uit zet (knopje achterkant, stekker eruit) en weer aan dan treedt deze storing niet op.

    Maar zodra weer mbv.de afstandsbediening...hetzelfde verhaal. Ook de kabel is diverse malen vervangen, geen verbetering. Aan mijn versterker ligt het volgens mij niet, want daar heb ik deze SPDIF (optisch) aansluitingen al jaren in gebruik zonder problemen. Het treedt alleen op bij Dolby Digital, geen probleem bij Pro Logic etc. dmv.dezelfde SPDIF-aansluiting.

    Iemand een idee? Een 2e vraag is of het kwaad kan deze ontvanger regelmatig geheel uit te zetten?

    Alvast bedankt voor een reaktie.

     

    Mvg.Gerard

×
×
  • Nieuwe aanmaken...