Ga naar inhoud


Remond

Lid
  • Items

    62
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Remond

  1. Ik heb bovenstaande adviezen wederom uitgevoerd en zie weer 997 kanalen. Ik heb dit al eens eerder gedaan. Na verloop van tijd liet die toch weer een zenderlijst tot 100 kanalen zien. Ik vermoed dat dit gebeurd als de zenderlijst wordt ververst. Ik heb de automatische verversing nu uitgezet. Nu maar even afwachten. Bedankt voor de adviezen.

  2. Wederom aan het stoeien geweest met de triple-Triax 78. Helaas nog steeds geen resultaat bereikt.


    Astra 19.5 SNR 70% AGC 73% LOCK


    Astra 23,5 SNR 80% AGC  73% LOCK 


    Astra 28.2 SNR 49% agc 73 lock.


     


    Het gaat mij in eerste instantie om de resultaten van de Astra 23.5.


    Volgens mij heb ik tot nog toe het maximale bereikt. Als met mijn vinger op de goed vastgezette schotel maar enigszins naar links, rechts, omhoog of omlaag druk worden de waarden van de Astra 3 alleen maar lager.


    Een scan op met mijn AZ-box van alle satellieten laten slechts enkele tientallen zenders zien. 


     


    De eveneens op de schotel aangesloten Philips DSR8182  geeft voor de Astra 19,5 en Astra 28.2 een goed signaal aan. De Astra 23,5 slechts met een half blokje als matig, Toch kan ik alle HD zenders op de Philips bekijken ???. Graag wat tips


     


     

  3. Na thuiskomst van een weekendje weg wederom weer wezen stoeien met mijn satellietschotel.

    Tot mijn grote verbazing had ik geen signaal meer van de Astra3 op mijn AZbox . Astra1 en 2 geen probleem. Bij mijn Philips DSR8121  was dit direct na het aanbrengen van de schotel, en ook nu nog het geval (diseq,s staan ingesteld op A 19,2, B 23.5 en C 28,2 D leeg). Het vreemde is dat als ik met de Enigma signaalmeter op mijn laptop via Wifi verbinding maakt met de AZbox wel waardes worden weergegeven als ik afstem op de 23.5 zenders. 

    De schotel is volgens mij goed uitgericht.

    Als ik de linker LNB afdekt met folie valt Astra 1 weg. Idem als ik de rechter kop afdekt valt Astra 2 weg. 
  4. De schotel multytenne heb ik inmiddels vervangen door een triple LNB met 78 mm. Het beste resultaat tot nu toe is (Bewolkt):

    Astra 19.5 SNR 56

    Astra 23,5 SNR 77

    Astra 28.2 SNR 69.

    Heeft iemand enig idee wat LOCK betekent in het signaalmenu.

     

    Kijken op mijn AZ-box wil nog niet erg lukken. 

    Een scan op 19,5 levert slechts 13 kanalen op. In mijn zenderlijst worden de de meeste zenders licht grijs weergegeven en zijn dus niet te benaderen.

    Ook tijdens zappen blijft het beeld hangen op de laatst bekeken zender.

    Als ik de Philips DSR8182  aansluit heb ik op de Astra 19,5 en Astra 28.2 een goed signaal. De Astra 23,5 wordt niet herkent :mad:  :mad: . Terwijl op de AZbox ik een signaal van SNR 77 heb ???.

  5. Beste Sprietje,

    Ik  ben erg nieuwsgierig hoe je aan de waarde van 12.3 gr voor Leerdam heb bepaald. In een eerdere reactie las ik dat de waarde bepaald kan worden door het gemiddelde skew te nemen van de 3  LNB,s. Als ik deze methode loslaat op de waardes die ik heb verkregen via ***geen-reclame*** kom ik voor de Astra 1, 2 en 3 op resp. 10.83 + 17.12 + 13.92 = 41.87/3 = 13.96gr. 

     

    Groetjes,

    Remond

  6. Ook ik heb de knoop doorgehakt en verruil mijn Multytenne twin voor een triple LNB in combi met triax 78cm. Als satfinder gebruik ik de de signaalzoekfunctie van mijn AZbox. In diverse draadjes lees ik dat de triple LNB ca. 14 to 15 gr schuin gemonteerd moet worden. Weet iemand de exacte hoek voor de locatie Leerdam?

  7. Gisteren wederom aan het stoeien geweest met de schotel. Aan de achterzijde van de muurplaat extra veerringen aangebracht voor fijnafregeling en het regenkapje aangebacht. Ook de schotel op 3,8 gr schuin gezet. De hoogst haalbare waarden zijn voor de 19.2 en 23,5 resp. 60% en 47%. Kortom, het blijft een drama. Ik vrees toch dat ik het in de kwaliteit van de schotel moet zoeken. Bij super helder weer zal ik t.z.t. nogmaals en afstelpoging doen. Anders toch maar een andere schotel. Hierbij denk ik aan een triplesat 64cm. eeft iemand ervaring met deze shotel?

  8. Hoi Sprietje, Ziet er voor mij werkbaar uit. In mijn geval zou ik prioriteit kunnen geven aan kijken + opnemen beneden (master) en TV kijken en eventueel opnemen via een 2e prioriteit switch? boven (slave). Het opnemen beneden wordt dan niet verstoord. Als ik de signaalsterkte 23.5 op orde krijg en het gaat lukken metde uitval kan vermindeen met het regenkapje zou dit voor mij en oplossing kunnen zijn. Bedankt voor je zeer duidelijke tips. 

  9. Beste Sprietje,

    Excuses voor de wat late reactie. Nog bedankt voor je duidelijke uitleg over de hoekverdraaiing. Tijdens mijn vakantie ben ik hiermee aan het stoeien geweest, echter zonder het gewenste resultaat.  Astra 3 blijft een probleem. Tijdens de minst of geringste heb ik uitval.

    Misschien hoort dit in een nieuw topic thuis, ik wil namelijk een tweede TV gaan gebruiken middels een AZ-box die ik werkeloos heb staan.

    In een eerder draadje las ik dat de uitval van mijn Multytenne twin mede het gevolg kan zijn van een transponderwijzigingen die door  CD is toegepast. Is het een optie om mijn Multytenne twin te vervangen door b.v. een Triplesat 64 met 4 aansluitingen. Hiermee hoop ik 2 liegen in en klap te laan, nl. minder uitval bij regen en kijken/onemen op twee locaties in huis. Daar het topic over dit onderwerp alweer een jaar oud is , vraag ik me af of er inmiddels al meer ervaring en/of beter vergelijkbare oplossingen zijn voor de triplesat 64 opstelling.

  10. Het terug zetten naar fabrieksinstellingen had ik al enkele keren gedaan. Ik heb dan inderdaad de complete zenderlijst. Daags daarna heb ik dan weer de inclomplete lijst. Ik ben op jullie advies wederom terug gegaan naar de fabrieksinstellingen. Daarnaast heb ik nu ook de software opnieuw ingeladen. Nu maar afwachten hoelang de lijst compleet blijft. Bedankt voor de jullie reacties tot nu toe.

  11. Tijdens zware regenbuien vallen bij mij de HD zenders weg. ik schakel dan over naar de SD kanalen en heb dan weer beeld. (komt door mijn Multitenne schotel die een goed signaal geeft van de Astra 19.3 en Astra 28 en een zwak signaal Astra 23 en Hotnird). De analoge zenders kan ik echter niet meer benaderen, daar sinds de laatste automatische update de lijst maar 110 zenders laat zien (voorheen 999). De analoge zenders beginnen bij kanaal 281. Hoe kom ik aan de totale lijst en hoe kan ik er voor zorgen dat deze niet steeds overschreven wordt door de lijst met 110 kanalen?

     

    CD basispakket met Philips DSR8121, Multytenne schotel(met koppen in afgesloten behuizing).

  12. Mijn AZ-box koeling maakt steeds meer herrie tijdens het kijken naar TV. In het begin was het acceptabel, maar met de tijd wordt het steeds erger. Ik heb al ergens anders een draadje gelezen om zelf een andere koeling in te bouwen. Dit gaat mij echter iets te ver.

    Bij instellingen heb je de mogelijkheid om de interne koeling uit te zetten.

    Vraag: is het verantwoord deze uit te zetten tijdens het kijken naar TV. Ik neem aan dat de koeling alleen gewenst is bij gebruik van de interne harde schijf (dus tijdens opnemen en afspelen). Of is de harde schijf altijd actief?

  13. Ik heb ca. 6 maanden het 3in1 pakket van CD. Telefonie heb ik nooit een probleem. De internetverbinding werkt ook naar behoren. Enigste wat mij niet lukt is een mailclient aan te maken in thunderbird. Ik kan alleen mijn mailtjes benaderen via de browser en webmail.

    Ondanks de uitgebreide uitleg op http://www.canaldigitaal.nl/uploadedFiles/6_Klantenservice/Klantenservice/Downloads/mailclient-mozilla.pdf lukt het maar niet om een verbinding tot stand te brengen. Telkens na invoering van het wachtwoord krijg ik de mededeling ""Inloggen op server imap.canaldigitaal.nl is mislukt"". Via e-mail al eens bij CD om hulp gevraagd. Deze melden mij dat het probleem bij hun bekend is en spoedig zou worden opgelost. Enige weken later nogmaals gevraagd na de stand van zaken. Ik kreeg van CD een nieuw wachtwoord waarmee het probleem opgelost zou moeten zijn. Helaas is dit niet het geval.

     

  14. Ik ben nog even aan het stoeien met de diverse Multicas versies. Probleem zender uitval tijdens het opnemen doet zich tochvoor bij zowel v1.63als v1.71.

    Ik ben er inmiddels wel achter dat het pobleem zich alleen voor doet bij de HD zenders. Tijdens opnemen en gelijktijdig kijken gaan alleen de HD zenders op zwart. FTA zenders en de niet HD-zenders van CD kunnen wel bekeken woren tijdens het opnemen?????.

  15. Als ik tijdens het TV kijken het opnemen start wordt er gewoon opgenomen. Zodra ik zap naar een andere zender gaat het kijken op zwart met de mededeling geen signaak (en een rode stip op het scherm) .

    Zodra het opnemen wordt stopgezet kan ik weer gewoon kijken. Instellingen staan op sateliet twin. Met Multicas v1.71 doet dt probleem zich niet voor. Dus lijkt het toch Multicas gerelateerd.

  16. Ik was het alweer vergeten maar gisteren kwam ik erweer achter dat met v1.63 niet tegelijk kan kijken en opnemen op een ander kanaal.

    Met v1.71 kon dit wel. Nu sta ik voor het dilemma - kiezen voor de mogelijkheid gescheiden opnemen of toch maar regelmatig zenderuitval.

    Vooralsnog laat ik het bij v1.63 en wacht ik tot er ooit een betere versie uitkomt.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...