Ga naar inhoud


Hunt

Lid
  • Items

    15
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door Hunt

  1. Inmiddels alles werkend en we zitten nu op 90% wat zeer goed is incl. alle abonneezenders, we hebben het AOP door ziggo laten vervangen , 1 oude versterker is vervangen door een Hirschmann HMV 41, en van de tweede versterker is het signaal gereduceerd, we zaten in totaal op 98 tot 100% en dat was veel te sterk, 90% was aldus de ziggo monteur nog aan de hoge kant, dit ivm met de belasting van de tuners. Tevens adviseerde hij om geen rijgdozen te gebruiken ook al zijn ze van een topmerk, kon dan beter op een einddoos een splitter , bijv de POA 01-UPC zetten om doorverbinden. Minpunt aan onze installatie was dat onze groene hoofdkabel (29 jaar oud) zwart geoxideerd was op de aardmantel en hierdoor minder geschikt was voor Ziggo internet, een bekend probleem bij ons in de straat en bij Ziggo, echter Ziggo helpt alleen klanten die klagen, vervangen niets waarvan ze weten dat het niet goed is. Een geluk dat wij hier op glasvezel zitten, en ook blijven zitten.

  2. Heb er nu een edc1000 ingezet  signaal nog effe gecheckt en zit hier nu op 94%, coax al een tijdje geleden vervangen door hirschmann coax,(ziggo aanbevolen) inderdaad als je internet via ziggo of upc hebt kan ik me voorstellen dat hier ook 1 en ander gaat veranderen ivm digitale tijdperk.

  3. Gisteren na een nieuwe zoektocht waarbij ik alle wcd heb gecheckt bij toeval het probleem gevonden, het blijkt een defecte einddoos te zijn ,puur en alleen gevonden doordat ik 2 einddozen naast elkaar heb zitten en toevallig de coax kabel  bewust heb verwisseld van mijn humax en de vu+4k ultimo en dit was het probleem, maar niettemin , zonder dubbele einddoos had ik hier nog lang naar gezocht, je ziet aan het prijskaartje op de einddoos dat deze nog uit de guldentijd stamt , toen ook al een stevige prijs. De installatie wordt nu de komende week door ziggo afgerond middels een nieuwe AOP.

    1547454972128604870726253791919.jpg

    Huidig aantal ziggo zenders bedraagt nu 328.

     

  4. Heden met Ziggo gebeld en zij komen het AOP opnieuw, na 29 jaar, kosteloos vervangen en installeren. Kreeg wel de opmerking dat dit hun eigendom was.........., hebben ze gelijk in maar na 29 jaar abonnement te hebben en nooit iets aan hun eigendom te hebben veranderd wel effe kort door de bocht om dit zo te brengen, alleen heel veel mensen weten niet dat dit hun eigendom is ...... 

    Nu heb ik nog een vraag inzake versterkers, zag dat de bijvoorbeeld de nieuwe Hirschmann HVM41 versterker ook geheel retourgeschikt, 4 k, 1218mhz,  etc etc, maar wat is de toegevoegde waarde tov mijn huidige Hirschmann GHV 20M  als ik geen interactieve TV gebruik.  Gebruik wel 4k maar hier is nog geen aanbod van op Ziggo. 

  5. Ik wil deze wijziging nu gaan invoeren , allereerst zal ik een AOP installeren, er wordt aangegeven dat de

    Technetix DIO-01 op dit moment (door ziggo is ontwikkeld) en door Ziggo wordt aanbevolen de beste AOP is , van hieruit wil ik dan met een bijhorende kabel doorlussen naar de nieuwe Tratec ( volgens aanbeveling Mimisuki, echter met de opmerking dat er wordt aangegeven dat er een opvolgend model is uitgekomen, de OV-8420( citaat:Deze versterker is de perfecte opvolger van de huidige verouderde versterkers zoals de Technetix FRA 752N, omdat Ziggo in de toekomst het zenderpakket gaat uitbreiden voorbij de 860MHZ-1006MHZ wat buiten het bereik van deze oudere versterkers valt. De Teleste OV-8420 versterker gaat dus al tot 1218MHz) , prijs is gelijk aan de Tratec.

    Vervolgens wil ik deze nieuwe versterker doorlussen naar  de 2e versterker (bestaande Hirschmann) , nu is de vraag is dit wijs , ivm verschillende frequenties, of kun je beter direct 2 nieuwe versterkers kopen, geen idee derhalve mijn vraag.

    image.png.5cbdf710651870bb6afcddd2b96b6be4.pngimage.png.cf4790fd649a376c3d473bb0e3b96108.png

     

    .
     
     
  6. Van de splitter, ook al is het van een goed merk, was ik niet zo enthousiast echter dit leek me de best mogelijke oplossing en deze werkt tot heden zeer goed, echter om de verbinding zo goed en vooral zo veilig mogelijk te maken heb ik dit item gepost. Dus concreet gezegd zou ik een tratec oplossing, zegt me nog niet veel, zal effe googelen, implementeren en dan zou in ieder de kabelverbinding veilig moeten zijn, of ik film1 goed krijg is nog de vraag, maar dat zien we dan wel. Als ik terugblik wat ziggo 29 jaar geleden voor aansluiting heeft geleverd was dit ten opzichte van nu zeer slechte kwaliteit. 

  7. Zou best kunnen zijn dat dit met het AOP te maken heeft, ziggo aansluitdoos al jaren geleden eruit gegooid , gebruik nu direct achter de inkomende groene ziggo kabel direct een Hi......mann  splitter naar 2 Hi.....mann versterkers,  dit werkte tot voor kort perfect,  het kan dat hier iets niet klopt, meten is weten

    20190112_192007_resized.jpg

  8. Ik ben al geruime tijd zoekende om mijn ziggo abonnement op film1 op de Vu+ 4k ultimo werkend te krijgen, telkens als ik een cable scan doe vindt deze Vu+ 4k ultimo slechts 323 zenders,  hetgeen ontbreekt zijn de film1 zenders. Op mijn humax 5400 welk op dezelfde coax kabel loopt is dit geen probleem en worden alle zenders wel gevonden.

     

    Op dit moment gebruik ik de laatste PLI software, voorheen de VTI images gebruikt, echter ook op deze VTI vond ik geen film1.

    Zendersignaal 95-99%

     

    Ik weet dat je een gecertificeerde ontvanger moet hebben en dat is deze niet,  hele stukken gelezen en tot op heden niet gevonden hoe ik deze erbij kon zetten,

     

    Zijn er meer die dit probleem herkennen, en zo ja hebben jullie hierop een oplossing gevonden?

     

  9. Inmiddels heb ik de oplossing gevonden, tuner instellingen staan allen goed, de oorzaak is onvoldoende signaal op beide tuners, dit is een probleem welk meer voorkomt met een multytenne twin schotel op een beetje ongunstige positie terwijl het eigenlijk een goed schoteltje is , eigenlijk door zoeken, kijken en vergelijken achter het probleem gekomen en nu kiezen we voor een oplossing welk hier op sat4all is geplaatst, ik ga nu voor deze configuratie http://www.sat4all.com/forums/topic/267237-triax-78-met-multiblock-4-lnbs-plaatsenduidelijke-uitleg-met-fotos/page__st__240 maar dan voor de DM 8000 met alps twin LNB's en 2 diseq schakelaars, prijs zit rond het 2 voudige als hier in dit topic is weergegeven ,

  10. Ik heb een vraagje inzake het aantal programma's/tuners waarmee ik kan opnemen en kijken, ik lees overal dat je tot 8 zenders kunt opnemen wanneer is voldaan aan alle opties, dus incl. DVB-C en DVB-T, ik draai alles op de laatste PLI, gebruik een multytenne twin schotel, van hieruit zijn middels 2 aparte satkabels de tuners A en B bezet, verder zit er nog een ingebouwde DVB-C module in waarmee ik Ziggo er nog heb opstaan,

     

    Nu is mijn vraag, in de tunerconfiguratie zijn beide tuners A en B op eenvoudig ingesteld en hebben A B C D bezet met de 4 sats 19.2/13.0/23.5/28 en beide tuners hebben alle zenders gevonden, echter wat me opvalt is dat ik tuner B niet terugzie bij welke zender ik ook kijk of opneem, (hij geeft altijd A aan, of bij Ziggo C aan) mijn satboer heeft me geadviseerd om ze zo in te stellen, echter begin mijn twijfels te krijgen aangezien ik tuner B nooit in beeld zie, kloppen deze instellingen?

     

    Tevens heb ik de beide satkabels gecheckt van LNB naar box, (aangezien beide het volledig aantal zenders kan ontvangen zal dit in orde zijn)

     

    Heb alleen mijn twijfels bij de configuratie, draai al vanaf de eerste DM7000 mee, maar dit wil ik toch graag weten, op de site van DM en in de forums moeilijk te vinden

     

     

    mij DM box:

    DM 8000

    Openpli/Henksat

    1 TB HD/ DBV-C/DVD writer

    Mutytenne twin schotel

    Fancontrol 2

     

    gr

    Armand

×
×
  • Nieuwe aanmaken...