Ga naar inhoud


MacChouffe

Lid
  • Items

    5
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door MacChouffe

  1. Bedankt voor de antwoorden ! Het signaal van twee coaxkabels naar één kabel laten gaan en dan in de woonkamer terug splitsen in twee signalen is dus onmogelijk. Mijn interesse gaat momenteel uit naar de VU+Duo en als ik de handleiding goed interpreteer kan je deze zo configureren dat je op Tuner A de twee signalen via één kabel laat toekomen maar dat geeft problemen als ik kijk naar uitzending A en uitzending B wens op te nemen of versta ik het nog altijd niet.

     

    Misschien domme vragen of gedachtengangen maar ik vraag het liever eerst voor een verkeerde aankoop te doen.

     

    MacChouffe

  2. Hallo,

     

    In de regio waar ik woon is het onmogelijk om digitale TV te ontvangen en momenteel kost een jaarabonnement op de kabel 130 euro voor twee vlaamstalige zenders. Daarom zou ik graag willen omschakelen naar een satelliet met een abonnement van TV-Vlaanderen. Ik ben al een aantal weken aan het lezen op dit forum, op websites van satellietverkopers en het begint door te dringen. Maar toch heb ik nog een aantal vragen ivm de installatie van de satelliet, alles is heel eenvoudig als je een decoder koopt van TV-Vlaanderen maar ik ga altijd graag tegen de stroom in.

     

    Voor mijn werk, onderwijs, maak ik vaak gebruik van uitzendingen. Als de informatie klopt op het internet dan is het niet mogelijk om de opgenomen bestanden te gebruiken omdat ze gecodeerd opgeslagen worden. Daarom was mijn idee om er eentje te kopen met Linux omdat deze wel de mogelijkheid hebben. Alsook de luxe om de bestanden te benaderen vanaf mijn computer. Waar ik niet begrijp is het opnemen. Soms kijk je naar zender A en op zender B loopt er een andere uitzending, tot zo ver heb ik gegrepen dat je een TWIN recorder nodig hebt een een LNB met twee uitgangen maar hoe komen deze twee signalen aan mijn recorder ? Is het eenvoudig op te lossen door twee kabels te trekken naar de recorder of kunnen deze twee signalen op één kabel komen zodat ze daarna terug gesplitst kunnen worden ? Of moeten deze twee kabels door dezelfde buis naar de living, maar hoe met ik die dan aansluiten aan de TV/Audio doos (momenteel staat er een doos met twee uitgangen, één voor TV en één voor radio) ?

     

    Iemand die het klaar en duidelijk kan uitleggen. Ik heb al vele berichten gelezen op het forum maar echt duidelijk is het niet (vooral omdat ik een leek ben op dat gebied).

     

    Alvast bedankt !

     

    MacChouffe

  3. Hallo,

     

    Ik zocht het voor de post op en toch nog schrijf ik splitter.

     

    Dank u voor de antwoorden, de zoektocht naar materiaal kan beginnen.

     

    En wie het dorpje Chouffe eens wilt bezoeken, het is niet ver van Houffalize. Je kan er mooie wandelingen maken en voor zij die het durven met de MTB zijn er ook mooie trips te maken. En achteraf genieten van een La Chouffe, MacChouffe, La Chouffe Triple Houblon, La Chouffe royal !

     

    MacChouffe

     

  4. Hallo,

     

    Dit is mijn eerste post op dit forum waar ik al een hele tijd op aan het lezen ben.

     

    Sinds een paar maand ben ik over de Belgische taalgrens gaan wonen en daar rekenen ze mij 120 euro aan voor twee Nederlandstalige zenders. Een beetje veel als je het mij vraagt en daarom is de zoektocht begonnen naar TV via de satelliet. Alles wordt wat duidelijker maar toch nog een aantal vragen :

     

    1. Twee LNB's kan je aansluiten op één kabel door gebruik te maken van een splitter. Er komen dus twee signalen op één kabel, kan iedere ontvangen daar mee overweg of moet dit een speciale zijn?

     

    2. De kabels om naar de schotel te gaan moeten 75 Ohm zijn, moet de kabel binnen hetzelfde zijn of mag die lager zijn ?

     

    3. Om HD-tv te ontvangen moet je ontvanger ook uitgerust zijn met deze technologie maar om een TV programma op te nemen en naar een ander te kijken lukt dit met één kabel (zie vraag 1) of is daar nog iets anders voor nodig ?

     

    4. De plaats waar ik woon is echt omgeven door bomen en zelf lig ik wat lager dan het centrum. Graag had ik deze schotel - technisat multytenne - gekocht. Voldoet deze voor mijn locatie of zijn er betere die niet al te fel opvallen ?

     

    5. Misschien echt dom maar om VRT en Canvas te kunnen ontvangen heb je daarvoor een abonnement nodig bij TV-Vlaanderen of zijn die ook gratis beschikbaar ?

     

    Alvast bedankt voor de antwoorden !

     

    Groeten,

     

    MacChouffe

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...