Ga naar inhoud


wouter1971

Lid
  • Items

    27
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door wouter1971

  1. Problem solved! DiSEqC generator er tussen gezet. Ingesteld op LNB 3 (BA). Ontvang alles van Astra 3 op de 4e tuner. Ben alleen nu dus permanent 1 van de 4 aansluitingen kwijt zoals eerder aangegeven, maar het probleem is wel opgelost. :D

    Met schakelaars 3 en 4 stel je de DiSEqC positie in. Op de foto staat schakelaar 3 op OFF en 4 op ON. Resultaat is LNB 3(BA).

     

    IMG_6148.JPG

  2. 1 uur geleden zei a33:

     

    Tja, misschien begrijp ik het niet goed, maar als je 'one user per RF' hebt, leek het me dat je echt nooit meer dan 4 verschillende zenders kunt ontvangen op vier verschillende clients.

    Maar ik heb geloof ik meer verstand van satellietontvangst dan van sat>IP apparatuur.

     

    Je kan altijd losse LNBs nemen (als je schotel groot genoeg is voor de benodigde LNB-afstanden), en zelf de diseqc volgorde bepalen.

    Voor het overige: alles valt te maken, denk ik. Maar het lijkt me dan makkelijker een sat>IP apparaat te nemen dat met meer diseqc commando's uit de voeten kan. Die zijn er ook vast?

     

    groet,

    A33

     

    Zie bijgevoegd screenshot. De Megasat SAT>IP streamt gewoon een set van PID's naar tvheadend. En als hij er eentje niet bij heeft uit de mux dan voegt hij die dynamisch toe of delete hem weer. Je ziet ook de bandbreedte oplopen als hij de tweede zender erbij pakt. Afgezien van de issue met de derde satelliet voldoet de Megasat perfect. Hij is vrij goedkoop en volledig stabiel. Ben er erg blij mee en hij verbruikt nog geen 10 watt totaal qua gebruik.

     

    Schermafbeelding 2018-01-31 om 22.08.56.png

  3. Hoi, ja binnen dezelfde transponder. Zie screenshot. RTL4 (client 1) en RTL7 (client 2) zaten binnen dezelfde transponder. SBS9 opname op de tweede transponder.

    Aangezien veelbekeken zenders binnen dezelfde transponder zitten is dat voordelig omdat het tuners vrij houdt.

     

    Bedankt voor je idee om de LNB op zijn kop te zetten, zou ik kunnen doen als 28.2 super interessant gaat worden. Nu nog even wachten op de generator.

    Helaas heb ik niets kunnen vinden om bijvoorbeeld, met electronica Diseqc AA (19 Oost) om te zetten naar Diseqc BA (28 Oost)  en AB (23 Oost) intact te laten.

    Bestaat zoiets?

     

    Overigens heb ik Megasat om een firmware aanpassing gevraagd aangezien ze niet leveren wat ze adverteren of de firmware vrij te geven voor open source.

    Schermafbeelding 2018-01-31 om 17.44.32.png

  4. 3 uur geleden zei a33:

    Hoe wil je die diseqc workaround dan doen, als je gebonden bent aan de 'one user per RF' instelling?

    Ik zie het nog niet voor me.

    Of wil je alleen maar via één ontvanger naar 28oost kijken?

     

    Groet,

    A33

     

    Hoi, ja dat klopt. Met 1 ontvanger via de diseqc generator op de 28 Oost (BA). Aangezien die toch verspreid word in het huis via de tvheadend TV server.

    De andere drie laat ik gewoon AA(19 Oost)/AB(23 Oost) schakelen en daar heb ik voldoende aan, aangezien er ook meerderen binnen dezelfde transponder tegelijk ontvangen kunnen worden.

    Het is niet optimaal maar een andere mogelijkheid zie ik niet. Ik heb zojuist met Megasat Duitsland gebeld en deze geven ook aan dat alleen 2 satellieten ondersteund worden.

    Dit vind ik behoorlijk misleidend daar er op Megasat SAT>IP Server 3 datasheet wel degelijk gesproken wordt over "Protocol support: DiSEqC 1.0", in mijn optiek zijn dit 4 keuzes en niet 2.

  5. Mysterie bijna opgelost. LNB3=28.2 wordt prima naar geschakeld door de sat finder. Signaal is wellicht nog niet optimaal daar ik dit op gevoel en metingen via de tvheadend software heb gedaan. Wel ideaal die sf500, op batterij kun je gewoon bij de schotel zonder tuner testen.

     

    De Megasat weigert dus gewoon naar LNB3 te schakelen. Dit heb ik al bij Megasat neergelegd maar tot op heden geen reactie gehad.

    Inmiddels is een DiseqC generator via ebay besteld als workaround. Op de foto zie je de Megasat hangen.

    IMG_6110.jpg

    IMG_6108.jpg

    IMG_6105.jpg

    IMG_6109.jpg

  6. Hallo allemaal, het heeft even geduurd, maar ik ben weer wat verder. Ik ben terug naar de satelliethandel gegaan om de triplesat LNB te laten nakijken. Deze is meteen buiten getest in een schotel en heeft men geconstateerd dat schakelen naar de 28.2 prima gebeurd met een standaard satellietontvanger. Dit zou dus toch tot een voorzichtige conclusie leiden dat er een softwarematig/firmware probleem is met de Megasat Server 3 waardoor hij niet schakelt naar (BA/C/3) op de monoblock triplesat van Canal Digitaal.

     

    Ik ben via de Megasat facebook pagina doorverwezen naar hun contact formulier voor een support ticket. Deze is 10 januari verstuurd met als terugkoppeling "Thank you for your message. We will take care of your service request promptly". Jullie begrijpen.....ik zit nu nog op een antwoord te wachten. :mad: Binnenkort maar eens even bellen naar hun helplijn.

     

    In de tussentijd heb ik een nieuwe satfinder besteld om wat te kunnen testen. Met de satfinder SF500 zou ik de LNB moeten kunnen schakelen naar 28.2 en dan het signaal kunnen testen.

    Als dat goed werkt dan ligt het dus helemaal aan de Megasat Server 3. Voor dit probleem heb ik dan al een workaround bedacht. Ik offer 1 van de 4 aansluitingen op....en koppel hier een DiSEqC generator aan die ik standaard op de 28.2 (BA/C/3) zet dit aangezien de 3 aansluitingen meer dan voldoende zijn omdat de volledige mux doorgegeven wordt zodat op 1 aansluiting meerdere kanalen tegelijk te ontvangen/decoderen zijn.

     

    To be continued.....

     

  7. 7 minuten geleden zei Sprietje:

    Onmogelijk. Als jij de schotel hebt uitgericht op een bepaalde satelliet, bijv. de Astra 19,2, dan ga je echt geen signaal ontvangen van de Astra 23,5 die er 4,3° arc naast staat, dat is in Nederland 4,68° ontvangsthoek.

     

     

    Dan is het echt vreemd dus. Na het weekend kan ik verder sleutelen. Zal eerst die LNB omruilen en omdraaien. Nu nog 4 kabels door de arm heen dus ff wat werk. Wellicht eerst eens buitenom doen met tieraps. Erg bedankt voor de tips tot nu toe! Top!

  8. 2 minuten geleden zei Sprietje:

    Beste wouter

     

    Die satellietontvanger neemt alles aan wat jij zegt.
    Als je de schotel uitricht op de Astra 19,2 en je geeft aan dat die zenders die je gaat inscannen van de Astra 28,2 komen, dan slaat hij die keurig op als zijnde zenders van de Astra 28,2 en omgekeerd natuurlijk.

    Staan zenders bij de verkeerde satelliet genoemd, dan zul je die dus moeten wissen.

     

     

    Dat begrijp ik en natuurlijk wis ik die voor de scan. Duitse zenders op 28.2 is wat vreemd :-)

    Maar ik dacht dat het heel nauw luisterde met het uitrichten. Dus dat als ik scan op 28.2 dat ik zeker geen 19.2 zenders zou tegenkomen. Dis was wel zo en dat bevreemde mij. De LNB ga ik niet alleen omdraaien maar ook omruilen voor ander exemplaar om wat uit te kunnen sluiten.

  9. 14 uur geleden zei a33:

     

    Ja, kan je doen/proberen. Maar of de (verschoven) LNB-feedhorns dan de goede afstand tot elkaar hebben voor jouw maat schotel.....? Zal niet optimaal zijn. Dat is meer Sprietjes afdeling. :)

     

    Weet je zeker dat je met je Megasat bij diseqc AA en AB steeds alle 4 kwadranten van het satellietsignaal van de beide LNBs kunt ontvangen? Anders zou  het toch allemaal een beetje zinvrije onderneming zijn.

    En weet je zeker dat diseqc BA en BB niet bereikbaar zijn? Of zou er iets anders met de instellingen kunnen zijn, waardoor het niet gelukt is met 28oost ontvangst (of in de instellingen, of toch met de LNB~want dat laatste is nog niet definitief uitgesloten?)?

    We hebben nog steeds geen screenshots van die instellingen van de Megasat.

     

    groet,

    A33

     

     

    Ik heb behalve het screenshot van de lnb instellingen geen verdere instellingen gedaan. De rest doe je in tvheadend waarvan ook een screenshot is bijgevoegd eerder. Er is weinig in te stellen in de megasat behalve die frequenties en de soort lnb. De static instelingen heb ik totaal niet in gebruik en was slechts ter illustratie. Het gekke is dat je daar als je op omhoog drukt bij diseqc instelling je ook niet hoger dan 2 komt. Dit vind ik vreemd maar heeft wellicht met de satellietkeuze in het menu te maken zoals op het screenshot te zien is.

     

    Ik heb met de duo lnb echt alles van canaldigitaal op 23.5 en op 19.2 kunnen ontvangen.

     

    Dat er iets met de lnb niet in orde is zou ook nog steeds kunnen dus die ga ik sowieso even omruilen voor een ander exemplaar en meteen nauwkeurig uitrichten.

     

    Is met een multimeter niks te meten van de diseqc switch naar BA?

  10. 13 uur geleden zei Sprietje:

    Het verschil in afstand tussen de koppen is 4mm. Dat had ik gisteren al geschreven en dat geeft dus geen probleem voor de ontvangst. Je kunt de triple-lnb dus gewoon even omdraaien om uit te proberen of de 19,2e ontvangen wordt met de kop van de 28,2.

     

     

    Ga ik zeker proberen na het weekend. Bedankt zover.

    Maar hoe komt het dat ik ook 19.2 zenders heb ontvangen op de 28.2 positie? Dan heb ik dat toch als ik de kop draai?

    Sorry maar het fenomeen satelliet kent nog wat geheimen voor me :-)

  11. 11 uur geleden zei a33:

     

    @wouter1971 : waarom zijn de 28oost vermeldingen in je plaatje niet ook vetgedrukt; enig idee?

     

    Die heb ik disabled staan. Tvheadend blijft namelijk default de transponders aflopen om nieuwe kanalen te detecteren en oude niet meer aangetroffen kanalen obsolete te verklaren.

    Aangezien ik toch alleen maar 19.2 zenders ontvang als BA geselecteerd wordt heb ik hem disabled staan.

     

    Als ik de positie zou draaien zodat ik alleen 28.2 op AB ontvang en 23.5 op AA, is dat mogelijk?

     

  12. 11 uur geleden zei ceesv:

    Wanneer ik de gebruiksaanwijzing juist interpreteer kan je ook op elke RF ingang van de ontvanger een diseqc switsch of multiswitch / matrix switch  voorschakelen, die je met de diseqc signalen kunt bedienen.

    Dan is het wel mogelijk tot maximaal 4 satellieten te ontvangen voor maximaal 4 cliënten.

     

    In het voorbeeld staat duidelijk dat 3 van de 4 diseqc posities zijn geprogrammeerd in de setup, diseqc 1.0 protocol.

    Of een tripple sat LNB goed schakelt, soms zijn er comptabiliteitsproblemen.

     

    Klopt, zo heb ik het ook gelezen en al een tijd zo in gebruik met de duo sat quad van CD.

    Het voorbeeld is mijn tvheadend configuratie en daarin heb ik dus ook de drie geconfigureerd (AA, AB en BA).

     

    Wellicht moet ik toch even terugrijden naar de lokale satelliethandel en even de LNB omruilen voor een ander CD exemplaar?

  13. Hallo allemaal, ik heb al een tijdje de SAT>IP Megasat Server 3. Hierop heb ik de duo LNB Quad van CanalDigitaal aangesloten en dit werkte allemaal helemaal prima. Astra's 19.2 en 23.5. De stand die ik ingesteld heb is "One user per RF". Mijn veronderstelling was dat ik met de Megasat SAT>IP ook de Triple Sat LNB Quad zou kunnen aansturen.

    Dit bleek niet het geval en dat lijkt de conclusie van mijn vragen in het andere topic. Met de Megasat kan ik kennelijk twee LNB's aansturen (AA en AB).

    Zou het mogelijk zijn toch gebruik te maken van de Triple Sat LNB Quad i.c.m. de bestaande SAT>IP server? Eventueel icm extra hardware DiSEqC switch o.i.d? Ik ben kennelijk afgeleid door de vermelding Quad waardoor ik dacht dat het aansturen zou lukken met mijn SAT>IP server.

     

    Iemand een advies? Ik hou graag de bestaande setup in stand.

    Gebruiksaanwijzing en wat screenshots bijgesloten van static configuratie en LNB setup configuratie.

     

    megasat_sat_ip_server_3_schnellanleitung_deutsch_englisch.pdf

    Schermafbeelding 2018-01-10 om 20.13.12.png

    Schermafbeelding 2018-01-10 om 20.12.50.png

  14. 19 minuten geleden zei Sprietje:

    Tja, die Megasat SAT>IP Server 3 kan helemaal niet overweg met 3 satellieten. Die is maar geschikt voor 1 satelliet.

    Dat is het probleem bij bijna alle servers die het satellietsignaal omzetten naar IP.

     

     

    Waar maak je dat uit op? Hij ondersteund DiSEqC toch?

    Bovendien werkt hij top met de duo sat lnb quad (AA+AB).

  15. 26 minuten geleden zei a33:

     

    En je hebt inderdaad niet meer dan 4 clients daarop aangesloten, tijdens je tests?

    (Wat ik ervan begrijp)

     

    Voor de rest inderdaad eerst de omdraaitest van de LNB doen, om te kijken of de LNB defect is.

     

    Groet,

    A33

     

    Hoi, ik heb de 4 kabels van de TripleSatLNBQuad naar de SAT>IP lopen. De SAT>IP staat op "one RF per user". Als ik hem op Quad instel dan lukt het me niet om hem uberhaupt via DiseqC te laten schakelen. Bijgevoegde manual is alles wat je erbij krijgt. Op stand "one RF per user" werkt hij prima tussen DiseqC AA en AB.

     

    megasat_sat_ip_server_3_schnellanleitung_deutsch_englisch.pdf

  16. 2 uur geleden zei Sprietje:

    Je begrijpt het inderdaad verkeerd.
    Met de diseqc-instelling wijs je de kop een positie toe, niet een satelliet.
    Bij de triple-lnb is de kop voor de Astra 19,2 positie 1 of AA. Als je de triple-lnb op zijn kop zet, vang je dus met die kop de Astra 28,2.
    Bij de triple-lnb is de kop voor de Astra 28,2 positie 3 of BA. Als je de triple-lnb op zijn kop zet, vang je dus met die kop de Astra 19,2.
    Het is natuurlijk wel de bedoeling om dit alleen maar de doen om even te testen en niet permanent want dan loopt er bij regen water in de aansluitingen

     

     

    Tot zover heb ik het begrepen, maar ik concludeerde dat op de BA zenders van 19.2 ontving en niet van 28.2. Als ik hem omdraai dan zit ik met BA op de positie van 19.2 en als hij niet schakelt naar BA zit ik toch nog steeds alleen met astra 19.2 kanalen? Kan ik het "niet DiseqC naar BA schakelen" als een default (AA) zien?

  17. 4 uur geleden zei Sprietje:

    Tja wouter, het lijkt er inderdaad op dat de triple-lnb niet naar de Astra 28,2 wil schakelen.
    Hoewel ik denk dat de diseqc-posities goed staan ingesteld, zou je het volgende nog kunnen proberen voor de zekerheid.
    Plak de beide buitenste koppen even af met een stukje aluminiumfolie en zorg dat de middelste kop 50mm vrij is. Als je nu de Astra 23,5 gewoon blijft ontvangen, dan staat de schotel inderdaad op de Astra 23,5 gericht.

     

    Als laatste kun je nog iets proberen maar dat is iets meer werk.
    Monteer de triple-lnb op zijn kop zodat de aansluitingen omhoog zitten waarbij je hem op dezelfde schuinte in stelt (14°).
    De kop van de Astra 19,2 komt nu ongeveer (verschil is 4mm) op de positie te staan van de Astra 28,2. Je zou nu dus de zenders van de Astra 28,2 moeten kunnen ontvangen op diseqc-positie AA.
    De zenders van de Astra 19,2 zou je nu niet meer kunnen ontvangen op diseqc-positie BA als inderdaad deze niet zou schakelen.

     

     

    De 1e ga ik sowieso even proberen.

    De 2e is lastig te begrijpen, want mijn conclusie was juist dat ik op BA (28.2) alleen Astra 19.2 ontving. Als ik dat omdraai dan ontvang ik op BA toch nog steeds Astra 19.2, ten slotte zit ik dan met BA op de Astra 19.2 positie?  Graag nog wat verduidelijking. :-)

     

    Ik hou als opties over dat mijns inziens de Megasat SAT>IP Server 3 niet schakelt naar BA (en BB) of dat de CD Triple Sat Quad defekt is, wat opzich zou kunnen maar wel vreemd als AA en AB wel werken.

  18. Middelste op 28.2 gericht en veel zenders kunnen inlezen en tunen. Teruggezet op middelste op 23.5.

    23.5 en 19.2 ontvangen beiden SNR 100% Signaal 69-70% en beeld is top.

    28.2 ontvangt helemaal niets. Kan niet tunen op 28.2 op alle vier de tuners. In de software alles zoals het moet voor 28.2 DiseqC 3 (BA).

    Ik begin toch aan een defecte LNB (net nieuw gekocht) te denken op de 28.2 positie en/of DiseqC die niet goed werkt icm mijn Megasat SAT>IP Server 3 die er achter hangt

  19. 13 uur geleden zei Sprietje:

    In welke regio staat de schotel en welke schotel gebruik je?

     

    Woon in Purmerend, heb een Triax 60 en heb hem 14 graden schuin staan (gemeten met iphone op de lnb :)). Staat gericht op 23.5. Wat het lastig maakt is dat ik met een computer werk ipv een ontvanger. De computer met tvheadend gaat zoeken op de bekende transponders voor die satelliet. Ik kan dus niet zomaar een kanaal kiezen en daarop afstellen. Mijn idee was om vanavond even de 23.5 (midden) specifiek op de 28.2 te richten en dan alles in te lezen zodat ik naderhand een vaste zender kan kiezen om naderhand mee af te stemmen als hij op de normale stand richting de 23.5 staat. 

  20. Beetje hetzelfde idee als vraag eerder. Ik heb ook een CD triple LNB quad. DiseqC AA (19.2) en AB (23.5) werken uitstekend, maar de 28,2 wil het niet doen op DiseqC BA. Ik kan niet tunen en wat hij wel kan onderscheppen zijn allemaal kanalen van 19.2 (Duitse kanalen). Het lijkt er dus op dat DiseqC niet goed werkt / LNB defekt of de schotel toch niet goed is uitgericht. Iemand wellicht een verklaring voor dit vreemde gedrag? 

  21. Bedankt "the parasol"het is helemaal duidelijk zo. Dit is ook wat ik zojuist heb ondervonden bij de test. 5 kanalen opnemen in de achtergrond. De zender waar ik naar keek kreeg een freeze en kreeg ik alleen nog gestart met zwart beeld. Moest terug naar die ene zender en toen werkte alles weer. Begrijp niet waarom CanalDigitaal de limiet niet op 6 zet, dan komen er ook minder mensen in de knoei denk ik.

     

    Ik heb nog wel een 2e CanalDigitaal kaartje liggen die niet geactiveerd meer is toen ik de SmartWi kocht, betaal ik geen 1,50 meer voor. Kan hem wel activeren en ben dan snel geholpen maar heb dan uitgekleed pakket....en wellicht geen HD pakket meer???

×
×
  • Nieuwe aanmaken...