Ga naar inhoud


Yen

Lid
  • Items

    21
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Yen

  1. Dus precies Yen wat ik in bericht 5 al schreef.

    En het kabeltje wat ik liet zien kun je voor een paar Euro kopen en dat op je tv aansluiten.

    Het merkwaardige is dat ik nog nooit een tv heb gezien waar alleen maar een f-connector aansluiting op zit.

    Elke tv heeft een terristrische / kabelaansluiting met een insteekplug. Beschikt de tv dan ook nog over een satelliettuner, dan zit er ook een F-connector aansluiting bij. Een tv die uitsluitend beschikt over een aansluiting met F-connector zoals je in de eerste vraag schreef ken ik niet. Welk merk is het?

     

     

    Excuseer Sprietje, mijn zin is niet helemaal volledig, dit moet uiteraard zijn "Mijn televisietoestel aanvaard namelijk enkel F-type connectors voor satelliet tuners." En het toestel is een LG 32LB561V.

     

    De low-pass filter in de aansluitdoos lijkt mij niet geschikt te zijn voor satelliet signalen, deze cut volgens de datasheet namelijk op 1,006 GHz.

  2. Excuses voor de late reactie, ik was voor enkel dagen weg. Ik heb ondertussen meer info over de connectie en het plaatje. De contactdoos is een Astro GUT MMD 4, geschikt voor frequenties tot 1 GHz. De bijzondere connector is een WICLIC, gebruikt voor een kabelmodem die hier door een vorige bewoner geïnstalleerd was.

     

    gut-mmd-4_gut-mmd-10_1.png

  3. Ik ben net verhuisd naar een appartementscomplex, toen ik mijn televisietoestel wilde aansluiten kwam ik de volgende connector tegen:

    post-56803-0-14268100-1468878777_thumb.jpg

     

    Kunnen jullie mij verklaren over welke connector dit gaat? Voor de duidelijkheid, het gaat om de bovenste connector. Mijn televisietoestel aanvaard namelijk enkel F-type connectors. Ik vermoed dat ik wel een omvormer kan vinden van dit type naar een F-type female?  :confused:

  4. DVB-C staat voor Digital Video Broadcasting - Cable. Belgacom TV is IPTV, televisie over het Belgacom IP netwerk.

     

    DVB-C werkt dus over de kabel van Telenet. Helaas zou Telenet niet genoeg dividend kunnen uitkeren aan hun aandeelhouders als ze geen digicorders verhuren en daarom kan je met de DVB-C functie van je TV enkel de openbare omroep ontvangen.

  5. Het is €12,1 inclusief BTW voor een raw copper line. Als je een Belgacom lijn hebt moet je dit niet betalen. Als je EDPNet telephony hebt moet je die € 12,1 ook niet betalen (maar wel € 10 voor hun telefonie diensten)

  6. Ik ga de bekabeling in twee fases doen. Eerst de buitenbekabeling zodat we de grond kunnen gelijk maken en daarna de binnenbekabeling. Gewoon een mannelijk en vrouwelijke F-connector met elkaar verbinden zal wel niet teveel problemen of demping geven? Verschillende types van coax zal ook wel niet teveel problemen geven?

  7. Het is allemaal een beetje tricky. De afstand tussen de LNBs en multiswitch is rond de 40m, daarom dat ik liefst goede LNBs koop... denken jullie dat deze afstand te lang is?

     

    Volgens het Visiosat configuratie programma liggen de LNBs voor de Astra 1 en 3 iets meer dan 4,6 graden uit elkaar op de rail waar de LNBs moeten op komen.

  8. Bedankt! Zeer interessant allemaal, zeker als ik ooit aan uitbreiden toe zou zijn. Voorlopig ga ik het met 'slechts' vier satteliet posities houden maar het gebruik van uncommited switches is zeker wel interessant naar de toekomst toe.

     

    Ik ga waarschijnlijk kiezen voor Visiosat Big Bisat in combinatie met vier Inverto Black Ultra Quattro HGLN 40mm LNBs.

     

    Origineel bericht van: Tha Great Mac
    Google ff op '4-in-1 coax', let overigens wel op... Buiten Nederland aanschaffen kan interessant zijn.

    Zo simpel lijkt het helaas niet te zijn, de meeste webshops verkopen per meter en ik kom dan al snel op €4/m en dan ben ik nog niet zeker of deze kabel wel geschikt is om in de grond te leggen. Iemand die wel weet welke merken/typen wel geschikt zijn om in de grond te leggen?

  9. Hallo,

     

    Bedankt voor al het advies!

     

    Tha Great Mac, kan je me vertellen welke '4-in-1' kabel je gebruikt? Denk je dat de Interkabel-Telenet coax tussen de multiswitch en de receivers gaat werken?

     

    Ik heb ook besloten om de Technisat Skytenne Quatro te laten zijn voor wat het is en om een Visiosat BIG Bisat aan te schaffen, volgens reviews garandeert deze een betere ontvangst voor verschillende posities en heeft het een uitstekende bouwkwaliteit.

     

    Alleen spijtig dat ik niet meteen multiswitches vind die meer dan 4 satelliet posities aankunnen. Zou het lukken om (in de toekomst) één van de uitgangen van de multiswitch samen met de overblijvende LNBs te koppelen aan de ingang van een DISEqC switch om zo deze extra satellieten toch op één televisie toestel te kunnen krijgen?

     

    I know, ik weer teveel aan het bedenken maar dat doe ik nu eenmaal graag... blush

  10. Tussen de wandcontacten en het centrale verdeelpunt in het huis ligt momenteel al door Interkabel-Telenet gecertificeerde coax kabel, gaat dit problemen geven?

     

    De kabels van de LNBs tot de multiswitch moeten nog wel aangekocht en getrokken worden dus daar zal ik zeker de Belden H-125 overwegen.

     

    Ik heb momenteel nog niet beslist waar de schotel gaat komen. Ofwel komt deze op het huis te hangen ofwel op het dak van een tuinhuisje ten noorden van het huis. Bij de laatste optie staat het huis wel 'in de weg' en is de kabelafstand een veel groter, maar het heeft wel het voordeel dat de schotel veel gemakkelijker is om te installeren.

     

    Rekening houdend met de hoogte waarop de schoten gaat staan, de afstand tussen het huis en de schotel en hoogte verschillen tussen de tuin en het huis zou het moeten lukken om op het tuinhuisje de schotel te installeren. Enkel zit ik nog met de vraag wat de maximum afstand tussen het tuinhuis waar de schotel op staat en de multiswitch mag zijn?

     

    Zijn er geen andere kwalitatieve coax kabels, zoals de Belden H-125 die met 4 gebundeld in een extra mantel liggen? Dit zou de installatie al een stuk gemakkelijker maken. Max ik deze kabel gewoon in de grond (eventueel in een PVC buis) leggen of kan ik best een andere kabel nemen?

  11. Ik heb niet het gevoel dat de kabel duur is maar vooral alles wat erbij komt kijken: verplichte decoders, extra paketten, ... mochten ze alles wat op hun analoge kabel zit ook aanbieden ongecrypteerd op DVB-S zou ik tevreden zijn...

  12. Blijkbaar is Norking (75% Norking AS en 25% Participatiemaatschappij Vlaanderen) geen eigendom van Telenet. Telenet huurt wel een deel van hun omroep infrastructuur.

     

    Dit is dus goed nieuws, zeker als je weet dat Norking als doelstelling heeft om met meer dan één partner te willen samenwerken. Misschien dat De Vijver hier wel iets in ziet?

  13. Origineel bericht van: Satkijker
    Wat ben je eigenlijk van plan? Dit wordt wel een heel bijzondere ontvangstinstallatie.
    De meeste mensen beginnen eenvoudig en als ze het dan erg leuk gaan vinden, wordt de zaak uitgebreid. Ben jij een beginneling die ineens met een enorm ontvangst-arsenaal aan schotels en antennes begint of ben je toch al een gevorderde schotelaar? Of is het beroepshalve?
    Ik tref zelden mensen aan die zo goed zijn voorbereidt.

    Ik ben een beginneling. Waarom al deze voorbereiding? Omdat ik momenteel bezig ben op een nieuwbouw en toch zeker wil zijn dat alle kabels voorzien zodat er binnenkort niet meer geboord moet worden. Ook zou alles moeten blijven werken, er zijn nu eenmaal mensen in het huis die liever hebben dat alles blijft werken en daarom probeer ik het van de eerste keer iets of wat goed aan te pakken.

    Enorm arsenaal aan ontvangst materiaal? Wel 4 satelliet posities voor de Britse, Vlaamse zenders en enkele internationale nieuwszenders is toch niet overdreven denk ik? blush
    De DVB-T antenne's zijn redelijk goedkoop dus het lijkt me geen slecht idee om dit ook in één keer te voorzien? Zeker omdat je dan de openbare omroep(en) kan ontvangen zonder CAM en elke nieuwe TV wel gewapend is met een DVB-T decoder.

    edit: En zo kan ik Een+ en Canvas+ ook ontvangen. wink
  14. Origineel bericht van: Tonskidutch
    dat is met die Multytenne wel anders.
    je zult er meermaals weer in de satellietwinkel voor terug moeten en koopt dan toch een andere als vervanging. :D

    Het is een Skytenne waarover ik sprak maar ik veronderstel dat dit gebaseerd is op dezelfde technologie en materialen.


    Origineel bericht van: erikdk
    ik snap niet goed waarom je praat over enerzijds Twin-tuners en anderzijds TVs met ingebouwde DVB-S2 decoder. Heeft die samsungTV 2 DVB-S2 decoders? zit er een harde schijf in of kan je opnemen via een externe hardeschijf viaUSB of eSATA? Zoniet heb je een aparte sat-decoder met twin tuner nodig en is die DVB-S2 dcoder in je TV overbodig.

    De Samsung TVs hebben inderdaad geen twin tuner. Ik heb wel al andere merken gezien met een twin tuner en ingebouwde harde schijf.

    Origineel bericht van: erikdk
    Als antenne zou ik in de eerste plaats eens proberen met een oersimpele spriet van 10€ uit een of andere winkel: ik ontvang daarmee probleemloos binnenshuis de vlaamse en waalse TV kanalen

    Ik heb een Pinacle USB DVB-T ontvanger mijn laptop en dat valt wat tegen, ik moet al op zolder gaan zitten om een slecht en onstabiel signaal te kunnen ontvangen binnen.

    Origineel bericht van: erikdk
    Ik weet niet of je er veel voordeel bij doet om dat via je multiswitch te versturen (afgezien van het feit of die het wel doet, want het gaat om andere golflengten dan DVB-T, maar ik veronderstel dat het wel moet lukken, want het zou me verwonderen als de DVB-C kanalen er uitgefilterd werden)

    Dit is omdat als ik ooit wil terugvallen op kabeltelevisie en dus mijn satelliet abonnement opzeg ik toch nog gebruik kan maken van de FTA zenders op de satelliet.
  15. Bedankt voor jullie reacties!

     

    Ik ga even verduidelijken welke masten ik wil ontvangen:

    * Genk (VRT-Norking) - 25km - ~20kW, horizontaal

     

    * Heerlen (Nederlandse openbare omroep), verticaal - ~57km - 40kW

    of

    * Maastricht (Nederlandse openbare omroep), verticaal - ~41km - 10kW

     

    * Waver (RTBF) - 50km, horizontaal - ~80kW

     

     

    Als ik met Google Earth een straal trek vanuit bovenstaande steden tot de plaats waar de antenne's worden geplaatst merk ik dat Genk en Heerlen slechts met minder dan 5° met elkaar verschillen gezien vanuit de plaats waar de antenne zal geplaatst worden. Het is wel zo dat beide een andere polarisatie hebben, kan dit problemen geven? Zijn de afstanden te groot om goed te ontvangen met een antenne?

     

    Zou het ook geen goede oplossing zijn om ter werken met een Triax UFO in combinatie met een één of meerdere Triax Yagi antenne's voor zenders die er slecht doorkomen? Hoe krijg ik deze dan op één kabel? Is daar een simpele oplossing voor?

  16. De LNBs op deze Technisat schotel hangen op een vaste plaats voor de eerder genoemde satelliet posities. De schotel zal op een plaats gehangen worden die niet zo gemakkelijk bereikbaar is om herstellingen en dergelijke te doen.

     

    Is deze schotel dan nog steeds een goede keuze en is het ontvangst optimaal als de LNBs niet kunnen verplaatst worden? Ik vermoed dat de LNBs geoptimaliseerd zijn voor Duitsland, maakt dit veel verschil voor mijn locatie? (Limburg, België)

  17. Hallo,

     

    Ik ben van plan om binnekort een volledige satelliet televisie installatie te plaatsen met de volgende eisen:

     

    * Zenderaanbod: Vlaamse zenders, Britse zenders en enkele internationale nieuwskanalen

    * Toestellen: Initieel 3 TV's, eventueel later uitbreiden (TWIN Tuners, ...)

    * Locatie: Limburg (België)

     

    Nu ben ik eens binnengestapt bij de lokale satteliet verkoper en die gaf me het volgende advies om te kopen:

     

    * Technisat Skytenne Quatro: SATMAN 850 met 4 LNBs (voor EUTELSAT 13° East, ASTRA 19,2° East, ASTRA 23,5° East, Eurobird-ASTRA 28,5° East)

    * TechniSat GigaSystem 17/8

    * Elke TV met ingebouwde DVB-S2 tuner (ik ga voor de door TV Vlaanderen gecertificeerde Samsung TV's gaan waarschijnlijk)

     

    Buiten het aanbod aanbevolen door de satelliet verkoper is mijn oog ook gevallen op het volgende:

    * König DVB-T binnen- en buitenantenne

     

    Hiermee zou ik de VRT (en misschien zelfs de Nederlandse en Waalse) openbare omroep moeten ontvangen.

     

     

    Nu heb ik de volgende vragen:

     

    * Moet die EUTELSAT 13° East geen Hotbird 13° East zijn?

    * Denken jullie dat dit een goede opstelling en degelijk materiaal is?

    * Is dit niet een wat dure oplossing? De satelliet schotel met LNBs kost € 299 en de multiswitch ook € 299. Vooral die multiswitch lijkt me duur, kennen jullie geen goedkopere en misschien zelfs betere switches?

    * Is er snelheidsverschil bij deze multiswitches? Waar moet ik op letten bij datasheets van multiswitches?

    * Is de König DBN-T antenne aangeraden door jullie?

    * Moet ik de König DVB-T antenne polariseren (horizontaal/verticaal)?

    * Waar kan ik deze terrestrial antenne het beste plaatsen? Op de muur die gericht is naar de zendmast?

    * Kan ik aan de terrestrial (DVB-T) ingang van de multiswitch in de toekomst kabel tv (DVB-C) aansluiten? Kan ik ook het antenne (DVB-T) en kabel tv (DVB-C) signaal op hetzelfde moment aansluiten op deze ingang?

    * Is het mogelijk meerdere terrestrial antennes te combineren? (vb een antenne aan de noorderkant van het huis en de andere aan de zuidkant en ze dan samenvoegen op één kabel die naar de terrestrial ingang van de multiswitch gaat)

    * Is gewone coax kabel geschikt om dit alles met elkaar te verbinden (karakteristieke impedantie = 75 Ohm, tussen alle LNBs en multiswitches en ook tussen alle TVs en multiswitches)? Eventueel de coax-kabel kopen die aangeraden is door Telenet-Interkabel?

  18. Ik herinner mij dat TV-Vlaanderen vroeger actief reclame maakte rond hun vrije keuze van de installatie. Dit gaat toch tegelrecht tegen dit principe in? En de HDTVs gecertificeerd door Samsung gaan dan ook niet meer werken?

     

    Is dit niet omdat Mobistar tegenwoordig ook het TV-Vlaanderen aanbod aanbied?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...