Ga naar inhoud


Werner Peeters

Lid
  • Items

    174
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door Werner Peeters

  1. 47 minuten geleden, Mojo zei:

    Maar heb je de VU een keer opnieuw gestart?

    Ja. Heeft niet geholpen.

    Wel krijg ik de eerste keer als ik bijv. probeer RTL4 op te starten een bericht "your smartcard is not authorized for this channel" Verder zwart scherm.

     

    4 minuten geleden, Codx zei:

    Gooi dit deze in een  aparte thread ofzo, want dit heeft niks meer met einde kijken via oscam te maken. 

    Goed idee.

     

  2. 30 minuten geleden, Mojo zei:

    Welke kaart?? Lijkt mij sterk dat beide kaarten hetzelfde probleem hebben. Ondertussen vraag je de softcam te checken maar daar komt geen antwoord op

    Hoe doe ik dat? Sorry, ik ben niet zo technisch onderlegd.

     

    EDIT: Voor zover ik weet heb ik gecheckt of ik de meest recente versie van OScam heb, en dat is zo.

  3. Ik zit met hetzelfde probleem. TV Oost werkt maar ATV en TVL (Limburg) niet. Maar dan ben ik (een beetje) gerustgesteld dat het niet aan mij alleen ligt...

  4. 7 minuten geleden zei Tonskidutch:

    werner,

    beetje suf niet?

    als het maar duidelijk is dat we altijd juiste informatie willen omtrent de instelling c.q. configuratie bij een bepaald probleem

    dan komt het altijd goed

    Gelukkig maar. Maar voor quasi-leken als mezelf is het al niet simpel om te zoeken waar je al die instellingen vindt. Je verdrinkt als het ware in een stortvloed van menuschermen en terminologie. Maar goed, het is nu in orde. Bedankt iedereen !

  5. Zojuist zei sattv4iedereen:

    Ook geen fta op 19,2 bvb bvn of ard? Of gaat het specifiek over decoderen?

    met softcam nog nooit meegemaakt, dat je maar 1 zender tegelijk kan decoderen.

    Blijkbaar ook geen FTA. Als ik bijvoorbeeld op één HD aan het opnemen ben, kan ik bijvoorbeeld niet naar Das Erste HD of ZDF HD kijken, die volgens mij toch FTA zijn. Alle ander combinaties (BBC op 28.2 of RAI op 13.0) werken wel, alsook alle andere zenders van de 23.5 (Canvas,...)

    Dan zal het wellicht niet met de coderingen te maken hebben...

  6. Ik heb overigens nog wat liggen experimenteren, het andere CI-slot werkt wel degelijk, ik zal er de eerste keer de kaart niet ver genoeg ingeduwd hebben. Ik durf die dingen fysiek niet te forceren.

    Hoe dan ook, ik kan blijkbaar alle mogelijke opnames combineren behalve op de 19.2. Daar kan ik maar max. 1 zender van zien. Ik begin stilaan te vermoeden dat het aan de aansluiting gaat liggen.

     

    Maar wat moet ik precies tonen qua configuratie? Er zijn zo veel menuschermen...

  7. Klopt, ik heb de tuner nu eens van scratch opnieuw geconfigureerd.

    Het probleem met het terug naar kanaal 1 gaan is schijnbaar opgelost.

    Het enige wat er nu nog scheelt met Oscam is het volgende (ben een beetje aan het experimenteren geweest): als ik een opname van een programma dat op Astra 23.5 wordt uigezonden maak, kan ik blijkbaar niet naar een zender van Astra 19.2 kijken. Astra 28.2 en Hotbird 13 zijn geen probleem.

    Ik doe waarschijnlijk nog iets fout in de configuratie; maar wat?

  8. Okee, uitgeprobeerd. Het werkt, maar met een paar beperkingen. Ik heb het CI-slot eruit gehaald, de Smartcard in één van de twee gleuven gestoken (het bovenste werkt blijkbaar niet), oscam geselecteerd en kijk eens! Ik kan bijv. één opnemen en Vier bekijken!

    Maar er zijn nog altijd een paar zenders die niet werken. Zo kan ik bijvoorbeeld niet één opnemen en intussen bijvoorbeeld naar VH1 kijken. Is daar een reden voor?

  9. Op 11-5-2018 om 15:02 zei sattv4iedereen:

    Het lijkt moeilijk om te begrijpen.

    Ben je in staat een foto te nemen van je buiten installatie?

    Het kan zijn dat niet alle lnb's 2 uitgangen hebben waar een coax is aangevezen. Om geen verwarring te hebben.

    Niet alleen van de schotel, maar eventueel ook van de diseqc switches (waar alle kabel of diverse kabels toekomen.)

    Als je met ci werkt, kan je geen 2 zenders van verschillende frequentie's decoderen. Wel met een softcam en de interne lezer. 

    Een foto maken zal een beetje moeilijk zijn, daar moet ik het dak voor op. Ik werk inderdaad met CI dus het probleem zal daar wellicht aan liggen. Ik probeer straks of morgen nog eens de Oscam te activeren.

    @Jürgen: ik heb net de nieuwste OpenPLI geinstalleerd maar kreeg nergens het voorstel om Oscam/CCCam/Whatever mee te installeren. Bij Instellingen> Softcam kan ik wel ergens CCCAm en Oscam selecteren. Maar als je me even kan aanwijzen waar ik wel bestandje op het toestel moet zetten, dan hoor ik het graag.

     

    Sorry voor het late antwoord overigens, ben net een (verlengd) weekeindje de deur uit geweest.

  10. Ik denk dat het vier twin LNB's zijn, voor zover ik er verstand van heb.

     

    Nu iets anders: ik heb inderdaad in Instellingen > CI of Softcam de mogelijkheid om ofwel cccam ofwel oscam te kiezen. Echter, ik krijg op de niet-FTA-zenders alleen zwart beeld als ik de smartcard rechtstreeks in de gleuf steek.

  11. Euh... sorry dat ik niet zo mee ben met de terminologie. Ik ontvang wel degelijk 4 satellieten (Astra 1 2 3 en Hotbird), met 4 aparte koppen, en dan lopen er 2 kabels naar beneden.

    Ik ga dat met die Oscam eens proberen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...